Bizim evde patlamış mısıra ,CÖRTLEK MISIR diyoruz biz.Komik oluyor,hoşumuza gidiyor.Şu sıralar film izlemek de pek keyifli,hava soğuk,televizyonlar başka dünyalar yansıtıyor,geceler uzun...En güzeli film izlemek,e ,film izlerken cörtlemiş mısır iyi gider.Benim tarifimle yaptığınız mısır,sinemadakini aratmaz,garantilidir efenim.buyrunuz tarife;
http://dikiskis.blogspot.com.tr/2014/11/sinema-usulu-patlamis-misir-tam-da.html
afiyet olsuuunn :))
http://dikiskis.blogspot.com.tr/2014/11/sinema-usulu-patlamis-misir-tam-da.html
afiyet olsuuunn :))
14 yorum:
Neyiniz normal ki misirin adi normal olsun :))
Cortlek na yaa oldum basligi gorunce. Sonra dedim tabi yaa Sevda ve avanesi ise sozkonusu, normaldir!!!! :))
Lahmacunu denedim super oldu, misir aldigimda bunuda denerim.
Biiirrr misirim bile yok, annnliyormusuuunnn? :((
(Hahhh kucuk emrahada bagladim super oldu:)
Hahahahaha,çok beğendim yorumunu,aynen biz buyuz işte bacım.Ben gelirken getireyim mısır sana,hihihihi
Bende iki paket var gelin burda cortlatalım hihihhi
o da birgün olacak bacım hihihihi
Nostalji saati... :) :)
Bu arada, blogumda sizin yazı linkinizi paylaştım bir kez daha. Sevgiler... :)
teşekkürler kafa,umarım okuyucun bol olur,ikinci kitap da bizi fazla bekletmez :))
Neden Cörtlek ki hahah :D Sittin sene düşünsem patlamış mısıra Cörtlek demek aklımın ucundan bile geçmez. Alemsim valla Sevda Ablacııım :D
Senin mısır patlaklarını yerimmmm benn :))) ailece çokk severiz şekerim bu aralar vakit yetmiyor geçde olsa sayfalarınıza gelmeye çalışıyorum affola :)))
gönüller bir ya narinim,illa da yorum bırakmaya gerek yok :))
içi dışına çıkıyor ya,cörtlüyor işte,hihihiihihi
Bakiim nasıl oldun dedim. Sana bi ıhlamur falan yapiim mi.
Ben de bu şekilde patlatırım mısırı , makina alanları da hiç anlayamam , yer işgalinden başka bir şey değil . Çocukluğumuzda tel elekte patlatırdık, yerken de şuna benzemiş buna benzemiş diyip eğlenirdik. Geçenlerde özendim yine tel elekte patlattım . Yok olmadı yağ , tuz olan daha lezzetli . Niye zararlıymış ya ondan kesin.
Sevgiler
Oyy,içmiş kadar oldum vallahi ya...
evet ya,kavurga derdi annem,uzun saplı aluminyum alet vardı onda yapardı,küçük bir kapağı vardı sürgülü.Yağlı tuzlu gibisi yok tabi,aslında zararlı olan kısmı tuzu.Ama zaten gün içinde çok tuz tüketmeyen birine de zararı olmaz,gönül rahatlığıyla yiyin gitsin :))
Yorum Gönder