21 Ağustos 2016 Pazar

HÜZNÜN RENGARENK HALİ,O BENİM İŞTE

               Bu kez minik bir kuş işledim.Yine Filiz Türkocağı'na ait bir desen.18 ct'luk keten üzerine,iki kat muline iplikle,26 numara iğne kullanarak işledim.Bence bu desenin en iyi duracağı kumaş 14 ct ancak ben elimdeki çerçeveye sığsın diye 18 ct ketene işledim.
                Bu desende konu edilen kuşun görünüşü beni çok etkiledi.Öylesine hüzünlü bakıyor ve bir o kadar da korumacı,bir o kadar masum ve bir o kadar da şakacı...Yaklaşsam pırr diye kaçacak sanki,bir yandan da beni oyuna çağırır gibi.Hem samimi,hem mesafeli.Ama en çok hüzünlü.O gözlerindeki hüznü kendi gözlerimdeki hüzünle benzeştirdim.
                 Desen,

 yine pinterestten ama bu sefer çok netti ve kolayca işledim.Normalde geniş delikli kumaşa işlendiğinde oluşan çarpı görüntüsünü çok sevmeme rağmen,küçük delikli kumaştaki yağlı boya görüntüsü de ayrı bir güzel oluyor.
                       Çerçeve yine İkea'dan.Öncelikle plastik beyaz çerçeveyi işlememe uygun hale getirdim,

 ilk hali böyleydi.Fotoda şık duruyor ama yakından bakıldığında biraz basit duruyordu.Bu çerçeveye eskitme yaparsam,desenle bütünleşir diye düşündüm.

Çerçeve zaten beyaz olduğu için boyamadan direkt çatlatma medyumunu sürdüm.O kururken de işlememe uygun renkte boya hazırladım,Haki yeşil,sarı,kırmızı ve siyahı karıştırarak istediğim tonda yeşil elde ettim.Çatlatma medyumu kuruyunca,hazırladığım boyayla çerçeveyi boyadım.Boya kuruyunca da mat vernikle cilaladım.Çatlatma medyumu kullandığımızda sentetik vernik kullanmamız gerekiyor,dip not olarak yazayım.

İşte sonuç böyle oldu





Hadi kalın sağlıcakla.