2 Eylül 2021 Perşembe

YARIMLAR TEKER TEKER BİTİYOR, ERDİM BEN GALİBA

                          El işleriyle ilgili hobisi olan herkes, tam şu başlığı okuduğu anda ya kafasını sallamıştır ya da iç geçirmiştir emin olun. Hiç yarım işi olmayanın bile mutlaka bitmeyi bekleyen bir adet projesi vardır kenarda.  Tıpkı kitap okumak gibi, yapılabilecek o kadar çok seçenek var ki, insanın hepsinde gözü kalıyor. Aynı zamanda;  o günkü modunuza göre yapmak istediğiniz el işi cinsi de değişiklik gösteriyor, ay vallahi bak, yeminle.... 

                         Mesela nakış, aşırı sabır ve dikkat ister.  O gün sabırsız bir gününüzdeyseniz hayatta düzgün işleme yapamazsınız, ha bire sökmeniz gerekir; sayılar şaşar, iplik dolaşır, yanlış yeri işlersiniz falan. Böyle günler için düz örgü ya da basit bir tığ işi uygundur. Kendinizi çok dinamik, sabırlı ve zeki hissettiğiniz günler içinse dikişle uğraşmak ve hatta o gün kumaş biçmek için ideal zamandır. Keza dikişin hiç şakası olmaz, sabır konusunda en obur el sanatıdır kendisi çünkü. 

                         Böyle; kuşlar böcekler, kalpler kanatlar falan gibi mutluluktan tozutmuş bir gününüzdeyseniz de boya işleriyle uğraşmak güzel olur. Çünkü hem renklere hakimiyetiniz artar hem de çıkan proje bayağı bir göze hitap eder. Yalnız peçete dekupajı gibi bir işe bulaşacaksanız, etrafta sizi gerecek, taciz edecek, zırt pırt bir şeyler isteyecek büyük ya da küçük, iki ya da dört ayaklı canlıların olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Zira o incecik kağıt parçası pıt diye paramparça olmaya, buruşup yırtılmaya pek müsait ve heveslidir, kafa dağıtayım diye yaptığınız iş bir anda sinir harbine dönüşebilir. 

                         Anlaşılacağı üzere, bendeniz cennet kuşunun da yıllar içinde başlanmış, ara ara yüzüne bakılıp ardından köşeye kaldırılmış birçok projesi bulunmaktadır. Emekli olunca bitiririm nasılsa diyerek sırasını beklemek üzere kenara kaldırılmış projeler nihayet beş yıl gecikme ile tek tek bitmeye başladı. Hatta şöyle geriye baktım ki yarım kalan proje kalmamış. Derhal bir projeye başlayıp yarıladım ve hemen bir yenisine daha başladım, bir de kenarda beni bekleyen geri dönüşüm var. Oh be, şu anda rahat ve motiveyim. 

                         Bugünlük bitenlerden ikisinin fotolarını yayınlayacağım. Goblen hala çerçevelenmedi ama olundu, hiç değilse ütülendi. Burada o çerçeve işleri falan bayağı bir sorun. Sanırım kendim yapacağım o işi de. Bakalım, kısmet.