Translate

4 Mart 2017 Cumartesi

EVDE VANİLYA,PORTAKAL,LİMON EXTRESİ HAZIRLAMA

                           Pastalarınızda gerçek vanilya kullanmak istiyorsanız ama vanilya extresi bulamıyorsanız ya da bulduğunuz vanilya extresi alkollü diye kullanmak istemiyorsanız ,buyrun tarife.Normalde kullandığımız vanilya poşetlerinde,vanilya kokusu sindirilmiş toz şeker var.Benim gibi ille de vanilya özü kullanmak istiyorsanız ama bulamıyorsanız evde hazırlamaktan başka çareniz yok.Vanilya çubuklarını direkt kullanınca da çok fazla kokuyor.
                           Tarifimiz çok basit,250 mililitre bitkisel kaynaklı sıvı gliserinin içine , 2 adet vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıp sonra da parçalara bölüp atmak,her gün bir kez çalkalamak ve iki ay sabretmek.İki ayın sonunda vanilya extremiz hazır oluyor.Bir başka yöntem de ,gliserin yerine Akçaağaç şurubu kullanmak ama bizim ülkemizde bulmak zor ve bulduğunuzda da bayağı pahalı.Almanya'da her markette var,ben hem gliserinle,hem de Akçaağaç şurubuyla hazırladım,şu anda ikisi de aynı kokuyor.Hemen hatırlatayım,bu karışımı ilk hazırladığınızda pek güzel komayacak,aşırı yoğun ve rahatsız edici gelecek ama günler geçtikçe çok hoş kokmaya başlayacak.
                           Portakal ve limon extresi için 125 mililitre gliserin içine bir adet portakalın ya da bir adet limonun kabuğunu ,( beyaz yeri gelmeden soyup ),doğrayıp ekleyeceğiz ve yine iki ay bekleyeceğiz,





 En sağdaki şişede Akçaağaç şurubu ile hazırladığım vanilya extresi duruyor.Limon ve portakal bir iki gün sonra dibe çökmeye başlıyor.Gliserin ile hazırladığım vanilyalar da dibe çöktü ama Akçaağaç şurubuyla hazırladığımda vanilyalar yüzeyde duruyor.



Bu da gliserinle hazırladığım vanilya extresi.







20 yorum:

  1. Hımm, ben de hep böyle yaparım işte :) Hahaha uzaydan gelmiş gibi bakmaktayım şu an :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahah,kız zaten ben senden öğrendim ya bunları yapmayı Allallaaa 😂😂😂😘😘

      Sil
    2. ahahahahaaaa biz zuzaylı daha geldi Handan ahahahahaaa :)))
      Sevda azmine ve şefkine hayranım vallahi senin ♥

      Sil
    3. Ahahahahahaha,hissi kalben vuku,lütfetedersiniz Şebo sultan.Asıl ben sana hayranım kız 😍😍😘

      Sil
  2. Bunu ilk defa duydm ellerine saglk pek güzel gibi 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik ouyor,limon ve portakal aromaları minicik şişelerde kabarma tozu falan satılan reyonlarda oluyor.Bu yaptıklarım da onlardan işte.At bu bilgileri kenara,ileride yaparsın prensese 😍

      Sil
  3. iksir şişesi gibi şişeler :D
    evim olunca yaparım ileride bir zamanlar :)) şimdi sadece okuyabiliyorum :D
    afiyetle yiyin üstat'cım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim çömezim,o da olacak inşallah.Birgün evceğizinin mutfağında kek yaparken anarsın ablanı 😍

      Sil
  4. ilginç ve güzel sagolasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de sağol,beğenilmesi bile yetiyor zaten 😀

      Sil
  5. Süpersin Sevda'cığım, elinden gelmeyen yok maşallah diyorum nazar değmesin.
    Eline sağlık. :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevdacığım merhabaaa,yaa sen neler buluyorsun böyle,pes etmeyen inatçılığına ,öğrenme ve uygulama azmine hayranım hanımefendi :)

    YanıtlaSil
  7. Bu ne güzel bir buluş...
    İlk defa duydum,yaparım ki ben bunlardan.
    Harika görseller ya mutfak süsü resmen.
    ellerine sağlık misss-misss.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem pratik,hem de çok kullanışlı Merihciğim,yap valla 😘

      Sil
  8. Çok güzel bir tarif olmuş, kesinlikle yapılmalı, vanilya, portakal ve limon kabuğu lezzetleri böylesi pratik şekilde eliminiz altında olmalı gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ,hem pratik,hem de çok şirinler değil mi

      Sil
  9. kendimi mutfağa verdim diyosuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay yapacak bir şey yok ne edeyim 😁Neyse ki kursum başlıyor ay sonunda,tanıtım yazılarıyla geleceğim şöyle havalı havalı 😂😂

      Sil