Translate

19 Ocak 2015 Pazartesi

                               

                              SEVDA'NIN UYDURUK KURABİYESİ
   
     MALZEMELER

  1. 3 ADET YUMURTA(birinin beyazını ayırın,üstüne süreceğiz)
  2. 1 PAKET MARGARİN YA DA TEREYAĞI (250 gr)
  3. BİR SU BARDAĞI (200 ml) TOZ ŞEKER
  4. 1 PAKET KABARTMA TOZU
  5. 1 PAKET VANİLYA
  6. YARIM SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
  7. YARIM SU BARDAĞI KARIŞIK KURU MEYVE
  8. ALDIĞI KADAR UN VE BUĞDAY NİŞASTASI  ( YARI YARIYA KARIŞTIRACAĞIZ)


        Margarin ve şekeri güzelce karıştırıyoruz.Margarin oda sıcaklığında olmalı buna dikkat edin.Sonra yumurtaları,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip malzemeyi bütünleştiriyoruz.Bu aşamada yavaş yavaş un ekliyoruz,hamur oluşmaya başladığında buğday nişastası eklemeye başlıyoruz.Nişasta ya da unun illa da tam yarı yarıya olması gerekmiyor.Göz kararı ekleyebilirsiniz,birinin az ya da birinin çok olması tadını değiştirmiyor ancak kurabiyenin dokusunu değiştiriyor.Nişasta çok olursa kurabiyeler dağılır,un çok olursa kurabiyeler yumuşak olur.Ağızda dağılan bir kurabiye için yarı yarıya karıştırmaya çalışıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde içine meyve parçacıklarını ve damla çikolatayı ekleyip tekrar nazikçe yoğuruyoruz.Bu aşama tamamen sizin zevkinize kalmış,aynı hamuru sade,fındıklı,cevizli v.s. yapabilirsiniz.Sonra kurabiyelerimize şekil verip tepsiye diziyoruz,üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170-180 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz,ağızda dağılan muhteşem bir kurabiye oluyor.Afiyet olsuuunn.






2 yorum:

  1. Karabatak gibi oldum bu aralar,bir sürü koşuşturmacam oldu.Bir hafta daha sabredin,sonra çalışkan kız geri dönecek 😄

    YanıtlaSil