Translate

27 Ekim 2014 Pazartesi

EV YAPIMI DOĞRANMIŞ DOMATES
Gelelim domates meselesine;aslında yazın yaptımdı ben domateslerimi :=) Ama canım eşim bir kasa domatesle çıkıp gelince,dikişi bir yana bırakıp,Ümraniye dönüşü doğranmış domates yapımına giriştim.önce domatesler bir güzel yıkadım sonra da küp küp doğradım.

Doğranmış domatesleri kavanozlara hafifçe sıkıştırarak doldurdum ve her kavanoza silme bir kaşık tuz attım.
Derin bir tencerede kavanozların üzerine çıkacak kadar su kaynattım kavanozları bu suya dikkatle daldırıp fokurdama başlayana kadar bekledim.Su fokurdadıktan sonra 10 dakika kaynatıp kavanozları çıkardım.Bu noktada kavanozların kapaklarını tekrar sıkmak çok önemli.En son

olarak da kavanozları ters çevirip soğumaya bıraktım.Hadi hanımlar henüz yapmamış olanlar iş başına.

1 yorum:

  1. ben bır yıl oncekı yazda yapmıstım ama rondoda cekmıstım bu sekılde de deneyeyım ınsallah..kavanozları kapagı alta gelecek sekılde mı kaynatıyoruz?
    tum yazılarınızı okudum sanmıstım bunu gormemısım :)
    umarım eylulde bıze hatırlatırsınız beraber yaparız kıslık konservelerımızı ..

    YanıtlaSil