20 Temmuz 2019 Cumartesi

DİKKAT ARIZA VAR

                         


                              ARKADAŞLAR TEKNİK BİR ARIZA NEDENİYLE YORUMLARINIZI YAYINLAYABİLİYORUM ANCAK YANITLAYAMIYORUM. AYRICA SİZLERİN BLOGLARINIZA DA YORUM YAPAMIYORUM. EN KISA SÜREDE HALLETMEYE ÇALIŞACAĞIM. 
Müjdeciğim, yorumuna tam üç kez cevap yazdım olmadı, geldim senin bloga yazdım, o da gitmedi galiba. Benim blogda bir sorun oluştu sanırım. Mutluyuz Müjde, yazacağım bu konuda. 

19 Temmuz 2019 Cuma

GÜMÜŞ TEPSİLERİNİZE TALİBİM




                                        Efendim, hala öyle mi bilmiyorum, bizim zamanımızda gümüş tepsisi olmayan evlenemiyordu. Hatta siz istemeseniz bile üçer beşer hediye geliyordu. Şu aşağıda gördüğünüz hanım kız da işte böyle bir tepsiydi eskiden. Ablam sabırla yıllarca kullandıktan sonra, kendisinden kurtulmaya karar vermiş. Atmaya da kıyamamış; “ ablam, sen bundan bir şey yaparsın ki “ diyerek bana pasladı. Öncelikle sünger tamponlama yöntemiyle bir kat kirli beyaz boyayla boyadım. Ardından iki kat ipek fırçayla tekrar boyadım. Katlar arasında 2-3 saat bekledim. Son kattan sonra ise bir gece kurumaya bıraktım. Ardından kulplarındaki boşluklara stencil yardımıyla dekupaj pastasıyla desen yaptım. Ortasını pirinç dekupaj kağıdıyla kapladım. Kağıtla tepsinin birleştiği kısımlara kahve rengi boyayla hafif renk attım. Tepsinin kenarlarını kuru süngerle hafifçe gölgelendirdim ve bir gece boyunca kurumaya bıraktım. Ertesi gün sprey vernikle üç kat vernikledim, böylece yıkanabilir hale geldi. Sonuç böyle oldu. Dekorasyon mağazalarında satılan tepsilere benzediğini söyleyen kız kardeşime ablalarından hediye olarak gitti bu tepsi. 








18 Temmuz 2019 Perşembe

VALLAHİ BAŞARDIM 😁😁😁 DENEME BİR Kİİİİ




                                                                                                  
Yeni sürüm IOS nedeniyle foto yükleyemediğim Blogger uygulamasının arka kapısından dolanıp başka bir uygulama üzerinden foto yüklemeyi başardım sayın okuyucu. Allahım; internet icad olunmadan önce biz nasıl yaşıyormuşuz ki 😂😂😂. Bugünlük bunlarla idare edin, kısıtlı internetim var, şehir dışındayım. Eve dönünce bıktırırım sizi fotoğraftan 😁😁😁. Her iki parça da eski tişörtlerden ve artık kumaşlardan diktiğim Kızıl Haç çalışmalarım. Gudikler güle oynaya giysinler ❤️

VALLAHİ ÖDÜM PATLADI 😳😟😱




                           Tam bir yıldır bloguma bir şey yazmadım, yazamadım. Fotoğraf yüklemek işkenceye dönüşünce, benim canım da bilgisayardan tek tek foto yüklemek istemeyince, vs, vs bir sürü bahane yazabilirim, anlayacağınız canım istemedi, yazmadım. Bugün bir bakayım bloguma dedim de, hesabıma bir türlü giremeyince; “ eyvah, hesap gitmiş “ dedim. Neyse ki sadece yeniden başlatmam gerekti. İşte böylece , foto yok bari yazayım, dedim.
                            Bir yıldır hepinizin hayatında olduğu üzere, bizde de sürekli bir şeyler oluyor. Şu oldu, bu oldu diye yazmanın anlamı yok, sizde olanlar oluyor bizde de işte 😁. Hayatıma anlam katan önemli şeylerden biri Deutsches Rotes Kreuz’ da yani Alman Kızıl Haçı’ nda çalışmaya başlamam oldu. Aslında yaklaşık iki yıldır onlarla beraber çalışıyorum. Daha önce bahsetmemişim, onu farkettim. Temelde dikiş dikiyorum ama birlikte pek çok etkinlik yapıyoruz. Kızıl Haç bünyesinde oluşturulmuş bir dikiş atölyemiz var, diğer arkadaşlar kırkyama battaniyeler dikerken ben de çocuk kıyafetleri dikiyorum. Gerçi oyuncaktan mutfak önlüğüne başka birçok şey daha üretiyoruz. Bir kaç arkadaş da örgü yapıyor. Anlayacağınız bir elişi atölyemiz var, adı KAİ. Sıklıkla da Türk Mutfağı’ndan bir şeyler pişiriyorum arkadaşlara ve zaman zaman da çevre şehirlerden gelen diğer Kızıl Haç gönüllülerine.
                           Sevda’nın Pem-Be Atölyesi ise son şeklini alalı bayağı bir zaman oldu. Artık bir prova mankenim bile var. Atölyemin ismindeki Pem-Be ayrıntısını Melined ( Mevlüdem çılgınım ) bulup akıl etmiş, ben de gerisini eklemişim, yorumlarda rastladım da, hatırladım. Atölyemin adını bile unutmuşum 😂😂😂. Atölyem pembe beyaz renklerden oluştuğu için, Mevlüdem bu süper Pem -Be ayrıntısını akıl etmiş. Tek renk adı gibi ama iki rengi de içeriyor. Çok tatlı değil mi ama 😍😍😍. Bakın buradan açık ve net yazıyorum; atölyemin adının her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılması yasaktır😁. Efendim, becerebilirsen, daha doğrusu üşenmezsem atölyemin son halinin fotolarını da sonradan ekleyeceğim.
                           Kızıl Haç’ta çalışırken kırkyama çok ilgimi çekti ve yavaştan öğrenmeye başladım. Tabi ki her zamanki gibi YouTube en baş öğretmenim. Bu merek bana pek çok yeni dikiş malzemesi aldırdı ve bu malzemelerin kıyafet dikiminde de acayip kolaylık sağladığını fark edip, daha önce almadığım için hayıflandım. Bu arada aldığım malzemelerin çoğu da pembe renkli 😁. Yani atölyem tam adını hak ediyor şu anda. Ürettiğim yığınla malzemenin fotoğraflarını da paylaşacağım sonradan, yani öyle umuyorum 😂.
                            Bu arada, ben yokken gelip yorum bırakan, bana direkt Mail atan, Mevlüdem’ e beni soran, aklından beni geçiren tüm dostlara sonsuz teşekkürler, hepinizi ayrı ayrı, başka başka seviyorum. Tüm bunları yapmayıp da bana tesadüfen rastlayıp, “ aa, hakikaten bir Sevda vardı “ diyenlere de sonsuz teşekkürler. Seven sevmeyen herkese selam olsun. Şimdilik kalın sağlıcakla.