18 Temmuz 2019 Perşembe

VALLAHİ ÖDÜM PATLADI 😳😟😱




                           Tam bir yıldır bloguma bir şey yazmadım, yazamadım. Fotoğraf yüklemek işkenceye dönüşünce, benim canım da bilgisayardan tek tek foto yüklemek istemeyince, vs, vs bir sürü bahane yazabilirim, anlayacağınız canım istemedi, yazmadım. Bugün bir bakayım bloguma dedim de, hesabıma bir türlü giremeyince; “ eyvah, hesap gitmiş “ dedim. Neyse ki sadece yeniden başlatmam gerekti. İşte böylece , foto yok bari yazayım, dedim.
                            Bir yıldır hepinizin hayatında olduğu üzere, bizde de sürekli bir şeyler oluyor. Şu oldu, bu oldu diye yazmanın anlamı yok, sizde olanlar oluyor bizde de işte 😁. Hayatıma anlam katan önemli şeylerden biri Deutsches Rotes Kreuz’ da yani Alman Kızıl Haçı’ nda çalışmaya başlamam oldu. Aslında yaklaşık iki yıldır onlarla beraber çalışıyorum. Daha önce bahsetmemişim, onu farkettim. Temelde dikiş dikiyorum ama birlikte pek çok etkinlik yapıyoruz. Kızıl Haç bünyesinde oluşturulmuş bir dikiş atölyemiz var, diğer arkadaşlar kırkyama battaniyeler dikerken ben de çocuk kıyafetleri dikiyorum. Gerçi oyuncaktan mutfak önlüğüne başka birçok şey daha üretiyoruz. Bir kaç arkadaş da örgü yapıyor. Anlayacağınız bir elişi atölyemiz var, adı KAİ. Sıklıkla da Türk Mutfağı’ndan bir şeyler pişiriyorum arkadaşlara ve zaman zaman da çevre şehirlerden gelen diğer Kızıl Haç gönüllülerine.
                           Sevda’nın Pem-Be Atölyesi ise son şeklini alalı bayağı bir zaman oldu. Artık bir prova mankenim bile var. Atölyemin ismindeki Pem-Be ayrıntısını Melined ( Mevlüdem çılgınım ) bulup akıl etmiş, ben de gerisini eklemişim, yorumlarda rastladım da, hatırladım. Atölyemin adını bile unutmuşum 😂😂😂. Atölyem pembe beyaz renklerden oluştuğu için, Mevlüdem bu süper Pem -Be ayrıntısını akıl etmiş. Tek renk adı gibi ama iki rengi de içeriyor. Çok tatlı değil mi ama 😍😍😍. Bakın buradan açık ve net yazıyorum; atölyemin adının her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılması yasaktır😁. Efendim, becerebilirsen, daha doğrusu üşenmezsem atölyemin son halinin fotolarını da sonradan ekleyeceğim.
                           Kızıl Haç’ta çalışırken kırkyama çok ilgimi çekti ve yavaştan öğrenmeye başladım. Tabi ki her zamanki gibi YouTube en baş öğretmenim. Bu merek bana pek çok yeni dikiş malzemesi aldırdı ve bu malzemelerin kıyafet dikiminde de acayip kolaylık sağladığını fark edip, daha önce almadığım için hayıflandım. Bu arada aldığım malzemelerin çoğu da pembe renkli 😁. Yani atölyem tam adını hak ediyor şu anda. Ürettiğim yığınla malzemenin fotoğraflarını da paylaşacağım sonradan, yani öyle umuyorum 😂.
                            Bu arada, ben yokken gelip yorum bırakan, bana direkt Mail atan, Mevlüdem’ e beni soran, aklından beni geçiren tüm dostlara sonsuz teşekkürler, hepinizi ayrı ayrı, başka başka seviyorum. Tüm bunları yapmayıp da bana tesadüfen rastlayıp, “ aa, hakikaten bir Sevda vardı “ diyenlere de sonsuz teşekkürler. Seven sevmeyen herkese selam olsun. Şimdilik kalın sağlıcakla.  

15 yorum:

deeptone dedi ki...

:) her şey güzel gözüküyoooo. ne bulursam dikerim diyosoooon. dikişmatör :) kızılhaç. hımmm, olurmuş yaa, ikinci dünya savaşındaki hemşireler gibi yaniiii :)

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Hahahahahaa kiz biz ikizmiyiz acaba? :)
Coktandir bloguma yazi yazmadim, hadi girip bir yazayim diye geldim, baktim buradasin, gecen defada aynisi olmustu:)
Hadi hosgeldin o zaman, o kirkyamalri mutlaka gostermen lazim.
Opuyorum en kocamanindan, dur instagramda dondugunu haber vereyim kizlara :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ahahahahaha, şimdi de tek tek yanıt veremiyorum, açılmıyor kutucuk. İkinize birden yazayım canlarım benim. Sadem,Derinim tatlım ivit gönüllü dikişmatör oldum 😘. Mevlüdem, kalp kalbe karşıymış. Çok öpüyorum , can bacım.

bücürükveben dedi ki...

Hoşgeldin bloğuna yaaa..çok özlemiştim hem yazılarını, hem yorumlarını, bazen eski yazılarıma bakıyorum senin yorumlarını görüyorum ve acaba nerede diyordum...böyle bir yazı yazıp inşallah yine ortadan kaybolmazsın. Kızıl Haç'ta deyince ben doktorluk yapıyorsundur sandım önce hiç dikiş aklıma gelmedi. Ama dikiş dikmeyi belli ki, tıptan daha çok seviyorsun. E daha zevkli tabii ki...Pem-Be hayırlı uğurlu olsun. İsim hakkının patentini al ama yine de.
Kocaman öptüm:)

Ecehan dedi ki...

Çok sevindim bu geri dönüşe. Merakla bekliyorum Pem-Be'den fotoğraflar. Hoşgeldiniz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoşbuldum Müjdem. Ben de özledim seni, aynen. Ne yazık ki burada doktor olarak çalışmaya iznim yok. Ülkemiz dünya lideri bir ülke olduğu ve dış güçler bizi çekemediği için Avrupa Birliği üyesi olamadığımızdan dolayı, burada diplomam geçersiz 😂😂😂😂 Doktor olarak çalışabilmek için yapmam gereken pek çok aşama var, bakalım ne yapabileceğimi göreceğiz 🤗. Ben de seni ve Bücürük beyi çok öpüyorum 😘❤️

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Ecehan, siz de hoş geldiniz. Ya unuttum ya da yeni tanışıyoruz, malum yaş geçtikçe hafıza yeniye ket vuruyor 😁. Hemen ziyaretinize geliyorum, sevgiler 😍

Handan dedi ki...

Bayıldım atölyenin ismine :)

Ecehan dedi ki...

Pazenlerinize bayılırdım ;)) Ben keşfettiğimde siz ara verdiniz çok üzülmüştüm, dua bile yollamıştım evrene. O gün bugün ev kumaş dolmaya devam ediyor, e bundan sonra ilham da alacağıma göre oh oh oh ne keyif olacak izlemek. Merakla takipteyim <3

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Eheheheheh, valla ben de bayıldım, düşün kendim bile unutmuşum, o kadar da ara verilmez ki ama yaaa 😂😂😂

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Haklısınız , dün akşam bayağı bir dolandım blogunuzda ama hatırlayamadım, oysa ki takip listemdesiniz, dedim ya, yaşla beraber hafıza yenileri siliyor, eskileri saklıyor. Çok teşekkür ederim beğeninize, evrene yolladığınız duaya 😍. Birlikteyiz artık, yani umarım 😂😂. Kumaş meselesini hiç açmayın, kalbim Türkiye’ de kaldı 😂😂😂. Burada kumaşlar ateş pahası. Allah’ tan depom dolu ama gözüm aç 😂😂😂. En ufak bir sorunuz, fikir ihtiyacınız veya herhangi bir şey lütfen yazın, sevgiyle. Bu arada mail adresim de açık olarak blogumda var ama aramayın, tekrar yazayım drsevdasahin@hotmail.com

BenBirHexe dedi ki...

Ayyy hoşgeldiniz.Bende uzun zamandır yazmıyorum :(
Ama sizi özlemiştim.Kaybolmayın tekrar,seviyorum sizi :))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben de sizi Nil hanımcığım 😍

Terzi Begum dedi ki...

Ne güzel sizden haber almak! Hayatınız ne de güzel ilerlemiş, maşallah :) Sizden daha çok haberler ve fotoğraflar alırız umarım. Sevgiler...

Calimero dedi ki...

Şükür kavuşturana be doktorum canım :DDD