19 Temmuz 2019 Cuma

GÜMÜŞ TEPSİLERİNİZE TALİBİM




                                        Efendim, hala öyle mi bilmiyorum, bizim zamanımızda gümüş tepsisi olmayan evlenemiyordu. Hatta siz istemeseniz bile üçer beşer hediye geliyordu. Şu aşağıda gördüğünüz hanım kız da işte böyle bir tepsiydi eskiden. Ablam sabırla yıllarca kullandıktan sonra, kendisinden kurtulmaya karar vermiş. Atmaya da kıyamamış; “ ablam, sen bundan bir şey yaparsın ki “ diyerek bana pasladı. Öncelikle sünger tamponlama yöntemiyle bir kat kirli beyaz boyayla boyadım. Ardından iki kat ipek fırçayla tekrar boyadım. Katlar arasında 2-3 saat bekledim. Son kattan sonra ise bir gece kurumaya bıraktım. Ardından kulplarındaki boşluklara stencil yardımıyla dekupaj pastasıyla desen yaptım. Ortasını pirinç dekupaj kağıdıyla kapladım. Kağıtla tepsinin birleştiği kısımlara kahve rengi boyayla hafif renk attım. Tepsinin kenarlarını kuru süngerle hafifçe gölgelendirdim ve bir gece boyunca kurumaya bıraktım. Ertesi gün sprey vernikle üç kat vernikledim, böylece yıkanabilir hale geldi. Sonuç böyle oldu. Dekorasyon mağazalarında satılan tepsilere benzediğini söyleyen kız kardeşime ablalarından hediye olarak gitti bu tepsi. 








14 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Wooowwwww! Harika olmuş, hem doktor, hem dikiş, hem bir dolu hobi! On parmağında on marifet Maşallah diyeyim nazar değmesin. Güle güle kullansın kardeşin. Bu arada orada mutlu musun? Gittiğine memnun musun? Ve Çapi nasıl sahi? Dün akşam aklıma geldi. Tekrar yazı yazarsa sorarım dedim. Benimki yorum değil mektup gibi oldu ama ne yapayım arkadaşımı merak ediyorum. :)Sevgilerimle♥

Handan dedi ki...

Ayy, bayıldım ben buna :)

Ebrar dedi ki...

Çok güzel görünüyor gerçekten önceden gümüş tepsi olduğuna inanmak güç, elinize sağlık... Bu arada deep'ten geldim bana da beklerim :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

😘😁

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

😘❤️

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim, hoş geldiniz, hemen geliyorum

deeptone dedi ki...

inspector gadget gibi maşallah ne bulsan kullanmışsın yenilemiş ve aile içi döngüde kullanmışsın ha haaa :) aile tepsisi :)

Ebemkuşağı dedi ki...

Ellerinize sağlık pek güzel olmuş.:)

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Bende diyorum bunu gormedim, ama degisik versiyonunu gordum, yine sansliyim:))
Sahane olmus, dur Turkiye'ye gidince sana tepsi getireyim bari:) Tabi verirlerse:))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İvit, kuşaktan kuşağa değil ama kızçeden kızçeye bizimki 😁😁

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız bu Türkiye’ de şimdi, o yüzden görmedin. Önceden yapmıştım. Getir sen tepsileri, yaparız birlikte 😘

Ecehan dedi ki...

Çok tetliş olmuş, ellerinize sağlık...

BirTatlıHuzur dedi ki...

Elinize sağlık. Becerikli hatunsunuz maşallah.