9 Aralık 2017 Cumartesi

DAHA DA ÇANTA ALMAM BEN !!!!

                           Merih'in  düzenlediği çanta etkinliği için kafamda tasarladığım el çantasını nihayet tamamladım. Malzeme bulmakta zorlandığım için bitirmem bayağı uzadı ama aslında çanta dikmek çok kolaymış. Ben ömrü hayatımda ilk kez çanta diktim.Daha önce sadece dönüşüm projesi yapmıştım, bakınız burada. Çanta dikmek hep yapmak istediğim bir projeydi ama erteleyip duruyordum. Merih sayesinde ilk denememi yapmış oldum. Çok sağol pamuğum. 
                          Başlangıçta insanın gözünü korkutan bir çalışma, çerçeveli çanta dikme işi. Ha sahi, ben fermuarlı değil , çerçeveli çanta diktim, hani eskilerde çok kullanılan o vintage çantalardan. İnternette ararsanız Frame Bag diye geçiyor.  Çocukluğumdan beri tutkunu olduğum çantalar bunlar. Şimdilerde bu türleri çok fazla bulamıyoruz. O yüzden hep vintage çantalar dikebilmeyi hayal etmişimdir. Merih vesilesiyle bu işe başlamış oldum. Öncelikle her zamanki gibi ön araştırmamı yapıp bu konuda pek çok bilgi okuyup, birçok Youtube videosu izledikten sonra işe başladım. Youtube'a Frame Bag Tutorial diye yazarsanız çeşit çeşit videoya ulaşabilirsiniz. Ben en açıklayıcı video olarak şunu buldum;                                                                                                                    https://www.youtube.com/watch?v=9zaC3jYaWfA&sns=em   ,

 buradaki hanım Almanca konuşuyor ama Almanca bilmeseniz de video oldukça anlaşılır olmuş.
                           İşe kalıp çıkarmakla başladım,



öncelikle metal çerçevenize göre bir kalıp ayarlamanız gerekiyor. Ben eski bir kalıp parçasının üzerine çizdim aklınız karışmasın :)


Kalıbın bitmiş hali bu ancak her iki tarafının tamamen eşit olduğundan emin olabilmek için kalıbı ikiye katlayıp son halini veriyoruz.


Bu aşamadan sonra astar ve ana kumaşı biçip, ana kumaşa volümlü tela, astara ise kağıt tela yapıştırıyoruz. Ben volümlü tela bulamadığım için her ikisine de sert tela yapıştırdım.


Bu da bitince videodaki aşamaları gerçekleştirerek çantamı tamamladım. Tek fark, volümlü tela ile çalışmadığım için benim çanta kumaşım çerçeveye göre ince kaldı ve çerçeve ile kumaş arasında boşluk oluştu. Bu durumda kumaş çerçeveye sağlam bir şekilde yapışamayacağı için arada kalan boşlukları sicim iple doldurarak kumaşı çerçeveye iyice sıkıştırdım. 
Kumaş olarak daha önce kızıma diktiğim pileli etekten artan kumaşı kullandım.
































                      Hehehehehe görmemişin çantası olmuş hesabı bir sürü foto koydum, artık kusura bakmayın. Ben bu çanta dikme işini pek sevdim dostlar. Bir de malzemelerin kaynağını keşfedersem burada, daha da tutamaz kimse beni :)))
             Merihciğim, çok sağol, sen vesile oldun, bana da yeni bir uğraş çıkmış oldu.
Kalın dostlar sağlıkla....











8 Aralık 2017 Cuma

MERİH PAZENLERE FISILDAMAYA DEVAM EDİYOR

                                              Merih'in Atmosferinde blogunun yazarı pamuk kadın Merih, bu kez de bir dönüşüm projesiyle geldi. Eski fitilli kadife elbisesini pazenle buluşturup bu güzel elbiseyi dikmiş. Benim de pazene en çok yakıştırdığım kumaştır fitilli kadife. Hele renk de kırmızı olunca, gözlere şenlik bir elbise ortaya çıkmış.


Merih bu elbisesini bir arkadaş toplantısında giymiş, çok da yakışmış.










Ellerine sağlık pamuğum. 



Bu da benim kırmızı fitilli kadifeyle pazeni buluşturduğum elbisem. Merih çok haklı kırmızı olursa çiçekler bir başka güzel...




Kalın sağlıkla...











5 Aralık 2017 Salı

ÇİÇEKLER VE KADINLAR PAZEN - DİVİTİN ETKİNLİĞİMİZE AYSEL'CE ÖRGÜLER'İN FISILDADIKLARI

                        http://ayselmelike.blogspot.de/      adresinde yayın yapan Aysel'ciğim yine nefis bir parça hazırlamış. Üstelik bir de güzel oyayla süslemiş elbisesini. Aysel de sonradan dikişe merak saran bir hanım olmasına rağmen çok güzel, hatasız, çok şık parçalar üretiyor. Blogunu mutlaka ziyaret edin. Asıl uzmanlık alanı örgüdür ve enfes şeyler yapar. Örgüyle ilgili tüm sorularınıza da üşenmeden yanıt verir, benden söylemesi.   
                        Diktiği elbisenin kalıp ve dikiş bilgilerine blogundan ulaşabilirsiniz,



Ben kendisine narinim diye hitap ediyorum. Çünkü inanılmaz kibar ve narindir ancak bir o kadar da sağlam ve güçlüdür.



Narinim bu güzel kumaşa bir kaftan edası katmış, zaten kendisine de hep söylediğim gibi, Aysel dikişe zerafet katan bir hanımdır. Bu elbisede de öyle olmuş..






Narinim ellerinin ağrısına aldırmadan nefis bir oya ile elbisesini taçlandırmış.






                   Ellerin dert görmesin narinim, bu elbiseyi kesinlikle giymek isterdim. Elbise konusunda zevkimiz bir seninle, hep söylüyorum sana...

              Efendim kalın sağlıkla. Projeleri üzerinde çalışan bir kaç arkadaşımız daha var, artık geldikçe yayına devam edeceğim. Hep söylüyorum, telaşa gerek yok, ben bekliyorum...
            

3 Aralık 2017 Pazar

ÇİÇEKLERE BÜRÜNDÜM DE GELDİM

                     Efendim, önce hasta oldum giyemedim, sonrasında arkadaşımın sürprizi geldi onu yayınlayayım dedim, nihayet sıra bana geldi. Burada hava buz gibi ve sürekli yağış var, o yüzden içeride çekim yaptım, idare edin artık :)






                            Bu modeli kesinlikle öneririm çünkü giyimi çok rahat, kalıp düzeltme istemedi ve dikişi de çok kolay. Şimdi el çantası dikimi için çalışıyorum, ancak nereden malzeme alacağımı bilemediğim için işim uzadı. Yakında hallederim umarım. 
Kalın sağlıkla...