5 Kasım 2017 Pazar

YAZDAN KALAN BLOGU GÜNEŞ GİBİ YÜREĞİYLE MİNİK AYAKLARI ISITMAK İÇİN SİZİ YARDIMA ÇAĞIRIYOR

Minik Ayaklar Üşümesin

Bitlis'te akşamları hava şimdiden -3 derece oluyormuş. Yatılı bir kasaba okulunda görev yapan bir öğretmen söyledi. "Bina buz gibi, devletin verdiği yakıt az, veliler kendi imkanları ile bir şeyler veriyor ama yetersiz." dedi. Direkt bana söylemedi ben üçüncü şahıs olarak dinledim. Annelerin ördüğü patikler giymekten aşınıyor, çoğunun ucu deliniyormuş. Çocukların çorapları delik, lastik terlikle yatana kadar duruyorlarmış. Hayali bile zor.

Ne yapabiliriz, üzülmekten başka. Çorap! Çocuklar harçlıklarıyla Bitlis'teki akranlarına çorap alabilir. Hem paylaşmayı, yardımlaşmayı öğrenir hem de iyilik yapmanın tadına varırlar. Evet, bütçeyi sarsmayacak ufacık bir hediye. Kalın çoraplar. Toplayabildiğimiz kadar. Evlerinden uzakta olan bu çocukların ayakları üşümesin. Ata'nın sınıfındaki velilere yazdım, şimdilik pek ses veren olmadı. Umarım katılım olur ama burada nicedir etkileşim halinde olduğum insanların el vereceklerine daha çok inanıyorum. 7-13 yaş aralığında kızlar için külotlu, erkekler için diz altı kışlık çoraplara ihtiyacımız var. 600 kişilik bir okul olduğu için bu kampanyanın çok fazla insana ulaşması gerekiyor. Yollamak isteyenler blog adreslerini belirterek, kargo adresi için bana yazabilir. Yollayamayıp gönlü o çocuklarla olanlar da duyurabilirse çok mutlu olurum. 

Paketler okula ulaşınca, fotoğrafları burada yayınlayacağım. Kalbinizin sıcaklığı, çocukları ısıtacak. İyiliğinize ihtiyaçları var. İletişim: durasella@msn.com