4 Ağustos 2017 Cuma

ALMANYA'DAN BİR YAR GELİR BİZLEREEEEE !!!!

                        Bu sene yayın maceram , bir varmış , bir yokmuş tadında geçiyor.Kusura bakmayın artık. Bugünden sonra her şey düzene girmiş oluyor ( yani öyle sanıyorum , umarım yani , yani inşallah öyle olur 😁😁😁) . Bugün sabahtan internetimiz bağlandı ve yeni evimize yerleşme işimiz tamamlanmış oldu. 
                        Eveeeettttt , nihayet ev bulduk ve taşındık. 10 hazirandan bu yana yeni evimizdeyiz. Küçücük bir köyde oturuyoruz. Tam istediğimiz gibi sakin ve doğayla iç içe bir yer. 



Evimizin ön cepesindeki pencereden , sağ ve sol tarafımız.



Evimizin arka cephesi ve bahçemiz.Sağ arka planda boyamakta olduğum sandalyeleri görüyorsunuz efendim 😁. Nihayet hobilerimden dolayı evi darmadağın etmemden  kurtuldu millet. Artık bir atölyem var , yaşasın. Evimizin kilerlerinden birini atölye yaptım. Bu sandalyeler de atölyede kullanılmak üzere yenileniyorlar işte.


İşte atölyem.Şu anda böyle göründüğüne bakmayın tam üç günde bu hale getirebildim. Ne dediğimi en iyi Melined anlatabilir size çünkü o ilk halini de gördü canlı canlı. Evet ya , canım kaptı prens Ned'i yardıma geldi bize. Koskoca prense televizyon dolabı , koltuk , yatak ne bulduysak yaptırdık , e koskoca müyendis hemi de pirens.... Bu arada prenses Mevlüde'ye de kapı , koltuk ne bulduysak sildirdik. Sabahtan akşama kadar kaldılar ama bir aylık iş yaptılar sağ olsunlar , Mevlüdem kız , çok yaşayın siz e mi ❤️❤️❤️ Efendim , Melinedler'in ardından o haftasonu da ablamlar geldi ailecek , iki gece iki gün de onlar yardım etti , böylelikle temizlik işinde bayağı bir yol katetmiş olduk. Sonrası bitmek bilmeyen koli açıp yerleştirme , tekrar tekrar temizleme şeklinde sürüp gitti ta bugüne kadar.



   


Evimizin bahçe tarafı bir at çiftliğine komşu , zaman zaman Çapi ile karşılıklı birbirlerini seyrediyorlar merakla. Bu gördüğünüz Çapi'nin favori atı 😍
                             Handaaaann , şu iki aylık internetsiz dönemde bana getirdiğin kitaplar ilaç gibi geldi canımın içi , çok çok sağol. Eşim güneşim kitaplarımı Türkiye'de bıraktırdı , bir tek çocukların henüz okumadıkları kitapları getirebilmiştim. Handancığım'ın kitapları birince onlara başladım , hayatımda okumadığım kadar Orhan Kemal okumuş oldum bu sayede. Okul gezisinde gittikleri Orhan Kemal müzesinden beşer onar almışlar , okumamışlar ... Sanırım okumadığım romanı kalmamış oldu rahmetlinin. Bu arada Oya Baydar'ın Erguvan Kapısı romanını çok beğendim Handanım. Her okuduğum kitapta , ne kadar ortak düşüncelere sahipmişiz Handancığım'la diye de seni andım.
                             İşte böyle güzel dostlar , ben yokken beni unutmamışsınız , sık sık yoklamışsınız , çok sağolun. Şimdi yorumlarınızın kalan kısmını cevaplayacağım , vakit oldukça da bloglarınıza bakacağım , hepinize sevgilerimi yolluyorum , her biriniz ayrı ayrı özlendiniz , her birinizin ayrı bir dokunuşu var yüreğimde. Kalın sağlıkla....





47 yorum:

Gökçe dedi ki...

Hoşgeldiiin :))
Eviniz ve atölyen harika, güle güle oturun :*

Meltem sert dedi ki...

bu sabah takip ettiğim listeye baktım da gözüm sana takımıştı Sevda abla aa dedim ne zamandır yazmıyor, denk geldi ayni :) evin çok şirin köy diyosun ya hani keşke tüm köyler böyle olsa, ne kadar sıcak duruyor; sokaklr için sıcak diyemiyorum ama neden bilmiyorum evet yeşillikte var gayette düzenli; ama ev kadar sıcak değil :D atölye hem de hobi atölyesi harika, umarım çok güzel anılar biriktirir, alman komşularınla em kısa sürede akıcı bir şekilde almanca konuşabilirsin :)

BirTatlıHuzur dedi ki...

Özlettiniz kendinizi. Hayatınızın düzene girmesi ne güzel.Huzurunuzun daim olmasını dilerim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoşbuldum Garfiiiiiii,çok sağol 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Meltem'ciğim,çok sağol,sen beni bir etkinliğe de davet etmişsin ya,ona da bakamadım.Çok tatlısın güzel kızım benim,inşallah dileklerin gerçek olur benim için.Senin de hayatın çok güzel geçsin 😘

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Burcu,gönlü huzurlu bakışı güzel kardeşim,çok sağol ❤️

Meltem sert dedi ki...

hepimiz için bolca amiin, etkinlik arkadaşımın bir syfası bloggerler birbirini tanısın diye :)

Özge Başağaç dedi ki...

Ay ay kendim ev bulmuş gibi sevindim. Ben de bu yıl ofisi ve evi taşıdım. Duygularınızı çok iyi anlıyorum. Ama sonuç harika görünüyor. Hem ev çok güzel ve ferah hem de köyünüz. Bir de atölyenizin kilerden dönüştürüldüğüne inanamadım. Ben Büyükada'ya her gittiğimde yalılara bakar, "Ben müştemilatta da yaşarım" derdim. Sizinki o hesap olmuş :) Güle güle oturun. Nazar değmesin. Bir boncuk bir yerlere mutlaka... :)

TATESAL dedi ki...

Güle güle oturun herşey çok güzel görünüyor...

Handan dedi ki...

Mevlüde'den almıştım haberlerini, hadi artık interneti de takılsa modundaydım :)

Güle güle oturun evinizde, huzurla, sağlıkla ve mutlulukla.

Kitaplar pek fazla değildi ama işe yaradıklarına sevindim :) Erguvan Kapısı gerçekten de çok güzeldi, değil mi.

Hoş geldin, özlemişiz 😘

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Özgeciğim 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun Tülin hanımcığım 😊

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Canım canım,bugün konuştuk Mevlüde ile ,anlattı.Tekrar çok sağol zarif kadın 😘😘😘

Makbule Abalı dedi ki...

Yeni bir ev, yeni bir yaşam. Her şey yolunda gitsin, gönlünüzce geçsin.
Sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

Almanya'da internet bağlatmak ne kadar zormuş anacım, valla şaşırdım. Neyse gözün aydın, hem yeni evin için, hem de internetin bağlandığı için. Sevgilerimle..:)

Bir Tutam Karınca dedi ki...

Taşınmak, yerleşmek gerçekten vakit alan şeyler. Kolaylıklar diliyorum. Maşallah eviniz çok tatlıymış. Dikiş odasının olması ayrı bir güzellik. Ben 1+1 evde oturduğum için yatak odasının bir köşesini atölye olarak kullanıyorum.
Yeni evinizde huzur, mutluluk ve sağlık sizinle olsun. Yolumuz oralara düşerse uğrarız :) Sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun Makbule hanımcığım,hepimize inşallah 😀

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sorma Müjdem,normalde de zaten bir ay sonraya randevu veriyorlar.Bizim ilk randevuyu yanlış bermişler,bunların festivalleri hiç bitmiyor,festivale denk gelmiş.Yeni randevuyu da bir ay sonraya verdiler,böylelikle iki ay beklemiş olduk.Hata onların ama yine de bir şey yapamıyorsun,burada böyle yürüyor işler.Zamanla beklemeyi öğreniyor insan mecburen 🤗😂

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Yasemin,eskiden bizim salonunda yemek masası atölyemdi,yani seni çok iti anlıyorum.İnşallah ileride senin de ayrı bir atölye odan olur.Sağlık olduktan sonra her şey oluyor zamanla 😀 Bir yıl önce hayal bile kurmadığım bir durumdu ayrı bir atölye odamın olması 😁 Ayrıca yolun düşse de düşmese de beklerim her zaman 😀

burcu dedi ki...

Çok güzel, huzur veren bir yere benziyor. Güle güle oturun, mutlu anlarınız olsun. Çapi için de harika bir alan :)

Terzi Begum dedi ki...

Hoş geldiniz! Çok da güzelmiş yeni eviniz <3 Atölye de hazır olduğuna göre dikiş yazılarınızı merakla bekleyebilirim :) Yeni hayatınızda mutluluklar!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla tam senlik Burcu,bizim yetmişli yıllardaki ülkemize benziyor biraz.O yıllarda apartmanlarımız hep ağaçlıkların arasındaydı bizim de.Çapi içimizdeki en mutlu canlı,hayvancağız İstanbul'daki esir hayatından kurtuldu,alabildiğine keyfini çıkarıyorözgürlüğünün.Ne diyelim,darısı bizim ülkemizin başına,çok sağol güzel dileklerin için 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Begümcüğüüümmm,sen haaa,nerelerdesin yahu???Ahahahaha,sorana da bak,dediğini duyar gibiyim ama sen benden çok kayboldun bu yıl.Evet artık yavaş yavaş dikişe başlayacağım,evde az bir işim kaldı,bir yandan da dil kursu devam ediyor.Ancak ben dikişi çok özledim.Neredeyse bir yıldır bir şey dikmedim.Gerçi senin de blog tımtıkır 😂 İnstacı oldunuz çoğunuz ama ben sevemedim instagramı.Güzel dileklerin için çok sağol müyendisim terzim 😍

Büşra Bayram dedi ki...

eviin harikaa sevda :) güle güle oturun. Mutluluğunuz daim olsun :) kendinize çok iyi bakın oralarda.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Büşracığım,darısı başına inşallah.Mutluluk hepimizin olsun ,siz de kendinize çok iyi bakın oralarda 😘

Ebemkuşağı dedi ki...

Çok güzel, huzurlu bir yere benziyor.Mutlu-mesut zamanlar diliyorum yeni evinizde.:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim, hoş geldiniz.

pelin dedi ki...

güle güle ağız tadıyla oturun sevda abla çok güzel :)

kadriye dedi ki...

Hoşgeldin Sevda. Arada uğradım baktım yoktun. Evin ne kadar güzel . Güle güle otur.

Annesinin Prensesi dedi ki...

Hoageldinnn bende ne zamandır seni merak ediyodum abla :) neseli yazilarini özlemisiz 😄 ay ayy köye bak o köyse buradakiler ne acabaaa. :) Tam benlik ev yaa bayildimmmmm güle güle oturun darisi basima insallahhhh 💕😘

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Pelinciğim 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Kadriye,yavaş yavaş eski yempomu yakalayacağım inşallah 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin inşallah daha güzeli senin olsun Esilam,işlerim bitmek üzere,sık sık yazarım inşallah bundan sonra 😍

BenBirHexe dedi ki...

Hoşgeldiniz,merakla bekliyordum Almanya maceralarınızı :)) En son cadılar bayramında yazışmıştık.Güle güle oturun,eviniz çok güzel atölyenize de bayıldım.Fotoğraflar sadece HUZUR'u çağrıştırıyor.Çok sevgiler :))))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Bizi biliyorsun bos durunca batiyor bize birseyler:)) Farkindaysan ben durttum sizi surekli hadi ev yerlestirelim, hadi temizlik yapalim diye:))
Dikis odan cok guzel olmus, bayildim. Kalan mobilya kurulumu icin gelecegiz insallah yine.
Pogacalari tek basina yedin kilolari yalniz aldin hiccccc gonlum elvermedi buna:)))

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Benim Sevda kuşum hoş gelmiş-sefa gelmiş.
Üstelik Müjdelikleri ile gelmiş.
Ne güzel,ne hoş,ne huzur ve de atölye daha ne olsun ? Sağlıkla otur güzel arkadaşım...
Hep güzel haberlerimizi,alalım inşallah.
Yakında kimbilir neler üretirsin sen dikiş makinene de kavuşmussun...
Maşallah size.
SEVGİLERİMLE.
Öptüm...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun Nur hanımcığım,iki aydır internetimiz yoktu,yavaş yavaş normal bir düzen yakalıyoruz 😀

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kızııımm,Karaköy poğaçası ve Browni yaptımdı,siz gelmeyince hepsini biz yedik 😂😂😂😂 Siz gelin yeter ki,gene yaparım.Ben size iş yaptırmak istemiyorum ama sen duramıyorsun.Hoş biz de geldiğimizde iş varsa mutlaka ucundan tutmak istiyoruz.İnsan sevdiğine yardım edince mutlu oluyor da ondan bacım 😍😍😘😘

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sorma Merihim,bir yıldır düzen rahat kalmadıydı ama nihayet her şey yoluna giriyor.İlk kahvemi Hatice abla için,ilk çayımı da senin için içtim bahçede,hep aklımdan sizi geçirerek.Çünkü ikiniz de benzer şeyler yazmıştınız,en güzel eve sağlıkla yerleşeceksin demiştiniz.Yakında başlıyorum dikişe inşallah 😘😘

Umman Aslan dedi ki...

Taşınma telaşını çok iyi biliyorum ben de. Şükür bitirmiçsinoz işleri. Gurbette olsanız da yardım edecek akrabalar var galiba. Bu büyük nimet. Mahalleniz de, eviniz de, atölyeniz de çok güzel.Güle-güle oturun.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bir gün Melined ve eşi,bir gün de ablamlar geldiler Umman hanımcığım.Yoksa burada yalnızım.Ablamlar 6 saatlik mesafede oturuyorlar.Yine de eve biri gelince moral oluyor.Okulum da var o yüzden yarım gün yarım gün yapmaya çalışıyorum.Gerçi neredeyse bitti tüm işler.Tam bu yorumu yazarken kapı çaldı,Melined ve eşi geldiler.Bu kadar olur ��İçinize doğdu herhalde.Daha iyisi size olsun,çok selamlar 😍

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Cok guzelmis evin saglikla oturun .prensle prenses eli degmis ustune kardesler cilayi atmis daha ne olsunnn ohhh mis mis.oyle boyle derken bitmis bundan sonra da denk gelsin her isin canim benim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol ablacığım,ilk kahvemi senin için içtim bahçede.Yukarıda Merih'e de yazmıştım,sen de demiştin çünkü en güzel evi bulacaksın diye.İnşallah bundan sonrası da rast gşder dediğin gibi ,ellerinden öperim 😍

Türkan dedi ki...

Yeni eviniz çok şirin güle güle oturun Sevda hanım. Taşınma haberinizi Mevlüde'den almıştım, hatta sandalye silmelerini gördüm çılgının... İyice çalıştıraydın o zaten boş duramaz:))

Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun Türkan hanımcığım,hepimizin inşallah,sevgiler karşılıklı.

Ayselce örgüler dedi ki...

Ne şirin bir ev sağlıcakla oturun kraliçem...hobi odanda çok şeker öptümm seni.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol narinim,ipedimde bir sorun oldu,yeni yazılım bloger uygulamasını desteklemiyormuş,dün sayfanı gezdim ama yorum yapamadım.Şalvarın pek güzel olmuş.Sorun hallolunca gene burada olacağım. Zaten bu aralar kurs sınavım falan vardı,hiç vaktim olmadı. Çok öptüm,çok,çok ❤️