7 Şubat 2017 Salı

GANAJ KAPLI ÇİKOLATALI CHEESE KEK - GANACHE FROSTING CHOCOLATE CHEESECAKE

                      Her zaman işin kolayına kaçmak olmaz,bu seferki cheese kekimizi pişireceğiz.Ancak yine de yapımı çok kolay ve çabuk olacak.Tadı enfes,sunumu pek havalı bir cheese kek tarifi geliyor;

                             CHEESE KEK İÇİN MALZEMELER

                       Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

                      24 adet çikolatalı kaymaklı bisküvi
                      50 gram tuzsuz tereyağı
                      500 gram krem peynir ( krem peynir alırken en az % 30 yağ oranına sahip olmasına dikkat edin ,krem peynirli tüm tarifler için geçerli bir kuraldır )
                      1 cup ( 200 ml - 1 standart su bardağı ) toz şeker
                      2 yemek kaşığı beyaz un
                      4 adet iri yumurta ( tüm hamur işlerimizde ,her zaman en büyük boy yumurtaları kullanmalıyız.Yumurtalarımız küçükse sayıyı artırmalıyız )
                      1 paket vanilya ( ya da bir tatlı kaşığı vanilya extraktı ) 
                      200 gram sütlü kuvertür çikolata ( bulamazsanız,damla çikolata veya normal sütlü  çikolata da olur)

                            ÇİKOLATA GANAJ İÇİN MALZEMELER
     
                      200 ml krema ( minik süt kutularında satılan kremalardan,yine en az,% 30 yağ oranına sahip olmalı )
                      100 gram bitter kuvertür çikolata ( bulamazsanız normal bitter çikolata da olur )
                      1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
                      2 yemek kaşığı kakao ( elenmiş )
                      2 yemek kaşığı pudra şekeri ( elenmiş )

                      Öncelikle bisküvilerimizi ezip un haline getiriyoruz,ardından içine 50 gram eritilmiş tere yağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

 Ben ezme ve karıştırma işini buzdolabı poşetinde  yapıyorum,kolaylık oluyor.Bisküvi hamurumuz hazır olunca ,içine yağlı kağıt serilmiş ve yan kenarları yağlanmış 26 cm'lik kelepçeli kalıbımıza aktarıyoruz,

kalıbımızın dışını alüminyum folyo ile kaplıyoruz ki,pişirme sırasında pastamızın kenarları aşırı kurumasın.

Bisküvi hamurunu elimizle bastırarak,kalıbın dibine yayıyoruz ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.Hamur pişerken sütlü çikolatamızı bir kaba kırıyoruz ve kaynayan su üzerinde eritiyoruz

 tüm parçalar eriyince çikolatamızı ılınmaya bırakıyoruz.Başka bir kaba;krem peyniri,şekeri ,vanilyayı ve unu koyup güzelce karıştırıyoruz.Çırpma işlemi yapmıyoruz sadece malzeme bütünleşene kadar karıştırıyoruz.Malzeme bütünleşince içine erimiş çikolatayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz,

 ardından teker teker yumurtalarımızı ekleyip yine güzelce karıştırıyoruz,

 tüm yumurtaları ekledikten sonra malzeme pürüzsüz bir hale gelene kadar tekrar karıştırıyoruz ve kalıba döküyoruz,

 hamurumuzu spatulayla düzelttikten sonra,kalıbı bir iki kez tezgaha vurup hava kabarcıklarını çıkartıyoruz ve kalıbı fırına koyuyoruz.170 derecede ,fansız klasik pişirme ayarında,50 dakika pişiriyoruz. Fanlı ya da turbo pişirme ayarı kullanırsak,cheese kekimizin üzeri yanar ve çatlar.50 dakikanın sonunda kekimizi fırından çıkarıp bir ızgaranın üstünde soğumaya bırakıyoruz.Keki fırından aldığımızda ortası hala hafif ıslak ve sallayınca jöle gibi oynar vaziyette olacak telaşlanmayın.İstediğimiz pişirme miktarı bu zaten.

Gördüğünüz gibi kenarlar tam pişmiş ama ortası hafif nemli,bu arada ,kekin üzerinde gördüğünüz kabarcıklar ,kek soğuyunca yok olacaklar.Şimdi kekimizi soğumaya bırakıyoruz ve ganajı hazırlıyoruz.

                           GANAJ
                           Bir kaba bitter çikolatalarımızı kırıyoruz.Başka bir kapta da kremamızı kaynama noktasına gelene dek ısıtıyoruz.Kremanın kenarlarından kabarcıklar çıkmaya başladığında,yani kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp,çikolataların üzerine döküyoruz.İki dakika kadar bekledikten sonra bir telle çırpıp çikolataları eritiyoruz,çikolatalar eriyince içine oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.Kabımızı kaynayan su üzerine oturtup içine pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip 5-6 dakika boyunca şeker iyice eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Ardından ganajı soğuması için tezgaha alıyoruz.Arada karıştırarak ılınmasını bekliyoruz.Ganaj ılınınca,soğuyana kadar karıştırıyoruz.Karıştırmaya devam ettikçe ganaj katılaşacaktır.Hafif katılaşınca dolaba kaldırıp sürülecek kıvama gelmesini bekliyoruz.
                           Kek ve ganaj soğuduğunda,ganajı kekin üzerine döküp,kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz. 6-8 saat sonra kekimiz servise hazırdır.

6-8 saat sonra dolaptan çıkardığımız Cheese kekimizin kenarlarını plastik bir bıçakla kalıptan ayırıp,kalıbın kelepçesini yavaş yavaş gevşetiyoruz ki,bir anda ayrılıp keki parçalamasın.Ardından cheese kekimizi ,kalıbımızın alt parçasıyla birlikte sevis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun.


                       NOT: Cheese keki keserken bıçağı sıcak suya daldırıp kurulayın ve öyle kesin,her kesikte bu işlemi tekrarlayın.Böylece dilimleriniz düzgün kesilir.Üstteki fotoğrafta sol kenarı normal bıçakla kestim,sağ kenarı da sıcak bıçakla,farkı görüyorsunuz.










21 yorum:

Virginia Kuşu dedi ki...

Blogumda bir akıma davetlisin tatlım ❤

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yettim ayol 😀

Ersin DOĞAN dedi ki...

Ya ben hangi birine cücüğüm sarksın şaşırdım ama. :D
Neyse ki bendeki cücük sağlamda, her şeye yetiyor. Ablacım eline sağlık!
Yine çok güzel olduğu aşikar. :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ahahahha,maşallah sana ablam,sen mutfağın da hakkından gelirsin evelallah,yalnız bunu yapmalısın,tadı enfes😁

Eren dedi ki...

Süpersiniz, cheesecake'e bayılırım, siz de harika bir tarif vermişsiniz, hem de fotoğraflarıyla, elinize sağlık, hemen not ediyorum tarifi, sevgiler:)

deeptone dedi ki...

of of bu ne yaaaa :) ganaj ne bilmiyom ama yer geçerim vallaaa :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkürler Erenciğim,bak mutlaka yap bunu inanılmaz basit ama tadı enfes.Cheese Cake Factory var Amerika'da,belki bilşrsin,aynı onun çikolatalı cheese keki gibi oluyor.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ahahaha,ye gitsin.Ganaj da çikolatalı tatlı bili işte.Var ya yavrucuğum,evde bunun için kavga çıktı,eşit yeme kavgası,hihihihi

dr.coffee dedi ki...

cok lezzetlin duruyor, cheese kek sevmem ama çikolataya bayılırım :D eline sağlık, afiyet olsun :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa çömez,hoş geldin,nerelerdesin sen yahu?Bunun tadı çikolata mousse gibi,hiç peynir tadı yok.Finsllerin bitince kutlama yapalım bu kekle😁

Mert dedi ki...

Nefis nefis... :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu kek insanı Ters düz ediyor Kafa Dergi 😎

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Arada ben de yaparım;Sadece Limonlusuna o kadar emek verdim de sadace ben yedim,laf aramızda ben de limoonluyu pek sevmedim...
Ama senin tarif harika Kaymaklı bisküvi çok tutdum.( Çikolatalı her şeye )
Tarif sıralaman, malzeme seçiminde ki önerilerin,o bıçak seçimine kadar tam benlik hatırlatmalarına, bayılıyorum annem benim...
( Benim çocuklar da öyle kızıyorlardı ki bana anneeee hallderim,tamam diye.şimdi tek kaldıklarında,netten bak çocuğum dediğimde yok yok sen anlat öyle daha iyi inceliklerini öğreniyorum diyorlar köftehorlar.)

Öptüm seni.Hamarat bilim kadınım...

Adsız dedi ki...

Şu keki bir türlü deneyemedim, herkes çok övüyor. Sanırım övmekte haklılar, harika görünüyor, efendim!!! :)
Ellerinize sağlık! :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Meriiihh,bunu kesin pişir,enfes oluyor.Şimdi tarifi yazıp geçsem,birisi özenip yapsa ama olmasa ben çok üzülürüm.O yüzden her ayrıntıyı yazıyorum ki,beğenip yapan biri başarılı olsun,keyifle sunsun,afiyetle yesin.Onun mutluluğu bana pozitif enerji olarak yansır çünkü.Ay ben hekimken de böyle saatlerce anlatırdım,hangi ilacı nasıl içecek,ne yiyecek,neyi neyle içmeyecek falan.Konuşmaktan yorulurdum,hihihihihi.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Efendim,ağızda eriyen köpük köpük çikolata keyfi veren bir üründür,deneyiniz derim 😁

Türkan dedi ki...

Ayy keşke görmeseydim , şimdi bu saatte canım çekti . Şekerden uzak duralım diye bu kek bile yapmıyordum .Yarın yapmalı bunu :))

Adsız dedi ki...

Kesinlikle deneyeceğim :)

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

YAŞASIN...!
Mayam tutuyor galiba . Üçüncü gündeyim...takip ediyorum sabırla.
Sana gelişmeleri yazacağım doktorum.
Sağol ya...! İyi ki varsın...Sevdam...

(Cheese keki) kızçeler gelsin yapacağım aklımda...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay çok sevindiimm,sorun çıkarsa yaz,buluruz bir çare.Sen de çok sağol Merihciğim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Arada sırada yenirse sorun olmaz Türkan hanımcığım 😁