Translate

24 Ocak 2017 Salı

PİŞİRİLMEDEN YAPILAN LİMONLU CHEESE KEK-NO BAKE LEMON CHEESE CAKE

                       Efendim,bu tarif; Oytun'la Hayat blogunun sahibi ,duygusal deli,canım anne,canım teyze,canım arkadaş,şiirden yıl başı ağacı yapıcı,komik yazıcı,hep gülüşlü,bol gezişli,kocaman yürekli güzel kadın,güzel insan Şebnem'e;nam-ı diğer Şebom'a ithaf edilmiştir
                       Bugünkü tarifim çabucak ve kolayca hazırlanan bir cheese kek tarifi.Pasta yapmak her zaman çok zahmetli bir iş değil.Bazen böyle kolay tarifler inanılmaz başarılı oluyor.Hiç mutfak deneyimi olmayan biri bile bu keki kolayca hazırlayabilir.Pişirmeden,sadece karıştırıp ,dolaba atıverip ,hazır edeceğiniz bir pasta tarifi bu.
                                              MALZEMELER 

                       1) 150 gram toz haline getirilmiş kepekli ya da yulaflı bisküvi
                       2) 60 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı
                       3) 1 paket vanilya
                       4) 350 gram krem peynir
                       5) 200 ml krema ( süt kutusu gibi kutularda olan küçük kremalardan )
                       6) 1 cup pudra şekeri ( 200 ml )
                       7) 2 adet orta boy limonun suyu
                       8) 1 paket krema sertleştirici

                       Ezip un haline getirdiğimiz bisküvi kırıntılarını erimiş tereyağıyla iyice karıştırıyoruz.Islak kum gibi bir doku elde ettiğimizde ,bu karışımı kenarları yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kek kalıbına döküyoruz.Kalıbımızın kelepçeli olması önemli çünkü kekimizi kalıptan başka türlü çıkaramayız.Sonrasında bisküvi karışımını bastırarak kalıbın tabanına sıkıştırıyoruz.


Bu işlem birince kalıbımızı buzdolabına kaldırıyoruz.
                        Karıştırma kabına kremamızı döküp katı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Diğer bir kaba da krem peynirimizi alıyoruz.( Krem peyniri kaba aktarırken içindeki suyun kaba akmamasına dikkat edelim yoksa karışımımız sulu olur,kıvamını tutturamayız ).Peyniri de şöyle bir çırpıp içine vanilyayı ve pudra şekerini de ekleyip iyice çırpıyoruz.Ardından limon suyunu katıp,tekrar çırpıyoruz.Malzeme bütünleşince,önceden çırpıp kabarttığımız kremamızı ve krema sertleştirici tozu da bu karışıma ekleyip tekrar çırpıyoruz.Kremamız hazır olduğunda tadını kontrol ediyoruz,damak zevkinize göre içine ekleyeceğiniz limon suyunu ya da pudra şekerini arttırabilirsiniz.

Krem peynir karışımımız artık hazır,kalıbımızı dolaptan çıkarıp karışımı içine boşaltıyoruz.Üzerini düzeltip kalıbı şöyle bir sallıyoruz ve her zaman yaptığımız gibi tezgaha bir iki kez vuruyoruz.Böylelikle içindeki hava kabarcıkları dışarı çıkıyor ve kekimizi kestiğimizde düzgün bir görünüm elde ediyoruz.

Artık cheese kekimizi tekrar buzdolabına kaldırma zamanı.üç dört saat sonra kekimiz servise hazır olacak.Dolapta ne kadar çok beklerse tadı o kadar güzel oluyor,aklınızda bulunsun.En iyisi bir gün önceden yapıp,ertesi gün servis etmek.Peynir kremasını limon dışında bir meyvenin suyuyla da aromalandırabiliriz.Üzerine herhangi bir meyve püresi ya da reçel dökerek süsleyebiliriz.Sunum sizin zevkinize kalmış.Bizimkiler sade istediler,

 kalıbın kelepçesini açıp yan parçayı dikkatlice çıkarıyoruz ve kekimizi servis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun.






22 yorum:

  1. Şebo'nun tarifi miymiş mmmm çok güzele benziyor, ikinizin de eline sağlık doktorcum. Afiyet olsun:)
    Sevgiler. :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Müjdeciğim,tarif benim de,Şebo'ya ithaf ettim,kolay ya,üşenmeden yapsın diye😜

      Sil
  2. ahahahaaaa yerim ben seni emi :))))
    Anama bunu yapıp Sevda'dan sana kıyak demem lazım ahahaaaaa :)))
    Aslında bir an henüz tarif vermediğin için yırttığımı sanmıştım :) Bu işe en çok bizim Oytun Paşa sevinecek, malum tatlı canavarıdır :)))
    Tarif kolaymış allahtan, tam benlik tembel işi :)))
    Şu krema sertleştirici de ne yahu, hiç duymadım. Vallahi bahane değil duymadım şimdiye kadar. Ama sen bulamama ihtimalime karşı muadilini de yazarsın ahahaaaa :))))
    Ulan bi tatlı yapacam nasıl da söylendim dimi :))))

    Bu arada öyle güzel şeyler yazmışsın ki koltuklarımın altına Diyarbakır karpuzu yerleştirdim bacım, bugün şımarırım da şımarırım ben :))))

    Öperim, severim, sarılırım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahahah,yapılack ucundan ucundan o pastalar.Nasıl bütün bir yaz kanaviçeye bulaştınsa,buna da bulaşacaksın.Krema sertleştiricisi,namı diğer krem tartar,Dr.Oetker vanilya,kabartma tozu ıvır zıvır standında bulursun,yazdım ya havuçlu kekte de.Bak yakalandın,namazds gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış hahahahahha.Bu çisskeki evir çevir,çeşit çeşit yap işte.Kremasına erimiş çikolata koy çikolatalı olsun,çilek reçeli koy çilekli olsun.Herkes çiisskek yapamaz bacım,havan olur ahahahaha.Bak en son cumartesi o keki göreceğim blogda ona göre nihhahahah.Ayrıca,yazdığım methiyelerin hiç biri sallamasyon değil,biri bana bir şey hissettirmeden yazamam zaten.😘😘😘

      Sil
    2. ahahahaaaa :)
      Yemin ederim sesli güldüm sevda :)))
      Ezanı duymuşum ama anlamamışım ahahaaaa :)
      İş ciddiye bindiğinde aklım başıma gelmiş :)))

      Bilmukabele lafını çok severim, işte tam bizdeki hissiyata uygun olan ♥

      Sil
    3. 😘😘😘😍😍😍

      Sil
  3. Meyveli, hafif kekleri çok seviyorum. Bir de tarçınlı, elmalı, cevizli kekleri.
    Cheese cake yaparken ben de bu yöntemle yapıyorum. Ama krema sertleştirici kullanmıyorum.
    Diğer malzemeler ek olarak süzme yoğurt kullanıyorum. Güzel oluyor, beğeniliyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duymuştum süzme yoğurdu.Ben de deneyeyim o zaman😀

      Sil
  4. En kolay ben çiizkeyk yapıyorum bi kere :) Metoos benim canım çiizkeyk istedi oğlum diyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahaha akıllı kadınsın vesselam😜

      Sil
  5. Tamamdir Sevdosum bu kolaymis, gelmene gerek kalmadi, ben yaparim bunu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaha,tahmin ettim bunu seveceğini,yap Mevlüdem,çeşit çeşit oluyor bu.Çikolata eritip ktemasına kat,çikolatalı olsun.Oh yarasın,hihihihi

      Sil
  6. Şu çizkekleri bir ben sevemedim sanırım. Ama önyargılarımdan kurtulup bir şans vermenin zamanı geldi artık sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hafif ve lezzetli oluyor,dene bak 😀

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Hihihihihi,turizm güzeli gibi değil mi😜😜

      Sil
    2. Sen her şekilde güzelsin...!
      Yürek güzel olunca,buzullarda da yaşasan ısıtırsın.

      Sil
  8. Anladım sen şişko olmamızı istiyorsun hep tarif hep tarif yaparız senimi kıracağız😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka yapabildiğim bir şey kalmadı ne yapayım😁😁Dekupajdan sıkıldım,makinelerim Türkiye'de.Örgü ve nakış ağır ilerliyor,pastaları yapıp yayınlamak kolayıma geldi 😁😁😁

      Sil
  9. Anamm sen ne tarifler sunmuşun öyle ama bak ilerde bu çocuklarının işine yarar yani tarif defteri gibi:) bu tarif tam benlik yani tembeller için ama bende haftasonu yeğenim için bumbada yapacağım çok seviyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumbada ne kız,yapıp paylaş da öğrenelim narinim.Valla buraya yazmak iyi oluyor hakkaten,tarif defterim evde kaldı mesela,burada yazanlar her yerde okunabiliyor,haklısın😘

      Sil