Translate

23 Ocak 2017 Pazartesi

KREMALI HAVUÇLU KEK-CREAM CHEESE FROSTING CARROT CAKE

                    Bugün,bildiğimiz havuçlu keki bir üst aşamaya taşıyan krem peynir kramalı havuçlu kek tarifi vereceğim.Bu keki bir gün önceden hazırlarsanız tadı enfes oluyor.Bekledikçe güzelleşen bir kek.Sunumu çok şık ve yapımı da çok basit.
                                             MALZEMELER
                     Vereceğim tarif 28-30 cm'lik kalıba rahatça yetiyor.Ben 20 cm'lik iki kalıpta pişirerek pastamı dört katlı yaptım.
                     1) 2,5 cup (su bardağı ) düşük proteinli un ya da kek unu
                     2) 2 cup ( su bardağı ) toz şeker ( yarısını esmer şeker olarak kullanırsanız kekiniz daha yumuşak olur )
                     3) 4 adet iri boy yumurta
                     4) 2 cup ayçiçek yağı
                     5) 1 tatlı kaşığı karbonat
                     6) 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
                     7) 2 cup havuç rendesi
                     8) 1 yemek kaşığı tarçın
                     9) 1 adet portakal kabuğu rendesi
                    10) 1 paket vanilya
                    Öncelikle un,kabartma tozu,karbonat ve tarçını iyice karıştırıp elekten geçiriyoruz.Sonra yumurtaları ve şekeri çırpıp kabartıyoruz,

buna sıvı yağımızı da ekleyip iyice çırpıyoruz.Ardından, karıştırıp elediğimiz kuru malzememizin yarısını ekleyip çırpıyoruz.Malzeme bütünleşince kalan kuru malzemeyi de ekleyip son kez iyice çırpıyoruz.Kuru malzemeyi tek seferde eklersek kekimiz güzel kabarmaz.Hamur hazır olunca,havuç rendesi ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip spatula ya da kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.Hamurumuzu kalıba döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişiriyoruz.Kekimiz pişince fırını durdurup kapağını aralıyoruz ve kekimizi 10-15 dakika fırında dinlendiriyoruz,ardından dışarıya alıp bir ızgara üzerinde kalıp içinde de 10-15 dakika dinlendirdikten sonra,kekimizi kalıptan çıkarıp iyice soğuması için ızgara üzerine bırakıyoruz.




                    Kekimiz pişerken kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.
             
                    KREMA İÇİN MALZEMELER
              1) 500 gram krem peynir ( sert dokulu bir krem peynir olması kremamızın kıvamı açısından iyi olur )
              2) 125 gram tuzsuz tereyağı
              3) 2 cup pudra şekeri
              4) 1 oaket vanilya
              Krem peynirin ve tereyağının oda sıcaklığında olması gerekiyor,o yüzden önceden dolaptan çıkaralım.Krem peynirimizi bir kaba alıp telle ya da kaşıkla biraz ezelim.( Peynirin suyunu süzmeyi unutmayalım.).Ardından mikserle çırpalım ve tereyağını da parça parça ekleyip çırpmaya devam edelim.Peynir ve tereyağı karışınca içine pudra şekerini ve vanilyayı katıp iyice çırpalım.Ancak pudra şekerini katarken yine azar azar eklemeyi unutmayalım.Kremamız hazır olduğunda buzdolabına kaldırıp kekimiz soğuyana kadar dinlendirelim.Bazen krem peynirin cinsi yüzünden krema yeterince sert kıvamda olmuyor,böyle bir durum yaşarsanız,kremanın içine krem tartar ( dr oetker markası krema sertleştirici adıyla üretiyor,marketlerde kabartma tozu-vanilya satılan bölümde bulabilirsiniz ) katıp çırparak katı bir kıvam elde edebilirsiniz.Öncelikle bir poşet ekleyip çırparsınız,istediğiniz kıvamı elde edene kadar ekleme yapabilirsiniz.
                 Kekimiz tamamen soğuduğunda ortadan ikiye bölüp arasına bolca krema sürelim.Ardından üstünü ve yanlarını da kremayla kaplayalım.Kremanın tekrar toparlanması için pastamızı buzdolabına kaldırıp 1-2 saat bekletelim.Ardından çıkarıp öğütülmüş cevizle kaplayalım ve servis edelim.


                     Afiyet olsun,kalın sağlıkla.




26 yorum:

  1. Ay evde oturdukça pasta boyutları büyümeye başladı heee, tehlikeli işler bunlar bacım, tehlikeli 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için tehlike treni kaçalı çok oldu be Handanım,artık önümğzdeki spor salonlarına bakacağız 😂😂😂

      Sil
  2. En en enlerimden bu kek benim... Tabi yapma konusunda değil yeme konusunda ahahahaa :)
    Annecim bir zamanlar çok yapardı :)
    Ay dur yaaaa hatırlatıyım da yeniden yapsın :)))

    Özlüyorum seni, allahtan bu sefer çok ara vermedin...
    Öpüyorum kocaman seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız Şebo,hadi bu sefer de sen yapıp anneni çağır,süpriz olsun.Benim yerime keki yap,annene ikram et.Hadi kıızz,yaparsın,bu çok kolay.Ben de çok kocaman öptüm😍😍

      Sil
  3. Kalorisi yüksek bir kek. Ama eminim çok lezzetli.
    Tarçın ve ceviz buluşması her zaman harika olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzet süper Makbule hanım,yemek yemeyip bunu yersek olur bence 😁

      Sil
  4. Bol kalorili olmasına rağmen,hayır denemeyecek bir lezzet bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğün olarak yenilirse bir şey olmaz bence 😁

      Sil
  5. Bana da olculer fazla geldi. Oranlarda degisiklik yapsak sorun olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu malzeme 28-30 cm lik kalıba tam geliyor,en başta yazmıştım.Ama malzemeyi azaltıp küçük kalıp da kullanabilirsiniz.Ben hamuru iki kalıba bölüp dört kat yaptım.Tüm malzemeyi yarıya bölerek 24-26 cm lik kalıpla daha az kabaran bir kek elde edebilşrsiniz.Deneyin gitsin,neticede tadı değişmez😀

      Sil
  6. Offf hemde havuçlu keşke yakınımda olsan sayende neler yapardım çünkü tarifleri görünce yaparım desemde unutup gidiyorum:))) ellerine sağlık tatlım görüntü enfess.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehehe,zaten yakın olsak sen öyle incecik kalamazdın narinim 😜

      Sil
  7. Şahaneye benziyor gerçi ben kek yiyemiyorum ama bir dilim alırım:)))eline sağlık Sevda'cığım, afiyet bal olsun. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Müjdeciğim,bunun tadı kek fivi değil zaten,bir gün yaparım tadına bakarsın 😊

      Sil
  8. Sevdosum ayip ama, tam rejimimin son gununde yapma bunu, gecen yayinini gormezden geldim, (rejimin basindaydim cunku. Bir haftalik bir diyetti)
    Nefis gorunuyor, tam tatli krizim tavan yapmisken hic olmadi, hiccccc hemde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız müsait olduğunuz bir hafta sonu gelelim,gelirken getireyim bu dan yapıp,sen iste yeterki 😘

      Sil
    2. Artik musaitiz sekerim, ne zaman isterseniz buyurun gelin.

      Sil
    3. Tamam Mevlüdem,hafta sonları ehliyet kursuna gidiyoruz biter bitmez geleceğiz bu durumda 😍

      Sil
  9. Ellerine saglik nefis görünüyor canim benim

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık. Bak benim mıkıra yapabilirim bunu, ay çiçek yerine yarım zeytinyağı koysam çok keskin olmaz herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayçiçek yağından daha sağlıklı bir yağ kullanmak istiyorsan fındık yağını şiddetle öneririm.Hem zeytinyağına eş değerde hem de kekin aromasını bozmaz.Ben Türkiye'deyken zeytinyağlılar dışındaki tüm yemeklerimi fındık yağıyla yapıyordum,pilav dahil.Burada yok ne yazık ki.Eğer alırsan dikkatli ol çünkü fındık yağı zeytin yağı kadar pahalı bir yağ,satılsın diye karışım yağlar yapıp üzerine fındık tesmi koyuyorlar.Ambalajında %100 fındık yağı yazmasına dikkat et.Ama ille de zeytin yağı diyorsan dene gitsin,belki çok daha güzel olur 😀

      Sil
  11. Dönüşün muhteşem olmuş arkadaş,(( tatlı,tatlı ne güzel Ayla teyze ))Bizimkiler dizisinde ki Halis geldi aklıma iyi mi şimdi.
    Bu ne...! görsel i bile doyurdu beni,tarifi tam bir bilim insaanı tititzliğinde veriyorsun,
    ellerine sağlık.birazcık versene...!
    Afiyet olsun. Bu aralar bende yaptım fazla yemedim valla.
    Öpüyorum seni,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahaha,adiyet olsun Merihciğim.Zaten yapması yemesinden daha keyifli değil mi 😘

      Sil
  12. Yediğim şeylerin kalori hesabını yapan biri değilim. Ama krem peynir olayına takıldım. Baya bildiğimiz şu kahvaltıda yediğimiz lavache quirit gibi peynir kastınız değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kırmızı kekte yazmıştım,kaselerde satılan beyaz krem peynirlerden yapılıyor.Tuzlu eritme peynirlerden değil.Aslen Philedelphia marka paket krem peynir kullanılıyor pastacılıkta ama Türkiye'de yok,Almanya'da da kaselerde var.Kase krem peynirlerin kıvamı biraz yumuşak kaldığı için ben içine krema sertleştirici ekliyorum.Lavache Quirit tuzlu eritme peynir olduğu için kullanamayız.

      Sil