23 Kasım 2016 Çarşamba

PEÇETE YATAĞINDA , SATEN CİLA EŞLİĞİNDE HAM TAHTA;DANTELLE SERVİS EDİLİR

                          Hehehe,fiyakalı yemek adlarına özenip afili bir başlık atayım dedim.                                                          Malum,burası çok küçük bir şehir.Her malzeme bulunmuyor.Bazı malzemeleri de yeni keşfediyorum ki aslında varlar,adları değişik.Almanya'da İngilizce yazılı ürün olmadığı için,sorduğum ürünün ne olduğunu da anlayamıyorlar.Baka baka keşfediyorum ben de.Mesela mat akrilik cila varmış mağaza da ama klarlack diye anılıyormuş burada.Lak deyince biliyorlar ama renksiz cilayı anlamadıkları için bana renkli cila veriyorlardı.Bir türlü anlaşamıyorduk sonra başka bir mağazada (ki mutfak eşyası satan bir yerde cila sormak hiç aklıma gelmediği için ) tesadüfen rafta klarlack yazan bir kutu gördüm.Lan,dedim,bunlar renksiz cilaya clear lak ( temiz cila,yani renksiz cila ) diyor olmasınlar sakın !!! Kutuyu alıp inceledim,vallaha da bildiğin su bazlı cila ya bu la !!!.Neticede cilayı da bulmuş oldum.Ancak ham halde satılan malzeme bulmakta zorlanıyorum.Tek bir mağazada ,genelde aynı tipte bir kaç kutu satılıyor sadece.Ben de ha bire bunlardan yapıyorum.Mesela rölyef pasta ve stencil almak istiyorum ama yok.Peçete tutkalı yerine de beyaz tutkalı sulandırıp kullanıyorum.

Gördüğünüz üzere şu sıralar mağazada satılan kutu sadece bu.Soldaki figür aslında peçetelik gibi bir şeydi.Ben diğer yarısını ayrıp Alman bir arkadaşımıza yaptığım kutuyu dekore ederken kullandım.Malum Noel zamanı ya,onların inancını temsil eden bir tema yaptım kutuya.





Bu pembe kutu ablamın kızı canım yeğenim için,



Bu da ablam için.




Bu da Alman dostumuz için.Bu kutunun içi gümüş metalik boyalı,üstünde de yer yer var ama ipedde çekilen fotolarda pek belli olmuyor.
                                  Bulabildiğim malzemelerle yapabildiklerim bunlar işte.Yavaştan nakışa geri döneceğim,bu arada bir de kazak ördüm ama dikişi bitmedi daha,kahrolası boyun ağrısı nedeniyle yavaş yavaş dikebiliyorum.Onu da yakında yayınlarım,düz bir kazak işte 😜.Hayır imkanlar kısıtlı olduğu için eldekileri süsleyip püsleyip önünüze koyacağım artık.Tıpkı adları süslü püslü yemekler gibi.Hadi kalın sağlıcakla...


                       Aklıma esti, biz üç delinin bundan on altı yıl önceki halini koyuverdim buraya.Al gözüm seyreyle ❤️🤗













22 Kasım 2016 Salı

I'M BACK BITCHES !!!!! GERİ DÖNDÜM KIZLAARRR !!!!

                   Kız internet bağlandı ya bacıııımmm!!! Sevda Sevda olalı böyle yokluk görmedi anacığım.Hayır,telefonumda bile internet yok.Nasıl bir şebeke almışsa eşim güneşim,bir türlü aktiflenmedi internetim.Neyse , halloldu artık.Bu arada bir sürü şey oldu,canım Ayşem geldi,muhteşem yüreğinin yanında enfes yiyecekler getirdi.Hani fotoğraflarını gördüğünüz o yemekler var ya,her biri enfes,kadının elinde tat var,tat.Ama asıl kendisi bambaşka bir insan.O kadar candan ki,karşısında çaresiz kalıyorsunuz.Anlatılmaz,onu canlı görmelisiniz.Bilmeyen varsa hala;Carpe Diem blogunun komik kadını,benim tatktığım adıyla Ateş Kadın o.
                    Her işin aşırı yavaş olduğu güzel Almanya'da ne yazık ki kursa başlayamadım.Taa ocak ayında başlayacak kurs,onda da yer olursa.Ben de yavaştan yavaştan eşim güneşimin gittiği hocadan nasiplenmeye çalışıyorum,Almanca öğrenme sürecim biraz sekteye uğradı anlayacağınız.
                    Şimdi yavaştan yorumlarınızı okuyup cevaplamaya başlayacağım,bloglarınızı gezeceğim,hepinizi pek bir özledim,şimdilik kalın sağlıcakla...