Translate

8 Aralık 2016 Perşembe

DİKİŞ SENİ ÇOK ÖZLEDİM

                         Dikiş makinelerinizin kıymetini bilin dostlar.Onları ihmal etmeyin,hiç yapmıyorsanız elbezi falan dikin.Dikişin keyfini ,verdiği mutluluğu makinenizden ayrı kalınca daha çok anlıyorsunuz.Malum,benim makine Türkiye'de kaldı.Daha uzunca bir süre de orada kalacak gibi.Haliyle ben de diğer uğraşılarla kendimi avutuyorum.
                          Bu aralar yeni bir kazak örmeye başladım oğluşa.Şöyle motifli falan bir şey öreyim dedim,giymem dedi.Altı düz altı ters ,kalın lastik örüyorum bakalım.Daha önce de şunu ördüm,



Tabi ki yüzümüzü fotoya koydurmadık,kaprisli ergen ne olacak.Yeğenime bir kutu daha yaptım,





Alman komşuma da Noel hediyesi olarak bir tepsi yaptım,




                Hala makinemi ve dikişi çok özlüyorum,bunlar beni kandırmadı.Hadi kalın sağlıcakla.










44 yorum:

  1. Olsun... Hem üretip hem de oyalanacak güzel şeyler bulmuşsunuz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kutu harika olmuş bayıldımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baykuşlar yüzünden diye düşünüyorum Büşra,doğru mu 😀

      Sil
  3. Delikanlının kazağı hazır gibi olmuş eminim yeni örülende farklı olmayacak....inşallah tez zamanda orada idarelik bir makinan olur , tepside kutuda çok cici hamaratım benim boş durmuyorsun maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo,örgü ustası bunu diyorsa tamamdır bu iş,çok sağol narinim.😍

      Sil
  4. Ellerine sağlık kardeşim kolay gelsin:)
    Sen ayrı kadın ben başına geçtim :))) epeydir ara vermiştim ben de etek diktim:))) gelin kızlarıma etekler diktim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık ablacığım,sen zaten tam gaz üretiyorsun,maşallah sana,inşallah ben de senin gibi olurum ileride 😍

      Sil
  5. Özellikle kazak harika maaşallah hazır ürünlere taş çıkarır .

    YanıtlaSil
  6. Eee bebisim ben temizlik yapmaktan firsat bulamiyorum makinalari kullanmaya, gel burada dindir hasretini.
    Belcikali komsuya noel hediyesi yok mu? (boylede kiskanirim:))
    Hem kestaneleri toplardik beraber...
    Baha bey baha bey, azicik gostereydin gul cemalini. 500 euro versem??? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen gel dersin de gelmem mi ben,söyle ne istediğini hemen sana da yapayım,kuru,tepsi,ne istersen.Baha 'yla Beliz sana gelmeye para istemezler teyzesi 😍

      Sil
    2. Para gelmek icin degil zaten. Baha anlamistir onu:)))
      Bugun kestaneleri toplamaya gittim guya, ama zamani gecmis, icleri hep bosalmis, dis kabuklari bile curumus:(( Elim bos dondum geri:)

      Sil
    3. Haftasonu Baha'dan ayrıydık,buluşunca soracağım teyzesi.Demek siz benden gizli işler çevirdiniz he mi 😜😜😜

      Sil
  7. Ellerine sağlık boş durmaz benim hamarat arkadaşım....
    Ergeninin,boyuna posuna da MAŞALLAH,anne örmüş en güzelinden,
    Eee şanslı yeğen,şanslı komşu bize yok mu ?
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol teyzesi,hediyeye gelince,en kralını yaparım feda olsun Merihciğim 😍

      Sil
  8. Fotoğraftaki kazak gayet güzel olmuş acaba şimdiki nasıl olacak merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örebilirsem o da olacak inşallah 😜

      Sil
  9. Hahaha, dikiş makinasını acilen almazsan yeşil soğandan bere örmek, pırasa saplarından pazar çantası yapmak konularına dalacaksın fibi geldi bacım, aman dikkat :D

    Git Ayşe'den kitaplarını al, accık daha oyalar seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehe canım benim yaa.Hiç üşenmeden getirmişsin ya onları,daha ben ne diyeyim 😍😍😍😍

      Sil
  10. Hamarat arkadasim benim, ellerine saglik. O baykuslu kutunun sirinligi... Komsun napti? begendi mi? Ama Noel'de verirsin herhalde dimi? Ne güzel bir incelik. Ne sanslilar sizin gibi bir ailenin komsusu olduklari icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da yapayım baykuşlu Ayşem.Komşuma aynı gün verdim hediyesini.Aslında o sabah markette karşılaştık ve beni eve bırakmayı teklif etti.Benim işim daha bitmemişti,o da torbamı eve götürmeyi teklif etti.Hem şaşırdım hem sevindim,malum bende araba yok,bayağı zor oluyor torba taşımak.Sağ olsun kapıma kadar taşımış,Ondan ayrıldığımda hemen bir hediye yapıp vermek aklıma düştü.Gidip malzemeleri aldım,aynı gün yapıp verdim.Meğer o gün St.Nicolas günüymüş,hediyeleşirlermiş.Kapısına asmıştım,akşam benim kapımı çaldı,çok teşekkür etti,gerek olmadığını,ne zaman istersem yardımcı olacağını falan söyledi.Pek mutlu oldum.

      Sil
  11. Allah kimseyi sevdiği şeyleri yapmaktan mahrum etmesin:(((

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Oğluş güle güle giysin çok güzel olmuş, benim yeğen oğluş da resim çektirmiyor demek bunların kaprisi aynı model:))))makineni Türkiye'de mi bıraktın anlamadım? Kutu ve hediyeler de çok güzel. Sevgilerimi bıraktım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha eşyalarımızı getirmedik ya Müjdem.Ev bulamadık hala,geçici olarak eşyalı bir evde oturuyoruz.

      Sil
  14. Sevdacım geçmiş olsun.
    Neyin var anlayamadım *
    Hangi bloğda okudum hatırlayamadım şimdi hastalıkdan bahsetmişsin.
    Umarım ciddi bir şey yoktur.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey yok Merihciğim,sadece soğuk algınlığıydı geçti 😘

      Sil
  15. Ablacım son yazımda senden bahsettim. Yardımlarını bekliyorum bak. Gel bir ara yanıma :)
    Bu arada ben buralarda yokken anlıyorum ki Almanya'ya taşınmışsın. İnşallah musmutlu olursun Amiiin :)
    Öpüyorum çok çok, kardeşlerime de selam söyleee :)

    YanıtlaSil
  16. Sevindim geçmiş olsun.
    bana uğra bir kahve iç o zaman,zamanın olursa,
    yoksa küsmem ki..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tek hepinize geleceğim Merihciğim,sen kahveleri hazırla😍

      Sil
  17. Ben de öğrenecem bir gün dikiş dikmeyi. Dediğin gibi olmadı el bezi dikerim :)
    Bir de örgüde kesmeli arttırmalı modelli şeyleri öğrenmeliyim. Varsa yoksa bere, atkı. ayıp yahu bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örgü dergilerinden bir şeyler örmeyi dene,ben onlardan çok şey öğrendim.Bir de youtube dan cideolar izle,hiç zor değil,sen yaparsın😘

      Sil
  18. Bu ne hız. Ben bir işe başlasam sürünüyor resmen. Maymun iştahtan mı ne, tamamlamak için çırpınıyorum desem yeridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya benimki de hep acelecilikten.Bir an önce son halini göreyim diye başından kalkmıyorum 😂

      Sil
  19. Nerdesin doktorum? Özledim, merak ettim :)

    YanıtlaSil
  20. Ama biz yeni paylasim bekliyoruz. Mutlu yillar sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne tatlısınız ya,size de mutlu yıllar😍

      Sil
  21. La doktorum bi ses ver nerelerdesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Calimerocuğum,kusura bakmayın ya,koşuşturmacaların içinde eriyip gittim,sonra da canım istemedi😘😘😘

      Sil
  22. Yaptığı her şeyi de ne güzel yaparmış benim arkadaşım ,diker,örer,ne bulursa boyar :) ellerine sağlık,kazak on numara valla..Ben epeydir örmüyorum bir şeyler,örgü işi de candır haaa,nasıl güzel bir enerji verir insana...5-3-2-2-1 koltuk oyarsın hiç değişmez bu sayı :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahaa tam da öyle oydum kolları,çok yaşa Nurayım.Örgü örerken tv seyretmek lazım,burada o imkanın da yok.Hepsi Almanca.Biraz bakıyorum tabi ama şöyle güzel bir film eşliğinde örmek gibi olmuyor.

      Sil