6 Eylül 2016 Salı

KÜPE ÇİÇEĞİNDEN DE Mİ KÜÇÜK OLUNUR A MİNİĞİM !!

                             Aslında bir süre sadece yazı yayınlayacağım diye yazmıştım ama,duramadım gene.Gelirken yanımda kanaviçe malzemelerimi getirmiştim,ne olur ne olmaz sıkılırım diye.Zaten benim bavul,kitap ve el işi malzemelerinden oluşuyordu.Gerçi yanımda kanaviçe dergilerim yok ama pinterest sağ olsun,öyle çok şablon var ki,bir sürü proje birikti bile.

 Küpe çiçeklerinin üzerine konmuş bu minicik kuşu görünce dayanamadım,ben seni alıp evime misafir ederim dedim.Fotoğrafı düzenlemeden yayınladım ki,nereden aldığımı görün,işlemek isteyen pinterestten bulabilsin..
                               Yanımda var olan malzemeyi kullandığım için renklerde değişiklikler yaptım.11 ct kumaşa 8 numara coton perle ve dört kat muline ile işledim.Bazı renkler coton perle,bazı renkler de muline olarak vardı elimde çünkü.


Gördüğünüz üzere yeni proje için kumaşı kasnağa geçirmişim bile.Ama sonradan krem rengi kumaş üzerine işlemeye karar verdiğim için,boyayacağım bu etamini.Çaya batırıp krem rengi yapacağım.Bitince  hep beraber göreceğiz neye benzediğini 🤗
                                 Bu minnak kuşa benzeyen aynı temada bir kuş daha buldum,onu da işleyip ikili olarak asacağım duvara.Şimdi bu kuş sadece bir desen ya,yok vallahi öyle değil,bunun gibi binlerce kuş var doğada.O küçücük cana bakıp da,hayran olmamak,onun yaşam çabasına saygı duymamak mümkün değil.Bir yumurta büyüklüğünde var yok olan bu minnakların yaratılışına hayran olmamak,saygı duymamak mümkün değil.Arada bir durup,derin bir nefes alıp,başımızı kaldırıp ağaçlara bakmalıyız.Yeterince dikkatli ve uzun süre bakarsak sadece yaprakları değil kuşları da görürüz.Önce bir tane,sonra iki,sonra sayısız...Her biri diğerinden başka ama hepsi kuş.Hepsinde tüm organlar mevcut,kocaman olanında var olan her şey,en miniğinde de var.Hayran olup ,dehşete düşüyor insan.

İşte benim mini minnak kuş da geldi,bavulumun üstüne kondu.Bavulun üstüne kondu çünkü bulunduğum yerdeki sehpa da ,koltuklar da beyaz,e çerçeve imkanım da olmadığı için kırmızı üzerinde fotoğraflayayım dedim.

  İnşallah evimiz olduğunda,duvarda nasıl durduğunu da gösteririm size.Hadi kalın sağlıcakla...




52 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

Kolay gelsin o zaman canım kuşu bitirdikten sonra onunla birde çay keyfi yapacaksınız desene:))
Çay içirmeden önce fincanla resmini çekmeyi unutma:))
Sevgilerimle.

Gökçe dedi ki...

Bir türlü yorum yapamadım önceki yayınlarına, okuyorum, gündüz okuyorum, "akşam yazarım" diyorum ve kalıyor öyle:( Bu sefer okur okumaz yazıcam :) Öncelikle minik kuş harika olmuş, eline sağlık. Taşınma olayınıza da çok sevindim, umarım çok mutlu huzurlu olursunuz yeni hayatınızda. Yeni bir ülkede hayat kurmak ciddi cesaret isteyen bir karar, tebrik ediyorum, ve yeni maceralarını sabırsızlıkla bekliyorum :))
Sevgiler..

bücürükveben dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş Sevda'cığım, eline sağlık. Ah hiç mi hiç elimden gelmez bunlar inanır mısın? O makaralara, ipliklere bayıldım. Rengarenk:)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ah kuğu,imkan olsa da o çayı demlesem,burada çay içmedikleri için demlik falan yok.Ancak evimiz olup da eşyalarımı getirdiğimde demleyebikirim o çayı.Şöyle yapalım,evimize taşınır taşınmaz ilk çayı senin için demleyip,içmeden önce fotoğraflayacağım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bizim her günümüz macera Garfi yaaa!!!!Ülke çok güzel ama işler çok ağır işliyor burada,o yüzden de ev bulma süreci bir türlü ilerlemiyor.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya ,aslında yaparsın Müjde,öyle huzur veriyor ki.Şimdi kafam sürekli ev işiyle meşkul ya,kitap okuyamıyorum.Kanaviçe işlerken kafam boşalıyor,bu dünyadan kopup gidiyorum,dene bence sen de.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerine sağlık canım mükemmel bir desen bu.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim ablacığım 😊

Virginia Kuşu dedi ki...

Çok renkli, çok şirin canım. Nasıl özeniyorum sana ve senin gibi maharetli hanımlara inan. Maşallah ❤

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Emine,bence sen de yaparsın,sen de öyle bir tip var çünkü.Eminim güçlü yumuş yumuş ellerin var ve çok güzel hamur yoğuruyorsun.Acıcık yüzünün göründüğü fotondan bana öyle yansıyorsun sen.Böyle maharetli,eline çabuk,mutfakta fır dönen hanım imajı çiziyorsun bana.Bildim mi söyle 🤗

Virginia Kuşu dedi ki...

Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için Sevda bacı, mutfakta fır dönen bir tipim ama maharetten değil aceleci oluşumdan. Bir sürü de bulaşık çıkarırım :) ❤

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahaha,ne dersen de acalaciysen maharetinden acele ediyorsundur,başka bir şey daha yetiştireyim diye.Değilsen de bundan sonra hamarat olacaksın mecburen,ablalar ne derse o olur 😜 Şaka bir yana,belli yazdığından çizdiğinden,hamaratsın.

Virginia Kuşu dedi ki...

Tamam abla :)) ❤

Calimero dedi ki...

Kuşları sapansız öksesiz yakalayıp misafir etmen ne güzel...

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Of of bacım boş durmaz aklıma da geldi ha.Dedim bu malzemeleri götürür şimdilik azıcıkda olsa yanılmamışım.
Ya hatun çayla boyamak da ne allasen.Nasıl cin fikirler böyle maşallah sana daha ne denir.
Ama ama o minnak ve küpeli varya çok cici ellerine sağlık.Harikalar yaratmışsın yine,Almanlar nakışcı görsün bacımmmmmm.Görsünde bir an önce arkadaşım evini bulsun.
Dayanamaz makinesi olmadan duramaz,bir an evvel eşyalarına kavuşsun.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu ne güzel bir yorum Calimero,sabah sabah içim sıcacık oldu,sağol,çok sağol 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla içimi okumuşsun Merihciğim,hakikaten makinemsiz duramıyorum yahu.Ay inşallah tez zamanda evimize kavuşuruz.En çok da kedim için şstiyorum bunu,yavrumu çok özledim.Onu bıraktığımızı sanıyordur o şimdi,aklım onda 😘

İlcihan ERSÖZ... dedi ki...

kolay gelsin size,ipleri görünce içim daraldı birden.en sevdiğim hali duvardaki hali :) yoksa yapımı beni korkutuyor

oytunla hayat dedi ki...

Doktorcum iş başında oralarda da.
Geçen seferki yazından sanki ev buldun gibi hissetmiştim, acele ile okuduğumda belki de...
İnşallah bir an evvel düzenine yeniden kavuşursun.
Hala bu kararı nasıl verdiğin konusunda şaşkınlığım devam ediyor ama :))
Pek bir meraktayım cancağazım. İnşallah herşey gönlünce olacak eminim ♥
SEnin güzel yüreğine hiçbirşey dayanamaz çünkü ;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İlcihan,hiç inanmam seni korkutacağına,dikişden daha kolay bunu yapmak,yaptıkça basitleşiyor inan,bir gün kendin işleyip duvara astığında,abla,sen demiştin dersin.Çünkü el işine meraklısın sen de,öptüm çok.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy Şebom,çok sağol,kız durduğumuz yerde duramıyoruz ki,rahat battı,Yok anacığım,batan şeyler başka da yazmayacağım,çünkü hepimizin malumu,hepimize batıyor onlar 😜

EQ dedi ki...

nN güzel böyle isler, hobiler... Insani rahatlatir, huzur verir, cok iyi yapiyorsun Sevda'cim, ellerine saglik.

Bu arada senle konusmak, oralarda neler yasadigini, izlenimlerini, tecrübelerini senin agzindan duymak icin can atiyorum, meraktan ölüyorum. Bi ara azicik konusabilseydik yaa..
Ev isiniz en kisa zamanda hallolur insallah Sevda'cim, oralar cok büyük sehirler degil, eminim bulunur yakinda uygun bir ev.
Tam izine gidecek zamani bulduk bu sene, canin istiyor mu diye bir sor bir de...
Bir an evvel ev bulmanizi diliyorum elbette ama ben gelince bulursaniz mutlaka gelip yardimci olmak isterim tasinirken sana. Inan aklim sende hep... Öptüm canimcim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ayşem telefonumun kontörü bitti,eşim yüklesin diye bekliyorum.Malum ben de araba yok,otobüs falan bilmiyorum henüz.Almanya'da mısın hala sen?Ya da boş ver,watsuptan arayayım yarın.Ev bulacağız belki de,ev randevusu almak öyle uzun sürüyor ki,beklemekten yoruldum.Kız aklın bende olmasın işte,dedim ben sana,herkesin işi gücü var,sen rahat ol,kocaman sarılıp öpüyorum seni 😍

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Evet ye kedinin durumunu biliyorum hatırlatıp üzmek istemedim.
Tez vakittde kavuşursunuz inşallah...!
Sevdacığım ;Biz köpişimiz yüzünden ( 30 senedir hiç ciddi sorun yaşamadığım kayınvalide-kayınpederle sorun yaşıyorum inanılır gibi değil.)"Ya biz ya köpek" durumu yaşatıyorlar olacak iş değil.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla benimki de bizim eve gelmiyor,hiç de umrumda değil.Benim bir kedime katlanamıyorsa beni de sevmiyordur.Bizim onlar için katlandığımız onca şeyden sonra ( ki benimki gerçekten fenadır az çekmedim ) ,evimize geldiklerinde bir iki saat hayvancıklarımızdan rahatsız olacaklarsa gelmeyiversinler.Neticede biz onlara giderken kedi köpek götürmüyoruz.Takma kafana,bu yaşımızda hala evimize ne alıp alamayacağımıza da karışılmasın artık,vallahi pes.Oy öperim o elma yanaklarından,üzülme sen,elli yaşında hala gelinlik mi kalır ayol,kendimiz kaynana olacağız yakında,hihihihi

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Anacığım bu köpek bizmle 13 senedir yaşıyor ve sorun etmemişlerdi,şakadan söylerler di herkes gibi.Heryere götürülmüyor doğal olarak köye götürüyorduk.Köpişe de iyi oluyor.
Kızların hatırına ses etmemişler neymiş biz karı-kocaya köyde (itle gezmek) yakışmıyormuş,buyur benim tepemm tam attı ama.benim dediğin gibi hizmetimden,memnun olacan ama bir hafta köpeğimi sadece köyde de değil bizdede gelince tiksiniyorlarmış da torunlara kıyamamışlar şimdi kızlar büyümüş eeee atın bunu demez mi..Eşimde bende çıldırdık ve gitmiyoruz gelirleese de katlanacaklar,kendileri bilr.Bunadılar diyeceğim ama cin gibiler valla.
Sevdacım ben de kayınvalide oldum,ya dünya tatlısı gelinciğim var.Onu nasıl üzerim nasıl kıyarım oğlumun karısı değil ki sadece bizim üçüncü kızımız gibi,kayınvalideye de şimdiye kadar hiç ciddi tavır almamıştım ama oluyormuş,eksik tanımışım demek ki çok üzüldüm, bu kadar bağnaz kafaları,ya bir de bize ihtiyaçları varken düşünebiliyormusun ukalalık değil de ne allesen.... Eşime ben kızardım çoğu zaman yaşlılar üzme onları diye,kocama bile onlar yüzünden kızdım ya...çoğu zaman iyi mi....söylemesi ayıp küçük kaynımı biz okuttuk 7-8 sene hiç hatırım yokmuş yazık.
Sevgilerimle canısı İnşallah başını ağırtmamışımdır doluymuşum bende,kusura bakma!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yani pes ki pes.Bu yaşta artık hiç çekilmez,boş ver üzülme Merihciğim.Sen ne tatlı kaynanasındır,darısı başıma inşallah.Bizde saygı denen şey hiç yok,saygıyı bekliyorlar ama saygı göstermeyi bilmiyorlar.Atın bunu ne demek ya,esas atsan en büyük günah,insan bebeğini sokağa atar mı,ev hayvanları da aynı bebek gibiler,yol bilmezker,yemek bulmayı bilmezler,Aman boş ver,Türkiye'nin hali malum,onlar da kaptırmışlar yeni düzene demek ki.Hep el alem ne der hikayesi.El alem ne derse desin,çenelerini kapatmalarını söylersin olur biter.Ne kusuru Merihciğim,hep yaşıyoruz aynı şeyleri.

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Aynen öyle küçük oğlumuz o bizim.Üzüldük ama ne yapacaksın kendileri bilir.
Televizyon ve sistem kesinlikle onların masumiyetini bozdu,

Eminim sen de en tatlısından beceriklisinden en iyi kayınvalide olacaksın,inşallah.
Dedim ya bu aralar büyük işler peşindeyim,sen kadar becerecekmiyim bilmiyorum gelinciğime gelinlik dikmekle meşgulüm.Yakın olsak ucundan tutardın teyzesi çabucak bitiriverirdik.
Canım iyi akşamlar,öpüldünüz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa,vallahi dikerdik beraber.Ben kendi gelinliğimi de komşumla beraber dikmiştim,var Dikiş başlığı altında resimleri.İnşallah harika bir kayınvalide olurum.Seninkiler yeni evlenecekler o zaman,öyle mi?Kolay gelsin inşallah 😍

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Laflafı açınca yazmadan geçemedim.Gelinliğini diktiğini biliyorum onun için yazdım zaten bacım dedimya sen gibi becerecekmiyim diye.
Ben de arkadaşımın gelinliğini giymiştim.
O zaman dikme becerim basma etek seviyesindeydi bacım hoş şimdide öyle ya işte cahil cesareti diyelim.

Sevdacığım benim oğluş,ODTÜ Moleküller,biyoloji ve genetik Mezunu 6 senedir Amerika'da,Boston'da,çalışıyor ve yaşıyor ve biz de gurbetlik çekiyoruz,anlayacağın.
Bir sene olmadı evleneli,aceleye geldi biraz şartlar gereği,gelinlik falan giymedi kuzum,istememişde benim oğlanın da işine geldi,ben şimdi ölçülerine göre kızlarımın üzerinde prova yaparak,evlenme yıldönümlerine supriz yapacağım. hazır alınabilirdi ama ben dikerek gelinciğime jest olsun istedim inşallah beğenir.Gelinciğim Çin'li ve çok şirin teyzesi Maşallah birbirlerini çok sevip sayyorlar Allah'ım nazarlardan korusun,herkesin evlatlarını içinde de benimkileri.
İşte böyle darısı sana diye tekrara tekrar dualar gönderip yarın işiniz rast gelsin diyorum canım. Hoşçakal....iyi gecelerrrrr.Herifler kızacak artık yatakda görmeyince bizi valla aha beim ki bağırıyor Meriiihhhh...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy kıyamam,sevgiyle yapıyorsun,eminim harika olacak.Allah tüm evlatları korusun,enişteye selamlar,saygılar.Tez zamanda kavuş inşallah oğluna ve üçüncü kızına,duaların için de sağ ol,karşılığını sen de gör inşallah,iyi uykular melek anne.

Ayselce örgüler dedi ki...

Nerde olursa olsun hamarat hanımlar boş durmaz iyi de ederler bayılırım sen gibi beceriklilere her zaman takdire şayansınız valla , ve maşaallah benim kraliçeme....emin ol sende gördükçe kanava aşkım daha öncede yazmıştım galiba tavan yapıyor hayırlısıyla bir kışa erelim küçük bir şablon deneme isteğim var canımmm işlerin rast gele gurbet ellerde herşey gönlünce olsun.

Ayselce örgüler dedi ki...

Yazmayı unuttum pintereste canvas başlıklı panom var belki beğendiğin örnekler çıkabilir bir göz at derim...beni bulabilmen için blog sayfamda üstte pinterest yazan yeri tıklarsan ulaşırsın öpüyorum en kocamanından sevgilerimi bırakıyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin narinim,inşallah.Kız inşallah ellerin ağrımaz da,yavaş yavaş işkersin,çok sevinirim sebep oldum diye 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bayılırım narinim,hemen bakıyorum.

siyah kuğu dedi ki...

Özledimmmmmmmmmmmmmm!

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Sevda'cığım herşey yolundadır inşallah.
Selam-sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim kuğucuğum,bu ara bakamıyorum bloglara

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Merihciğim,daha ev bulamadık ama her şey yoluna girecek inşallah,sağol arayıp sorduğun için

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Hayırlısı olsun,Sevdam
Ben de kızçelerimden birini akşam yolcu ettim,(Heidelberg Üniversitesi) Mastır için,şükür sağ-salim ulaştı okuluna, telefonlaştık bundan sonrası zorlu bir süreç ve tecrübe.
Dileğim Allah''tan herkesin evladı ve içinde de benimkilerin karşısına iyi insanları-kolaylıkları-başarı ve sağlığı göndersin. Amin...
Senin yavrular içinde ayrıca dualarım yerine ulaşır inşallah.Sağlıkla kalın.

burcu dedi ki...

Kanarya mı o? Bir kanaryamız vardı eskiden hediye gelmişti, kafeste olması içimi dağlardı. Bir sabah uçtu gitti. Aklıma getirdi uğraşın. Artık kuşlar da özgür değil.

Nuray dedi ki...

Kolaylıklar diliyorumm Sevdacığımm :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Allah'a emanet olsun güzel meleğin Merihciğim,Heidelberg Üniversitesi Almanya'nın en iyi üniversitelerinden biri,Benim yeğenim de bu sene mezun oldu oradan.Çok mutlu olacak kızçen,hem de harika bir özgeçmişi olacak.Bir sıkıntısı olursa bana haber edersin,bize uzak ama hiç yoktan iyidir bir tanıdık olması.Biz henüz ev bulamadık.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bilmiyorum cinsini ama özgür işte.Haklısın kafesteki canlıları görmek çok üzücü.Bizim de muhabbet kuşlarımız vardı,kafesete tutmazdık ama yine de sadece evde uçmaları bile üzerdi beni.Fakat dışarıda yaşayamazmış kafes kuşları.Keşke satılmak için hayvan ürilmese de,tüm hayvanlar normal doğalarını yaşasalar.Türkiye'deyken kedimi sokağa salamadığım için vicdan azabı duyardım,sadece yazları yazlıkta özgür kalabiliyordu.Burada tüm kediler günlerini sokakta geçiriyor,akşama eve dönüyorlar.Ben de oğlumu getirdiğim zaman özgür ve mutlu bir kedi olacak inşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Nurayım

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Çok sağol Sevdam.Alakan için teyzesi,eksik olma.Söylemen bile yetti.
Çok yakın dost ve ahbaplarımızda orada daha yakın yerlerde var.
Ama gençleri bilirsin,kendi kendine halletme ve başarma heyacanı içinde.
Yine de sağol teyzesi benim bunu duymam bile içime su serpti.
İyi ki dünyanın her bir köşesinde iyi insanlar varsınız.
Sağolun-varolun-işiniz hep rastgelsin.

İnşallah ev işi en iyisinden en kısa zamanda gönlünüze göre olur.
mucuk,mucuk,muc,muc,muc...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne zaman isterse yardım ederiz,kendi başına halletme çabasını da takdir ederim annesi,öylesi onun geleceği için çok daha iyi tabi,😘

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Tekrar Sağol,

deeptone dedi ki...

yaa sildim o yazıyııı ama ona her şeyi sorabilirsin kiii. çok iyidir tatlıdır. ona sor bir de, yeni blogu hangisiymiş ? :) ordan da yazarsın. bulamazsan twitirde de var. twiterden de bulabiliyin :) çokomell merve ooo :) ben onları naz ile de tanıştırdım günlük başağrısı naz ortabey ile gündelik yaşamda da arkadaş oldular, aynı okuldalar :) twitırda fotoları da var. şeker kız ooo :) sor bakalım napmıış neymiş aşk durumuuuu :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Güzel yavrum,benim tivitirim,instigrimim,feysim yok.Burası var bir tek.Neyse ben analık görevimi yaptım,zati Meltem'e de acıcık faydam oldu.Ben buradayım,gelen gelsin,yaşlı yaşlı uğraştırmayın beni.Bu yaşımda,evsiz,arabasız kalmışım zati,bir kesim bile var var olmasına da,benden uzakta,ağlarım bak.

Adsız dedi ki...

Bu tür çalışmalar hakkında pek bir şey bilmiyorum, sizin blogunuzda rast geldim. İyiki de rast gelmişim. Harika görünüyor, ellerinize sağlık, efendim :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İpliklerle kumaşa içini dökmek oluyor bu gazeteci,sen kalemle içini döküyorsun,ben iğne iplikle işte...