11 Ağustos 2016 Perşembe

TOMBİK KUŞ AİLESİ

                          Çok sevimli bir kuş ailesi buldum şu dergiden;


                 Bu işlemede Goblenci.com'dan sipariş ettiğim Ariadna markalı muline iplikleri kullandım.Fiyatı 1.25 lira,kalitesi mükemmel.Kopmuyor,kıvrışmıyor,renkleri sınırsız.Kesinlikle tavsiye ederim.Bu siteden defalarca alış veriş yaptım ,çok hızlı ve güvenilir bir site.14 countluk kumaşa ,üç kat muline ile işledim.Sıra geldi çerçeveletmeye ama daha önce yatak odası için işlediğim panoyu okuyanlar hatırlayacak,astarı yüzünü geçmişti panonun.Çerçeve yaptırmak çok pahalı.Ben de pahalı işi sevmem , artık biliyorsunuz hepiniz.Yaşasın İkea çığlıkları arasında koştum mağazaya.Tam istediğim renk ve ölçülerde çerçeve yoktu ama olsundu.Ben bir şeyler düşünürdüm ki !! Çerçeveleri önce istediğim renklere boyadım.

Aman siz benim gibi yapmayın,önce çerçeveleri boyayın.Ben acelecilikten önce işlemeleri çerçeveye takıp sonra boyadım,bir sürü iş çıktı tabi.Bantla,sök vs vs.Boya olarak akrilik kullandım ama öncelikle akriliği chalk painte çevirdim.Üç kaşık boya,bir kaşık kireç tozu,krem kıvamına getirecek kadar su.Çerçeve kaygan yüzeyli olduğundan düz akrilik boya üzerinden kayıyor çünkü.Ardından uygun renkte fon kartonundan paspartu hazırladım ve işte sonuç;








Çok şekerler yahu.






19 yorum:

kumasca dedi ki...

Çok güzel olmuşlar. Belki bir gün bileklerim müsade ederse yapacağım. Aklımın bir köşesine atıyorum. Ya da bilgisaya not alayım en iyisi ;) Bayıldım, ellerinize sağlık.

Yelek dedi ki...

Cığlık çığlığa bu kuş ailesini sevdim. Çok güzel olmuş. Becerikli hatunum. Yapmadığın bi marangozluk bir kepçe operatörlüğü kaldı yanılmıyorsam. 😂😂😂

Calimero dedi ki...

Beni kalbimden vurdun yaaa!!! Bu kadar mı şeker olur bir iş... :D

Makbule Abalı dedi ki...

Kuşları çok sevdiğimden belki, kuş resimleri, kuş maketleri, bibloları
hep ilgimi çeker. Hepsi güzel ama 3. karedeki ikili kuşlar en güzelleri bence. Elinize sağlık.
Sevgiyle...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim,kasnakta işleyince bilekleri çok yormuyor,hele de her iki elle çalışmayı biliyorsan.İki tanesini kasnaksız işledim,beni de çok yordu.Üçüncüsünü kasnağa geçirsim bir fünde bitti.Bir dene istersen.Bu dergiyi Goblen.com'da bulabikirsin.Geçmiş olsun.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahah,kız verme gazı,yaparım bilşrsin 😜

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla,tam senlik he!Yap kız sen de 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Onlar eşim güneşimle ben,diğer ikisi de kızımızla oğlumuz.Sarı kuşun orjinali yeşildi mesela,çocuklar sarı istesi.Fena aşıklar,çok tatlı.

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Ortadakilerin Aşkı hiç bitmesin...

Çerceveleri boyarken,bulaşma işi olmasaydı,paspartu düşünmezdin belki.
Paspartu ile daldaki duruş çok hoş yaaa...Çook ciciler...cik cik sesleri,renkleri çok zevkli bir cimcimesin sen var ya...gerçek sanatçı ve sabırlısın.Tebrikler.MAŞALLAH sana.sıktın demi bir yerlerini kız.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin.Yok Merihciğim,bulaşma olmadı zaten,önce kağıt bant yapıştırdım camlara sonra boyadım.İşlemelerin eni çerçeveye dar olduğu için paspartu yapacaktım mecburen.İltifatların için çk çok teşekkürler,kız içim böööyle kocaman oldu valla 😍

Kalem Kuklası dedi ki...

Vallahi çok şekerler. Renklerin bütünlüğü beni benden aldı Sevda Ablacım. Ellerin dert görmesin,hayran kaldımm, çok çok beğendim.
Maşallah nazar değmesin güzel ablama :)
Ellerin dert görmesinn ablacımm, çok öpüyorum.
Kardeşlerime selam söyle :)

Calimero dedi ki...

Yazıp yazıp laf yetiştirmekten fırsat bulursam yapayım. Valla çok sevdim, çok cici duruyorlar :D

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aaa,bence sen her iki işi aynı anda yapabilecek kapasiteye sahipsin,yani yapmamam dersen inanmam.Hem yazıp,hem işleyip üstüne iki gıcık komşuyu da dürüp paketleyebikirsin aynı anda.Hadi hadi,yap başla.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol kuklamu,kardeşlerin iyi de sen iyi değilsin.Okudum yayınını ama yorum bırakmadım.Çünkü çok özel bir yazıydı,özel birine yazılmıştı.İki kilinin olduğu yerde üçüncüye şey yemek düşermiş.Çiğ köfte gibi,hayat bizi acıyla yoğurdukça kıvama geliyoruz yavrum,şimdi canını çok yakan şeyler sonradan yapacağın hatalara engel olacak.Evet canın çok yanıyor belli,çok da yanacak.Acısı hiç geçmeyecek,geçer diyenler palavra sıkıyor.Ama geçmeyen o acı zamanla hafifleyecek ve tatlı bir sızı olarak kalacak.Buradaki zamanla ifadesindeki zaman aralığı yaklaşık yirmi ila otuz yılı kaplayacak.Velhasılı kelam doya doya yaşa acını,sakın bastırma ki akut duygular yaşanıp beynin tarafından alt belleğe yani depoya kaldırılabilsin.İyiymiş gibi yaparsan depoya kalkmaz acılar.Çok çok öptüm,sıkı sıkı sardım kızımı.Ha,kardeşlerin kazandı üniversiteyi,Allahıma binlerce şükür bu günleri gösterdi bana 😍

Kalem Kuklası dedi ki...

Ah ablacım yazını okurken o kadar mutlu oldum ki anlatamam sana. Yazını tekrar tekrar okudum, tekrar tekrar ruhuma iyi geldi ve hafiflediğimi hissettim. Ah be ablam çok doğru söylüyorsun :)
Rabbim hayırlara vesile kılsın İnşallah. Hepimizin hakkında en doğrusu olsun. O halde depoya kaldırmaya çalışıyım ben tabii bu da zamanla olacak ...

Ah çok mutlu oldum Sevda Ablacım, ne güzel bir haber bu. Stresli günler sona erdi demek, çok şükür. Allah daha güzel günlerini gösterir İnşallah Amin :)
Kardeşlerimin daha mutlu günleri olsun, hep başarılı olsunlar, bahtları da çok aydınlık olsun :)

Fatma Basaran dedi ki...

özellikle pembiş olana bayıldım:)ellerinize sağlık

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Benim de favorim o,teşekkür ederim.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Çok çok güzeller , ellerin dert görmesin canım benimm

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol ablam,bir pazen,bir de kanaviçem olsun,yeter gider bana 😍