20 Ağustos 2016 Cumartesi

HEHEHE,GENE MİMLENDİM

                  Vallahi şımaracağım,Calimero beni mimlemiş gene.
                  1)Blog yazmaya nasıl başlamışım;efendim ben oldum olası bir şey yapmadan duramayan biriyim.Benim doğrularımla,yönetimin doğruları iyice uyuşmaz olunca,ay artık yapamayacağım,ben emekli oluyorum dedim.Emekli olmadan önce yönetici konumunda çalışıyordum,bunu özellikle belirtiyorum çünkü üst makamla çatıştığım konular sağlık kurumlarına yaptığım denetimlerle ilgiliydi.En basitinden ;özellikle aşı için üretilmiş bir aşı dolabı kullanan kuruma,sırf dolapları çift kapılı no frost buz dolabı değil diye ceza kesmemi istediklerinde çıldırıyordum.Neyse çok ama çok sevdiğim mesleğimi bırakınca,çok ama çok sevdiğim diğer şeylere yöneldim.Ancak hobilerimi paylaşabileceğim bir mecraya da ihtiyaç vardı,çünkü ben yaptıklarımı nasıl yaptığımı anlatmayı pek severken,konu komşu gezmesini hiç sevmem.Bol karbonhidrat eşliğinde dedikodu bana göre değil.Durum böyle olunca neden blog açmıyorum deyip bir gece herkes uyurken açıverdim blogu.Hatta ,Merhaba başlıklı yazıma ilk yorum da daha geçen gün Siyah Kuğu tarafından yapıldı.
                     2)Blogumda daha önce yazmadığım bir tarzda yazsaymışım bu ne olurmuş;öyle bir tarz kaldı mı bilmiyorum.İkizler burcu insanıyım ben,her şeyi yapmak isterim,yaptığımı da iyi yapmak isterim,o yüzden bu blogda bu kadar karışık konu var.Deneme,makale,anı,şiir her tarzda da yazdım,bir roman kaldı....
                     3)Bloglarda okumayı sevdiğim yazılar nelermiş;ben kişisel yaşanmışlıkları okumayı seviyorum.Tabi ki favorim kendin yap,yenile,üret,dik,işle ama yazı ağırlıklı bloglarda insanların olaylara tepkileri ilgimi çekiyor.Akıl satan,snob takılan,ohooo ben oldum hatta daldan bile düştüm havasında olan,blogunun havasında bile sınıf ayırımcılığı kokan,kendince elit takılan bloglara uğramıyorum.Ama tepkilerini dobraca yazan,şaşıran,kendisini eleştiren hatta dalga geçen,kimin ne diyeceğinden korkmayan,asiller sınıfının üyesiymiş gibi takılmayan gerçek insanların yazdığı gerçek hikayeleri okumayı seviyorum.Biz Avrupa kültürüne yabancı bir topluluğuz onlar gibi yüz yıllarca süren asiller-avamlar ayrımımız olmamış.Osmanlı bir imparatorluktu ama bu topraklarda hiç bir zaman Osmanoğulları ve halk ,Avrupa'daki gibi keskin çizgilerle ayrılmadı.Yani bizde sınıf farkı diye bir kavram resmiyete dökülmedi.Şimdilerde uydurulan çakma sınıf farkını yaratan okumuş okumamış,cebi biraz para görünce kendini şaşırmış,kendi gibi olmayanı insan yerine koymayan,ona sümüğünü bile atmayan beyaz Türkler'den uzak duruyorum.
                     4)Hayatta en çok yapmak istediğim üç şey neymiş;birincisi akademik kariyerdi.Ne yazık ki bu hayalimi gerçekleştirme imkanım olmadı.Ben hoca olmak için yaratılmışım,kendi hocalarımın da benden beklentisi buydu ama kısmet değilmiş.Bahaneler saymayacağım,çok istesem yapardım ama önceliklerim farklı konularda ağır bastı diyelim.İkincisi ciddi bir müzik eğitimi almak isterdim,lisede ve üniversitede bağlama sanatçısı,korist ve solist oldum ,eğitim de aldım ancak yeterli değildi tabi.Mesela ciddi anlamda ,bir operada arya söylemek isterdim.Üçüncüsü,kitap yazmak.Belki de yapmaya en yakın olduğum hayalim bu.Bazılarınız bilir ben oburcasına kitap okuyan biriyim.Bazen günde bir kitap,bazen iki günde bir kitap okurum,genelde üç günde bir kitap ortalamam var.Okuma yazmaya başladığımdan beri bu haldeyim.Hal böyle olunca,içinizde bir şeyler birikiyor ve taşmak istiyor.Yıllar önce kızımda dislexi olduğunu öğrendiğimde ( bakınız Bir Dislektik'in Annesinden başlıklı yazım,sanırım Diğer ana başlığı altında olacak ) kendime bir söz verdim.Bir gün kızım üniversiteyi kazandığında,bu konuda bir kitap yazacağım diye.Kızım yakında üniversiteye başlıyor ve ben de kitabıma...Ayrıca anılarımı kitaplaştırmamı isteyenler var,hatta kendisi de yazar olan arkadaşım Sacide Çobanoğlu bu konuda baskı yapıyor.Bunlardan başka aklımda taslakları yazılmış pek çok kısa hikaye ve roman var.Bakalım ne kadarını başarabileceğim...
                        Ben gene aranızdan seçim yapamadım,takip ettiğim herkes yapsın lütfen bu mimi 😍

21 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Sevda'cığım keyifle okudum soru ve cevapları. Sen hakikaten ne güzel hoca olurdun ama hayat böyle işte, ençok istediğimiz şeyler maalsef gerçekleşmiyor:( bende de öyle oldu:( ama yine güzel bir kariyer yapmışsın, doktor olmak kolay mı? Üstelik annelik de ayrı bir kariyer bence. Blog yazarlığını da ekle. O yazını hatırladım ve kitabını yazarsan çok iyi olacağını düşünüyorum. Kolay gelsin, sevgilerimle.

Ersin DOĞAN dedi ki...

Nasıl da anlatmış her şeyi... Ben en çok kitap kısmına sevindim! Çünkü okumayı en çok sevdiğim insanalardan birisin.

İyi ki karşıma çıkmışsın vallahi. :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu kış başlayacağım inşallah Müjdeciğim,o kitap benim boynumun borcu,çok sağol güzel sözlerin için,sen de harika ve zarif bir hoca olurdun.😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy,teşekkür ederin ablam,çok naziksin,beyefendisin,ben de iyi ki keşfetmişşm seni...

Calimero dedi ki...

Kitap? Ne zaman okuyoz? (İnşallah fazla uzun sürmez...)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Gene nereden baksan altı ay en erken.Yazıp bitireceğim,yayıncı bulacağım,ikna edeceğim,altı ay bile erken yahu 😳😳

Handan dedi ki...

Onun için bi türlü çay keyfine bana gelmiyosuuuun 🤔

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hiii,aslaaa,yok öyle bir şey.O kadar acayip bir koşuşturmaca içindeyim ki,gün içinde oestilim çıkıyor.Yakınlarda nüfus müdürlüğüne gşttin mi hiç?En az elli kişi oluyor senden önce,her gün eşim güneşim arayıp,şu işi de hallet,bunu da yetiştir ,diyor.Valla gelsem de,kesin bir iş çıkar,oturamayız, Daha iki gün önce kayıt peşinde koşuyordum,bu gün banka peşinde.O gördüğün el işlerini hep sabaha karşı yapıyorum,uyku muyku yok kız.Gerçekleşmeden yazmadığım,senin bildiğin işlerke meşgulüm,yoksa tükkan senin.

Handan dedi ki...

Tamam tamam, bir ara yorgunluk kahvesine uğra. Haydi kolay gelsin :)

Büşra Bayram dedi ki...

ikizler mi_??? Ama en iyi anlaştığım burç <3

Bende akademik kariyer yapmak çok istedim. ama olmadı. nedense izin vermedi sistem. ben de üç üniversite okudum, şimdi üstüne devam ediyorum. fakat akademi hayatı benlik değilmiş'e yönelip, başka işler peşinde koşmaya başladım.

kitap yazın, ilk ben okucam. hatta yazmalısınız, mutlaka yazın :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Zaten bşzde akademik kariyer,bilimsel başarılarla değil bşr takım yakınlıklarla oluyor,yani boş ver iyi ki yapmamışsın,Kitap yazma konusundaki yüreklendirmen de içimi ısıttı vallahi,inşallah yazacağım,yazmalıyım,söz verdim çünkü.....

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Yazdıklarından seni çok iyi tanıdığımı bir kez daha anladım.
İyi ki tanıdım.
Kitabın konusu ne olursa olsun ben okurum.Sen yaz yeter ki.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Kendinden ne zaman bir şeyler aktarsan hayranlığım bir kez daha artıyor .
Canım gönlünce olsun inş düşündüğünden de önce yazar bitirirsin.Başladığın her işte sona gitme hızını yüksek gördüğüm için böyle söyledim,Ana kız her ikinize de başarılar diliyorum.

siyah kuğu dedi ki...

Tek kelimeyle harikasınız...

siyah kuğu dedi ki...

Bir Dislektik'in Annesinden başlıklı bu yazıyı çok aradım bulamadım:(

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol Merihciğim,hissiyat karşılıklı 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol ablam,inşallah başarırım 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yok estafurullah,iyi biri olmaya çalışıyorum,hatta bazen insanlara tuhaf bike geliyorum 😜

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağ tarafta ana başlıklar var ya,dikiş,nakış,saplık vs,işte oradaki sağlık başlığına tıklarsan açılan sayfalarda geriye doğru gittiğinde bulacaksın,Az önce kontrol ettim ve buldum.Eskiden yayınlarıma başlık atmıyormuşum acemilikten,o yğzden bulması zor oluyor 😊

Yurdagül Çelik dedi ki...

Bir sağlık çalışanı olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ben de idarecilik yaptım ama pek uyumlanamıyorum.Yaşa takıldığım için emekli de olamıyorum.Blog ortamı bana çok iyi geldi :)Sizi de tanıdığıma memnun oldum :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz,ben de yaşa takıldım ama yirmi yılınızı doldurduğunuzda emekli dikekçesi verebiliyorsunuz.Ancak emekli ikramiyesini ve maaşınızı yaşınızı doldurunca alabiliyorsunuz.Yani ben de şu anda maaş almıyorum.Yaşımı doldurduğumda SGK'ya baş vurup maaş bağlatacağım ve ikramiyemi alacağım.Şu anda ÇKYS sisteminde istifa etmiş görünüyorum.Yılını dolduran memur emekli dilekçesi verdiği gün,işten ayrılışı yapılıyor.Neticede siz de yılınızı doldurmuşsunuz,istediğiniz an ayrılabilirsiniz.