28 Temmuz 2016 Perşembe

BUYRUN BENİM...

                     Yazıp duruyorum,bir iki fotoğraf da koyayım.Takip edenler bilirler ben aslında kumral bir insanım.Gürcü-Türk karışımı genlerim var.Ancak yıllarca saçımı koyu renge boyadım.Şimdilerde beyazlar çok olduğu için artık sarışınım.Diyeceğim o ki,aşağıdaki fotoğraflarda beni koyu renkli saçla görenler şaşırmasın.Aptal sarışın imajını yıkmakla alakalı gençlik hallerimdir....
                     Hep söz ettiğim üzere kısacık saçlarım,koyu rujlarım vs. vs.'yi azıcık gözünüzde canlandırın diye bir iki foto buldum.Bazılarının kalitesi iyi değil çünkü yanımdaki kişileri kestim.Belki istemezler diye.Ancak,ilk nöbetimi birlikte tuttuğum Hilalim,Kendisine hastaların yanında abla demememi tembihleyen sorumlu hemşirem Nilgün ablam ve bana onlarca doğum yaptırtan Hasbiyem'i siz de görün istedim.Canım hemşirelerim,ilk göz ağrılarım,sizi seviyorum ve çok özledim.


İlk göreve başladığım zamanlar

Arkadaşlarım nöbete ziyarate gelmişler,bana pasta getirmişler,ne içindi hatırlamıyorum ama o pastayı yiyemediğimizi hatırlıyorum.


Saçlarıma dikkat,yanlar üç numara falan

En solda Hilal,ilk nöbet arkadaşım.O onsekiz ben yirmiüç yaşımızdayız.Kolumu omzuna attığım Hasbiye;minnacık bir kadındı ama yüreği ve becerisi dev gibiydi.Beni öpen Nilgün ablam,Niloşum;anne gibi kol kanat gerip hepimize yardım ederdi.

Ve göğüs hastanesine gelmişim,saçları uzatmaya başlamışım.
                             Gece gece bulduklarım bunlar.Hayat ne tuhaf bir şey.Sanki bu fotoğraftakiler başka biri,ben de sizler gibi sadece izleyiciyim.Sanki oralara hiç gitmedim,sanki o hastalara ben bakmadım.Yaşadığımız anın kıymetini bilmemiz lazım,hayatta iz bırakmamız ve hayattan izler almamız lazım.Arkamızda bizden kalan iyilikler,güzellikler olsun.Sağlıcakla kalın.







26 yorum:

♕Süslü Püslü ♕ dedi ki...

Ne guzel fotograflar hepsi ayri bir ani Cok guzel gozukuyorsunuz :)
Sevgiler

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkürler ☺️

Gökhan TEKİN dedi ki...

Abla yanlış anlama lütfen, şimdiki halinde güzel ama eski saçların daha güzelmiş her şeyin orjinali daha güzel oluyor :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım benim yaa esmerlik de çok yakışmış sana hoş kalbin güzel , her türlü yüzüne vuruyor :)Ne güzel anılar, sevgiyle anılanlar ben de bir gerilere gittim geldim şimdi:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ablacığımyazının başında da yazdım,asıl bu saçlarım çakma,koyu renge voyadım yıllarca.Kumralım ben.Evet koyu rengi çok seviyorum ama beyazlar o kadar çok ki,her hafta saç boyatmam lazım 😜

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol ablacığım,güzel bakan göz güzellikleri görür işte 😍

Ersin DOĞAN dedi ki...

"Yaa çok tatlııı..." Diyip tüm ergenliğimle konuya giriş yaptım açılın!
Ya Sevda ablacım, kısa saçın bu kadar yakıştığı nadir insanlardan birisin, net yani. Nasıl zarif, maşallah!
Senin anlattıklarını dinlemeyi çok seviyorum, bu konuda da yalnız değilim adım gibi eminim. <3

Nil dedi ki...

Güzelliğinden hiç bişey kaybetmemişsin sevgili idealist doktorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol ablacığım ☺️

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne zarifsin ya sağol 😊

pelin dedi ki...

yaa ne güzelsin sevda abla :)

biliyor musun benim annemin adı sevda:) ve babannem gürcü, boşa kanımız kaynamamış :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Vaayy,çok tatlı bir tesadüf.Aynen,boşa kaynamamış o kanlar 😍

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

EEE güzele ne yakışmaz..!Diyelim Anılara girelim...Anıııılaaarrr.Anıııılllaaarrr.

oytunla hayat dedi ki...

O zamanda çok güzelmişsin, aynı şimdi olduğu gibi :))
Üniversite günlerimde, ilk mezun olduğum zamanlarda da kıpkırmızı ruj vardır bende de genelde... Büyüdüğümüzün göstergesimiydi ki :)))
Öperim seni ♥

bücürükveben dedi ki...

Siyah saçlı da çok güzelmişsin Sevda'cığım, zaten güzele ne yakışmaz.:) Ama sana sarışınlık çok çok yakışıyor, sakın koyulatma:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Güzellik bakan gözde Merihciğim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız modaydıya o yıllarda,ondan olsa gerek.Kızıl kahve en moda renkti.Ben de çok öptüm.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Daha önce de yazmıştın bunu sen Müjdeciğim,bence de sarı daha çok yakışıyor bana ama kısa saçlarımı da özlüyorum.Sizler bana güzel baktığınız için güzel görüyorsunuz,çok sağol.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Guzelsin gonlun gibi, sari saclarindan sen suclusun tipki guzelliginden oldugu gibi:))
Bakan gozle alakasi yok Sevdam, gorunen koy kilavuz istemiyor.
Opuyorum en kocamanindan...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hep sevmekten bunlaaarr 😍

EQ dedi ki...

Ben de Ersin Dogan gibi " yaaaa..cok tatliii..." deyip konuya dalis yaptim, savulun:) (bu arada cok güldüm onun o yorumuna yaa):)

Ah be Doktor'cum. Bizim de genclik resimlerimiz olacak miydi bir gün, di mi... cok duygulaniyorum ben böyle resimlere baktikca. Senin icin hep sunu demisimdir resimlerine bakarken simdiye adar: "Ya bu hatun bukadar güzel...kimbilir 20'li yaslarda nasil bir afetmisdir"
Simdi gördüm ki, ivit, aynen öyleymissin:) Baby face doktorcum benim. Sissi halt etmis yaninda (yani Almanya'nin meshur "Sissi" filmleri vardi eskiden,efsanedir burada, bayilirdim. Ondan bahsediyorum. Türkiyedekinden degil)
Her halin güzel ama bence de sarisin olmak sana fazlasiyla yakisiyor.

Güzellik maalesef gelip gecici de ... Hepsinden en önmelisi senin o kalbinin güzelligi, o mütevaziligin, insanligin. Benim gözümde enn bi güzel tarafin bunlar. Böyle olman, seni benim gözümde bir kat daha güzellestiriyor. Genel olarak öyle insanlar bana daha bi güzel gelir zaten oldum olasi:)

Velhasil... harika bir paylasimdi. Arzederim.

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Evet Erzurumliyem,sen şimdi bize gelinmi olırsen.
Saşların sarıye boyırsen ya kaynanandan hiç korgmirsen bacım...
ha sene kızmırler,sen dogtirsen.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben şimdi ağlayayım mı,güleyim mi bilemedim.Benim için en önemli noktaya basmışsın parmağını,insan olarak güzel olmak.Ben çocuk yaşımdan bu yana bunu başarmaya çalışıyorum.Allah'ın bize bahşettiği özelliklerle övünmeye hakkımız yok bence çünkü hazır gelmişker zaten.Eğer ğzerine iyi ve güzel şeyler koyabiliyorsak,işte asıl güzellik odur.Daha on iki on üç yaşımdayken kendime bir söz vermiştim;öyle bşr insan olayım ki,başkaları beni görmekten çok mutlu olsunlar,beni görmeyi istesinler,öyle bir insan olayım ki çevreme ışık saçayım.Yapmaya çalıştığım,çocuklarıma öğrettiğim bu.İnşallah başarırım,başarıyorumdur.Çok çok sağol canım benim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Vışş,seen ne bacım,kaynanam seviyir beyle

siyah kuğu dedi ki...

Dur şunada bakayım çıkayım diyorum olmuyor:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Başarmışım demek ki 😛