9 Haziran 2016 Perşembe

GELDİM,GELDİM

                    Efendim;yokluğum süresince arayan,soran,buraya ve dahi diğer ulaşılır olduğum mecralara notlar bırakan,hal hatır soran güzel yürekleriniz dert görmesin.Hepinizi tek tek hasretle kucaklarım.İlla arayıp sormanız da gerekmez;merak edip bloguma uğrayan ya da sadece merak eden ama uğramaya üşenen ve hatta merak etmeye bile üşenenler de olmuştur,insanlık hali;bu gruptaki tüm dostları da hasretle kucaklarım ....
                     Aslında hastalık bahane,iç sıkıntısıdır beni yazmaktan alı koyan.Sebebi vatan sever herkesin malumu olan acı dolu hallerimizdir asıl yazamama sebebim.Öte yandan ,üretmek de benim var oluş sebebimdir defalarca yazdığım üzere.Kahrolası bedensel sıkıntılar beni yavaşlatıyor evet,lakin ruhsal sıkıntılar tamamen durma noktasına getiriyor.Yine de yaptım ortaya karışık bir şeyler.Ara ara da bloglarınıza bakmaya çalıştım ama yayın başlıklarınıza şöyle bir göz atıp kaçtım işin doğrusu.
                    Yarın hastane işlerim sonuçlanıyor ama tahlil ve tetkiklere göz attım ben zaten.Şimdilik başıma bir kaza falan gelmezse yaşayacak gibi duruyorum.Hafif bir kalp kapağı yetmezliği dışında elle tutulur bir hastalığım yok.
                     Yazamadığım süre boyunca yaptıklarımdan görseller geliyor şimdi.Ovelok makinemle iyice haşır neşiriz artık.Hala almamış olanlara ısrarla alın diyorum yine.Daha önce yazmıştım tekrar hatırlatayım;Pfaff,Brother,Janome,Juki ve bulabilirseniz Babylock markalarının overloklarını gözü kapalı alabilirsiniz.Bunlar içinde Babylock muhteşem ürünler çıkarmış,devamında Pfaff ve Janome derim.Bu arada makine ayaklarından da söz etmek istiyorum.Ama konu çok detaylı,bunun için ayrı bir post hazırlayıp uzunca anlatacağım.Aşağıda göreceğiniz pembe çiçekli bluzlarda biye ayağı kullandım mesela.


Bunlar anne ve babama diktiğim tişörtler



Dikimini daha önce anlatmıştım.


Bunlar da kızımla kankasına diktiğim bluzlar.Overlok makinesinde dikip yaka ve kol ağızlarını roller hem foot denilen ayakla dikiş makinesinde diktim.Daha sonra göstereceğim bu ayağı da.



Bu bluzlar da yine kızım ve kankasına.Overlok makinesinde diktim bunları da.Şifon dikmek hiç bu kadar kolay olmamıştı hanımlar.



Yaka ve kol ağızlarını hazır biye ile bias binder foot denilen ayağı kullanarak diktim.Bunu da göstereceğim sonra.


İlk kez kullanmama rağmen oldukça temiz bir iş çıktı ortaya.Her dikiş severin sahip olması gereken bir alet bence.


İç dikiş de böyle,overlok makinesini deneye deneye buldum  şifonda en güzel sonuç veren dikişi.


Bu da Kanaviçe dergisinden işlediğim pano.İki adet daha işlenecek,üçlü bir tema.İkincisini yarıladım.Hepsi bitince çerçeve işine bir bakacağım,ne yapabilirim diye,hihihi.Bunlardan hariç bir de örgüm var ki o apayrı bir hikaye.Eski bir Anchor Butik dergisinden örnek çıkardım ki,evlere şenlik.Şemada anlattıkları gibi örmeye çalışarak sinir harbi içinde bir gün harcadım.Ertesi gün benzer örneklerin yapılışlarını izleye izleye şemanın tamamen hatalı anlatıldığını anladım da örneği çıkarabildim.Üç numara ile ördüğüm ve en fazla yarım saat örebildiğim için henüz bitmedi.
                    Beğeninize sınarım dostlar.











38 yorum:

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ohoooooo Sevda hanim cosmus geliyor, tutabilene askolsun:)) Tshiru yakindan gorme sansim olmustu benim sahane otesiydi. Hazir tshirtler halt etmis yaninda, o derece yani. O ayaklari merak ettim, ama sanirim pfaff'a ozel bir ayak, yoksa butun makinalara oluyormu?
Ellerine saglik, ben hala sifon dikme cesaretini gosteremedim:)
Optum en kocamanindan...

Calimero dedi ki...

Ellerine emeğine sağlık.

Yağmur Tozu dedi ki...

Ellerinize sağlık. Emek vermek çok önemli. Bir de önemli olan üretmeniz. :)

Unknown dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.
Tişörtler de çok güzel olmuş ama bluzlara gerçekten bayıldım. Yine harika işler çıkmış ortaya. Kızınız ve kankası çok şanslı :)
Güzel günler de giysinler İnşallah

Aycan Ulus dedi ki...

Vallahi hangi birini beğeneyim bilemedim hepsi birbirinden harika ellerinize sağlık :)) Hem overlok makinası hem de o makina ayakları bence yüz yılın icadı mucidinden allah razı olsun ;))Bu arada çok geçmiş olsun umarım ciddi birşey değildir... Hani daha önceki yazılarınızdan hatırlarsanız elimde uyuşma vardı onunla ilgili danışmak istediğim şeyler var rica etsem mail adresinizi verir misiniz...

Handan dedi ki...

Haydi gelmiş geçmiş olsun artık hastalıklar da kötülükler de..

Pembe çiçekli blüze bayıldım bu arada:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ayaklar her türlü makineye göre var bacım,evet evet,sanayi makinesine göre de var.Yazacağım hepsini.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkürler :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet aynen dediğiniz gibi,çok teşekkür ederim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol güzel kızum

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

drsevdasahin@gmail.com adresim.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Geçti geçti Handancığım 😍

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun.vatan meselesine gelince zordayız ruhen,vicdanen,madden,derin bir aahhhh içinde.
dikiş çok cazip geliyor ama sıfır bilgi ve beceri bendeki.makinam var ancak azıcık sorun çıksa anca birbirimize bakar dururuz :( o kadar yani. yine de overlok makinası alayım mı?
çünkü yaptıklarına hasta oldum doktorcum:)
sevgiler

BenBirHexe dedi ki...

Çok geçmiş olsun Sevda hanım,kızlara diktiklerinize ayrıca bayıldım bir kız annesi olarak ben :)) Benim kızımın da iki kankası var (manevi kızlarım) ilkokuldan başlayıp Üniversiteye yani bugüne dek süren.Kız annesi olmakta bir başka ayrıcalık.Ellerinize sağlık, çok sevgiler...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Havvacığım,dikişe meraklıysan al derim overlok.Al ama tanıtım kursuna da katıl.Çünkü kullanmak için dikile aşina olmak lazım.Yetkili servislerin eğitimleri oluyor,ben gidemedim ama gitseydim çok faydalı olacaktı.Youtube da yığınla overlok videosu var,ben oradan bir şeyler kapmaya çalışıyorum.How to use serger ya da overlocker yazarsan yığınla video çıkar karşına.Overlokla çalışmak çok zevkli,keşke yakın olsaydık da beraber yapabilseydik.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun Nur hanımcığım,kız annesi olmak zor ama hakikaten zevkli.Kanka muhabbeti ise insana gençlik aşılıyor gerçekten.

Büşra Bayram dedi ki...

muhteşem olmuşlar. keşke ben de böyle yetenekli olsaydım :(

Yelek dedi ki...

Hoşgeldin cancağzım. Geçmiş gitmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Ellerine emeklerine sağlık. Herbiri ayri ayrı çok güzel olmuş. Valla özlemişim yayınlarını okumayı. Sağlıklı günler diliyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol kuzum

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol güzel kadın,ben de çok özledim

Adsız dedi ki...

Yine harikalar yaratmışsınız. Kızlara diktiğiniz bluzlara ve kumaşlarına bayıldım. Bu arada geçmiş olsun. Sevgiler☺☺☺ Arzu...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim

Ayselce örgüler dedi ki...

Sevdam yayınına geç geldim balım çünkü benimde şu günlerde yaşadığım bazı sıkıntılarım var senin gibi içimden bir şey yapmak gelmiyor yine de kendimi zorlayarak blog arkadaşlarıma uğramaya çalışıyorum . İyi olmana sevindim atlatmışın çok şükür Allah çocuklarına bağışlasın güzel doktorum emek verdiğin cicilerinin herbiri farklı güzellikte ellerine sağlık .

Sapsikanne dedi ki...

hepsi çok hoş :)

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Hoşgeldinnnn buralar sensiz,bir eksikti.Geçmişler olsun.Maşallah boş da gelmemişsin elin-kolun dolu hepsi birbirnden güzel ürünler.
Kızları sevidirmiş,anaeyi-babayı ihmal etmemiş,kanaviçeden de geri kalmamışsın.işlemen çok şirin olmuş ellerine sağlık.Tekrar hoşgeldin sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy narinim sana da geçmiş olsun,geçecek hepsi inşallah

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağolun

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Merih hanımcığım,güzel dileklerin ve sözlerine teşekkür ederim.

Gökçe dedi ki...

Hoşgeldiiin, geçmiş olsun tekrar. Diktiklerin her zamanki gibi harika:) Bahsettigin biye ayagi bende de var ama baslangic ve bitiris kismini beceremiyorum:( Hadi biran once anlat bize şunun kullaniminin inceliklerini;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Prenses,sen o ayağı koşturmazsan ben kraliçe değilim,o ka diyim ben sana.Başlangıçta biyeye bir kaç dikiş attıktan sonra esas kumaşı araya sokacaksın,bitiriş derken dikilmiş yakadan veya koldan söz ediyorsun sanırım.İzlediğim tüm videolar düz kenardan söz ediyor.Bir tane etek ucu gördüm onda da biyeyi geçtikten sonra etek kenarını dikiyor.Ben de zaten önce biyeleri her parçaya geçtim sonra parçaları birleştirdim.Ama bu şekilde çalışmam ben,en kısa sürede tamamen dikilmiş bir şeyi biyeleyeceğim.Şöyle ki,başlangıç aynı,bitişte biyeyi azıcık uzun bırakıp keseceğim.Sonra içe kıvırıp başladığım noktanın üzerine geçirip üstünden dikiş geçeceğim.

oytunla hayat dedi ki...

Hoşgeldin doktorcum. Gözüm yollarda kalmıştı :)
Boşluğu değerlendirip iyi çalışmışsın yalnız :)))
İnşallah kalp kapakcığınla ilgili daha büyük bir sorun çıkmaz, güzel haberler alırsın tetkiklerden.

Öpüyorum seni güzel kadın ♥
Neşelendirdin vallahi :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Şeboom,epi topu bu işte.Kalp kapağım görevini tam yapamadığı için halsizlik ve sürekli yorgunluk hali,göğsümde sürekli çırpınan bir kuş...Hiçbir şeye yanmıyorum da,o zavallı kuşa yazık yahu.Ben de seni öpüyorum 😍

Nuray dedi ki...

Geçmiş olsun güzel arkadaşımmm :)) Burda olmana çoooookkkk sevindim,sensiz olmuyor buralar :))) Diktiklerin de muhteşem,kankayı da düşünmene hele bayıldım ve diktiklerin kumaşları çok güzel,ellerine sağlık doktorcum,bir de böyle ayrıntı veriyorsun ya harikasın,ve ben verdiğin her bilgiye güveniyorum,Sevda beğenmişse o iyidir diyorumn:)) sağol canımm,öpüyorum seniiiii

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy melek kadın,ben de öpüyorum seni.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım benim çok geçmiş olsun.
Yorumlardan okuduğum kadarıyla biye de farklı bir yol izlemişsin. ince kumaşta overlok süper fikir önce ufak parçalarda deneyeceğim kızın da arkadaşı da sağlıkla giysinler benim de favori modelim kalıpsız dikebildiğim tek model:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ablacığım,o erlok süper bir aletmiş,yıllardır almadığıma pişmanım.Biyede özel ayak kullandım,makine ayakları diye yayın yaptım,orada anlattım.Şifon dikmek overlok makinasıyla iş bile değil.Deneyince göreceksin.

bücürükveben dedi ki...

Hoşgeldinnnnn:) geçmiş olsun. Bayıldım artık seri üretime geçmişsin:)kızın için diktiğin bluzün kumaşı da çok tatlı, çiçekli olan da. Eline sağlık güle güle giysin hepsi:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Müjdeciğim.