Translate

22 Nisan 2016 Cuma

PFAFF HOBBYLOCK 2.5 --- EVET ALDIM AMA BİR SOR NİYE ALDIM ???

                      Evet biliyorum benim süper bir dikiş makinem var zaten.Evet overlock dikişi de yapıyor ancak sadece dikiş olarak yapıyor,kesme yok.Küçük parçaların overloklanmasında işe yarıyor ya da overlok makinesi almak istemiyorsanız da iş görür ama overlok dikişini o kadar yavaş yapıyor ki bazen sabredemeyip zig zag geçiveriyorum.Geçen gün basitinden ikinci el bir overlok alayım diye bayiye gittim.Aslında fiyatları araştırmıştım zaten ama belki orada daha ucuz ,iyiden bir şey bulurum dedim.Sağolsun bayideki yetkili beni ikna etti ikinci el almamaya.Çünkü iyi bir ikinci el almak isterseniz fiyatlar 600-800 arasında değişiyor.Üstüne biraz daha ekleyip sıfır alın dedi bana.Mantıklı geldi kaptım makineyi.
                       Uzun zamandır araştırıyordum zaten,kesinlikle Pfaff alacaktım.Coverlock mu Hobbylock mu diye kararsızdım ancak makineyi aldıktan sonra incelediğim bir sitede Hobbylock'un acemiden profesyonele her kademede kullanıldığını okuyunca iyice içime sindi.Sitede ,bilinen belli başlı tüm markalar incelenmişti.Hobbylock 2.5 ,üstün performans ve kullanım kolaylığı derecelendirmesinde en yüksek oy alanlardandı.Pfaff,Brother,Janome,Juki,Babylock her makinesinde tam puan ( 5 ) ya da en düşük 4,7 puan almışlar.Hepsini güvenle alabiliriz,iyice inceledim siteyi.Ancak Hobbylock için ,bir overlok makinesinden daha fazlası demiş.




İşte hanım kızımız bu.Bir heyecan açtım,orasını burasını inceledim.Zaten bir yıldır sürüyle videosunu izlediğim için epey bir bilgim vardı.İçinden çıkan CD yi de izleyip vira bismillah dedim ve babama bir tişört diktim.Ömrümde hayatımda overlok makinesinin başına oturmamış bir insan olarak gayet rahat bir şekilde tişörtü bitirdim.Tam yaka biterken ip koptu.Overlokta 150 denye iplik kullanılıyor,bunu da araştıra araştıra bulmuştum internetten.Muz iplik de deniyor.Kaliteli bir marka almak lazım,ben tuhafiyede ne varsa onu aldım,pek iyi kalite değilmiş ki kopuverdi.Makineyi açtığımda iplikleri takılıydı ben sadece kendi kullanacağım iplikleri ,hazırdakilere bağlayıp boş zincir dikmiştim,böylece makine kullanıma hazır olmuştu.Tabi iplik kopunca iş başa düştü.Neyse öyle zor bir iş değil,hatta çok basit bu makineye iplik takmak.Ancak ben taktım,o dikmedi,ben taktım o dikmedi.Tekrar tekrar baktım,iplik takmamda hata yok,kafayı yemek üzereyken normal makara ipliği takıp bir bakayım dedim,ne oluyor???Meğer boş zincir yaparken ,zincirin ucundan fazla kuvvetle çekiyormuşum,içerdeki iplik kopuyormuş.Şimdi,yeni alacaklara ip ucu,overlok makinesi kullanırken mutlaka makinede boş zincir bırakmamız lazım.Ve deee,boş zincir çekerken fazla kuvvet uygulamadan tutmamız lazım.Neticede her şerde hayır vardır hesabı,makineye iplik takmayı iyice öğrenmiş oldum.



Beyaz parça makineden çıkıyor,siyah yerler de benim ilk denemem,süper..



 Bebişim onunla oynamamı istiyor,aklınca kumaşın üstüne yatıyor ki bırakayım.Çapi beyi öpüp koklayıp kenara koyduktan sonra tişörte devam..




Kol ağızlarını ve etek ucunu Pfaff Ambition 1.0 makinemde çift iğne ile diktim.Önce kumaşın ucunu overlokladım.Hobbylock  bu dikişi yapabiliyor mu henüz bilmiyorum.Coverlock'da bu özellik var,Hobbylock da var mı bakacağım daha.Ama yoksa da sırf bunun için 1000 lira daha fazla para vermem ben.Neticede oldu işte :))



Efendim bu tişörtü böyle hazır gibi nasıl diktin derseniz; buyrun buradan öğrendim derim :))


Avusturalyalı bir hanım anlatıyor,İngilizce bilmeseniz bile anlayabilirsiniz çünkü aynı anda dikerken anlatıyor.O Coverlock kullanıyor o yüzden sonunda kol ve etek uçlarının yapımı farklı benimkinden.Bu hanımdan çok şey öğrendim ben,mutlaka izleyin derim.
                       Ah bir overloğum olsa deyip hayal kuranlardansanız,sakın ertelemeyin derim.Vallahi şimdiye kadar niye almamışım ki diye üzüldüm tişörtü dikerken.Şifonlara geçince esas bayram edeceğim gibi görünüyor.Çünkü Ambition ince kumaşlara overlok çekemiyordu,Hobbylock ile direkt overlok çekerken dikmiş olacağım.Allahım sana geliyorum,kız dikişe döndüm ötesi var mı ?????
              













51 yorum:

  1. Gidip bir tane alasım geldi ama nereye koycam şimdi ben onu, mutfakta da hiç yer yok :)

    Neyse ben elimin ( ay bi mariferim de yok ki, hamuru desem olmaz şişi desem olmaz, en kullandığım kısım olan tersiyle diycem o da duruma uymayacak :) on parmağıyla hiç anlamadığım bu işten sessizce sıvışıp, sana güle güle kullan diyorum. Leylak rengi diyorum bir de en sevdiğim renklerden, şöyle güzel bir tişört diyorum. Anlatabiliyor muyum bilmem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha,tişört köpeen olur bacım,dikeriz 😘

      Sil
  2. Sevda hanım,güle güle kullanın.İnşallah günün birinde bende dikişe bulaştığım an alacağım.Anacığım teee Alamanyalardan aldıydı bize dokundurtmadı ve nihayetinde bozuldu.Öyle bir kenarda durur evinde.Emekli olunca önce kursa gideceğim sonra makina alacağım.Bayılıyorum siz terzilere :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur hanımcığım,aman diyeyim o makineyi bir yerlere vermeyin.Öylesi artık üretilmiyor.Yetkili servise götürün,eminin ufacık bir sorundur,taş gibi makinedir o.Emekli olmayı beklemeyin bence,you tube dan dikiş videoları izlemeye başlayın :)

      Sil
  3. Ooooo!! Sen işleri büyütmüşsün maşallah diyorum nazar değmesin, hani seri üretime geçmen kalmış. :) güle güle kullan canım, harika şeyler dikeceksin bununla eminim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Müjdeciğim..

      Sil
    2. Çapi'yi unutmuşum, çapi unutulur mu?:( benim Bücürük'e de ne kadar benziyor,ikisi de beyazlı tekir, öpüyorum pamuk patilerinden şappadak:))

      Sil
    3. Oyy teyzesi o da öper ki seni ve Bücürük'ü.Beyazlı tekir candır,en iyi huylu kedi türüdür bana göre.Aysel'in Firuze'si de beyazlı tekir,üç kafadarlar gibiyiz :)

      Sil
  4. Makinan hayırlı olsun güle güle kullan şekerim artık gelsin yeni yeni modeller :)) babacığında sağlıcakla giysin, çapiyi yedim yuttum maşallah çok güzell senin yakışıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de al hemen narinim,dikiş dikmek keyif oluyor vallahi.Beyazlı tekir candır can.Firuze,Bücürük ve Çapi hepsi birbirinden tatlılar.

      Sil
  5. Kiz Sevdoosss, hayirli olsun. Gule gule kullan hayatim. Bende aliyorum birtane daha, kirmizi ip icin olani eksikti de:))) (koca kisine oyle dedim:)
    Dikisi daha bir ozenli daha bir temiz gosteriyor degil mi? Insanin icine sinincede diktikce dikesi geliyor.
    Babaciginda gule gule giysin, saglik ve mutlulukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allaam ya,zaten vardı iki tane,ama tabi kırmızı ip için olanı yoktu,hihihihi.Vallahi başına oturunca kalkası gelmiyor insanın :))

      Sil
  6. Kıskandım ben şimdi,penye dikerken,şifonları fıfırlayıp kıvrımlarda uğraşmadan vııın hop kumaşlarla savaşmadan ben de istiyorum ya,ne güzel şeyler dikip Sevda hanım,bizleri heveslendircek ne yapmal etmeli almalı artık.( Şaka bir yana Tişört dikmek,harika görünüyor,güle güle kullanın,giydikleriniz hep mutlu giyinik olsun Maşallah size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merih hanımcığım,derhal alın derim,niye şimdiye kadar almamışım diye kendime kızdım,o kadar yani.

      Sil
  7. Pardon sahi niye aldın ? diye sormayı unuttum.Çapiyi yerim ben onun mırıltılarını buradan hisederim bizim köpişimiz var ama ben çocukluğumdan beri kediciyimdir o kendini sırt üstü yere atmalar yokmu bayılırım mıncık mıncıkla benim içinde annesi onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kedi alın olsun bitsin,köpeklerle kediler çok iyi dost oluyorlar.Köpekleri de çok severim ama kedi başka bir şey,miss gibi kokarlar bebek gibi.Hele de beyazlı tekir candır.

      Sil
  8. Ahahahaaaa bir overlok makinası ancak bu kadar aşkla anlatılır :)))
    Ama doktorcum seni tebrik ediyorum, o ipi kendin takmışsın ya :)
    Anneminde çin işi minik bir overlok makinası var, minicik bişey...
    Ama kendinden büyük ip takma şeması hazırlamış ona ahahaaaa :))) 2 sene boyunca her ip koptuğunda o makinayı ip takmak için yetkili servise taşıyan benim çünkü. En son gittiğimde o oraya bu buraya şema çıkarttırdım da rahatladım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheh,valla aşk yaşıyoruz,seviyeli bir birliktelik içindeyiz.Kız bu makine çok pratik,yoksa kolay değil overlok makinesine ip takmak.Sen çok akıllıca bir iş yapmışsın :)

      Sil
  9. Güle güle kullan hayatım. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza olsun. Bol dikişli günlerin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen al bacım,almamk büyük hataymış onu anladım.Kız taksitle anlamadan ödeyiverirsin.Zaten bir şeye para harcamıyoruz bizler.

      Sil
  10. Hayırlı olsun çok güzel dikmişsiniz hayran kaldım maşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,darısı başınıza :)

      Sil
  11. Süpeeer, güle güle kullan. Benimkiyle küslüğümüz bitti ama henüz tam olarak anlaşabiliyor sayılmayız. O yüzden detaylı overlok kullanım yazıları bekliyoruz senden :) Hatta beklemiyim, maille taciz edeyim seni en iyisi ;)

    YanıtlaSil
  12. Sevdacım kaç gündür yazıcam aksilikler denk geldi. Neyse inşallah bu yorum gider. Güle güle kullan yeni cicini. Ben de alıcam ama hangisini alıcam bir türlü bilemediğim ve karar veremediğim için alamıyorum. Madem içimizden biri kendini bu konuda feda etti, dik bakalım bir kaç parça daha ve deneyimlerini paylaş bizim gibi kararsızlarla. Overlokla eski makinalarımızın zigzag hızı nasıl onu bir karşılaştır. İp ne kullanmak gerekiyor, drimalar kalın mı gelir bu konuda bir şey söylediler mi? Ay valla sosyal sorumluluk procesi yap işte bu konuyu. Deriiiin derin bilgiye ihtiyacımız var. Dilerim mükemmel bir iş yapmışsındır bu makinayı almakla. Bol dikişli günler diliyorum sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten'ciğim,yazıda da belirttim,hız konusunda kesinlikle overlok makinesi al derim.Cırt cırt kesip dikiyor.Belirttiğim markaları güvenle alabilirsin iyice inceledim.Sadece cover dikişi istiyor musun ona bakacaksın,ben de alıp diktikten sonra fark ettim.Şu üstü ikili altı overlok dikişi olan şeye denirmiş cover dikişi meğersem.Benimki onu yapmıyor,coverlock tipi almam lazımmış.Ama sırf bu dikişi yapmak için bin lira daha fazla vermem gerekiyordu.Hiç gerek yok,çift iğne ile yaptım oldu işte.Kumaşın ucuna zaten overlok geçmiştim,görüntü aynı oldu.Yani alırken dikkat edeceğin soracağın şey bu bence.Bir de ince kumaşlardaki performansını sormalısın,hepsi dikemeyebilir ince kumaşı.Benim fikrim,ev tipi üst beceride bir overlok istiyorsan Pfaff 2.5 harika makine,iplik takması bike basit.Overlok makinelerinde her tür iplik kullanılabiliyor ama esnek dikiş istiyorsan 150 denye kullanacaksın.Ama sadece alt iplikleri 150 denye kullanıp üst iplikleri istediğin iplikle de kullanabiliyorsun.Bu arada Guttermann marka iplikler overlok makinelerinde de kullanılabiliyormuş onu da öğrendim.Ben denenme dikişkeri yaptım ipliklerle ve esnekliklerine baktım,bu şekilde de kullanabilirsin.

      Sil
    2. Çoook teşekkürler canım benim. Ellerine sağlık. İçine sine sine, tepe tepe, güle güle kullan. Darısı benim gibi olmayanların başına artık. Hatta şimdi alsam hafta ortası ürün gelir değil mi? Uçuşa geçtim ayol bu gazla :)
      Sevgiler.

      Sil
    3. Aldım gitti, aldım gitti :) Yarın kargoyu bekliycem artık :) Kaç senedir heveslendiren çok arkadaş oldu hepsi sağ olsunlar. Seninle noktayı koymuş oldum. Teşekkürler, mcuk :)

      Sil
    4. Ayy,çok sevindiimm,Mevlüde de gördü benim makineyi yakından,çok beğendi.Güle güle kullan bacıcan

      Sil
  13. Güzel günlerde kullanın, bol dikişli günleriniz olsun :)

    YanıtlaSil
  14. overlok hobilock uygunmuş yaaa. çapi de çok meraklı yaaa. kanaviçeleri de inceliyodu, kumaşlara da yatıyor. bence ondan iyi detektif olur bak :)komiser çapi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet,eve giren her şeyi,yediğimiz-içtiğimiz her şeyi kontrol eder.O onay vermeden başlamayız hiçbir şeye,dedektif Çapii😍

      Sil
  15. Gerçekten overlok büyük yardimci dikiş dikerken. Hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara boynumdan dikemiyorum ama yakında vururum kendimi dikile :))

      Sil
  16. merhaba. bende aynı makinayı kullanıyorum fakat şifon için bir türlü ayarlayamadım. alt lüper ipisürekli kopoyor,iğneden geçip düğümleniyor öylesine berbat bi durum. siz denediz mi acaba? bir püfü var mıdır bildiğiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,öncelikle ipliği çıkarıp tekrar takın,inanılmaz bir şekilde işe yarıyor,İpliğin kaliteli bir iplik olması da çok önemli.Bazen de makineyi kapatıp on dakika kadar sonra tekrar açıyorum ben,bu da işe yarıyor.Makinenin içinde biriken havları mutlaka temizleyin.Ben elektrik süpürgesiyle çekip sonra da kendi fırçasıyla temizliyorum.Haftada bir de iç aksamı makine yağıyla yağlayın.Hala iplik kırıyorsa ya da dolanıyorsa servise bir sorun.Ancak en önemli nokta ipliği doğru takmak.Mutlaka ipliği takma videolarına bakın.İnşallah hallolur.

      Sil
  17. çok teşekkür ederim cevabınız için.ipleri defalarca takıp çıkardım.en sonunda masamı değiştirdim.biraz fazla sallanıyordu.şimdilik daha iyi bakalım.çok sağolun tekrar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyi yapmışsınız,zemin bu makinelerde önemli,sabit düzgün bir zemin olmalı.İnşallah sorunsuz çalışıyordur artık.

      Sil
    2. Overlok ipi değil de normal makara denediniz mi bu arada.Gutterman,Drima,Maderea iyi sonuç veriyor.

      Sil
  18. Merhaba ben bu makineyi 2 yıl önce aldım ve bir türlü kullanmayı beceremedim cd anlatımı bana yeterli gelmedi iple ilgili sanırım , ben makara ipliği ve bobinlerde olan incecik tüğ gibi olan iplerle denedim yapamadım izleyebileceğim anlatımlı video adresleri var mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her türlü dikiş ipliği ile ve naylon ipliklerle denedim,sonuç gayet başarılı.Makinenin taşıma kolunu yukarıda tutmanız lazım,buna dikkat ettiniz mi acaba?Yani iplikler taşıma kolunun altından geçecek ve kol inik olmayacak.Ben başlangıçta iplikleri taktıktan sonra taşıma kolunu indiriyordum,haliyle iplikler sıkışıp kopuyordu.Taşıma kolunun inik olmayacağını anladığımdan bu yana sorun yaşamadım.Bir de ipliklerin doğru takılması çok önemli.Doğru taktığımdan emin olsam da ,makine teklemeye başladığında mutlaka yeniden takıyorum iplikleri ve her seferinde de bir yerde hata yapmış plduğumu fark ediyorum.Cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın,internetim yoktu.Videoya gelince,yerli video yok,Avusturalyalı bir bayan var,onun videoları güzel.Şimdi hatırlayamadım ama benim tişört dikme yayınımda fotısu vardı,bir bakın.

      Sil
    2. Çok güldüm kendime,sözünü ettiğim bayanın cideosunun fotosu zaten bu yayınımdaymış,yukarıda bakın 🤗

      Sil
  19. İyi günler aynı makinadan aldım fakat ipler gergin olmuyor malesef yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu daha ayrıntılı yazabilir misiniz? Bir de yukarıdaki yorumların hepsine bir göz atın,belki aynı sorunu yaşamış olan vardır.Görüşmek üzere.

      Sil
  20. Merhaba sevda hanım ben de bu makineden aldım ama overlok yapmiyor sebebi ne olabilir sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,öncelikle ricam yukarıdaki tüm yorumları okumanız.Çünkü pek çok soru geldi,sizin sıkıntınız aralarında yer alıyor olabilir.Sonrasında,overlok yapmıyor derken sorunu biraz daha açmanızı isteyeceğim.İp mi atlıyor,zincir mi yapmıyor vs gibi.Bir kaç gün içinde bu makineyle ilgili ayrıntılı bir yayın yapacağım zaten.Yanında belki aradığınız cevabı bulursunuz.Belki de yukarıdaki yorumlarda vardır cevabınız.Sorun hallolmazsa yekrar yazın lütfen ama sorunu ayrıntılı olarak anlatın.Hiç korkmayın,aldığınız makine süper bir makine.Ben en son tüllerimi yeni eve göre diktim bu makinede 😀

      Sil
  21. Zaten bu makineyi sizin 5avsiyeniz üzerine almıştım zincir yapmiyor maalesef bütün cevapları okudum size sormadan önce cevap verdiginiz için de teşekkürler ayrıca yayınınızı da merakla bekliyor olacam çünkü kullanımıyla ilgili hiçbir bilgi bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zincir yapmamasının en sık nedeni yanlış ip takma oluyor genelde.Makinenizi sallanmayan bir zemine oturtmanız da çok önemli.Makaraları doğru yerleştirmek ve ipliklerin serbestçe boşaldığından emin olmak lazım.Küçük makaraları sabitlemek,büyük makaraların altına iplik dolanmadığından emin olmak lazım.Soldaki iğnenin A,sağdaki iğnenin B olduğuna dikkat etmek gerekiyor.Ben uzun süre yanlış iğneye yanlış iplik takmış ve zincir yapamamıştım.İpliklerin makinenin taşıma kolunun altından geçmesi gerekiyor.overlok yaparken de taşıma kolu yukarı kalkmış durumda olmalı.İplikleriniz iyi kalite dikiş ipliği olmalı.Oltalı,Gütermann gibi.İpliklerden biri bile tek bir kılavuz noktadan sapsa zincir yapmaz makineniz.Hiç telaşlanmayın bir kez yoluna gşrdi mi,başından kalkmak şstemeyeceksiniz. Tüm kontrollerinize rağmen başarılı olamazsanız mutlaka servise ya da aldığınız yere danışın çünkü bazen alt lüperlerim iğneyle birleştiği yerde bir ayar yapmak gerekiyormuş.Başlarda ben de sorun yaşamış ve servise sormuştum,bu şekilde söylemişlerdi.Sonra iplik takmada hata yaptığımı fark ettim ve sorun halloldu.Yakında yayın yapacağım.Sevgiler 😀

      Sil
    2. Makinenizin iğnesini hiç değiştirdiniz mi?Doğru iğne seçilmemişse ya da iğne yanlış takılmışsa makineniz zincir yapmayacaktır.Aldığınız yerde deneme yapmış mıydınız?Yukarıda videosu olan hanımın bu makineye iplik takma ile ilgili vşdeosu da var.Youtube a Hobylock 2.5 yazıp ararsanız ya da kanalının adını yukarıdan bakıp yazarsanız bulursunuz.Bu makinede EL-705 kodlu iğneler kullanılıyor,iğneniz ters takılmış olabilşr ya da yerine oturmamış olabilir.Dediğim gibi hepsini kontol edin,tekrar yazışalım.😀

      Sil
  22. Tekrar bi kontrol edeyim çok teşekkürler 😊

    YanıtlaSil