28 Nisan 2016 Perşembe

BİZ ÇAMLICA'NIN ÜÇ GÜLÜYÜZ

                    Efendim,nihayet kanaviçelerime el atabildim.Malum yakını göremiyorum ya,kör gözüm kör parmağıma işemeye başladım.Bu arada da yakın gözlüğümü de aldım.Aslında miyop olduğum için yakını görme problemim tıbben yok.Ama otuz yıldır kontak lens kullanıyorum,yok yok renkli lens değil.Bildiğiniz miyop -astiğmat saydam lenslerden.E,lens takınca gözüm normal göz oluyor,haliyle yalancı presbiyop oluyorum.Yani yaşa bağlı yakını görmeme hali.Gözümde lens ya da gözlük yokken iğne deliğinden sizi bile geçirebilirim ama heyhaatt,o zaman da uzağı göremem.Lafı uzatmayayım,artık yakın gözlüğüyle işleme yapan yaş almış ama ihtiyarlamamış bir kişiyim,hehehh.
                    Gelelim işlemeye,bu işlemeye başladığımı aylar önce yazmıştım.Başlayıp bir kenara bırakmıştım,çünkü görmeden işlemek mümkün olmuyordu.İki gün önce tekrar elime aldım,gündüz ışığı fazlalaştığı için işlemek kolaylaşmıştı.Bir de gözlük alınca iki günde bitti.Şiddetle tavsiye ederim,çok kolay ve çok zarif bir model.Hızlı işleyene bir günlük işi var.Model şuradan;


Bu dergiyi nereden bulacağım diyenler üzülmesin,devamı da burada,



Ne yazık ki,şemayı paylaşamıyorum,çünkü dergide uyarı varmış,şimdi okudum.Ama bu dergiyi Goblenci.com,Goblen.com ve internet kitapçılarında bulabilirsiniz.
                         Ben,14 count etamine işledim.Burada yazan kumaşı her yerde bulamıyorsunuz ve de fiyat olarak da pahalı.Bu arada yeni bir muline keşfettim,çilesi 1,20 lira.Bu işlemede DMC iplik kullandım ama bir sonrakinde yeni ipleri göreceksiniz.DMC muline ,işlerken çok tüyleniyor,insanı gıcık ediyor.Yeni iplikler hem ucuz hem daha tok.Goblenci.com sitesinde satışı var,ben de oradan keşfettim,üstelik renk dönüşüm tablosu da vermişler.Neyse bir dahaki işleme yayınında fotoğraflayacağım.
                             İşlemeyi biririp çerçevelettim.Amanın dostlar,hazır yağlı boya tablo alsam daha iyiymiş,çerçeveler ateş pahası.Gerçi çok beğendim çerçeveyi ama ,acilen uygun bir çerçeveci bulmam lazım,yoksa kendim çerçeve yapmaya başlayacağım :)







Beğenilerinize sundum gittiiii...
Kalın sağlıcakla.









48 yorum:

gooogoook dedi ki...

Harika görünüyor gerçekten. Kanaviçe gizli bir tutku benim için de. Bayılıyorum. Özellikle de güllere. Kanaviçe işini bugün yarın diye ertelememe mesajı almış olabilirim bu yayından:) Odaya çok yakışmış gerçekten. Çerçeveler konusunda çok haklısınız yrı bir olay, altın değerinde, kesinlikle çerçeve yapmak da öğrenilebilir bence de;)!

Gökçe dedi ki...

Yaşa bağlı yakını görememe ne ola ki? Hepimiz mi göremiyecez yakını yaş ilerledikçe ??
Üç gül süper, çerçeve de çok şık ama bence sen aynından yaparsın bi şekilde :))

Handan dedi ki...

Aaa ben de kendime minicik etaminler almıştım, iyi hatırlattın, onları işleyeyim.

Bunlar çok güzel olmuş, ellerine sağlık :)

Kız bi gün Çamlıca'ya çıkalım, ne güzel olur :D

deeptone dedi ki...

ay çile çekmek de mi paraylaaaa :)))) keyfin yerinde mi seniiin bakıyiim :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim,gerçekten çok keyifli.Hiç süprizi yok ğstelik,say say işle.Sonuç belli ya,stressiz bir uğraşı.Hemen başlayın bence de :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne yazık ki senin de başkna gelecek,kaçınılmaz son.Ve evet,ucuz çerçeve bulup üstüne dekupajla desen yapma fikrim var hakikaten 😜

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Mevlüde ile çıkalım Çamlıca'ya.Süper olur bak.Hehehe,yavaştan bulaşıyorsun sen de hobi dünyasına 😀

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

He valla,günümüzde öyle.Boyun fıtığına bağlı baş ağrıları dışında iyiyim de sana gelemedim çoktandır,biliyorum.Okuyamıyorum çünkü,fıtık mide bulantısı da yapıyor,okurken başım dönüyor.Föz attım ama okuyup,yorum yazmak için bekliyorum.

deeptone dedi ki...

ay önemli değil yorum için demedim yaaa hissetmiştim de ondan başka bloglardaki yorumlarından daaaa keyfin yok anladım ki, geçmiş olsun, okuma yorum yapma boşveeer, sen bize iyi lazımsın, kendine iyi baaaak :)))

Makbule Abalı dedi ki...

Elinize sağlık. Önce kediniz inceliyor büyük bir dikkatle.
Bende de miyop-astiğmat var. Ama yakını iyi görüyorum. Kanaviçe ince iştir. Gözlerinizi yormuyor mu?

Handan dedi ki...

İşlemeyi ve örgüyü severim aslında da parmaklarım ağrıdığından pek yapamıyorum bacım, yaşlılık başa belâ.

Evet Mevlüde gelip bu sefer de beni görmezse çok feci olcek zaten 😏

Unknown dedi ki...

ay pek güzel olmuuuuuuş! çerçeve de orjinal bişi ama;) ya ben de bu maymun iştahlılık verken buna da el atmak istiyorum ama ben sabırsız bir kişiliğim kesin daralırım, sonunu göremem:)

Ayselce örgüler dedi ki...

Nasıl hayranım kanaviçeye bilemezsin tatlıcığım ...hemen hemen bütün hobilere ayrı zaafım var ama örgü ve kanaviçenin bende yeri apayrıdır ...tabiki de bayıldım güllerine seçtiğin ipliklerin rengne beyaz çerçeve pek bir kibar olmuş kullanıldığı yere de çok yakışmış allah gören gözlerine işleyen ellerine zeval vermesin maşallah sanaa.

oytunla hayat dedi ki...

Basit gözüküyor ama çerçevelenince ayrı bir havası olmuş...
Çerçeve de konuşuyor yalnız :)
Aynı dertten ben de muzdaribim... Fotoğraf çerçeveleteceğim paspartulu falan..
Dünyanın parası tutuyor, vazgeçiyorum...
Malzeme bulup kendimiz yapsak hakikaten bu işi :)))
Ellerine sağlık canım benim bu arada :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Gözleri değil de,sırtı ve boynu zorluyor ama çok zevkli

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu çok basit bir örnek,sıkılmadan bitirirsin,yap bence :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol narinim,bende de yeri ayrıdır örgü ve kanaviçenin,en zevkli iki uğraş.Senin de ellerin dert görmesin de yapabil bol bol😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız çok basit ama çok zarif bir örnek.Çerçeve işine el atacağım sanırım ,hihihi

Nuray dedi ki...

Hahahaha Sevdaa ben de düşünüyorum çerçeve yapmayı,aynı kafadanız bizz kız, işlemelerin de çok güzell ayrıca,ellerine sağlık Sevdacığım

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Çok güzel sade ve tamda Çamlıca gülü olmuşlar ellerie sağlık,yerinede çok yakışmış,(gözler ömrümüz yetecek mi acaba planlarımızı yapmaya,eller ,bilekler ameliyatlı sevgili eşle badana yapmaya kalktık yavaş yavaş yaparız,ilk evlendiğimiz günler gibi nostalji dedik,nalları dikmekten beter olduk Siz daha gençsiniz ama ben bayağı yaş almışım.yorulmak bilmez ben çabucak yoruldum.bakalım üstesinden gelecekmiyiz.)Çerceve işi benimde canımı sıkıyor bir senedir arayış içindeyim.Sizde bu konuda başarılısınız evet ucuz alıp eskitme,dekopaj.kolaj vb tekniklerle bir seyler yapmalı.Yağlı boya tablolarım bekliyor çerceve için cimrilik yapıp bekletiyorum onlarada bir care bulacağım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız bacım,resmen nikahlanıyorsun çerçeveyle.Bu ne yaaa???Ben İkea'daki çerçevelere pahalı diyordum,anacığım meğer adamlar insaflıymış.Bauhaus'da yaptırdım bu çerçeveyi 75 lira aldılar.Ulen,ben o paraya kaç metre kumaş alıyom,sizin haberiniz var mı,diyemedim tabii..Sanırım yeni hedefim belli oldu,çerçeve yapacağım.Kız,günah yaa,bir ürünü ederinin bin katına satmak ahlaksızlık bence.Al işte,tişört diktim ya,toplam maliyeti 5 lira,vallahi bak,almaya kalkınca orta halli bir tişört 40 lira falan.Yuh yani,paran olsun olmasın,böyle bir harcamayı yapmak günah-yazık bana göre.Oraya vereceğim fazla parayla iki poşet daha mama alıp hayvanlara dağıtabilirim neticede.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Merih hanımcığım,ben de en son mutfağın oturma bölümünü yenilediğimde aynı senin gibi olmuştum.Anam ağlamıştı ama sonucuna değdi.Valla iyi yapmışsınız karı koca.Bu zamanda mümkün olan her işi kendimiz yapmalıyız bence.Yabancı ülkelerde hep öyle yapıyor insanlar,hem işleyen demir pas tutmazmış:) Çerçeve meselesi de aynı şey ,diktim diktim giydim e yazdığım yoruma bir göz atarsan,aynılarını yazmayayım buraya tekrar :) Sanırım o malzemeyi metreyle alıp,kesip monte etmekle başlayabiliriz işe.Bu konudaki araştırmalara başlayacağım tez zamanda.Kanaviçenin şemasının fotosunu özellikle yayınladım ki,isteyenler işlesin.Senin pamuk ellerin işler bu panoyu Merih hanımcığım,bir günlük işi var sana .Hadi kolay gelsin :)

Mert dedi ki...

Ben de çoook beğendim gitti! :)

:) :)

Blogdaki yorumunuza yazdığım yanıtı görmediniz sanırım? :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hemen geliyorum kuzum :)

Unknown dedi ki...

Ne kadar zarif bir model olmuş. Elinize sağlık. Çerçevesi de çok yakışmış Sevda Hanım. Ben de çok heves ediyorum kanaviçeye. Daha bir türlü başlayamadım. İşten Eve gelince pestil oluyorum, tembelliğe alıştım galiba. Birgün başlayacağım inşallah, o gün belki bu modelle başlarım :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Başla vallahi sevgi pötürcüğüm,hem çok kolay hem de alnenili.İşlerken yüm yorgunluğunu alıyor inan 😍

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim çok hoş olmuş yerine de yakışmış.gözlükler hepimiz de aynı galiba:)) onlarsız iş yapmak mümkün değil benim için de.
Birisi fena merak etmiş anlaşılan en çok da yeni şeyin üzerine oturamadı yaa oh olsunn ama patilemiş en azından:)) Ben bugün koltukları tırnaklıyor diye hepsinin üzerine beyaz örtü örttüm BADEM paşa ne kadar koltuk varsa hepsine kısa aralıklarla oturdu sonra yine gitti her zaman ki yerine kıvrıldı:))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İşlerken üzerine bol bol oturdu ablası.Ama haklısın,çerçeveli halinin üzerine oturamadı.Evin sahibi onlar ya abla,önce kontrol edecekler her şeyi.Ömre ömür katan gerçek dostlar hepsi de.Allah tüm hayvanları korusun acılardan.

EQ dedi ki...

Nasil güzelleeeer.... ellerine saglik.
Demek Mevlüde orada ha? Tahminlerimde yanilmamisim:) Az evvel blogundaki resmi gördüm de, o satosuna hic benzetememistim. Hele günes deyince, kesin buralar degil dedimdi:)

Adsız dedi ki...

Sevda ablacim senin nuray hocam ve sevgili mevlüde ablam sayesinde dikiş sevgim canlandı( şimdide kaneviçe) sizinle tanışmayı çok isterim sizde isterseniz tabi burhaniyeye yakın oturuyorum bu kadar samimi yazmamı ayıplamayın beni tanımıyorsunuz ama ben sizi takipteyim bu yüzden samimiyetim sizlerden öğrenecek çok şeyler var paylaşımlarınızın uzuun yıllar devam etmesi dileğiyle :) kandiliniz mübarek olsun

Fatma Basaran dedi ki...

Şimdi ne kadar yapmasamda bende çok severim kaneviçeyi. Önceden sadece Yatak takımları ve seccadelerde kullanılıyordu çoğunlukla. Şimdi artık birçok şeyde yapılıyor. Bu da çok güzel yeniden canlanmış oldu:) sizinde elinize emeğinize sağlık gerçekten harika olmuş. Belki pahalı olmuş ama çerçeveyide çok yakıştırdım

bücürükveben dedi ki...

Ne kadar zarif, bayıldım, eline sağlık, Çipa'ya bak teftişe çıkmış:))))yerim ben onu:)
sevgilerimle.

oytunla hayat dedi ki...

Doktorcum nerelerdesin, iyimisin, hoşmusun...
Merak ettim seni canım ya...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Elbet isterim,ben yazın oluyorum orada.Gittiğim zaman duyuruyorum buradan zaten.Beraber dikiş dikeriz,ne güzel olur :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Vallahi haklısınız,pahalı oldu ama deydi,hihihi

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Müjdeciğim,Çapi zaten kendini yedirmeye bayılır,yatıp gıdısını ve göbeğini öpmemiz için bekler....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya boyun ağrısı mevsimindeyim bacım,bilgisayardan uzak duruyorum.

oytunla hayat dedi ki...

Dikkat et kendine canımcım... Çabuk iyileş. Seni özledim vallahi. Boyun ağrısı beterdir bilirim. Aman diyim... Hoş doktora akıl vermek de garip oluyormuş :))))

sevdicann dedi ki...

Ay ne zamandır uğrayamadım ben sana gezmelerdeyim. Çok güzel olmuş ama. Çok modern durmuş. O çerçeveyi de çok beğendim ben

sevdicann dedi ki...

Ben bu yayına yorum yapmıştım aa ne olmuş. Komsu seni merak ettim geldim nerelerde diye. Bir de baktım yorumum yok

Kalem Kuklası dedi ki...

Sevda Ablacığım çok güzel olmuş. Valla geçen benim de çerçeveciye işim düştü altın mı ki bu diyesim geldi hahah :D Valla sen bu beceriklilikle çerçeve işine de el atarsın. Hem daha güzelini bile yaparsın :)

bücürükveben dedi ki...

Ben de aynı soruyu sormak için gelmiştim, geçmiş olsun yaaa:((( özledim çok. Seni ve Çapi'yi kocaman öpüyorum. :)

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Sevgili doktorcum benimde boyun ağrılarım ,bileklerim azmış durumda yinede duramıyorum azıcık azıcık işlerimi yapıyor,bilgisayarı az kullanıyorum.Geçmiş olsun derken tavsiyelerini dinlenme molası yaptığında öğrenmek isterim.Sevgiler.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Sevda Hanımcım iyi misin? Bu sessizliğin bir sebebi var mı? Dönüşüm muhteşem olacak diyorsan, sorun yok. Yok bir sorun var diyorsan, yardıma geleyim :) Sevgiler.

Unknown dedi ki...

önce çok çokkk geçmiş olsun,sonra da ellerine sağlık.
öperim sevgiler

bücürükveben dedi ki...

Çok geçmiş olsun Sevda'cığım, doktorlar hasta olunca daha bir üzülüyorum :(

deeptone dedi ki...

booooooooo :))))

Ayselce örgüler dedi ki...

Kuzuuumm ne zamandır gelip geçmiş olsun yazacağım ama olmadı bir türlü :( ya unuttum ya benimde rahatsızlığım engelledi falan filan...inşallah daha iyisindir sensiz olmuyor buralar artık biran önce iyileşip sahalar dönsen balım ..