18 Nisan 2016 Pazartesi

ANA OCAĞI-BABA OCAĞI

                  Bu sene sınav senesi ya,aylardır görüşememiştik annemlerle.Artık canıma tak etti deyip çocukları kaptığım gibi Mudanya'da aldım soluğu.Aman,iki gün ders çalışmadılar diye üç soru az yapacak değiller neticede.
                  Benim el işlerine bu kadar düşkün olma sebebim olan anam,boş durmamış,şimdilerde örgüye sardırmış.Ütüsünü mütüsünü beklemeden çektim fotolarını.



Bunlar olası doğumlar için hazırlıkmış,konu komşuya.Bizden beklentisi kalmadı artık :)) 




Bu da giyilmeyen eski bir kazağın Beliz hanıma hırka oluşu.



Gördüğünüz üzere anamın kopyasıyım ben.Yetmişini devireli bir hayli zaman oldu,lütfen maşallah deyiniz,taş gibi hala.Ben de bu yüzden umutluyum kendi adıma,hihihihi.Yaş alacağım ama yaşlanmayacağım hihihi.
                  Anacığımla yan yana geldik mi köşe bucak dağıtmaya bayılırız.Hazine odası gibi kadın maşallah.Son geldiğimde yığınla kumaş götürmüştüm.Daha ellemediğimiz kumaş bazası var da,bu sefer yünleri ayıklayalım dedi.Amanın dostlar,hazine buldum hazine...





Torba torba yün getirdim eve.Anacığıma da bir iki parça bıraktım işte :)) Bu arada kaybettiğini sandığı bir iki şeyi de bulduk,pek sevindi tombişim.Sabahtan akşama sağı solu debertmekten ( bizim dilimizde,karıştırmaktan ) haşat olunca,yemeği dışarıda yiyelim dedik.




Babişkom yakışıklı adamdır,Cüneyt Arkın'a benzer,yeşil gözlü kumral bir adamdır,bir maşallah da babişkoma alayım dostlar...
              Az biraz yürüyüş yapıp eve dönünce gene duramadık,az biraz karıştırmaca daha yaptık.Benim ilk kalıp çıkardığım dergileri bulduk.


Ortada duran üç dergi on iki yaşındayken gerçek dikişe adım attığım dergiler.Üçünden de çok şeyler dikmişim,tek tek hatırladım diktiklerimi dergilere bakarken.Üst sıradaki kalıplara dikkatinizi çekerim,Pfaff uygulama kalıplarıymış.
                   Eski düğmeleri de bulup aldım.Bir de annemin,ablamın ve benim saçlarımız çok uzunken örgü halinde kesilmiş beliklerimizi aldım.Onları da dikip postiş yapacağım.Bir iki parça da dantel aldım ama esas dantel stoğuna dalmaya halimiz kalmadı.Bir dahakine de orayı deşeriz dedi anacığım.
                    Pazar günü döndük ama aklımız orada kaldı.Bu sabah aynaya baktığımda kendimi yirmili yaşlarımda gibi gördüm aynada.Yeminle yüzüm gençleşmiş.Orada duyduğum huzur,mutluluk,ait olma hissi,bana ait olmaları hissi,istediğim kadar şımarabilme ve şımartılma lüksü yüzümü ve ruhumu ışıldattı.
                    Hepinize sevgi ve selam yolladı anacığım.Kalın sağlıcakla.
















46 yorum:

İlgininrenklidunyasii dedi ki...

Değerli annenin ellerinden öperim :) Ne kadar güzel yazmışsın.Ana baba ocağı gibisi yok.Rabbim onları başımızdan eksik etmesin.Bloguma bende beklerim.Sevgilerimle.

Nuray dedi ki...

Ayyyyy bayıldım halinize,çok iyi yapmışsınız,eminim çocuklara da iyi gelir o mola,ara sıra durup baltalarını bileylemeleri lazım çünküü :))Kendimizi hatırladım,biz de böyleyiz ama anneminkiler artık tükendi fazla çıkmıyor... Evett sen aynı annensin,çook benzettim ben de ,çok tatlılar maşallah ,sağlıklı uzun ömürler diliyorum, o balkonda ne güzel öyle,bebeklere örülenler de şahane,elleri dert görmesin benim anacığım da böyle ,hiçç boş durmaz. Dergiler tanıdık,sizin haller tanıdık,,gece gece mutlu olum ki Sevdamm hiç sorma :)) ve demek daha deşilecek danteller neler neler var,off çok kıskandımmm :) büyüklerin ellerinden,küçüklerin gözlerinden öperimmm

dr.coffee dedi ki...

Annene de babana da masaallah :-)
Eskileri karıştırmak, anneyi görmek gençlestirmistir ustatcim :-)

Kaystros Tyrha dedi ki...

Hepinize maşallah:) Hep birlikte sağlıklı ve mutlu olun...

EQ dedi ki...

Simdi anlasildi o güzelligi kimden aldigin doktorcum. Anasina bak kizini al, kocaman bir MAASALLAH, oyy! Ellerinden öperim ikisinin de.
Bayildim resimlere, yüzümde kocaman bir tebessümle baktim tekrar tekrar. Ne sicacik bir paylasim olmus, sagol:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Önce büyüklere kocamann Maaşallah sağlıkları yerin de olsun daima.
Canımm ablan geldi:))) Maaşallah anneyle gerçekten çok benziyorsun fıstıklar genindensiniz:)
Bu hazineler müthiş oluyor ben de Ablam da böyle oluyorum her seferin de :)) anlaşılan biraz dikiş biraz örgü ilerleyeceğiz. Kuzum geç oturdum nete bir önceki yayını sonra gelip okuyacağım. sağlıkla sevgiyle kal .

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin amin,sağlıkla uzuun yaşlar alsınlar inşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sen de gelmiş kadar oldun değil mi Nurayım??Anacığımın çıkınları tükenmez,hala yeni tanıştığı işlere el atar.Gelinlikçilere falan işleme dantel,ıcır zıvır yapar.Sırf yeni bir şeyler öğrenmek için.En son kurdeleden kiraz çekirdeği büyüklüğünde güller yapıp onlarla oya örüyordu.Allahım hepsine uzun sağlıklı ömürler versin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol çömezim,aynen öyle oldu vallahi.Anacığımın evi mis gibiydi,geldim perdelerimi yıkamaya başladım,utandım kendimden valla :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin,sağolun.Evlatlarımıza da,büyüklerimize de Allah sağlıklı uzun ömür versin.Bizim evlatlarımız da bizi unutmasın inşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehehe,tişikkirler Ayşeemm.Öyle deli dolu anam babam var ki...Ortalığı karıştırırken dansöz zili buldum,taktık ellerimize şakkıdı şakkıdı oynadık.Gülmekten yarıldık,bir de ziller senindi ,yok benimdi diye çekiştik.Çocuklar alışkın deli hallerimize zaten,ağızları kulaklarında onlar da oynadı.Dede bize söylendi güya,biz bırakınca o oynamaya başladı.Hamdolsun,sağlıklılar.Elbet birbirimizle anlaşamadığımız çata çat kavga ettiğimiz de oluyor ama sonu göbek atmakla bitiyor.Anacığınla sen gibi mi olmuşuz ?

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Hatice ablam,terapi gibi oluyor bu almalar vermeler.Hepsini bir şey yapamıyoruz ama gönlümüzü eğliyoruz işte.Yazıyı istediğin zaman oku ablam,çok önemli değil ki.Gönüller bir olsun yeter ki.

Handan dedi ki...

Anneciğinin de babacığının da ellerinden öperim. Maşallah ikisine de :)

İnsan gençleşiyor anne babasının yanında, buna eminim :)

Hazineleri de güle güle kullan :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol canım yaa,soğan doğramadım ama bayağı ortalık karıştırdım,hihihihi

bücürükveben dedi ki...

Hakikaten maşallah, hem anneciğine, babacığına hem de sana Sevda'cığım, nazarlar değmesin çok güzelsin. E, anne, baba güzel insanlar olunca aksi mümkün değil. Yünler filan 12 yaşında başlamışsın valla tebrikler, bu konularda tam tersinim biliyor musun? Yünleri filan ayıklama fotoğrafına bakınca sanki kendim ayıklayacakmışım gibi korktum:))))bana dikiş,örgü vs. demesin kimse bucak bucak kaçıyorum:)))

bücürükveben dedi ki...

unuttum yemek yediğiniz restoranta bayıldım ne güzel deniz kenarı....:) afiyet olsun:)

Fatma Basaran dedi ki...

MaşaAllah her ikisinede. Rabbim sağlıklı uzun ömür versin. Çok iyi yapmışsınız,. İnsan kaç yaşında olursa olsun Anne baba sıcaklığına muhtaç. Onların yanında ne kadar değerli olduğunu anlıyorsun:) Rabbim başımızdan eksik etmesin

Unknown dedi ki...

Maşallah, maşallah.Allah annenize de babanıza da sağlıklı, hayırlı, uzuuun ömürler versin. Eve gittiğimde bende annemle uzun zamandır açılmayan dolapları karıştırmayı çok seviyorum. Ne hatıralar çıkıyor içinden. Ne kayıplar bulunuyor. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

Mert dedi ki...

Merhaba, mail adresi neydi? Kilitli bir blog olacak da, onunla ilgili... :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Mudanya'da her yer deniz kenarı Müjde,öyle güzel ki.Ablam da pek bulaşmaz el işine,bilir de halbuki.Diyeceğim,hepimizin ilgi alanı farklı farklı işte.Çok sağol güzel sözlerin için :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Allah hepsine uzun sağlıklı ömür,yaş bereketi versin inşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Terapi gibi değil mi?Çok teşekkür ederim :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

drsevdasahin@gmail.com Bakalım ne sürprizin ver bize :))

Yelek dedi ki...

Tamda olmak istediğim yer. Anacığımın yanına gidip bende böyle bidik bidik karıştırmak isterdim. Ne iyi yapmışsın kız doktor. Hem evlatlar nefes almış hemde ana babanın gönlünü almışsın. Annende ne güzel kadın hee. Güzel anacığının yakışiklı babacığının ellerinden öpüp şöyle bir sıkıca sarılıyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol bacım,anam da bulsa seni göğsüne bastırı bastırı verir.Çok sever hamarat hatunları.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Eeee Sevdam bosuna dememislee, kiz baba evine gelince, evin duvarlari titrermis!!! diye.
Kiz anana bayildim, ne tontis kadin o oyle. Yumuk yumuk bastira bastira opeceklerin yanaklarindan. Benim anam acaip huyludur opmeden, yaklastirmaz kendine:))
Iyi debertmisiniz ortaligi, ama giz gizim bi hirka giyeydin ustune, soguk ya usursun, romatizma olursun mazallah ondan icin yani:))
Oyle iyi geldiki seni gormek, ozlemisim kiiizzzzz

aronpera dedi ki...

Aleykümselam:) maşallah da diyelim nazar değmesin.. annemleri özledim:) geleli daha 1 ay oldu :)

Türkan dedi ki...

Ohh ne iyi yapmışsınız, her anlamada terapi olmuş. Evet aynı annene benziyorsun Sevda hanım . Kaşlar dikkatimi çekti . Herkes kaş kaldıracam diye uğraşa dursun , teyzemisizin kaşlar kalemle çizilmiş gibi . Anneye babaya da MAŞALLAH .
O genetik özelliğinde bizde de var , yaşa göre daha genç kalma , birde yeye kilo alma .
En yakın zamanda tekrarlayın ziyareti, Allah onları başımızdan esik etmesin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız bizimki yalar yutar adamı.Öpmelere doyamaz,öpülmeyi de pek sever.Coop diye sulu sulu öper.Gız gızım,üşüdüm de içeri kaçtık sonra zaten.Valla özledim ben de.Kavuşuruz belki yakında :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Özlenmez mi gız bacım,Allah hepsine sağlıklı uzun ömür vesin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sormayın Türkan hanımcığım,botox icat oldu mertlik bozuldu.Botox motox yaptırmıyorum,genetik bizde bu kaşlar dediğimde inanmayanlara anacığımı gösteriyorum ben de.Siz de mi Karadenizlisiniz yoksa? Bizimkiler Batum'dan göçmüşler 93 harbinde.Gürcü genlerimizden dolayı suratlar böyle.Hafif Rusumsu yani.Bizim oralarda yaş tahmin edemezsiniz,en fazla altmış dersiniz doksanlık çıkar dedeler nineler.Allah'ın bir lütfu işte.Çok şanslıyız.

deeptone dedi ki...

ayyyy yaaaaa çok tatlııııı hepsiii hele balkon ha haaa çok sırıttım duygulandım :) çok debertiksiniz siz amaaa aileceeee :))))

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

41 kere masallah baba evi başka bakar,anne ocağı özel kokar,torun torbalar oluncada o ev bir başka güzel kokar.Uzun yıllar hep böyle birlikte sağlıkla kalın inşallah. (Bu arada-sırada kıyı bucağıda iyice debertmşiniz maşallah,ne hazineler buldunuz yakında çıkar kokusu.)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Allah analarımıza babalarımıza sağlık versin başımızdan eksik etmesin.

Ayselce örgüler dedi ki...

Hayatta en büyük şans insanın anne ve babasının yaşamasıdır benim babam 55 annem 62 yaşında hyattan göç ettilre :( resimlerine hayranlıkla maşallah diyerek baktım Allah ikisinede sağlıklı ömür versin başınızdan eksik etmesin kem gözlerden uzak olsunlar ....kuzucuğum güzelliğininde hamaratlılığınında nerden geldiği anlaşıldı ....annenin maşallahı var pamuk gibi, selamını aldım sağolsun onun güzell ellerinden beyaz yanaklarından öpüyorum ....o dergilerde kimbilir ne vintage modeller vardır :) öpyorum çokk .

Aycan Ulus dedi ki...

Maşallah hem annenize hem de babanıza :)) Marifet ırsi sizde de zaten ailede yoksa ne kadar uğraşsan nafile ;)) Anneciğinizin de ellerine sağlık nasıl güzel şeyler yapmış öyle :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

He vallla,işimiz gücümüz orayı burayı debertip arada da zilleri taktıp çıkı çıkı yapmak.Gerçekten de evde dansöz zili var ve biz elimize takıp oynadık ama olayın gerçekleştiği aşamada kimse foto çekecek kadar aklı başında değilmiş,o yüzden foto yok.Öyle deli,eğlenceli,bazen kavgacı,çokça insan seven bir ailem var benim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amiin Merih hanımcığım,vallahi üç sırt çantasıyla gitmiştik,deve yüküyle döndük.Siz düşünün artık :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amiiin Nurtenim,amin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy benim nariniimm,vallahi benim de aklım çıkıyor bir şey olacak diye.Bir de şanslıyım,çocukluğumdan beri çok eğlenceli hayat doludur beninliler.Haaa,hiç vir zaman gül bahçesi de olmadı bizim ev.Acayip kavga ederlerdi,şiddet bile gösterirlerdi birbirlerine.Ama bizi o kadar çok sevip öperlerdi ki,üçümüz de sağlıklı gelişebildik.Şimdi ediyle büdü olmuşlar acayip komikler.Sana nasib olmamış,Allah nurlarda yatırsın,sen kızına oğluna nasip olursun inşallah o ince fönlünü öperim senin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağolun Aycan hanımcığım.Kadın atom karınca misali asla boş durmuyor maşallah.Bana el vermeseydi belki de böyle olamazdım,hiç sakınmadı benden kumaşı,makineyi,ipliği

Adsız dedi ki...

Rabbim hayırlı ömürler versin,Ne güzel insanlar; ne güzel insansınız...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amiin,çok sağolun,hepimizin sevdiklerine...

oytunla hayat dedi ki...

Doktorcum annene ne kadar benziyorsun hakikaten.. Hık demiş burnundan düşmüş misali...
İkisine de allah uzun ömürler versin :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet ya,aynıyız resmen.Sağol Şebo,Allah hepimizinkilere uzun sağlıklı ömür versin.

Kalem Kuklası dedi ki...

Sevda Ablacığım iyi etmişsin valla. Aileyi görmek tüm sıkıntıları, kederleri unutturuyor. Stresini de atmışsın. Maşallah. Hep böyle mutlu olman dileğiyle :)