9 Nisan 2016 Cumartesi

AİLENİZİN DOKTORU GURURLA SUNAAARR,MİLLETİN BECEREMEYİP ELİNE GÖZÜNE BULAŞTIRDIĞINI BEN YAPIYORUUUMM- ÇİNGENE AÇILIMI YAPIYORUUUMM

            Efeniimm bugün dünya çingeneler günüymüş.Hepiciklerine kutlu olsun,hepsi mutlu olsunlar.Nicedir bu konuda yazma planım vardı,dün akşam ,yarın yazayım diye düşünüyordum,bir de baktım ki bugün çingeneler günüymüş.Tam denk geldi.
             Geçenlerde sevgili Deep Tone bana sosyal konularda yazmamı tavsiye etmişti.Yorumlarımı çok güçlü buluyormuş.Anacığım o buluyorsa doğrudur,öyle şeyler biliyor,öyle şeyler bulup çıkarıyor ki,bu kişi acaba kaçıncı hayatını yaşıyor diye merak ediyor insan.Hayır takip edenler gibi ben de yirmi ila otuz arası bir yerde olduğunu düşünüyorum ama öyle çok şey biliyor ki bazen içimden ,' ula bu derin en az yetmiş beş vardır,bizi kekliyo lan ' diyorum.İşte bu sade ve tatlı kişinin şımartması üzerine ,' taam lan,yazcam sosyal sosyal ' dedim.Şimdiii,sosyal yazcem ya,yazının bu aşamadan sonraki kısımları aşırı sosyal konulu ve ciddi olacak uyarayım.
              Biliyorsunuz ,kafanızı yara yara sürekli ,yirmi üç yıl hekimlik yaptığımı yazıyorum.Bu yirmi üç yılın tamamında çingene hastalarım oldu.Öncelikle çingeneye çingene demek ayıp bir şey değil.Çingeneler,çingene olmaktan utanmaz ya da rahatsız olmaz.Çünkü çingenelik utanılacak ya da rahatsız olunacak bir şey değildir.Zaten bizim ülkemiz dışında da çingene demenin ayıp olduğu bir ülke yoktur.Ne yazık ki ülkemizde insan sınıflaması yapmak gibi bir terbiyesizlik söz konusu olduğundan dolayı ,' çingene gibi ' diye bir söylem oluşmuş,insanları kınamak için kullanılır olmuştur.Tıpkı,Çorumlular'a yapılan gibi,Adanalılar'a yapılan gibi,Tarkyalılar'a yapılan gibi...Çingeneler de bir ırktır ve dünya üzerinde kendi devletlerini kurmaya kalkmamış,bu yüzden hiç kan akıtmamış bir millettir.Her zaman barışçıl olmuşlar,buna rağmen itilip kakılmaktan,hor görülmekten,potansiyel suçlu muamelesine maruz kalmaktan kurtulamamışlardır.Benim gözümde bunun tek nedeni kapitalist olmamalarıdır.Dünya yüzünde paraya tapmayan tek ırk belki de onlardır.Varsa yerler,hem de iyi yerler,yoksa da ertesi gün kazanıp yerler.Hem zaten birbirlerini kollayıp kimsenin aç kalmasına da izin vermezler.Haa,elbet onlar arasında da kötü niyetli,bozuk kanlı tek tük şahıslar vardır,e, netice de her toplumda bunlardan olacaktır.Kendi aralarında,aman şunun şusu var benimki daha iyisi olsun,falancada şu araba var ,bende daha pahalısı olsun diye çekişmezler.Hava atmak için kedi köpek beslemezler,sokaklarındaki tüm kedi ve köpekleri sahiplenip beraber yiyip içerler.Mini minnak bebecikleri,sevimli çocukları bu hayvanlarla sarmaş dolaş kimi zaman oynarlar,kimi zaman sarılıp uyurlar.Sandığınız gibi en şanslı sokak hayvanları zengin muhitlerde yaşayanlar değil,çingene mahallelerinde yaşayanlardır.
                  Çok güzel aşık olurlar,günler süren düğünlerle evlenirler,kocaları karılarını dövmez ya da aldatmaz.Karıları da kocalarına tapar,evli hanımlar kocalarıyla,sevdiceği olanlar da sevdikleriyle birbirlerine hava atarlar.Her kadın kendi erkeğini över göklere çıkarır.Çingene hanımları da pek bir alımlı olurlar,yürüyüşlerinde,tavırlarında ayrı bir endam vardır.Haaa,çingeneler namuslarına acayip düşkün olurlar.Namahrenme yan gözle bakmak zinhar yasaktır,öldürüverirler alimallah.Eşleri ölene kadar ya da olmaz ya ,hadi oldu diyelim,boşanana kadar tek eşlidirler.Bizim gibi hükümet nikahına ihtiyaç duymazlar,onlar için düğün yapılmışsa artık evlenilmiştir,şimdilerde nikah da yapar oldular,bebeleri büyüyüp okula giderken zorluk olmasın diye.Dedim ya namahreme yan gözle bakmazlar,benim varlığından rahatsız olmadığım tek erkek ırkıdır çingene erkekler.Normalde yolda izde yürürken falan asla erkek cinsiyle göz teması kurmam.Eğer bir tehlike sezersem direkt gözlerinin içine tehditkar bakışlarımı dikerim,onun haricinde pis yılışık bakışlara maruz kalmamak için asla direkt göz temasına girmem,yandan yandan kontrol ederim.Çünkü ülkemizin er kişilerinin yüzde sekseni bekli de daha fazlası,az sonra tecavüz edecek gibi,seni bir elime geçirsem der gibi oramızı buramızı iğrenç bakışlarıyla süzerler.Bir tek çingene erkeklerinin gözlerinde o bakışı görmezsiniz.İnsana insan olarak bakar o gözler.Bu arada erkek olmanın ruhunu,sorumluluklarını sonuna kadar hak eden saygı değer erkeklerimizi tenzii ediyorum ama o kadar azlar ki..
                    Çingeneler hep çingenelerle evlenir,dışarıya kız vermezler,dışarıdan kız almazlar sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde ve özellikle de Sinop,Samsun gibi illerimizde çingene-çingene olmayan evlilikleri oldukça sıktır.Gayette mutlu olurlar.Beraberce çalışıp kazanır ,nur topu gibi de bebecikler yaparlar.Sanılanın aksine hırsızlıkla uğraşan çingene sayısı oldukça azdır,namuslu yollarla para kazanıp yerler.Yıllarca bizi çingene masallarıyla kandıranlar yüzünden bizler onları,çocuk kaçıran,ev-araba soyan,adam kesip doğrayan insanlar olarak gördük.Oysa ki çingeneler,müzik yapan,dans eden,kağıt toplayan,pazarcılık yapan,boyacılık yapan,kaportacılık yapan,mühendis ya da doktor olan normal insanlardır.Çoğunlukla yerleşik düzeni ve apartman hayatını sevmediklerinden çocuklarının ileri sınıflara kadar okuma şansı pek olmaz o yüzden de ,içlerinde diplomalı meslek sahibi olan azdır.Bir kısmı bizim anladığımız anlamdaki temizliği sevmese de ,bir kısmı da acayip titizdir.
                      Şimdi,gelelim bunları nereden bildiğime,az önce belirttim,yıllarca bu insanlara hizmet verdim.Bir kere bile bana bağıranı,çağıranı olmamıştır.Gerek kurum içi poliklinik hizmeti,gerekse sokak sokak gezerek çocuklarını aşılama hizmeti verdiğim bir tek günde beni üzmemişlerdir.Polikliniklere veya hastaneye geldiklerinde zaten doktora - hemşireye çok saygılı olurlar ama sokaklarına gittiğinizde ve sizin doktor- hemşire olduğunuzu anladıklarında hemen organize olup konu komşu ne kadar çoluk çocuk varsa toplayıp getirirler,sizi uğraştırmazlar,çocuk saklamazlar,kaçanı-ağlayanı affetmezler,aman çocuğumu ağlattın,vay kolunu kanattın demezler.Bizim sağlık için orada olduğumuzu,iğne batan yerin kanamasının normal olduğunu onlar söylerler daha biz söylemeden.Şımaran,işimize engel olan çocukları hemen kışkışlarlar,aşı yaptırmak istemeyen komşularını çemkirip,kadının elinden çocuğunu kapıp getirirler aşısını yaptırırlar.Hele düğünlerine derneklerine denk düşerseniz,karşılıklı göbek atmadan bırakmazlar.
                  Bu aşamada biliyorum ki içinizden yok ben korkarım diyenler vardır.Evet her iki taraf da birbirinden çekinir.Çingene olmayanlar kafalarındaki kumaca çingene imajının verdiği korkudan;çingene olanlarsa yıllarca kendilerine yapılmış ve yapılmakta olan kötü muameleden dolayı.Ben de size derim ki,birgün bir çingeneye selam verin de bakın ne olacak? Bir hal hatır sorun,gönül okşayın.Evet çocukları biraz sizi zorlayacaktır,çünkü en iyi savunma saldırıdır düstürundan yola çıkarak davranırlar.Aksi taktirde tekme yiyen sokak hayvanları gibi itilip kakılacaklarından korkarlar.İlk başta erişkinler de şüpheli yaklaşırlar size çünkü o kadar çok itilip kakılmışlar ve ötekilenmişler ki,sürekli savunma halindeler.Ancak bir çingene dostunuz olursa bilin ki bir ömür boyu dostunuzdur ve sizin için can bile verir.
                  Geçenlerde erkek kuzenlerden biriyle çingene mahallesinden geçerken,' abla,buralar pek tekin yerler değildir,dikkatli ol ' dedi.Ben de dedim ki,' ablacığım buralar sana tekin değil ama bana tekin yerler.Ben bu insanların aşılarını,taramalarını yapıyorum yıllardır.Polisin bile tek başına girmeye korkacağı sokaklarda ben tek başıma ,elimi kolumu sallaya sallaya gezip,kapı kapı çocuk topluyorum.Bazen göbek atıyorum,bazen sohbet ediyorum '.Şaştı kaldı,' evet abla,haklısın,bunların dostluğu hiç bir şeye benzemez,ama sen bilmezsin,korkarsın sandım 'dedi.Bir çingenenin gönlünü çalmanın en kolay yolu ona kocaman gülümsemek ardından da biraz hasbıhal etmektir.
                    EY GÜZEL ÇİNGENELER,GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN,BENDEN YANA SELAM OLSUN HEPİNİZE.

28 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Sevda'cığım deep doğru söylemiş, sosyal konularda da, siyasi konularda da, diğer konularda da kalemine sağlık çok güzel, okunası yazılar yazıyorsun. İnan kibarlıktan söylemiyorum, bir kere doğuştan sıkılmadan okunan yazı yazma yeteneği var sende. Ayrıca ünlü yazarlardan doktor olan çoktur (özellikle dünyada). Demek bir bağlantı var. Tıp mesleği ile yazarlık arasında.
Neyse çenem düştü.:)) çingene demek bence de ayıp olmamalı, Fransızca jitan (okunduğu gibi yazdım) diyorlar, Çigan müziğini de zevkle dinliyoruz niye ayıp olsun. Ben de yanlış düşünüyormuşum şimdi yazını okuyunca kendimden utandım. Bundan sonra önyargılı olmayacağım. Kalemine sağlık. :)
Çingenelerin günleri kutlu olsun.

Unknown dedi ki...

😂😂😂 pek komik olmuş çok beğendim 😘

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Sevgili Doktorum !Ne güzel bir konuya değinmişsin yine eline yüreğine sağlık.Önyargılarımız maalesef bizim çoğu güzellikleri görmeden geçip göçmemize neden oluyor bazen,romanlar diye yazıyorum hala,kızmıyorlarsa cingeneler diyelim,haklarında bu kadar bilgi sahibi değildim,mastıkayı,vb bir çok güzel oyun havalarını hem sever hem oynarım,biraz haksızlık etmişim,ırkçı biri değilim sadace tırsarım azıcık sağol Sevdacım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

E,çcukluğumuzdan bu yana bize öğretilen yanlışlar nedeniyle korkar olmuşuz o insanlardan,onlar da haliyle bize tepkili olmuşlar.İnan hiç abartmadan yazdım,övgülerine de teşekkür ederim,kıvanç duydum.

Buzlarkralicesi dedi ki...

Heyttt be....
Yaz sen Doktorcum. Yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum. Turkiyedekileri cok bilmesemde Romanya, Bulgaristan ve Belarusta tanidim onlari. Romenlerin odu kopardi onlardan, biz mahallelerinde gezerdik. Birinden dayak da yediydim hamile halimle ama, bunu hepsine hic mal etmedim. Belarusta da var cingeneler. Burada siyah sacli ya cingenedir, turktur, azeridir, ermenidir. Niye diyorum siyah sac,esmer ten ve giydigim kirmizi elbisemle beni de cingene sanmisti genc kiz. Ruslar onlati sevmez, kucumserler, cingene demek hakaret demektir onlara gore. Etraftaki rus arkadaslarin duyabilecegi sekilde yaklasti kiz. Gayet kibar, "size de bizden misiniz?"dedi bana. Herkes gozlerini kacirdi, kimi kizdi, onlara gore bana hakaretti bu. Eşim bana bakti, ben kiza. Sadece " maalesef, degilim "dedim. Kizin gozlerinde mutluluk vardi, etraftakilerde ise alay. O gittikten sonra etraftakilere dunyanin bazi ulkelerinde "rus musun?"diye sormanin da hakaret kabul edildigini soyledim. :))
İyi etmis miyim Doktorcum ?

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çingene açılımı öyle yapılmaz böyle yapılır,beğenmene sevindim canısı 😍

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu saatten sonra farklı bir gözle görür,daha iyi anlarsın onları Merih hanımcığım,çok da kıymet bilirler,yapılan iyiliği unutmazlar.İnşallah yazımı çok kişiler okur.Teşekkür ederim 😍

Handan dedi ki...

Sanırım beş yaşlarımdaydım. Anneannemin bahçesinde oynarken bir bohçacı çingene geldi. Allahım ben korkuyla kapıya koşup bir yumrukladım ki. Bizimkiler panik halde açtılar. Kadın baktı "Korkutuyorsunuz çocukları bak ne hale geliyorlar bizi görünce" gibilerinden bir şey söyledi. Ne kadar da haklıydı. Annemler beni korkutmazdı gerçi ama kim bilir kimden etkilendiydim :)

Burada bir çiçekçim var. Geçerken gülümserim, halini hatırını sorarım. Normalde pazarlıksız çiçek almadığım halde ona hiç pazarlık yapmam, ne isterse veririm hemen. Geçenlerde param yetmediği için küçük demet almıştım. Ertesi gün bana dün çok üzüldüm neden ben ablama vermedim ki o büyük demeti dedi :) Nitekim anneme alırken kocaman bir demeti baktım küçüğü fiyatına verdi. Annene benim hediyem olduğunu söyle diye de ekledi. Çok tatlı çok :) Dediğin gibi sadece gülümsediğim ve hal hatır sorduğum için..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahaha,çok füldüm,yapıştırmışsın cevabını.Allahım şu Ruslar ne kadar da bize benziyorlar bir sürü konuda.Şaşırdım valla çingenelere öyle davranmalarına orada.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Demek ki verdiğim şifre doğruymuş Handancığım.Gülümseyen yüz görünce dayanamaz onlar bilirim.Nasıl yürekten cevap veriyorlar bir gıdım sevgiye.İçlerinde barış ve hayat sevgisi var da ondan,selam söyle çiçekçine..

TATESAL dedi ki...

Yorumlarınız için çokkkkkk teşekkür ederim harikasınız...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Siz de öylesiniz sağolun.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

İçten bir gülüşün açmayacağı kapı yoktur,ne güzel yazmışsın canım keyifle okudum. ben de roman denmesini tuhaf buluyorum tüm dünya çingene diyor bununla da öğünüyor:)

oytunla hayat dedi ki...

Doktorcum harika bir yazı yazmışsın, ellerine sağlık... Bak bende seninle bir anımı paylaşıyım. Biliyorsundur belki ben sigortacıyım. Dolayısıyla her kesimden müsterim var. Bundan 6-7 sene önceydi galiba. Kıyamam bir delikanlı geldi ofise. Çicekli gömlek, esmer kuru bir çocuk. Trafik sigortası yaptırmam lazım dedi, hesapladık kitapladık. O günün parasıyla ne kadar tuttu hatırlamıyorum ama atıyorum 100 lura tuttu. Bu çocukcağızım ıkındı sıkıldı.. Abla dedi ben süpürgeciyim. Hani şu el süpürgeleri var ya çalı süpürge. Ben onkarı yapıp pazarda satıyorum. Arabam süpürge dolu ama polus bağladı. İste yanımda yarı parası kadar para var ama ben söz getiricem sana haftaya dedi. Normalde nadirdir he dediğim bu işe ama çocuğun gözleri pırıl pırıldı. Amannn dedim gelmese ne olur, sevinsin gariban dedim içimden. Hakikaten de ertesi hafta geldi, gwtirdi parayı. Sonra o süpürgeciler bana bir dadandı, sorma gitsin. Arabası olan baba geliyordu, birbirinin selamını ileterek. Birgün birisi parasını ödemedi. Aylar geçti, selamını getirdiği adam geldi. Bak dedim parasında değilim ama senin selamının hükmü var bende, senin içinde selamının önemi var. Bil istedim... Anladım abla dedi... Akşamına geldi diğeriyle özür diletmek için... Kıyamam... Dürüstü hakikaten dürüstdür, sadıktır ve güvenilirdir... Severim ben çingeneleri o günden beri :)))
Günleri kutlu olsun :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Gerçekten de öyle,benim surat hep sırıtıktır zaten,seviyorum insanlara iyi enerji vermeyi.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne güzel yapmışsın Şebo,hakikaten çingeneden dostun olsun,bir ömür ayrılmaz yanından.Elbette soysuzu da vardır arada tüm millettlerde olduğu kadar.

Ayselce örgüler dedi ki...

İyi güzel yazdıklarında Sevda'cığım malesef burda olanların çoğunda hırsızlık marifeti var eğer bu marifet sıfatına girerse :( biz korkarız onlardan ...eşim bir kış günü dükkandan eve gelecek kar öyle çok ki arabayı çalıştırması imkansız merkeze de yürüme 20dk. uzaktayız ama giderken de gelirken de şehrimizin en güzel yerine yıllardır çngenler oturuyor bir evken oldular 30 ev neyse eşim tabana kuvvet eve yürüme gelirken onların ordan geçerken bir kartopu fırtınasına tutmuşlar nasıl kaçacağını şaşırmış halbuki onlara sataşan yok laf eden yok ayrıca temizleri çok az , sanırım pis olanların hepsi buraya toplanmış ...yine geçenlerde daha yeni çarşıda kilolu yüzü biraz pakça onlardan olan bir hanım gördüm boll büzgülü eteğinin deseni bir güzeldi ki valla laf atmadan geçemedim "eteğinin ne güzell deseni var güle güle giy dedim" bana gülerek sağol dedi :) yani asla kimseyi küçümsemem yeterki karşı tarafta sempatik bir şeyler göreyim sonuçta hepimiz insanız.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Doğrudur narinim,aralarına düştüğünde saldırgan tavırlar sergiledikleri olur,çünkü itilip kakılıyorlar ya,onlar da fırsat bulunca yaparlar.Ama korkmadan,selam verip,derdini anlatsaydı eşin yardım da ederlerdi,inan bak.Bu saldırgan tavırlar kendilerini,bölgelerini korumak için.Daha çok çocuklar saldırgandır.Ama ,evladım yapmayın,niye yapıyorsunuz dediğinde hemen büyüklerden bir ikisi ortaya çıkar ve çocukları kışkışlarlar.Evet doğrudur,ne yazık ki aralarında hırsızlık yapanlar vardır ama kendileri de çok sevmezler onları.Üstelik ülke en başındakimtarafından soyulurken onlar bunu yapmakta mahsur görmez oluyorlar.Ama mesele çingene bir dostun varsa ve başına da böyle bir hadise geldiyse,söylersin ona olayı,bulup getirirler hem çalanı hem çalınan şeyi.Bir de özür diletirler.Aynı durumda polise gitsen,polis çoğunlukla hırsızı bildiği halde çözüm elde edemezsin.Temizlik anlayışları elbetteki farklı bizden.Ama benim öyle hastam vardı ki bebeğinin çamaşırları sakız gibiydi,üstelik de arabada yaşardı.Haa,küçükleri de çamur götürürdü.Yani bizim gibi yerleşik düzen kurmadıkları için,temzilikleri de az tabi.Şöyle düşün,Avrupalı da eve ,yatağa ayakkabıyla giriyor,tuvaletlerinde taaret musluğu yok,silip kalkıyorlar.Ev temizliği,mutfak temizliği bilmiyorlar.Bir farklarımyok yani.Geçen youtube da yabancı temizlik tavsiye videoları izledim bir iki tane,üçüncüde kusacaktım,kapattım.Kadın klozeti fırçalıyor,fırçayı eliyle sıkıyor ve yerine bırakıyor.O ellerle bir bez alıyor,önce aynayı siliyor,sonra musluğu siliyor,sonra lavabonun içini siliyor,gene aynı bezle lavabo tezgahını,bir de güzel güzel anlayıyor.Profesyonel temizlik uzmanları bunları yapan.Biz şartlı şurtlu temizlik yaptığımız için pis geliyorlar bize.Haa,pisi çok pis o ayrı.Ama çingene olmayanın da pisi çok pis ki.Sen korkma narinim,korkunun üzerine gelir onlar,es kaza oradan geçmek zorunda kalırsan ve korkarsan,laf at,selam ver,hatta kız korkutmuşlar bizi sizden küçüklükten de.Yardım iste,yardım isteyen kişiye dokunmaz onlar.Oy öperim korkan yüreğini,bir şeyin kalmaz.

Yelek dedi ki...

Benim küçüklüğüm fatihte geçti doktorcum. Evimizin arka sokağında çingeneler otururdu. Çocuklarıyla sokakta oyunlar oynardık. Genelde iyi geçinidik. Bir tanesiyle hiç geçinemezdim. O yüzden dayak atardım. Çünkü yağlı ekmek yiyip ellerini benim üzerime sürmeye kalkardı. Bir süre sonra bitlendim ve annem onlarla oynamama izin vermez oldu. :))) Anlattığın gibi temiz olanlarıda vardı. Çocukluk aklımla bende yer etmiş. Annem "şu kadına çingene diyorlar ama astığı beyaz çamaşırı burdaki hiçbir kadın asamıyor. Neyle yıkıyor bu kadın bu çamaşırları" diye konuşurdu. Çocukluğuma götürdün kız beni doktor. Heyyy gidi günler.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Icimdeki ozgur ruhtan dolayi sanirim pek yakin bulurum onlari kendime:))
Ne guzel anlatmissin. Onyargilarimizi bir kenara birakip insana, insan gibi baksak; cingenelerle el ele verip ne guzel bir dunya birakiriz gelecek nesillere, sevgiyle dopdolu!!!

Türkan dedi ki...

Bizim buralarda da Abtal halkı vardır . Onlardan biri eşime anlatmış , bunlar köy düğününe çalgıcı olarak giderler . Küçük çocuğu da yanındadır . Diğer çocuklarla oynamaya başlamışlar . Bir adam gelip çocuğuna kızmış
onunla oynamayacaksın diye . Tabii baba bunu görmüş çok zoruna gitmiş . Bir de çocukcazı düşünün.
Lafta müslüman cahil halkız vesselam .

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bak şimdi sen,çingenelerden korkmazsın mesela.Çünkü taımışsın,nasıl davranacağını biliyorsun.Tüm sıkıntı herkes bizim gibi olsun diye beklememizden kaynaklanıyor,önyargılarımız be öğretilmiş korkularımız bizi böyle yapıyor.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet ya,biraz da o yüzden belki onlara sempatimiz.Ha,yazmayı unuttum bak,çingene toplumunda kadın çok güçlüdür,erkeğin egemenliği falan yoktur.Biraz da o yüzden yakın hissediyoruz kendimizi belki de,öptüm sevgi dolu yüreğini

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Şimdi en büyük günah değil mi o çocuğu öyle yaralamak peki??

EQ dedi ki...

Zaten cok severdim, daha da sevdim kendilerini su yazindan sonra.

Abe benim ruhum cingene beyaaa!:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

He valla,ruhumuzda var

deeptone dedi ki...

çingeneleri hiç tanımıyom bilmiyom yaaa ama kavram olarak bana sempatik geliyolar. filmlerden kitaplardan okuyom görüyom ben de yoksa hiç karşılaşmadım. makedonya çingeneleri filmleri var, yönetmen tony gatliff, çok seviyom, eğlenceli insanlar :) ya işte her akşam bir kitap bitirir iki film izlersen her şeyi duyuyor insan :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ah çocuğum,bu gidişle her şeyi bilen ama sürvayvir olamayan bir yetişkin olacaksın sen.Aslında seni alıp saha eğitimine çıkarmam lazım ama invizibil bir kişilik olduğundan dolaayı bnu yapamıyoss.Çingeneler iyidir.Kötüleri de var tabi ama normal toplum gibi işte.Mesleğim gerği çok içlerinde olduğum için tanıyorum ben de,yoksa nereden bileceğim.Ama eğlenceliler hakikaten,düğünde hem oynayıp hem aşı yaptığım çok oldu hihihi