7 Mart 2016 Pazartesi

KABAN ETKİNLİĞİ İKİNCİ PERDE-İKİNCİ KISIM ( AY HELE ŞÜKÜR,NİHAYET )

                                    Efendim,ikinci kabanımın ön gösterimini yapmış ve tamamlayınca ayrıntılarını yazacağımı belirtmiştim.Her şeyi hazır kabanı hele nihayet bitirebildim.Üzerimdeki tembellik hat safhada.Yok yok,tembellik değil aslında,eşim güneşimi özledim çok,neyse ki bir iki güne geliyor,gene manik faza geçerim artık.
                                    Kabanın modeli bu yılın burda vintage dergisinden.



bu dergiyi Belçika'ya gittiğimizde  melined Mevlüdem almıştı bana.Bayan Kennedy'nin manto modeli.Ben orjinalindeki gibi dikecektim ama kumaş yetmeyince sağdakini dikmek zorunda kaldım hatırlarsınız.Sağdaki modelde cepler dıştan dikilmiş.Ben de dıştan dikecektim ama mantonun tüm havasını bozduğunu düşündüğüm için gizli cep yapmaya karar verdim.Önceden hazırladığım cep parçalarını gizli cep şeklinde yeniden kestim,aslında manto dikerken tüm cep parçalarını astardan kesebiliriz ama kıyamadım parçalara,pantolon veya etek cebi yapar gibi yarısı astar yarısı ana kumaştan yaptım.Cebi monte ederken de,Mevlüdem'in cep dikimini anlattığı yayınındaki gibi avuç içime ana kumaş gelecek şeklindeki ip ucunu bol bol kullandım.Ayol zor bir şey değil ama niyeyse hep kafa karışıyor.Şimdi,dikenler bilir,gizli cepteki en büyük sorun,kalın kumaşlarda ya da üste oturan modellerde cep ağzının açık kalması ya da astar kısmın dışa sarkmasıdır.Bunu önlemek için cep ağzına incecik makine dikişi geçilir.Bazen de içten bastırma yapılır.İçten bastırmayı sonra göstereceğim,öyle afili bir şey değil de resimsiz anlatamam,anlaşılmaz.Hah işte,mantonun havasını bozmak istemediğim için dıştan dikiş geçmedim.İçten bastırma dikişi geçtim ama yine de istediğim gibi durmadı.Ben de düşündüm düşündüm sonunda bir hinlik buldum.Cebin tüm dikiş paylarını ana parçaya yapıştırdım.Textil yapıştırıcısını icat edenden Allah razı olsun.Bunu da gene Mevlüdem'in blogundan öğrenmiştim galiba.Eskiden kendi kendime dikerken ve bloglardan habersizken bilmiyordum böyle kolaylıklar.




gördüğünüz gibi.Sonuç da şöyle,


Cepler de bitince vatkaları diktim ve astar işine giriştim.Astarı dikmiştim zaten de eklemeye üşeniyordum çünkü bu model klasik manto gibi klapalı değil,yakayla ön patların birleşimi dik açıyla oluyor,insanı deli ediyor birleştirme işi.Neyse ki tam köşe dönüşünü dikmeden az ileriden dikip,aradaki açıklığı sonra birleştirerek işi çözdüm.Bu sefer de etek ucundaki katlama payının olduğu yer bu modelde haliyle çok kalın olduğu için kıvrılmadı içeriye.Ben de üzerine saten biye yapıştırıp işi çözdüm.Sırf bu iki durum yüzünden bitmediydi manto hihihhi.


Nihayetinde bacıma beş liraya aldığım kaşe kumaştan diktiğim manto huzurlarınızdaaaa,









Kalın sağlıcakla.Mevlüdeeee,geçtim mi kız sınıfıı :))



38 yorum:

bücürükveben dedi ki...

İnanmıyorum ya 5 liraya manto!!! Rengine bayıldım, uçuk pembe, ne kadar güzel olmuş, eline sağlık, demek rahmetli bayan Kennedy'nin mantosuymuş. Evet hatırladım galiba, çocuktum Hayat mecmualarında bu mantosuyla resimleri sıksık olurdu. Süpersin!:))

Ayselce örgüler dedi ki...

Bütün samimiyetimle söylüyorum mükkemmell ötesi bir manto dikmişin hazırları halt etmiş yanında :) çok beceriklisin be gülüm 41kere maşallah sana hele o astarın düzgünlüğü bakakaldım yine 41 kere maşallah diken üreten ellerin , gören gözlerin dert görmesin bacın çok şanslı çokkkk :))) hee birde sınıfı geçmek ne demek takdir aldın kuzumm :)

Handan dedi ki...

Vallahi bakarken yoruluyorum ha. Harika olmuş, güle güle giyilsin :k

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Heheheh,teşekkürler efenim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol narinim,egom tavan yaptı yanii

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ahahahaha,yok kız yorulmazsın sen,vir gün sen de dikeceksin,bak şuraya yazıyorum,gihihi

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Hahaahhahaaa nihayet valla, darisi benim mantonun basina!!!:))
Evsahibi tembel cikmisken seni sinifta birakirsa ayip eder:)))
Cok chic olmus, on gosterimde bayilmistim zaten rengine, dikislerine.
Cok havali duruyor cokkk. Nede guzel durur dal gibi Veda'nin uzerinde. Guzel gunlerde giysin. Seninde ellerine saglik Sevdamm

Buzlarkralicesi dedi ki...

Once sunu diyeyim. 5 Liraya makara bile yok. Ustune onca emek, ne guzel dikmissiniz. Cok guzel olmus.. Ben de kardes olmak istiyorum ben de. Bir kaban diktim, ona da kizim el koydu. Olmadi soyle kardes..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin amin.Kız senden korkmasam daha bitmeyecekti ya,geldiğimde fırçalarsın diye bitireyim dedim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehe,gel bacııım,gel sana da dikerim ben

Nuray dedi ki...

offffff ok güzel olmuşşşş,renklerin uyumu,o yumuşak geçişi çoook beğendim vee yine çok düzgün ve temiş iş çıkarmışsın Sevdacığımm... Ellerine sağlık,sen de aştın valla :)) helal olsun,kendi pratik yöntemlerini de buluyorsun

Yelek dedi ki...

Hayatım asıl senin manton tam vitrinlik olmuş. Muazzam, fevkaladenin fevkinde bişey bu ayol. Yalnız yapım aşamalarıda resmen bulmaca sudoku çözmek gibi kız bu ne keşif. O tekstil yapıştırıcısını derhal almam lazım. Ellerine emeklerine sağlık bacım.

Aycan Ulus dedi ki...

Bu modelin bu kadar şık duracağını hiç tahmin etmemiştim ellerinize sağlık rengini de çok beğendim dergidekini sevmemiştim hiç. Güzel günlerde kullanılsın :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ehehehe,sağol Nurayım,geçtim yani ??

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Al valla bacım,ufak tefek düzeltmelerden,dikmeye üşendiğin yeri yapıştırmaya kadar her işe yarıyor.Güttermann marka olanı beğendim ben.Teşekkür ederim beğenine ayrıca,oldu valla.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet,dergide uyguladıkları tarz modeli öldürmüştü gerçekten ama şiddetle tavsiye ederim çok güzel bir kalıp,hele üstte çok şık duruyor.Kardeşim minicik bir hatun,o yüzden giyip gösteremiyorum ama omzunu falan ayarlarken gitdim üstüme,kalıbın oturuşu falan çok hoş.

Fatma Basaran dedi ki...

Bende bu hafta aldım dergiyi .Hatta unutmuşum bile dr de görünce çok sevindim. Özellikle bu model ve bir elbise var çok hoşuma gitti
Harika olmuş elinize emeğinize sağlık rengi duruşu mükemmel. İyi güzel günlerde giyilsin:)

Unknown dedi ki...

Aman Allah'ım ne güzel olmuş. Yazınızın üst kısmını, yapılışını adım adım okumamış olsam, en alttaki resimde askıda yazdığı için Fabrika'dan aldığınızı sanırdım :)
Maşallah maşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağolun,çok güzel modeller var,hep diyorum eski kalıpların duruşu ,oturuşu harika.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim,olmuş değil mi,hihihihi

deeptone dedi ki...

ikinci perde mii :) aaaaaa perde etkinliği mi başladııı :) perdeden pazen etek miiii aaaa aştınız valla siz :)

Unknown dedi ki...

valla şahane olmuş! yalnız Bob Ross etkisi yaratır bu post ben diyeyim:)
Bob Rossun yaptığı resimleri izleyip "ben de yaparım, benim neyim eksik?" şeklinde aldığım gazla bir gayret resim yapmaya kalkışıp hüsrana uğrama deneyiminden sonra ben ders aldığımı zannediyordum ama çok fena dikiş dikmek istedim şimdi!:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yok ayol,perdeden gelinlik dikiyoz,küçük kızken yaptığımız gibi,hihihi

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahah,eğer Bob usta gibi anlatabildiysem aşmışım demektir kendimi.Dik valla,neyin eksik bizden,olsa olsa yaşın eksiktir :))

Terzi Begum dedi ki...

Çok şık, rengi de harika! Sevgiler...

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Ellerinize sağlık çok şık olmuş.El emeği bu işte tebrik ederim kimbilir dikerken nasıl heyacanlandınız,ben öyle olurum sonuna yakın ondan sonrada paylaşmak bunu ben yaptım demek.Bu ego değil sadece başarmanın zaferi o kadar.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerine sağlık bu da çok hoş olmuş ön biyesi de çok yakışmış sağlıkla giyin. sizler böyle diktikçe benim kumaşlar bana epeyce sövüyordur:))) bir makası eline almadın diye. Sağlıkla giyin canım sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Begümcüğüm,bekliyoruz seni de ;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aynen katılıyorum size,her seferinde aynı heyecan oluyor,çok sağolun.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Hatice hanımcığım,ya bazen öyle oluyor bir işe takılıyorsun öbür işler kalıyor.Benim de örgüler ve nakışlar yarım yarım bekliyor.Sanırım onlar da bana küfrediyordur,hihihii

Gökçe dedi ki...

çok güzel olmuuuş, eline sağlık :)
ama zor mu o kadar yaa, astarı karmaşık falan dedin, korkuttun beniii :(

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya zor değil de,uğraştırıyor,yakanın kalınlığ,arka yaka pervazı ön patlar hepsi bir arada bayağı iş çıkarıyor.Mesela aynı kalıptan kestiğim halde astarla manto yaka ve pat yerlerinde denk gelmedi,biraz değiştirdim astar kesimini dikerken.Gerçi bendeki dergi Fransızca,hiçbir şey anlamadığım için ezberden diktim.Belki de sendeki dergide anlatıyordur.Sen başla dikmeye,yapamadığın bir yer olursa (ki,hiç sanmıyorum ) foto atıp sorarsın maille.Mail adresim yoksa yazayım yeniden.Bence sen bu mantoyu dikersin.Yalnız bir önerim olabilir,arka yaka pervazı koymadan daha kolay dikilirmiş gibi geldi bana.

Gökçe dedi ki...

Aaa, söyleseydin keşke türkçesinin fotosunu atardım sana..
Seneye mantoya başladığımda online teknik destek konusunda anlaştık o halde , şimdiden teşekkürler :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa,seneye bırakma yahu,daha koca karı soğukları gelecek,dik bence şimdi :)

bahar yorgun dedi ki...

Ellerinize sağlık harika olmuş

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Bahar hanımcığım

Ful Atolye dedi ki...

Modele de renge de bayıldım. Elinize sağlık harika olmuş.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim,taktir görünce daha da gaza geliyor insan :)