25 Mart 2016 Cuma

HER GECENİN BİR SABAHI VAR !!!!

                                 Bugün bu yayını yapmasam olmazdı.Ülkem yangın yeri,ne çare ki hayat devam ediyor.Hep yaşamaya umut adamaktan söz eden ben bile,son on-on beş gündür umutsuz haller yaşıyorum.En zoru da çocuklarımı normal tutmaya çalışmak.Neyse ki bayağı adapte oldular yeni Türkiye'de yaşamaya.
                                 Dedim ya,hayat devam ediyor diye;bugüne musmutlu bir haberle başladık biz aile olarak.Kuzucuklarımın ikisi de üniversite sınavının ilk aşamasını geçtiler.Allah tüm anne babalara yaşatsın bu sevinci.Hele de çocukları diğer çocuklar gibi öğrenemeyen anne babalara.Takip edenler biliyor,benim kızım bir dislektik.Yani üstün zekalı olmasına rağmen öğrenme güçlüğü yaşadığı bir durumu var.Her koşulda bir sıfır yenik başlıyor öğrenim hayatındaki barajları geçme yarışlarına.Yine takip edenler biliyorlar,kızım üniversiteyi kazandığında dislexi hakkında bir kitap yazmayı planlıyorum.Yıllar önce ahddetmiştim.Sanırım söz konusu kitabı yazmaya iyice yaklaştım.
                                  Sözün özü,çocuklarım iyi,ben de çok çok iyiyim.Allah bize ülkemizin de çok çok iyi olduğu günleri tez zamanda göstersin.Memeleketimin insanları göz yaşı dökmekten,umutsuzluktan,haksızlıklardan bir an önce kurtulsun.Tüm dünya barışın sevginin tadını keşfetsin.
                                  Ben üretemediğim zaman toparlanamayan bir insanım,kafamdaki kara bulutlar yüzünden dikiş dikemiyorum,yazmıştım zaten.Baktım olmuyor,bari boyayayım da kara bulutlar azıcık açılsın dedimdi dün.Kızımın eski deodorant kutusundan ona süslü püslü bir kutu yapayım dedim,bu sabah dörtte başına oturdum tekrar ve bitirdim.Ardından gelen güzel haberle de bulutların çoğu gözlerimden yağmur olarak aktı gitti.Şimdi aynen bu yaptığım cicili bicili kutu gibi rengarenk içim.


                                                                           



                                                                       


                                                                       

        


                                                                      


                                                                      


                                       Kalın sağlıcakla :))











 


39 yorum:

Unknown dedi ki...

İnşallah en kısa zamanda kitap hayaliniz gerçek olur, biz de ayrıntılı bir şekilde öğreniriz sizin emeklerinizle disleksiyi.
Kutu çok güzel olmuş, harika görünüyor. Ve gerçekten de birşeylere sarılmazsak bu hayat zor yaşanır..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol,var ol.Kızamıyorum da insanlara,dışarıdan tam bir arap ülkesi gibi görünüyoruz,oysa ki biz arap değiliz...

Ful Atolye dedi ki...

Tebrikler çok sevindim çocuklarınız için. İnsanın sevdiği kişiyi mutlu görmesi gibi güzel birşey yok. Bu ara ben de bunu öyle iyi anlıyorum ki. Eşimle gülüp onun gözündeki bir hüzün bulutuyla yerle bir olabiliyorum.
Kutu da harika olmuş ellerinize sağlık. Sevgiler

bücürükveben dedi ki...

Sevda'cığım bu yeteneğini bilmiyordum, gerçekten on parmağında on marifet süper annesin, eline sağlık. Kızın da güle güle kullansın. :) Unutmadan iki evladını da tebrik ediyorum, Allah tamamına erdirsin. Yazını panelimde görünce yaşasın gitmemiş deyip sevindim haberin olsun. :)

BenBirHexe dedi ki...

Çocuklarınızın başarılarının devamını diliyorum ve çok tebrik ediyorum :))) Ellerinize sağlık yine harikulade bir iş yapmışsınız.Tıpkı kendiniz ve yüreğiniz gibi çok güzel olmuş.Sevgilerimle,hoşçakalın :)))

Unknown dedi ki...

süpeeeer, tebrik ederim çocuklarınızı!:) gönüllerinde yatan yerleri kazanırlar inşallah!:)
temennilerinize de can-ı gönülden katılıyorum...kutu muhteşem olmuş bu arada!;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Fulya,sevdiklerimiz hiç üzülmesin,hiç kimse üzülmesin :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Müjdeem,sağol canım benim,yok zaten gidiyorum demedimdi,yayın yapamıyordum,sizleri takip edemiyordum ama bugünkü haberle toparlandım artık :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Nur hanımcığım çok sağolun,var olun.Kişi kendin gibi bilirmiş ya,o sizin yüreğinizin güzelliğinden.Allah tüm yavrularımıza güzel kapılar açsın...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çook teşekkür ederim,darısı sizinkilerin başına,insan böyle günlerde anne olduğunun iyice farkına varıyor.

sevdicann dedi ki...

Tebrik ederim çok güzel bir haber bu komsu. .İnşallah kitabını yazarsın o mutluluğu da yaşarsın. Bu arada kutu çok şık olmuş ellerine sağlık

Yelek dedi ki...

Sevdacım canım arkadaşım. Seni tekrar burda görmek inan beni çok mutlu etti. Öncelikle yavrularını yürekten kutluyorum. Ömürleri boyunca karşılarına hiç engel çıkmasın, çıkanlarıda tek tek aşsınlar inşallah. Yazacağın kitabına bir an önce başlamanı diliyorum. Yavruna yaptığın kutu harika olmuş. Güle güle kullansın prenses. Kendini biraz daha iyi hissettiğinde aşamalı anlatımınıda yaparsan çok sevinirim. Canım ülkem için bulunduğun temennilere içten katılıyorum. Allah bir daha yaşatmasın. Kız çok uzak kalma bee valla çok üzülüyorum. Seni çok seviyorum canım doktorcum.

Terzi Begum dedi ki...

Çocuklarınıza huzurlu bir ülkede mutlu bir gelecek dilerim! Kutunuz da çok güzelmiş, çeşit çeşit yöntem kullanmışsınız, ellerinize sağlık! Barış, huzur, mutluluk, sevgi ve sağlık bizimle olsun...

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Sevdaaaaaaa gitme bu kadar yaaa, iyiyce sessizlesti buralar.
Beliz ve Bahayi kocaman opuyorum ve ennnn sevdikleri cikolata ile odullendiriyorum onlari:))
(geldiklerindede yiyecekler, simdilik hayali ile odullendirdim:))
Yalniz kutu icin ya Belizle kavga edecegiz, yada ayni kutudan bendede var.... Anladin sen onu:))
Bu arada Aysenin son yayinina bir gozat, doktor tavsiyelerine ihtiyaci var...
Optum

Kalem Kuklası dedi ki...

Disleksi ülkemizde pek bilinmiyor ablam. Kestirip atmaya o kadar alışmış bir milletiz ki. Kesinlikle harika bir fikir bu konuda bir kitap çıkarmak. :)

Kutu ne kadar da şeker olmuş eline sağlık :)
Moralini yüksek tut ablacığım. Kardeşlerime de selam söyle. Daha da başarılı olurlar umarım :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol komşum,bu kız o kitabı yazdıracak bana :)) Anlatılmaz bir mutluluk yaşadım,darısı başına inşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Fundaamm,darısı başına inşallah.Kutunun yapımını anlatacaktım ama sıkmayayım insanları dedim.Yeni yaptığımı anlatırım,bir sürü de cinlik yazarım.Bize sattıkları pahalı malzemelerin bir çoğunu evde hazırlayabiliriz,onları da yazarım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Begümcüğüm.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oyy benim prensesiimm,kutu köpeeen olsun senin.Beliz kavga etmez ki teyzesi,beğendim desen bile hemen sana verir.Başkasını mutlu etmeyi çok sever benim meleğim.Bir sürü yapıyorum,seç beğen aynısından yapayım sana da.Acele etme arkası geliyor.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu arada Ayşe'nin yazısına da bakayım hemen,eğer kilo işiyse aylar önce yazıştık biz o konuyu zaten :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ah kuklamu,ne zor bir durum bir bilsen...O kitabı yazmak boynumun borcu oldu artık.Kardeşlerin de sana selam söylüyorlar,cansın sen.

Yağmur Tozu dedi ki...

Ellerinize sağlık ne güzel olmuş o öyle :)

oytunla hayat dedi ki...

Canımmmmm çok sevindimmm :)
Emekleriniz mutlaka yerini bulacak bilyorum. İkinci sınavın ardından yine bize müjdeli haber vereceksin emin ♥

Kutu da ayrı bir şahane olmuş, tam güzel habere uygun...
Atlatacağız bu günleri de ♥

Yelek dedi ki...

Valla dört gözle bekliyorum. Benimde bir sürü kutum var değerlenecek. Hele şu cinlikleri acayip merak ettim.

Ayselce örgüler dedi ki...

Selam arkadaşım güzel çalışman içindeki rengarenkliği yansıtmış bir bu hıbiye el atamadım çok şık olmuş bebelerininde başarılarının devamını diliyorum .
Vatan sevgisinin kutsallığını ancak bizler bilip üzülüyoruz , yaşanan durumlara tek çare güçlü olmak .
İnşallah kitabını yayınlamak nasip olur biliyorsun disleksinin ne olduğunu senden öğrendim benim gibi bilmeyen bir çok kişinin haberdar olması lazım iyi ki yayınlarına döndün seni görmek çok güzell öptm.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol küçüğüm :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay darısı başına Şeboo,nasıl bir mutluluk anlatamam...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben de internetten öğrendim nasıl yapıldığını,yaptıkça inceliklerini öğreniyor insan.Zor değil ve çok zevkli.Youtube dan dekupaj videolarını izleye izleye malzemeleri de öğrendim,sonrası geldi.Ayakkabı başlığında bir çok kere anlattım malzemeleri de,merak edersen bak.Bu arada çok sağol güzel dileklerin için narinim.

Kalem Kuklası dedi ki...

Sende öylesin canım ablam :)

Bi Poşet Kitap dedi ki...

ablacııımm çok özledim senii :) disleksi benim fena halde ilgimi çekiyor. çünkü bilinçli ebeveynler yetiştirdiği takdirde dahi çocuklar olabilirken, durumun farkına varmayıp ilgilenmeyen anne baba durumunda yıllarını boşa harcamış çocuklar haline geliyorlar. neyseki kızının senin gibi bi annesi var :) umarım hayal ettiği yerleri kazanırlar Allah yardımcıları olsuun :)

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Sevda hanım merhaba,iyi olmaya çalıştığınızı görüp çok sevindim,tam da ben iyleşirken yapmayın neolur sakın bırakmayın kendinizi beraber olunca sıkntılarımız azalacaktır.Yürekler kaldırmıyor bu ülkede yaşamayı ne yazık gidecek başka ülkemizde yok,hep beraber yavrular için dedimya birazcık da olsa kıyısından bucağından tutunacağız.Ürünleriniz harika birer eser olmuşlar tebrik ederim.İşte budur sizede bu yakışır.ÜRETMEK

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağolun Merh hanımcığım,elimizden geleni yapmalıyız tabi ama arada pes edidip yeniden ayağa kalkıyorum ilte :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ah kuzucuğum,ben de özledim seni.Kardeşlerin başaracaklar inşallah,ve teşekkür ederim güzel sözlerine.

İlcihan ERSÖZ... dedi ki...

gayet güzel olmuş elinize sağlık..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim İlcihan hanım

Nuray dedi ki...

Sevdacığım çok çok sevindim canım,emindim zaten kazanacaklarına ve yine eminim ki lysde de çok başarılı olacaklar,çünkü onların çok akıllı ve sevgi dolu bir anneleri varr :) iyi olmana da sevindim,sensiz olmayor buralar,bende de öyledir kafama taktığım bir şey varsa başka şeylere odaklanamam,ben de mesaj yazacaktım Sevda iyi misin diye,canım arkadaşım öpüyorum seniii,dikişlerini de bekliyorum,enerji alıyorum çünküüüü :))

Fatma Basaran dedi ki...

Çocuklarınız için tebrik ederim. Daha guzel haberlerini duyarsınız InşaAllah. Kutu da çok güzel ve orjinal olmuş elinize sağlık. Hayatımızdan iyi haberler hiç eksik olmasın sevgiler

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok sağol canım arkadaşım.Keşke senin gibi öğretmenlerimiz çok çok olsa.Bu ara dikemiyorum,aklımda hep düşünceler düşünceler.Dikiş için kafayı dikişe vermek lazım,ben de ha bire boyuyorum.Düşüncelerim kendi seyrinde akarken sadece ellerim işliyor.Terapi gibi,sorunlar hallolmuyor ama ben rahatlıyorum.Hele bu sınav sonucu beni o kadar sevindirdi ki....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amiin amin,inşallah.