27 Mart 2016 Pazar

ESKİ GÖRÜNÜMLÜ YENİ KUTU :))

                      Yapım aşamalarını merak eden olmaz diye hazırlamamıştım.Bir sonraki kutuyu yaparken her aşamasını fotoğreflayacağım ve malzemeleri de tek tek yazacağım.Bu kutuyu yaparken ilk kez rölyef pasta kullanmayı denedim ve çok sevdim bu malzemeyi.Bunun için stencil şablon ve rölyef pasta gerekiyor.Kutuyu öncelikle chalk paintle boyadım.Chalk paint boyalar oldukça pahalı.Oysa ki evde kendimiz de hazırlayabiliriz.Youtube da onlarca video var bu konuda,ben de oradan öğrendim.Akrilik boyayla kalsiyum karbonatı karıştırıyorsun oluyor bitiyor.Kalsiyum karbonat ne mi,bildiğimiz kireç tozu işte....Rölyef pasta da aynı yöntemle hazırlanabiliyor veeee çatlatma boyalara dünyanın parasını vermeye de son,çok kolay bir yöntemle her renk çatlatmayı sudan ucuza yapabiliriz.Hepsini anlatacağım diğer yayınlarda.
                         Bugünlük chalk paintin tarifini vereyim.Üç kısım akrilik boyaya bir kısım kireç tozu karıştıracağız.Ama öncelikle kireç tozunu azıcık suyla krem kıvamına gelecek şekilde karıştırıyoruz.Güzel bir krem kıvamı elde edene kadar azar azar su ekleyerek karıştırıyoruz sonra akrilik boyayı içine katıyoruz.İyice karıştırdıktan sonra boyamız hazır.Kapalı bir kapta bitene kadar saklayabiliriz.Chalk paint ya da kara tahta boyası,tutunma özelliği çok yüksek bir boya olduğu için zımpara falan gerektirmeden her yüzeyi boyuyor.Hatta koltuk kumaşlarını da boyuyor.Youtub da chalk paint başlığı altında yüzlerce video var,izlemenizi tavsiye ederim.İnsan bir sürü şey öğreniyor.
                           Gelelim bugünkü kutuya,mdf hazır kutu kullandım.Peçete dekupaj ve rölyef pasta uyguladım.Boncukları da silikon tabancasıyla yapıştırdım.


                                                                      


                                                                    



                                                             


                                                                    













29 yorum:

sevdicann dedi ki...

Çok güzel olmuş önceki kutu da çok hoştu. Bu da çık güzel. Rolyef çok hoşuma gidiyor. Peçete ile yapılanları da çok beğeniyorum

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol komşum,çok rahatlatıcı bir hobi,kafamı inanılmaz boşaltıyor.O kadar geniş uygulama alanı var ki,evde bulduğun her şeye uygulayabiliyorsun.Hatta kuzucuğunla bile yapabilirsin :)

bücürükveben dedi ki...

Çok romantik, çok şirin olmuş, eline sağlık. Güle güle kullan. :)

Terzi Begum dedi ki...

Çok güzel, çok şık. Sanki yıllar öncesinden kalmış bir aile yadigarı :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Müjdeciğim

Ayselce örgüler dedi ki...

Tam eskitme görünümlü olmuş gerçekten... ne hamaratsın , maşallah eliinden bütün hobiler geliyor hayatım ,bu çalışmana da bayıldım .

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

VAy vay vay vay vaaayyy! Sevdacım bu müthiş bir şey olmuş, ellerine sağlık. Benim bu konularla ilgili "hiç" denecek kadar az bilgim var. Evet yapabilirim, yeteneğime güveniyorum ama tekniğin önemini de çok iyi biliyorum. Kursa falan gitmeyi isterdim velakin nasipse emeklilikte artık. O zamana kadar seni takip etmeye devam :) Kalpli kutun da güzeldi ama bu uzay olmuş dostum :) Gerçi bunda kutunun şekli de etkili etkili olmasına da senin işçilik de süper. Resimler falan... Bence bu kutulardan renk renk romantik romantik üretmelisin ve satmalısın. Ben bir kaç müşteri biliyorum :) Sevgilerimle.

Bi Poşet Kitap dedi ki...

bayıldııımm :) ben her aşamayı merak eden tiplerdenim hem bi dahakine isterim :D

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Çooook teşekkürler size gerçekten bazen o malzemeler yüzünden vazgeçtiğim çalışmalar olur,hani astarüstünden pahalı oldumu canım sıkılır.Çok iyi ya bunları öğrenmem iyi oldu.Bazen bende dalarım Youtuba çok güzel bilgiler edinirim neler yapıyor akıllı akıllı insanlar yararlanmak lazım.Bu arada kutuda kutu olmuş yani kızımz güle güle ,iyi günlerde kullansın.İkiz annesi olmanın ayrıcalığını yaşamış biri olarak da size ve ailenize kolaylıklar diliyor yavruları öpüyorum.Benimkiler abla ablalarından onlara uğur olsun,şans olsun bütün güzellikleri üflüyorrrrr dokunduruyor iyi enerjiler uçuruyoruz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Eski zamanların zerafeti var değil mi Müjde bu kutuda :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay valla öyle oldu Begümcüğüm :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hihihihi,sağol narinim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay ne güzel yorum bu yahu,şımardım ha.Ben de kursa falan gitmedim Nurtenciğim,yapa yapa öğreniyor insan,bir de youtube dan çokça video izliyorum.Malzemeleri de hobi sitelerini inceleyerek öğrendim.Yani kursa falan ihtiyaç yok,sen de kolaylıkla yaparsın.Eski dekupaj ve tasarım ayakkabılar yayınlarıma bakarsan hep anlatmıştım malzemeleri falan.İlk işlerim oldukça basit,gittikçe karmaşıklaşmış yani öğrenmeye başlamışım.Kesin sen de süper yaparsın.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Tamam kuzucuğum,bir sonrakinde anlatacağım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa,bir ortak noktamız daha çıktı.Amin inşallah ablalarından uğur bulaşsın benimkilere de.Youtube gerçekten kütüpane gibi,daha bir kaç numara daha yazacağım.Yeni kutuyu yaparken paylaşırım :))

Unknown dedi ki...

Evet, bi dahakine yapım aşamalarını da rica ediyoruz Sevda Hanımcığım. Çok güzel olmuş.

oytunla hayat dedi ki...

Boyaları kendin hazırladığını hiç düşünmemiştim doktorcum. Hazır rölyef kullandığını düşünmüştüm, yanılmışım :/
Becerikli kadınsın vesselam :)
Sen şu boya hazırlama işini bi ara ayrıntılı anlat en iyisi, zımparalama derdinden boya yapmıyorum ne zamandır...
Belki hevese gelirim :)
Öptüm canım seni

Türkan dedi ki...

Harika olmuş Sevda hanım , yanlış anlamadım değil mi ? Çatlatma boya yapmak için boyanın içine kireç tozu ilave ediliyor. Boya firmaları duymasın . Bu kadar kolay yöntem için ne paralar kazanıyorlar .

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ayakkabilar bitti sira kutulara level atlatmaya geldi:))
Kiz sen beceriklisin, kiskanayimmi ha kiskanayimmi? :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Tamamdır,hazırlıyorum yayını

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu kullandığım rölyef hazırdı Şebo,evde hazırlamayı sonradan öğrendim.Tahta boyasını yazdım,rölyef hazırlamayı da yazacağım,kız resmen kekliyorlar ya bizi,hihihi

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yanlış anlama olmuş Türkan hanım,yukarıda yazdığım chalk paint yani kara tahta boyası denen boya.Rölyef pastanın da kireç tozuyla hazırlanma formülünü yazacağım sonra.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ayol kendin beceriksiz bir şey olsan kıskan da,elini attığın işi alasıyla yapıyorsun,neyi kıskanacaksın çılgınım :))

renklidesign dedi ki...

Rölyef pastayı hiç denemedim. En kısa zamanda denemek istiyorum. Sizinki de harika olmuş. Ellerinize sağlık.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben çok sevdim bu malzemeyi,yapması da kolay,sonucu da süper oluyor,tavsiye ederi :))

Nuray dedi ki...

Sevdaaaa ne güzel olmuş bunlar,yoğunluktan bakamamştım ve bayıldım ben de çok seviyorum bu eski görünümleri ama deneyimim yok,senden öğreneceğiz artık :)) bir çalıştay yaparız değil mi güzel arkadaşımmm:)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya keşke yapabilsek ne güzel olurdu.Ben de hep youtube dan ve yapa yapa öğrendim Nurayım.Kesin sen de yaparsın.Çünkü o görüş açısı sende de var,yetenek zaten var.

Yelek dedi ki...

Kız eline sağlık nasıl güzel olmuş. Tan eskitme görüntüsünü vermişsin. Bravo diyorum acaba daha ne diyeyimki ne kurtulurki elinden.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oy bebişim senin güzel yüreğin güzel görür her şeyi.