31 Mart 2016 Perşembe

BİRAZ EGZOTİK BİRAZ MİSTİK-DOĞU VE UZAKDOĞU ESİNTİLİ KARTON KUTU

                            Bu seferki kutu daha janjanlı,daha bir oryantal esintili oldu.Kutulara başladığımda belli bir fikir üzerinden gitmiyorum,boyarken kendiliğinden aklıma gelenlerle son halini alıyorlar.Evde yıllardır duran atmaya kıyamadığım promosyon kutusuna el attım bu kez.Ana malzemelerimizi tekrar hatırlatayım,


Fırçalar önemli,dekupaj ve akrilik boyama işlemlerinde ipek uçlu fırçalar en güzel sonucu veriyor.


Kutuyu akrilik boya ya da chalk paint-kara tahta boyasıyla iki ya da üç kat boyadıktan ve iyice kuruttuktan sonra peçete dekupajla kaplıyoruz.


Dekupaj için peçetenin en üstteki desenli katını ayırıp diğer iki katı bir yana kaldırıyoruz.Atmak yok,el silmek için falan kullanırız sonra,hiçbir şeyi atmıyoruz :) Kaplayacağımız alana göre peçeteyi elle kopararak ya da fırçayla ıslatarak fazlalıklarını ayırıyoruz.Makasla kestiğimizde çok keskin hatlı kaldığı için yapıştırdığımız yerde düzgün durmuyor,o yüzden kenarlarının gelişi güzel olmasını sağlamak için makas kullanmıyoruz.Fırçamızı hafifçe ıslatıp bolca dekupaj tutkalı alıp ortadan kenarlara doğru hafifçe bastırarak peçetemizi yüzeye yapıştırıyoruz.Bu aşamada peçetede hafif kırışıklıklar olacaktır,zamanla eliniz alışınca kırıştırmadan da yapıştırabilirsiniz.Aslında o hafif kırışık görünümü ben çok beğeniyorum,vintage bir hava veriyor.Kırışıksız yapıştırma için youtube da bir çok video var,farklı farklı yöntemler gösteriyorlar, decupage without wrinkle diye yazarsanız bir sürü video bulabilirsiniz.Peçetemizi tüm yüzeye yapıştırdıktan sonra kurumaya bırakıyoruz.Kuruduktan sonra bir kat daha dekupaj tutkalı sürüp tekrar kurumaya bırakıyoruz.


Bu kutuda yine rölyef pasta uygulaması yaptım.Stencili kutunun üzerine sabitleyip bir bıçak yardımıyla rölyef pastayı ekmeğe tereyağı sürer gibi sürüyoruz.Sonra da stencili kaldırıp kutuyu kurumaya bırakıyoruz.Bu sırada stencilimizi hemen yıkıyoruz yoksa pasta üzerinde donar ve temizlemesi zorlaşır.





Bu aşamada artık vernik atma zamanı geldi.Ben mat sevdiğim için su bazlı yarı mat vernik kullanıyorum ama her türlü vernikle çalışabilirsiniz.İki kat vernik de kuruduktan sonra süsleme aşamasına geçiyoruz.Ben bu çalışmada rölyefleri simli boyayla boyadım.Kutunun iç yüzeyi daha şık olsun diye peçetelerin bitim yerlerinden itibaren kurdela yapıştırdım.Evdeki tüm kurdelalar hediye paketlerinden,tatlı paketlerinden falan çıkıp,' ben bununla bir şey yaparım ki ' diye çekmeceye attıklarımdan.Bir sonraki projede de farklı bir kullanımlarını göreceksiniz.



Geldik süsleme aşamasına,









Kalın sağlıcakla :))













31 yorum:

dr.coffee dedi ki...

Boyle cic bici kutlar yapip insanda dekupaj yapma istegi yaratiyorsunuz :D ustelik bilmiyorum nasil yapildigini :P
Gule gule kullan :)

Aycan Ulus dedi ki...

Çoookkk şık olmuş insan inanamıyor o kutu bu kutu mu kii ;))) Tekerleme gibi oldu :)) Ellerinize sağlık..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Mükemmel olmuşşşş ellerinize sağlık.
Kutu canlansa yerin de tutamazsın çok güzel oldum diye evi dört döner:))
ger dönüşüm kutuları çok seviyorum

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben de bilmiyordum be çömezim,youtube sağolsun,sen de yapabilirsin.Hep söylüyorum sana bu tür el işleri cerrahi işlemlerde sana beceri kazandırır diye.Başla bir ucundan artık,gihihihi.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehe,valla tekerleme gibi olmuş ama çok güzel olmuş.Teşekkür ederim :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İlahi Hatice hanımcığım,siz çok yaşayın.Böyle de incelikli övgü almamıştım yani :))

bücürükveben dedi ki...

Var ya ben yapım aşamalarını atlıyorum, önce kutunun ilk yani eski haline bakıp, hızla sayfanın aşağısına inip son, bitmiş yeni haline bakıyorum. Süper oluyor:))))yapım aşamalarına sonra bakıyorum. :) harikasın, eline sağlık. Dikiş yeteneğini biliyordum da bunda da süpersin. On parmağında on marifet Sevda'cığım maşallah.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehe,ay utandım yahu,teşekkür ederim Müjdeemm.

Handan dedi ki...

Çok cici olmuş :)

oytunla hayat dedi ki...

Karton kutunun böyle değerlendirilebileceği...
Vayyy beeee :)
Allahım duy sesimi Sevda'nın hamaratlığının ucundan accık al da bana sürt :))))

İlcihan ERSÖZ... dedi ki...

süper olmuş sevda,peçete tekniğini gözüm almıyordu yapmayı ama bu çalışmadan sonra bende yaparım diye düşünüyorum :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

He kız süslü püslü bir şey oldu bu :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İlla ki sende de var da,ilham perileri bu ara uğramıyorlar sizin eve.Yakında gaza gelirsin Şeboşum :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol İlcihan,denemeden yapılmıyor,sanat senin sanatın,yap,beğenmezsen bir daha yaparsın.Öyle çok zor bir şey değil zaten :)

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Sevdammmmm leveller ucer beser atlamis bu kutuda. Ama ustundeki korkuttu beni:)) O kelimeyi yazmak bile istemiyorum, ona benzettim:(( Yazarken urperdim.:))
Ama geri kalani sahane olmus, yillardi benimde atmadigim ama kiyip birsey yapmadigim bir cizme kutum var. Heran dile gelip, beni kizkardesimle bulustur diyebilir:))

Nil dedi ki...

Şeboma katılıyorum. O kadar çok istiyorum ki sizin gibi yetenekli olmayı. Evdeki sehpamı falan boyamak istiyorum ama hep aynı tepki ile karşılaşıyorum. "yapamazsın" :(

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Öncelikle hoş beldiniz,yahu neden yapamayasınız ki? Hem yapamazsanız ne olur ki,en fazla bir daha denersini :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Üstünde bir kuş bir de gül var,neye benzettin anlamadım ki kız? İstediğin kutu olsun,bir dahaki gelişime de onu yaparız,sen mutlu ol yeter ki bacıların hası :))

Banuca dedi ki...

Oooo.... bak oldu mu ya şimdi :(
Nasılll canım çekti bir bilsen...
Ama olmuyor olamıyor birşeyler bu aralar, canım çekiyor, bakıyorum bakıyorum etrafa, malzeme var, objeler var, ama... "amaaan daha sonra yaparım diyorum"... nedense :((
Ne güzeller çıkmış ellerinden bu arada, hepsine ayrı ayrı "kıskançlıkla" baktım ...))))
Ellerine, emeklerine sağlık :)
Peçete üzerine stencil da güzel oluyormuş, sevdim :)
Ben de dekopaj resmi üzerine peçete seviyorum :)

beyza yıldırım dedi ki...

Muhteşem olmuş elinize sağlık :)

EQ dedi ki...

Gecen gün yaptigin o vintage kutuya da bayilmistim, bu da coook hos. Ellerine saglik. Ne güzel seylerle ugrasiyorsun böyle...harika.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Banu abla,Beyza hanım,Ayşem sayfamda bir terslik var tek tek cevaplarınızı yazdırmıyor,hepinize teşekkür ederim.Banu abla mail adresim drsevdasahin@gmail.com Mail de atamıyorum,dünden bu yana internetimiz de gidip geliyor.

Ayselce örgüler dedi ki...

Ama her yaptığın çok mükemmel o boş kutunun bu kadar güzel giydirilmesi sen nelere kadirsin becerikli eller :) fistoya da bittim maşallah sana kuzum.

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Şart oldu kıskanmaya başladım benim kutular balkonda birike birike çöp oldu yakında yazın oturacağız dye her an atabilir benim sevgili koca.Dedimya ya yapmalı yada kıskançlıktan çatlaya çatlaya toplayıp bu diyarlardan gitmeli.Sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ayselciğim,Merih hanımcığım,tek tek yazamıyorum arızalandı sayfa,çok teşekkür ederim ikinize de

Yelek dedi ki...

Ya hayatım banada bi el atsana. Bu kutu gibi benide allayıp pullasana. Sonra ben Adriana Limayım diyip ortalarda gezerim. Millet yer hee. Anam bu kadarmı değiştirilir bir kutu. Brn nasıl değişirim kim bilir. :))) helal doktoruma beee

Merih'in Atmosferinde dedi ki...

Ya arkadaş bu nedir böyle ( oynar gelin görümce)kıskançlıktan öleceğim valla,o ne puantiyeli ayakkabılar bayıldım Doktorcum siz niye sadece Dr.olarak kalmıyorsunuz yahu,biz menapozlu hanımlar sorarız size şuram ağırıyor falan taa yurdışına gidip ayakkabı boyamak,kimbilir ne suprizler var göreceğiz.böyle sevimli gelin-görümce de görecekmişim,maşallah size ne deyim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehehe,onu da yaparız gülüm

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahaha,ama yıllardır bugünleri bekliyordum ben,çalışırken yapamadıklarımın hepsini şimdi yapıyorum ilte...Bu arada biz Mevlüdem'le gelin görümce değiliz,akraba bile değiliz.Burada tanıştık ama birbirimizi çok sevdik.Onun görümceleri de Belçika'da,gerçekten de görümceleriyle arkadaş gibiler.

deeptone dedi ki...

atölye olmuş senin ev :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

He valla gurban,emekli oldum olalı böyle ev,çocuklar şehir dışını kazanırlarsa birisinin odasını atölye yaparım artık :))