24 Şubat 2016 Çarşamba

VURDUM DUYMAZ DEĞİLİM

                                                  Güncel olaylara burada yer vermiyorum diye sakın ola duyarsız olduğumu sanmayın.Akıl sağlığımı koruyabilmek için blogumu bir hayal dünyası olarak tutuyorum.Kimsenin canının yanmadığı,dürüstlüğün,sevgi ve barışın kol gezdiği,iyi anlaştığım insanların yaşadığı bir hayal dünyası blogum.O yüzden gerçeklere değinmiyorum burada.Ama dayanamadım ve sevgili Deep Tone'un yaptığı bir yoruma şu yanıtı yazdım.Zavallı çocuk Cansel'den bahsetmişti Deep.İnternet hesaplarında yapılan yorumlara zaten çok üzülmüştüm,sizler de okuyun istedim;

                                                 Ortadoğu ülkesi olmanın gerçekleri bunlar,ben blogda bu tür şeyleri yayınlamıyorum ya da yorum yapmıyorum ama feys hesabımda yağıp gürlüyorum.Bazı çakma Müslüman örtülü bacıların yazdıklarını görsen,insanlığından utanırsın.Bir süslüman şöyle yazmış;neden hep başı açık kızlar tecavüze uğruyorlar hiç düşündünüz mü,çünkü kadın kuyruk sallamazsa erkek bir şey yapmaz...Bu zihniyete karşı dilim tutuluyor.O süslümanı iki yakasından tutup sarsmak istiyorum,bu ülkede 80 yaşında başı örtülü pamuk nineler de tecavüze uğruyorlar,kediler-köpekler-eşekler-inekler ve bilimum hayvanlar da tecavüze uğruyorlar,onlar da mı kuyruk salladılar,seni kara vicdanlı yalaka pislik,demek istiyorum.Bir başka süslüman da,Müslüman bir erkek tecavüz eder mi ,diye eleştirene şöyle diyor,tesettürlü kadınlara kimse yan gözle bakmaz,onlar da açık saçık gezmesinler,ben tesettürlü bir bayan olarak böyle kızlara dönüp dönüp bakıyorum,erkekler ne yapsın??Yani erkeklere yasak günah yok,onların Müslümanlığından da kadınlar sorumlu,kadın örtülerin arasında saklanacak ki erkek günaha girmesin,ne kolay Müslümanlık be.O yaratığa da demek istiyorum ki,ben de bir kadın olarak,başını bir parça bezle kapatmış,ful makyajlı,daracık tunikli,skkiny pantolonlu,seksi yüksek topuklu süslümanlara dönüp dönüp bakıyorum.Ama demiyorum bunları çünkü demogoji sanatında Nobel alır hepsi.Çarşaflı,pardüseli kadınlara çok büyük saygım var çünkü onlar gerçekten inandıkları için kapanmışlar belli ki,gösteriş yok,pozitif ayrımcılık yaşamak için mış gibi yapmıyorlar.Makyaj yapmazlar,topuklu giymezler,bacaklarını ya da memelerini seçemezsin kıyafetlerinden.Ve bu kadınlar seni yargılamazlar,yaradılanı yaradandan ötürü severler.Doktorluk yaparken her iki anlattığım türde kadınlarla da çalıştım.Süslümanlar her türlü hileyi hurdayı isterlerdi,sahte rapor,başkasının ilacını yazdırma,ilaç küpürü yazdırma falan,ben itiraz edince de devletin imkanlarını niye kullanmayayım vs.Halbuki çarşaflı ya da pardüseli hastalarım asla bu tür isteklerde bulunmaz ve hak geçmesinden de ödleri kopardı.Özetle,yeni bir din yaratılmış ülkem artık bir Ortadoğu ülkesi ve hırsızlık,ahlaksızlık,kadına - hayvana eziyette tavan yapmış bir ülke.Yaratanlar ve yaratılmasına yardım edenler dilerim gün yüzü görmesinler...

                                                    İnsanlık onuruna,tüm dinlere aykırı bir şiddet tecavüz...Hiçbir kadın yaşamasın bu acıyı.Tecavüz sadece yatırıp bir kadına zorla sahip olmak da değil üstelik,istemediği erkeklerle evlendirilen kadınlar,zorla kaçırılıp evlenilen kadınlar,tecavüze uğrayıp tecavüzcüsüyle evlendirilen kadınlar hayatları boyunca tecavüze uğruyorlar.Erkekler ,vicdanlarınız nerede,kutsal kabul ettiğiniz anneleriniz de kadın cinsi farkında mısınız?Şerefli bir erkek,inançlı bir erkek hiçbir kadına kendi isteği dışında elini sürmez.Kadınlar,oğullarınızı kendi cinsinize karşı adam gibi yetiştirin.Bir kadının canını yakan bir erkekğe önce annesi sırtını dönmelidir.

                                                   Güle güle Cansel,güle güle şiddet mağduru tüm kız kardeşlerim...Gittiğiniz yerde gün yüzü görün,öyle umalım......

45 yorum:

Handan dedi ki...

Kalemine sağlık, çok güzel söylemişsin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok söylenecek şey var değil mi Handan,yazık insanlığımıza,kayboldu gitti

sevdicann dedi ki...

Söylenecek çok şey var aslında. Ülkemizde Müslümanlık farklı bir dine dönüştü. Müslüman bir ülke gibi göremiyorum ben.Ciplak dahi olsa bir kadına dokunmaya hakkı yoktur. Artık normal görünmeye başlandı tecavüz. Erkek ya elinin kiri yapar dedikçe analar, diğer analar ağlayacak. Bizler küçük yaştan itibaren erkek organını ovup,sevip baş üstünde tuttukca bişey sanacak kendini. En çok dine zarar verdi müslüman olarak biryer lere gelenler. . Malesef Türkiye'nin hali içler acısı.

oytunla hayat dedi ki...

Ne güzel demişsin..
Diline sağlık...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hepimiz ortak noktalarda birleşiyoruz işte,suçun büyük bölümü anaların,akrabaların,ne rezil bir inanç sistemi geliştirdiler.Lanetlenen Kureyş kabilesinin günümüzdeki versiyonunu yaşıyoruz.Hz. Muhammet ,Allah'ın selamı üstüne olsun,böyle mi yaşamış??Yok kutlu doğum haftaları,yok peygamberin doğum günü,uydur uydur milleti uyut.Adam namaza giderken yolda yürüyen gebeye laf atıyor,ne biçim şişirmişler seni,diye.Vallahi kulaklarımla duydum.Rezillik,putperestlik almış başını gidiyor.Son peygamber kitapta belirtildiği halde,bazı liderlere peygamberlik ünvanları vermeler,ayak öpmeler,tarikatçılık.Hepsi İslam dininde yasak olan şeyler.Biri de açıp kitabımda ne yazıyor diye okumaz.Töbe töbe,kendi anana bacına cinsel istek duymak haram değildir diye fetva verenler,ölmüş karınla altı saat daha sex yapabilirsin diyenler.Bu ne ,Kureyş işte bu.Lilafi Kureyşin ilafihim,rıhleteşiteyi vessayf,rabbi hezel beytillezi,et amenehum,mıncuın ve amenehum vessayf.( latince harflerden dolayı olan hataları Allah affetsin). Müslümanlar zebani gibi görülüyor artık,çok çok haklılar.İngiliz bir arkadaşım var,yirmi küsür sene önce Müslüman olmuş,çok korkuyorum Müslümanlar'dan diyor.Ne diyeyim,ben de korkuyorum...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ahh,Şebo...

Unknown dedi ki...

Sevda Hanım,
Bloğumda ben de paylaşamıyorum, Özgecan'dan sonra yapamadım, içim dağlanıyor. Ama yazabilen arkadaşlarımın yazılarını da destekliyorum. Mümkün olduğunca paylaşmaya çalışıyorum.
Yazdıklarınız öyle eksiksiz ki, belki söylediklerim tekrara düşecek, affedin. Erkeklerin eğitilmesi için, maalesef ki kadınlardan başlanması gerekiyor. Çünkü ülkemizde, çocuk eğitimine duyarlı babalar olsa da, maalesef ki çoğunlukta başlı başına annenin verdiği eğitimle çocukların belli bir mantığı oluşuyor. Göster oğlum .ipini kızlara, oğlum büyüyünce ne canlar yakacak, 3 yaşındaki çocuk için büyüyünce seni oğluma alacağımlar la büyüyor bu çocuklar. Birçok ailede, aile içi şiddet, erkek çocuk, annem sesini çıkartmıyor, demek ki olması gereken bu diyor. Kız çocuk demek ki susmalıyım, erkeğin buna hakkı var diyor. Büyüyünce, aynı anne babası gibi bir aile kuruyor.
Bir kadının, açık giyiniyor, hakediyor demesine hiçbir anlam veremiyorum, mantığım almıyor, alamıyor. Tecavüz edersen ve tecavüz ettiğin intihar ederse, ya da ölürse birkaç yıl yatarsın, çıkarsın. Başı kapalı Ispartalı Nevin'i unutamıyorum. artık nasıl bir çaresizliğe düştüyse, nasıl bir mecburiyette kaldıysa, tecavüzcüsünün başını kesip, köy meydanında sallandırmıştı. Müebbet aldı.İlk başta dehşete düşüren bu olaydaki Nevin'in neler yaşayabildini düşündüğümde, maalesef ki Cansel olayından sonra daha iyi anlayabiliyorum.
Kendi yaşıtlarımızı belki kurtaramadık ama inşallah çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirip, evlatlarımızı kurtarabiliriz.

Büşra Bayram dedi ki...

Tecavüzün ne derece iğrenç bir şey olduğunu insanlık duygusu olmayan anlayamaz. O yüzden o tip insanlara açıklama yapmamak gerek. Bana kalırsa sansasyon olsun diye böyle konuşuyorlar. Mevzunun örtünme ile alakası yok ki, kadına örtün emri gelmeden evvel erkeğe gözünü ört emri gelmiştir. Dini din gibi yaşamaktansa, dini böyle kötü yerlere çekmeye çalışan insanlara ben hakkımı helal etmeyeceğim. Çünkü ben de Müslümanım,ben de kapalıyım. Sokağa çıktığımda bana o saçma düşüncelere sahipmişim gibi baksalar; işte o düşünceleri yayanların suçudur bu.

Tecavüze uğramış gencecik bir kız çocuğunun derdini dertleneceğimize, giyimden kuşamdan konuşuyoruz. O adamın psikolojisinin bozukluğuna veya toplumun gittiği yolun yol olmadığına kimsenin bir şey dediği yok. Kolay yolu seçip kadını suçlamak en güzeli

Kadın olmak zor efenim bu hayatta.
Geçenlerde yazısını yazmıştım:
http://hayalmeyalbuschra.blogspot.com.tr/2016/02/kadn-olma-sorusal.html

Mini oda.blogspot.com dedi ki...

Kelimelerin kifayetsizleşip boğazımıza dizildiği an yazınız şifa gibi geldi.Kaleminize sağlık.

bücürükveben dedi ki...

İran, Afganistan, Irak, Suudi Arabistan peçe, burka giysen de tecavüze uğruyorlar, şiddete uğruyorlar, kadınlar gazla kendilerini yakarak ölümü seçiyorlar, bunların din anlayışı yazdığın gibi sahte. Bir metre kumaşı başa örtünce dini bütün olduk sanıyorlar, kumaştan namus olmaz, beynin için fitne fesat doluyken hele. Tesettürlü kadın tecavüze uğramazmış hahahaha palavraya bak, ulan bu ülkede 6 aylık bebeğe tecavüz edildi, hadi onu bıraktım oğlan çocuklara da başörtüsü takacağız? Her gün orada, burada, Kuran kursunda, merdiven altında bir oğlan çocuğa tecavüz ediliyor, 7 -8 yaşında kız çocuklar, 7 - 8 yaşında oğlan çocuklar da mı kuyruk sallamışlar? Kuyruk sallamazsa tecavüze uğramaz diyen herkesi kendi gibi sandığı içindir...beyninin içi fahişe ama gören tesettürlü sanır...kimseyi kandıramazlar.
Çok sinirlendim haaa en iyisi susayım...

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Blogumda bende paylasmiyorum. Ama face'de...:))
O salagi bende gordum, darisi basina o zaman dedim:) Iyi, ahlakli yetistirilmemis bir erkek icin acik, yada kapali, farketmiyor. Dini kendi istedikleri gibi gorup yasamaya, ve yasatmaya calisanlar yuzunden dinimizin guzellikleri elden gitti:(
Isvicre havaalaninda birebir yasadim hem oy calma girisimci ruhlarini, hemde ful makyaj, dar pantolonlu ve kaburgalari sayilacak kadar dar ve acik renk badili kizla, uzun ayak bilegime kadar etegim, ve uzerinde beyaz uzun kollu hirkam ile ucaga yetismeye calisirken, basim acik diye bana nasil aciyarak bakmalarini:))
Hani derler ya parayla imanin kimde oldugu belli olmaz diye, para artik bellide, iman gercekten belli olmuyor. Gercekten musluman hayati yasayanlarda ne yazikki paylarini aliyorlar, bu soysuzlar yuzunden

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amin canım amin,kadının kadına karşı acımasızlığı üzüyor beni.Konuyu direkt tesettüre getirmeleri çok acı veriyor.Sanki başı açıkların hepsi aranıyor,gidin hepsine yapın demek oluyor,yazdıklarının hepsi çok doğru ve anlamlı.Tecavüz edene saldırmak lazım o sözlerle.Konunun kapanmaya yönlendirme kampanyasına döndürülmeye çalışılması can yakıyor.Oysa ki dinin temelinde insan ayırmak yasak zaten,günah herkese eşit günah.Şimdi Nevin'e yapılan ne peki,Nevin kocasını aldatsaydı toprağa gömecek olanlar sıra ona tecavüz edene gelince aslan kesildiler.Allah katında hepsinden şikayetçiyim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz,ne iyi yaptınız.Ne güzel yorumlamışsınız,yazınızı da okudum,örtünme yazınızı da okudum.Emrin en büyüğü iyi insan olmak,kalbi temiz tutmak.Allah kullarını ayırmamış,bizim haddimize mi ayırmak?Dediğiniz o kadar doğru ki,Allah katında dine zarar veren herkesten ben de şikayetçi olacağım.Bu ülkede kapalı ya da açık olmak başınıza gelecek şeylerden sizi korumuyor kadın olarak.Erkekler kendi İslami görevlerini kadınların sırtına yüklemeye o kadar alışmışlar ki.Karısının kafasını örttü mü en iyi Müslüman olduğunu sanan şerefsizler dışarıdaki kadınlara istediklerini yapabileceklerini sanıyorlar.Aylar önce feys hesabıma arkadaşlık isreği yollayan hiç tanımadığım erkeklere karşı savaş açtım.Denemek için profil fotomu baş örtülü güneş gözlüklü olarak koydum,daha fazla istek geldi.Yani bir fark yaratmadı başörtüsü.Sonunda hepsini ifşa ettiğim için atrık o tür istek gelmiyor.Neticede açık ya da kapalı aynı tacize maruz kalıyoruz.Son yıllarda pompalanan açık kadın dinsizdir,çalışan kadın orospudur vs. söylemlerinin yarattığı izlenim insanları dinden soğuttu.Üniversite yıllarımda arkadaşlar başörtüleriyle derslere girebilsinler diye eylemler yapardık,bazen delleniyorum,haram olsun sizin için yaptıklarım diyorum.Sonra pire için yorgan yakma diye kendime kızıyorum.Tam bu noktada işte başını örtmeyen kadınlarda,süslüman kadınların yarattığı düşmanlık duyguları en çok dine zarar veriyor.ne yazık ki herkesi aynı görmeye başladık,kendimi zaptetmeye,vicdanıma seslenmeye çalışıyorum ,yapma belki Allah'ın sevgili kuludur diye içimdeki düşmanca duyguları engellemeye çalışıyorum.Oldukça muhafazakar giyinen bir tipim,kadın vücudunun meta olmasına karşıyım,sokakta yürürken benden çok daha dikkat çekici daracık seksi kıyafeti ama başında iyice kabartılmış caf caflı başörtüsüyle yürüyen bir bayanın benden çok saygı görmesi beni yaralıyor.İkimizi yan yana koyuyorum İslami anlamda ben dah uygun giyinmişim ama başım açık sadece,diğer hanım yasak olan her şeyi yapmış ama başı kapalı sadece.Toplumun gözünde o Müslüman ve namuslu ben inançsız ve namussuz oluyorum.Çok incitici ve düşmanlık duyguları yaratan bir his.Ne demek istediğimi anladığınıza eminim.Hepimiz çok yaralıyız bu konuda.Oysa karışık bir toplumuz,haşemayla denize giren yengemin kızı bikini giyiyor,ben yüzücü mayosunun üstüne şort giyiyorum.Kimse kimseye sen daha inançlısın ya da daha az inançlısın demiyor.Şekilsel İslam'dan kalbi İslama'a geçebilirsek o zaman inancı yaşamanın huzuruna kavuşabileceğiz.Arkadaşınız ne güzel demiş,pazardan aldığım elmalar çürük çıkmadığında anlayacağım İslam ülkesi olduğumu...Açık kapalı her kadınımız kutsal ve dokunulmaz kabul edildiğinde,dayak ve şiddet görmediğinde inanacağım.Bir de sizi yakalamışken rahatsız olduğum başka bir konuyu açmak isterim,peygamberimize efendim deme hususu.Hz.Muhammed 'bana efrndim demeyiniz,evrenin efendisi birdir ve tektir ' demişken ,ona peygamber efendimiz,Muhammed buyurmuş ki gibi ifadelerle anarak ,hem ( Allah'ın selamı üstüne olsun ), Muhammed'in ruhunu incitmiş hem de onu günaha ortak etmiş oluyoruz.Dinimizde günlere ve kişilere özel anlamlar yüklemek de ,mezarlara türbelere çul çaput bağlayıp onlardan bir şeyler beklemek de yasakken,son yıllarda gittikçe artan bir putlaştırma durumu var.Ne yazık ki engelleneceğine medya ve yöneticiler tarafından kuvvetle pompalanıyor.Hepsinden davacıyım,hepsine kulluk hakkım haram olsun.İnandığım dini korkunç bir hale sokanlara lanet olsun.Kadına yapılan şiddete ses çıkarmayan,indirim uygulayan,pompalayan ,buna neden olan yönetici,din adamı,erkek ,kadın her kim varsa Allah sorsun onlardan.Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz.Sevgili peygamberimiz kadına şiddet konusunda hadis de söylemiş,işaret parmağınızın ucuyla dürtebilirsiniz demiş ama bir seferlik diye belirtmiş.Hani peygamber efendiniz di,neden işinize geleni yapıp gelmeyeni görmezden geliyorsunuz??Çok uzattım,kusura bakmayın,hep gelin,her zaman beklerim.İncitecek bir şey yazdımsa affedin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz,çok sağolun,çaresiz kaldık,ne yapabiliriz,yazıp çizip isyan edebiliyoruz bir tek.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok doğru Müjdeciğim,bak ben oğlan çocukları unutmuşum,Allah belalarını versin demekten başka bir şey gelmiyor elden.Dediğin gibi bebeğe tecavüz ediyorlar,daha ötesi yok.Tecavüzcüler idam edilsin,hiç değilse hadım edilsin.Bu konuda bu kadar sert düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Bence de dediğiniz gibi müslümanlık mı çıktı ne o süslümanlar aynen dediğiniz gibi dindar nesil dindar nesil dediler anca kindar nesil olabildik. Çok güzel yazmışsınız. Noktasından virgülüne kadar katılıyorum. Kaleminize sağlık

bücürükveben dedi ki...

Kesinlikle idam, hiç değilse hadım. Ama bu ikisi de yapılmadığından dün Ekşi Sözlük'te bir yorumcu yazmış ki, yazdığı şeyi yıllardır ben de düşünüyorum. (aklın yolu birdir eminim başka da düşünen çoktur). Filmlerdeki gibi bir gizli infaz timi kuracaksın. Özellikle bebek, çocuk, kedi, köpeğe tecavüz edenleri tespit edeceksin. Adalete bırakmadan kendin hesabını keseceksin. Bildiğin gizli örgüt kurmak şart.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yani artık adaleti kendimiz sağlamak durumuna geldik vallahi,iyi yazmış eline sağlık kim yazdıysa.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ah Mevlüdem ahh

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol küçüğüm,bizler sonraki nesli düzgün yetiştirmeye çalışıyoruz ama ne çare,bu kafaları yetiştirmeye devam edenler oldukça ...Bu arada seni hala takip edemiyorum ben,oysa ki blogunda yeniden takip butonuna tıkladım.Benim kontrol panelimde adın değişti ama adına tıkladığımda ben eski bloguna atıyor.Yazılarını görmüyorum kendi panelimde.Neyi eksik yaptım acaba...

emredersinizzz dedi ki...

Kaleminize sağlık. Ne geliyorsa bu yobazlardan geliyor.Bloğunuzu çok sevdim bundan sonra takipteyim:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Her zaman beklerim,hoş geldiniz.İzmir'e gelince ben de alacağım zart kremden :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Sevdacım zavallı Cansel'in durumunu haberlerde izledim elbette. Bu olay bu memlekette ne ilk ne de son olacak. Benim insanlara güvenim de kalmadı inancım da. Çünkü bu haber verilirken hep aynı cümlelerle ve bütün gün, öğrencinin bir süredir öğretmeniyle yakın olduğuna dair dip not geçirildi. En az olayın kendisi kadar iğrençti. 12. sınıf öğrencisi bir kız çocuğuyla 18 yıllık bir öğretmenden bahsediyoruz. Evladı yaşında! Velev ki bu kızcağız "deli uyandı". Pedegojik formasyonu olan bir öğretmenin kendisine özel bir yakınlık gösteren öğrencisini geri çevirebilmesi gerekmez miydi? Kaldı ki bu da haber bitirilirken verilen bir dip not, bir alt yazı, bilinç bulandırma, bile isteye bir algı çevirme operasyonudur bence. "Bakın bu kız yolluydu zaten" demektir. El insaf! Ölüyü bari rahat bırakın.
Cansel öldü gitti, yavrucuğu üç gün sonra ailesinden başka kimse hatırlamayacak.
Ben asıl bu tecavüzcülerin psikolojisini merak ediyorum. Davulun bile dengi dengine çaldığını bilmezler mi? Bu küçücük kızlar benim dengim mi demezler mi? Kızı kadını bırakın dün mumyaya tecavüz edildiğiyle ilgili bir haber başlığı okudum, gerisini midem kaldırmadığı için okumadım. Nerede bu olay bilmiyorum. Hayvana bile tecavüz edebiliyorlar. Ve bunlar kendilerine Müslüman diyorlar. Karılarının başlarını kapattırıyorlar, dışarı adım attırmıyorlar. "Hamile sokağa çıkmasın, kadın çalışmasın, kahkaha atmasın, sıkılırsa kocası akşam arabayla gezdirsin" diyen profesörlerimiz var bizim! Ben daha ne diyeyim? Kadına; erkeği azdırmamak için ne yapıp ne yapmayacağını bildiren hoca efendilerimiz var. Tv lerden sepet dolusu paralar kazanıyorlar ve her halde hak ediyorlardır da biz fesatızdır.
Valla içim şişti kendi yazdıklarımdan da nefret ettim. Ne memleket bacım burası böyle? Tertemiz birdin olan Müslümanlığı da yaralıyorlar. Müslüman olmak da bu kadar basit bir şey değil aslında.
Allah'tan korkuyorum. Kurunun yanında yaş, yaşın yanında taş mazallah!
Allaha emanetiz hepimiz.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.
Ben de güncel ya da gündemi meşgul eden konulara yer vermemek için çok direndim, ama olmadı. En son yaşadıklarımızdan sonra geçici bir süre blog sayfamdan uzaklaşmak zorunda kaldım.
Cansel kardeşimizin başına gelenlere elbette üzüldüm. Hem de öğretmeni tarafından bu eylemin gerçekleştirilmiş olması çok daha üzücü ve toplum olarak nerede olduğumuzun çok açık bir işaretidir.

Ne oldu bize? Neden bu kadar canavarlaştık? Neden bu kadar sorumsuz, şuursuz ve bilinçsiz bir toplum olduk? Ben akıl erdiremiyorum.

Yaşadığı bu travmaya dayanamayarak canına kıyan Cansel kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesi ve yakınlarının acılarını hafifletmesini ve sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum.

İslamın ana gayesi, insanın dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaktır. Ancak, bu inkar edilemez ilk ve son ilkeye karşı çıkılmış, İslamın sadece ahiret mutluluğu için geldiği yalan yanlış asırlarca yazılmıştır. Bu yaklaşımı perçinlemek ve desteklemek için de kurumlar (tarikatlar ve ahiret terminalleri) ortaya çıkmıştır. Tarikatlar İslamı ahiret dini olarak işlemek suretiyle kendileri dünyanın zevkini çıkarmaktadırlar.

Selam ve dualarımla.

aronpera dedi ki...

Sevda abla ne güzel yazmışsın ve iyi ki yazmışsın :( Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hem bizi hem çocuklarımızı.. çocuklarımız ne zaman yanlarında ne zaman karşılarında olacağımızı bilmeli.. büyük konuşmak istemiyorum ama zorbalari da anne babalar yetiştiriyor zulme uğrayanları da..önce oyuncaklarina sonra evdeki esyalara ardından okuldaki parktaki esyalara bitkilere hayvanlara ve ardından insanlara zarar veriyo çocuklar.. ilk yaşlarında oyuncağını kıran çocuğun yanında "bizimkine de oyuncak dayanmıyor hepsini kırıyor hahahahah" dersen çıta yükselir.. okullar zorba çocuklarla dolu kendinden güçsüzü ezmeyi oyun haline getirmişler..

İlgininrenklidunyasii dedi ki...

Çok açıklayıcı olmuş. Teşekkürler.

Türkan dedi ki...

Aynı dertten muzdaribiz Sevda hanım. Ülkemde patlayan bombalar , tecavüzler bitmek bilmiyor. Kaban etkinliği için yayın hazırlamaya dahi elim varmadı.
Face de yapılan abuk subuk yorumları hiç sormayın . Konu dışı olacak ama ,dikiş grubunda kısa bir etek modelini nasıl dikerim diye sorana ' günah bunu giyme, benden söylemesi'diyenler varken ne söylesek boş.
İbadetin giderek şekilleşiyor . Halkta şöyle bir inanç var.' Allaha şükür Kuran okuyanlar artı ' Artıda anlayan , uygulayanlar azaldı . Orada yalan söyleme , başkasının hakkına el uzatma diyor. Uyguluyor mu? hayır . Olsun okuyor...
Maalesef erkek çocukları da istismara uğruyor ülkemde . Geçen sene burada zihinsel engelli erkek çocuğu tecavüze uğradı, aile şikayetçi oldu . Köyün lafta ileri gelenleri ve muhtar arabuluculuk yapmaya kalktı. Çocuğun babası da zihinsel engelli zaten , babası parayla yaptırdı , iftirası dahi yaptılar .
İçim acıyor yazdıkça , düşündükçe . Ne oluyor , nereye gidiyoruz????

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

çok doğru yazmışsın çok.İŞ ailede başlıyor ailede bitiyor.Sen şiddet uygulayıp karşı şiddeti de şakşaklarsan sonuç bu oluyor.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

bilinçli olarak geliştirilen bir durum bu Nurtenciğim.Toplumu ne kadar cahilleştirirsen,kadını ne kadar toplum dışına itersen,dinsel korkuları ne kadar pompalarsan o kadar kolay yönetirsin toplumu.Bizler farkındayız bu durumun da ,televizyon karşısında uyutulanlar tam istedikleri kıvamdalar,taa menderes zamanından bu yana yürütülen bir proje bu.Savaşla yenemedikleri ülkemi bu yolla yenecekler.Rahmetli Atatürk yazmış nutukta işte;dahili ve harici mihrakların olacaktır diye.Hiçbir ülke bu kadar hain yetiştirmemiştir.Bu da İsmet İnönü'nün lafı.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

ne güzel belirtmişsiniz;kendileri dünyanın zevkini çıkarmaktadırlar.Vatikan cennetten arsa satıp,tanrıya kalmış günahı affetme ya da affetmeme durumunda pederlerini yetkilendirmiş.Suudiler İslam'ın temeline ters bir şekilde bir zümre elinde krallıkla yönettikleri ülkelerinde kapalı kapılar ardında vur patlasın çal oynasın,halka ve özellikle kadınlara ise yaşama hakkı yok.Oysa ki dinler,hayatı düzenlemek,güzelleştirmek ve herkesin eşitliği için gönderilmiştir.İnsanoğlunun elinde oyuncak olup,sömürü yoluna dönmüştür.Bu güne kadar değişmeden gelen tek din olarak öğrendiğimiz İslam'ın şimdilerde uygulanış biçimine bakıyorum da,benim bildiğim öğrendiğim dine hiç benzemiyor diyorum.Ya yeni bir din geldi ya da değişime uğradı.Çok acı çok......

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

ha,eteğin boyu kısa olamaz ama tüm vücut hatlarını ortaya dökecek şekilde daracık dikebilirsin.Tesettür abiyesi diye bir şey var,akıllara zarar,memeler,popolar neredeyse göbek deliğinin izi ortada,ama uzun ve baş kapalı.Kuranı sittin sene okusan bir gram faydası yok ki,emir boş boş okumak değil ki,ne dediğini anlayıp öğrenmemiz ve uygulamamız emrediliyor.Mesela cami içinde müzik aleti kullanmak,müzik yapmak yasaktır.Oysa ki mevlüt adı altında bir sürü çalgı aletini camiye sokup mikrofonlar eşliğinde bangır bangır şarkı söylüyorlar.Camide kuran dışında bir şey okunamaz oysa ki.Bir hastam vardı,sırf gerçekten ne yazdığını anlamak için Arapça öğrendi,ah doktor hanım,bilseniz aklınız şaşar,yıllarca bizi nelerle uyutmuşlar derdi,kapalı pardüseli bir hastamdı.Allah çoktan lanetleyecek bizi de ,gerçek din adamları,gerçek inananların yüzü suyu hürmetine yaşıyoruz işte.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

ah Server hanımcığım,gerçekten Allah korkusu olan bir insan önüne gelen haramı ne yer,ne dokunur.Bizim gelin bizden kaçar,başını örter kıçını açar diye bir laf var ya,( kusura bakmayın olduğu gibi yazdım ), süslümanların durumu da bu işte.İslam'ın erkekler için de kuralları olduğunu ve hatta bu kuralların kadınlarınkinden daha ağır olduğunu öğretecek birileri lazım,gerçek din adamları Kuran diliyle konuşuyor,yönetim diliyle konuşmadıkları için oradan oraya sürülüyorlar,hak ettikleri görevleri alamıyorlar.ne çok inciniyoruz değil mi,sığınabildiğimiz tek varlığımıza da ambargo koydular...

deeptone dedi ki...

kübo geldi hanıııım :)

dekubad dedi ki...

Tüylerim diken diken okudum, elinize kaleminize sağlık.
Ne diyeceğimi bilemiyorum bu aralar, acı veriyor gündem, bela okumak, lanetlemek bilmemne bir yere kadar. Duyup duyup da hiçbir şey yapamamak eksik hissettiriyor kendimi :(
Van'da hemşirelik yapan bir arkadaşım anlatmıştı, bir tecavüzcüyü muayeneye getirmişler, jandarma kızcağızın ailesinden zorla kurtarmış, ağzı burnu kırık. Doktor bey sedyeye almış, perdeyi çekmiş, beş dakika sonra iç kanamadan öldüğünü rapor etmiş. Duyduğumda "helal olsun doktora" dedim. Sonra insanlıktan çıkıyorum herhalde diye düşündüm.
Ben doktor olsaydım aynısını yapardım, canı ben vermedim, ben alamam inancındayım ama, yapardım. Hatta canını yaka yaka yapardım. :((( Şimdi bile tecavüz haberi konuşsak, "ben cezaevindeki adalete güvenirim" lafı çıkıveriyor ağzımdan. Neye dönüşüyorum ben böyle ya...

emredersinizzz dedi ki...

Bloğuma misafir olmanıza çok sevindim:) Kesinlikle alın.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Geldim geldim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla adaletin olmadığı yerde karşı şiddeti çözüm olarak görüyoruz artık,ne yapalım.Sanırım bana getirseler eğer tek doktor ben değilsem vicdani rette bulunarak ellemezdim o pisliği.Aynı cümleyi ben de kuruyorum,cezaevinde verirler cezasını diye,aynı hesap işte,adalet yok.

Ayselce örgüler dedi ki...

Okudukça içim ağladı gözlerim ağladı çaresizlik hissettim aklıma bir sürü şeyler geldi ne kadar zavallı bir haldeyiz bunları haketmiyoruz erkek egemenliği ne zaman son bulacak hele de müslüman erkeklerin akılları sadece uçkurlarında ama ben bunu çocukluklarından beri gelen yetiştirilme tarzlarına cinselliği ayıp günah yasak olarak öğretilmelerine bağlıyorum çünkü yasak olan her şey insanoğluna cazip gelir ,gözleri aç karınları aç beyinleri hepten aç ve doyumsuz söyleyecek çokk şey var arkadaşım düşüncelerini öyle güzel aktarmışın ki eminim hepimizin hisslerine demek istediklerimize tercüman olmuşun şuan içimi çekerek yazarken SÜSLÜMANLAR ifaden aklıma geldi nede güzell tanımlamışın bizlerin başı açık günaha giriyoruz da onların yaptığı nee fuul günahkarlar haberleri yok , ya da beyinleri basmıyor amann ne mağdur bir toplum ve ülkeyiz azıcık akıllı olalım başımız zaten katliamlarla ocaklarına ateş düşen garibanlara üzülmekle dolu birde Cansel gibi olaylar gündem de :( avazım çıktığı kadar bağırmak , kötüleri şu dünyadan yok etmek ya da tek tek asmak istiyorum :((

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kalbi imanın gerçekleşmediği yerde ,İslam kurallarının sadece kadınları bağladığı yerde,kuralların kafalara göre uydurulduğu yerde daha çok bağırırız narinim.Çok güzel yazmışsın.Bizim gelin bizden kaçar,başını örtüp kıçını açar,bizde Müslümanlık bu oldu artık.İleride de erkeklerin hayatını yaşadığı,kadınların da eziyet gödüğü diğer ortadoğu ülkeleri gibi olmamız amaçlanıyor.Kadının kadına ettiğini kimse yapmıyor.Neticede erkekleri kadınlar yetiştiriyor.Ben oğluma diyorum ki,bir tek kadının gözünden yaş akıtırsan sana hakkımı haram ederim.Bütün analar benim gibi düşündüğünde biraz düzeleceğiz.

Derya dedi ki...

Çok güzel anlatmissiniz. Hem anne hem baba sorumlu. Bizim 3 çocugumuz var ogullarimi ve kizlarimi esit yetistiriyorum. Esim de öyle. Hatta kizim abilerinden daha atak daha kendine güvenen bir çocuktur. Garip bir paralel süslümanlik türedi dediginiz gibi :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoşgeldiniz,kapitalist dünyanın kapitalist süslümanları işte,satılık din,bir nevi Hirıistiyan adetleri,tarikata,hocaya,yöneticiye parayı ver cennetten yer kap misali,Allah halimize acısın.

Nuray dedi ki...

Offffffffffff ,offfffff offffff Sevdacığım hem fikirim seninle canım,ben de blogda çirkinliklere yer vermemeye çalışıyorum,bu bazen bizim giyinip kuşanmaktan başka bir şey yapmıyormuşuz gibi algılanıyor ama ne yapalım....
Yetiştirdiğim iki erkek çocukla,öğrencilerime doğruyu güzeli,özeli,özgünü öğretmekten başka yapabileceğim bir şey yok ama onun da çook önemli olduğunu düşünüyorum ....O kadar çok can sıkıcı konu var kii (bu yayını da yeni gördüm daha) Bir blogırı okuyorum sanırım kapalı,blog yazdığı için duyduğu suçluluğu yazıyor,ama ayrılamadığını da söylüyor,sonra kendi kendine ben kötü bir şey yapmıyorum ki diyor...Üzüldüm yaa işte senin o dediğin,akıl hocaları onlara sürekli günah işliyorsunuz,cehenneme gideceksiniz türlü baskılarından olsa gerek,kendini sorgulayıp duruyor....Bir arkadaşım öğretmenler gününde telefonda size özendim diyor,arkadaşlara yemeğe gidelim dedim diyor,arkadaşları da demiş ki,biz erkeklerle yemeğe gitmeyiz ,günah...ve bunlar öğretmen,yaa bunların kafasında sadece tek bir düşünce mi var,sadece kadın ve erkek cinsiyeti.....sen bir şey paylaşmıştın facede,Japon kızların etekleri ile ilgili,o kadar haklı ki ve o kadar hoşuma gitmişti ki..Okumuş cahillerle dolu etrafımız ne yazık ki ve din kullanıla kullanıla yapılıyor ya her şey deli oluyorum.....
Bir başka blogır da şöyle yazmış yabancı dergilerdeki,her şeyi uyguluyorsunuz,onu hıristiyanlar yapıyor,siz aynı onların evleri gibi yapamaya çalışıyorsunuz falan filan..eee peki interneti de,cep telefonunu da onlar buldu,hiç kullanma o zaman...Ben de çok doluyummm aslındaaa......Canım öpüyorum senniiii,gülelim daimaaa

deeptone dedi ki...

off ya ne ülke olduk yaaa.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa,ben de bunu yayınlamışım ama cevap yazmamışım,çok ince noktalara değinmişsin Nuraycığım,öyle aptallar ki teknolojiyi sonuna kadar kullanıp televizyon günah diyorlar.Uyduruk hoca hastalıklar için doktora gitmeyin şunu için bunu okuyun diyor ama kendi soluğu acilde alıp bayan doktora teslim oluyor.Cahil halk suçlu,cahil kalmakta ısrar ettikleri için.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne diyeyeim,emeği geçenlerin Allah belasını versin.Beddua suç unsuru değilmiş bu arada,hihihi