16 Şubat 2016 Salı

NOSTALCİK PAZARTESİ-AY BENİMKİLER HEP SALIYA KAYIYOR,İDARE EDİN

                              Sokağınızdaki evsiz canlıları görmezden gelmeyin olur mu?Kedi,köpek,kuş ne varsa ,ekmeğinizi suyunuzu bölüşün onlarla.Hayatları çok zor;açlık,soğuk vs. yetmezmiş gibi bir de şiddet görüyorlar.Sokaktaki canlara şiddet gösterenleri uyarın hatta tehdit edin,çünkü hayvanlara eziyetin kanunen cezası var,fotoğraf ve video çekin.Sadece çekim yapmanız bile yıldırıcı olacaktır.Etrafınızdaki çocuklara hayvan sevgisini aşılayın.Evinizde,arabanızda kimsesiz hayvanlar için mama bulundurun.15 kg mama 35-50 lira arasında Migroslar'da ya da sanal marketlerde var.Migros zaman zaman acayip indirimler yapar mamalarda.Mama alamıyorsanız,bayat ekmeklerinizi sütle ıslatıp içine biraz sıvı yağ koyarak süper besleyici ve enerji verici bir mama yapabilirsiniz.Sokaklarınızın parklarındaki bir ağacın altına bırakacağınız mama kimseyi rahatsız etmez.Belediyenizden parka barınak bırakmasını isteyebilirsiniz.Bir çok belediye istek üzerine parklara kedi evleri yerleştiriyor.Lütfen yoklarmış gibi yanlarından geçip gitmeyin ,sadece tatlı bir söz bile söyleseniz bir hayat kurtarabilirsiniz.Hayvanların duyguları yoktur diyenlere asla inanmayın çünkü bizim gibiler,her türlü duyguyu yaşıyorlar.Sokağınızda yaralı bir hayvan gördüğünüzde belediyenizi arayın,çoğu belediye veterinerlik hizmeti de sunuyor.Acı acı bir miyavlama ya da uluma duyduğunuzda kayıtsız kalmayın,ne olduğuna bir bakın.
                             Buyrun benim kızlarımdan biri,şimdilerde göremeyip merak ettiğim bir can,

SOKAKTAKİ CANLAR İnancınız ne olursa olsun,tüm inanç sistemlerinde, yaratıcının yarattığına yardım etmek,sevgi vermek emredilmiştir.Benim inancımda der ki;'hayvanlar sessiz kullarımdır,onlara eziyet eden de,yardım eden de karşılığını alacaktır'.Hz.Muhammed (SAV) bir hadisinde;'hayvanlara merhamet edene Allah da merhamet eder',demiştir.Eminim tüm inanç sistemlerinde benzer kurallar ve söylemler vardır.Tüm dinlere saygım sonsuz ve elbette ki tüm inananlara da.Neticede hepsinde iyi insan olmak,canlılara faydalı olmak emrediliyor.Ve tabi ki her hangi bir dine inanmayanlara da saygım sonsuz, bu son derece kişisel bir karar.Ancak bir şeye inanmasanız bile, insan olmanın gereğinde şefkat ve yardım yatıyor.Yani demem o ki;lütfen sokaklardaki canlara yardımlarınızı esirgemeyin.Paylaşacağım videodaki can,onu beslemeye başladığım ilk günden beri,ben bagaj kapağını açar açmaz izleyeceğiniz dansı yapıyor.Sanırım bu bir teşekkür dansı.Buyrun;Sokak Köpeğinin Dansı'na tıklayın

https://youtu.be/qyWoMdfqMvA

12 yorum:

Handan dedi ki...

Dün Kadıköy'de giderken yere uzanmış bir sokak köpeği nasıl insanların gözünün içine bakıyor. Birisi elini uzattı, hemen fırladı yerinden sevdirdi kendini. Ah ah... Ne yazık ben korkarım, çok sevemem. Ama evde kalan yemekler, ekmekler, etler ne varsa bahçedeki boş arsaya bırakırım. Bir de kuşlara özellikle kışın bulgur, ekmek veririm. Korksam da sevmiyorum demek değil :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne güzelsin Handan,korkabilirsin tabi ama seviyorsun işte.Onlar da tıpkı bizim gibi sevilmeye muhtaçlar,Kadıköy belediyesinin hayvan hizmetleri harika çalışıyor,yaralı,aç falan hayvan görürsen ara hemen,mobil ekipleri gelip ilgileniyor.

bücürükveben dedi ki...

Çok iyi yapıyorsun Sevda'cığım, yalnız biliyorsun değil mi, böyle yapanlara düşman olup, hayatı zehir edenler de var. Ben çok çektim. Bir evimiden taşınma nedenlerimden biri buydu. (topu topu iki kediydi, apt. bahçesi de kocamandı), şu andaki apartmana taşınınca tövbe dedim, kedi bakmam, (çünkü malum alışıyor zavallılar alışınca bırakamıyorum) ama tövbemi tutamadım. Alıştı yine 1, 2 kedi. Aksilik dişi kedilermiş, yavruları oldu mu? Eh gelsin "Müjde bahçeye kedi doldurdu!". Son iki yıldır neyse ki, toplamda dört komşu olduk, onlar da kedilere bakmaya başlayınca, benim yaptıklarımı yapmaya başlayınca ONLARIN VARLIKLARINDAN GÜÇ ALDIM, komşular da 4 kişi olunca (hatta Sertaç arkadaşım "voltran gücü" olmuşsunuz diye yorum yapmıştı:) ama şimdi o 4 komşudan biri yaza evleniyor ve uzak bir yere taşınıyor..diğer iki komşu zaten benim oturduğum apartamnda değil bitişik apartmandalar ve onlara laf gelmez, zaten benim kadar meşgul olmaları da mümkün değil, ikisi de evli, birinin kaynı hasta artık pek bizim apt. bahçesine gelip kedilere bakamıyorlar doğal olarak, öteki komşum da iki çocuklu, eşi, kendi işi gücü hele yazın bir dolu akrabası doluşuyor ta Almanya'dan vs. yani o da artık bana güç veremez...ben yine SAP gibi kalacağım haziranda! O yüzden EVDEN YİNE TAŞINMAYI CİDDİ CİDİ düşünüyorum. Tek başıma bu çirkeflerle mücadele edemem, bana güç veren kimse olmayacak eminim artık. Ve inşallah satabilirsem satacağım, ve gittiğim yerde tövbeliyim kedilere bakmamaya:(( günahı buna sebep olan çirkef ve okuma yazması bile olmayan zır cahil kötü komşulara olsun..:(
çok yazdım kusura bakma...
sevgiler..

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ben severim ama disarda!!! :)
Elimden geldigi kadar yemek veriyorum, hatta bir tane camonu kedim oldu:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet Müjdeciğim,hep aynı şeyler yaşanıyor,böyle durumlarda ben laf söyleyeni çemkiriveriyorum,zaten bizim parka kedi evi koydurduk,herkes mamayı ya da yemeği oraya bırakıyor.Park yoksa da ağaç dibine.Hayvan besleyeceğine kimsesiz çocuk besle diyene de,ben hayvanları besliyorum,kimsesiz çocukları da sen besle deyiveriyorum.Deliliğe vurmak en iyisi.En iyi savunma saldırıdır.Bir arkadaşım da,hayvan besliyor diye kendisini şikayet etmeye kalkan komşusunu gözlemlemiş,apartan kurallarına uymadığını saptadığı hareketlerini yakalamış,izinsiz tadilet falan,ben de seni şu sebeplerle belediyeye şikayet edeceğim demiş.O oldu,bir daha gıkını çıkarmadılar.Kardeşim dekedi besliyor diye şikayet aldı,mamaları boş arsaya bırakmaya başladı,sonra da apatmandaki iki komşusunu kedi sahibi yaptı,kendisinin de beş tane var.Kedili apartman oldular.Böyle böyle baş edeceğiz bunlarla.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İçerde dışarda farketmez ki Mevlüdem,sev ,doyur,arada başını okşa ona yeter.Hem börtü böcek,yılan ,fare barındırmazler etrafında,nimet gibi.Her türlü doğaüstü yaratığı da uzak tutarlar.Ben kedim yokken yazlıkta çok korkardım geceleri,şimdi top atılsa uyanmam,çünkü Çapi gece boyu bekçilik yapıyor.

oytunla hayat dedi ki...

Ne güzel birşey yapıyorsun doktorcum. Dediğin gibi hepimiz elimizden geleni yapmalıyız bu konuda.
Bende arada sırada Oytun'la birlikte evimizdeki yemeklerden yada süt, su vb gibi şeyler veriyoruz ama bu düzenlilik şeklinde değil. Bunu hergün yapmalıyım dedim o minnoşu gördüğümde :)
Kıyamam ben ona nasıl da sevinmiş :)
Konuyla ilgili dediğin gibi en azından ekmeği sütle ıslatıp versem bile bir aç doysa o bile kar...

Güzel yüreğine sağlık arkadaşım...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ah Şebo,özellikle s,zin oralarda o kadar aç ki hayvancıklar,yazlıklar boşalınca ölüyor çoğu.Bir de çocuklarına oyuncak alır gibi alıp alıp,giderken bırakıyorlar.Ulaşabildiklerimiz bati aç kalmasınlar.Bir alıştın mı,hiç zor değil inan.Yüreğine sağlık.

Ayselce örgüler dedi ki...

Sevgili Sevdam sen başlığı salıya kaydırdığından yakınıyorsun bense daha yayına yeni geldiğimden inan nete giriyorum ama ateş alırcasına neyse gelelim konuya öyle çokk yazmak istediklerim var ki ama gecenin bu saatinde uzatmayacağım tek kelimeyle kedi hastası aşığı ve konuşamayan bütün canlıların dostuyum iyi ki varlar iyiki onlara karşı sonsuz sevgim var onlarsız hayat düşünemiyorum .Videonuda izledim ben onu yerimm onu yaradana kurban olurum :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

narinim,sen de iyi ki varsın,dünyayı hayvanlar ayakta tutuyor saflıklarıyla,bir de hayvan senenlerin iyilikleri

deeptone dedi ki...

off yaaaa bak bi de cansel çıktı şimdi napcaz yaaa umut neşe kalmadı milletimizde yaa.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ortadoğu ülkesi olmanın gerçekleri bunlar,ben blogda bu tür şeyleri yayınlamıyorum ya da yorum yapmıyorum ama feys hesabımda yağıp gürlüyorum.Bazı çakma Müslüman örtülü bacıların yazdıklarını görsen,insanlığından utanırsın.Bir süslüman şöyle yazmış;neden hep başı açık kızlar tecavüze uğruyorlar hiç düşündünüz mü,çünkü kadın kuyruk sallamazsa erkek bir şey yapmaz...Bu zihniyete karşı dilim tutuluyor.O süslümanı iki yakasından tutup sarsmak istiyorum,bu ülkede 80 yaşında başı örtülü pamuk nineler de tecavüze uğruyorlar,kediler-köpekler-eşekler-inekler ve bilimum hayvanlar da tecavüze uğruyorlar,onlar da mı kuyruk salladılar,seni kara vicdanlı yalaka pislik,demek istiyorum.Bir başka süslüman da,Müslüman bir erkek tecavüz eder mi ,diye eleştirene şöyle diyor,tesettürlü kadınlara kimse yan gözle bakmaz,onlar da açık saçık gezmesinler,ben tesettürlü bir bayan olarak böyle kızlara dönüp dönüp bakıyorum,erkekler ne yapsın??Yani erkeklere yasak günah yok,onların Müslümanlığından da kadınlar sorumlu,kadın örtülerin arasında saklanacak ki erkek günaha girmesin,ne kolay Müslümanlık be.O yaratığa da demek istiyorum ki,ben de bir kadın olarak,başını bir parça bezle kapatmış,ful makyajlı,daracık tunikli,skkiny pantolonlu,seksi yüksek topuklu süslümanlara dönüp dönüp bakıyorum.Ama demiyorum bunları çünkü demogoji sanatında Nobel alır hepsi.Çarşaflı,pardüseli kadınlara çok büyük saygım var çünkü onlar gerçekten inandıkları için kapanmışlar belli ki,gösteriş yok,pozitif ayrımcılık yaşamak için mış gibi yapmıyorlar.Makyaj yapmazlar,topuklu giymezler,bacaklarını ya da memelerini seçemezsin kıyafetlerinden.Ve bu kadınlar seni yargılamazlar,yaradılanı yaradandan ötürü severler.Doktorluk yaparken her iki anlattığım türde kadınlarla da çalıştım.Süslümanlar her türlü hileyi hurdayı isterlerdi,sahte rapor,başkasının ilacını yazdırma,ilaç küpürü yazdırma falan,ben itiraz edince de devletin imkanlarını niye kullanmayayım vs.Halbuki çarşaflı ya da pardüseli hastalarım asla bu tür isteklerde bulunmaz ve hak geçmesinden de ödleri kopardı.Özetle,yeni bir din yaratılmış ülkem artık bir Ortadoğu ülkesi ve hırsızlık,ahlaksızlık,kadına - hayvana eziyette tavan yapmış bir ülke.Yaratanlar ve yaratılmasına yardım edenler dilerim gün yüzü görmesinler...