14 Ocak 2016 Perşembe

VEEE TOMBALAAAA,YOK LEN ŞAKA ŞAKA

                 Pazenle gaza getirmelerim sürecek ancak şu sıra kardeşim için bir kaç şey dikiyorum.Sırf Melined'i kıskandığıma ben de kardeşime bir şeyler dikmeye başladım :)) Mevlüdem kardeşine,kankasına,yeğenlerine bir şeyler diker hep.Aaa,dedim,ben kusur kalamam ben de yapacağım.Şaka bir yana ,yıllardır vakitsizlikten ancak kendime bir iki şey dikebiliyordum.Şimdi vakit bol ya,nihayet yüreğimin yarısı bacıma sıra geldi.İlk parça kaşe kumaştan kolsuz bir elbise.Jile olarak da kullanabilecek.Modeli 1968 Burda'sından diktim.Bu elbiseyi dikerken Pfaff Ambition makineme bir kez daha hayran oldum,verdiğim her kuruşu hak ediyor.Overlok ,dikiş bir arada aynı makinede;profesyonel bir iş çıkardı ortaya.Elbetteki overlok makinesi gibi hızlı overlok yapamıyor ama ben de seri üretim yapmıyorum neticede...


                                                                           

Gördüğünüz gibi oldukça profesyonel iş çıkardı makinem.
             Elbisenin kumaşı kaşe olduğu için astar da çalıştım.Astara yarım santim dikiş payı bırakıp direkt overlok dikişi yaptım.


                                                                          


Prova şansım olmadığı için etek ucunu açık bıraktım,İzmir'e gittiğimde giydirip boyunu ayarlayacağım.Kardeşim minik,kompakt bir hatun olduğu için elbiseyi giyip size gösterme ihtimalim hiç yok.O yüzden askıdaki haliyle idare edin.Giydirdiğim zaman foto çekerim.Yani umuyorum çekerim,kendisi fotoğraf çektirmeyi sevmez çünkü.Buyrunuz,

                                                                          


                                                                         








41 yorum:

EQ dedi ki...

Bacim sen okullara gittin yillarca, koskoca doktor oldun, dikisle nakisla nezaman ugrasabildin de böyle güzel seyler dikebiliyorsun?
Hani derler ya bazen "ayy ben okudum,ben bilmem, böyle ev hainmi isleriyle ilgilenmeye vaktim neyim yoktu" Ahanda buyur, en güzel örnegi! Kadin hem okumusum hemide dikmis. Cocuk da yapmis kariyerde. Cok pis hayraninim doktorcum. Arz ederim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hiii,çok teşekkür ederim Ayşeemm,bir de cerrah olaydım tam olacaktı da yarım yarım olmayayım birini tam yapayım deyip anne olmayı seçtim.Arada onun özlemi oluyor.Ben on yaşımda oturdum dikiş makinesinin başına Ayşem.Her gördüğünü merak esen ,mutlaka yapması gereken tiplerdenim,o yüzden belki de hepsini bir arada yaptım.Annem çok beceriklidir,belki de ondan göre göre ,öyle olmak gerektiğini düşünmüşümdür...

dr.coffee dedi ki...

Hazir elbise gibi olmuş masallah :) güle güle kullansin kardesiniz :-)
Pazenden sıkıldıniz mi yoksa :D

Nuray dedi ki...

Kardeşini de düşünürmüş :)) Sevdacım çok şık olmuş,jile fikri çok güzel tarzının eski olması daha bir güzell..Ben de çok severim jileyi...Tamamladığımda benim ekose de jile olcak :)) Astarı mastarı pek bi güzel olmuş,canım ellerine sağlık,sevinecek kardeşin ne güzelll

bücürükveben dedi ki...

Merak ettiğim şeyi Ayşe sormuş:)))valla hakikaten kolay rastlanır bir bileşim değil, biliyor musun 1 yıldır kabanımın düğmesini dikemedim :)))sonunda hava soğudu da diktim (3 düğme üstelik:))))model çok güzel 68 yıllarının zarafeti var, rengi kahverengi mi, pembe mi anlayamadım yalnız, çok açık mavi de bu modele çok yakışır...bence bir tane de açık mavisinden kendine de dik ne dersin?...eline sağlık...:)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Sevdacım ellerine sağlık arkadaşım. Çok şık bir jile olmuş. Kardeşin hakkını verecektir eminim. Bu hafta biraz çalışkandım ben de. Ama biliyorsun makina su koyverdi. Şimdi gidip senin makinanı araştıracağım nette. Bir de ne zaman aldığını öğrenebilir miyim? Çünkü ben de benim Singer'den ilk 2 yıl falan çok memnundum. Neyse oğlum bu akşam geldi. Yüzüne güler dedesiyle servise gönderirim ben artık makinamı. Eğer bir arıza çıkmazsa bir de iğne kalınlığı meselesi üzerinde durup artık nasıl olsa dikiş dikiyorum diye overloğa doğru yöneleceğim demektir. Haa bu arada unutmadan; o astar nasıl bir astar öyle? Valla yüzünden daha havalı. Bazan denk geldiğinde ben de güzel astarlar kullanmayı seviyorum. Olmadı eteğini bastırırken zigzag modellerden birini kullanarak süslüyorum. Kimse görmese de ben onun süslü olduğunu biliyorum :) İç çamaşırı felsefesi bir nevi. Gerçi usanmışsam o işten, yalap şap bastırdığım da olmuyor değil hani. O zaman da amaaaan, müşteri mi beğenmeyecek, kendime dikiyorum, hazırlar bundan daha kaliteli değil diye kendime teselli veriyorum :)
Sevdacım saat yarın olmak üzere, ben ufak ufak kaçayım arkadaşım. Daha dişler fırçalanacaaaak, pijamalar giyileceeeekkk... Nihayetinde ben emekli değilim (snıf snıf), daha uzunca bir süre sabahın köründe kalkmak zorundayım. Hadi kaçtım, iyi geceler.

Yelek dedi ki...

Yayının başlığını görünce bi küçük dilimi yuttum. Sonra oh dedim. Birde tombalayı yapta biryerlerde kendimi vuruyum. Ay o bacına diktiğin jilenin güzelliği ne öyle. Allahım rengi ayrı güzel, modeli ayrı güzel. Güle güle giysin kardaş. Elllerine sağlık kız.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol çömezim.Yok pazenden sıklamam,mümkün değil,aşığım o kumaşa.Arkadaşlar da bir iki parça yayınlasın devam edeceğim dikmeye.Kardeşime gideceğim de,şimdi onunkileri yetiştirme telaşındayım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Nurayııımm,kız çok özledim küçümenimi,yanına gideceğim de,giderken eli dolu gideyim dedim.Küçümen dediğim de kırkdört yaşında ama öyle minik bir şey ki,ben onu hala beş altı yaşında görüyorum,bebeğim o benim kıızz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Rengi devetüyü Müjdeciğim.Fotolarda çıkmıyor tam olarak.Biliyor musun ,aynısından ben de lacivertini dikeyim kendime diye düşünmüştüm.Mavi de iyi fikir.Ya oldum olası aşırı meraklı biriyim ben,her gördüğümü denemek istiyorum,o yüzden her şeyi bir arada yapıyorum işte.Annem bana hep der ki,sen ev kızı olmalıydın,beraberce dünyayı dikerdik.....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Nurtenciğim.Makinemi alalı bir yıl oldu.Ama yıllardır hayalimdi.Eski makinem Singer Cobra,aldığım günden itibaren düz dikişinden hiç memnun olmadım ama onun dışında bir problemi yoktu.Fakat Pfaff'ı aldıktan sonra makinenin insanın işini nasıl kolaylaştırıp mükemmelleştirdiğini anladım.Şiir gibi dikiyor,sesi çok çok az,tutmadan bile dikiş dikebiliyorum.Uzun kenarları dikerken otomatik dikiş düğmesine basıyorum,ben kahvemi içerken o dikiyor,kız valla bak.IDT diye bir sistem yapmışlar kumaşı tutuyor ve kaydırmıyor.Daha bir sürü özelliği var.Bu serinin başka çeşitleri de var ama ben 1.0 olanını tercih ettim.Çünkü diğer çeşitleri değişiyor ama 1.0 serisi yıllardır üretiliyor.Demek ki dedim,bu seri çok iyi çıkmış üretmeye devam ediyorlar.1.0 dan hariç 1.5 2.0 falan üretilip kaldırılıyor ama 1.0 hep üretilmiş.Diğerlerinden bir iki desen eksik,ekranı dokunmatik değil falan.Bence alacaksan Pfaff Ambition 1.0 süper bir makine.Tüm Pfafflar iyi zaten.Benim makine profesyonel makinelerden bir önceki adım.Daha basit özellikleri olan bir Pfaff da tercih edebilirsin.Ben makinemi almadan önce neredeyse bir yıldır araştırıyordum zaten.Dikiş blogları,makine forumları,gezmediğim yer kalmadı,herkes Pfaff diyordu,ben sadece modeline karar verdim ve aldım.Oy amma yazdım he.Astarı da hiç sorma,kardeşim minicik bir hatun olduğu için astarda şanslı oldu.Bu kumaşı bir liraya bir tezgahta buldum,minik bir parçaydı.?Dikişçilerin ortak durumlarını yazmışsın,bazen ben de amaan kim görecek diyorum yani,hihihiii

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol atom karıncam.Kız valla ben de pek beğendim diktiğimi hihihi.Daha bir süre pazen yok korkma,kardeşime gideceğim de eli boş gitmeyeyim diye ona dikiyorum bu ara.Daha iki elbise daha dikeceğim,sen rahat rahat dik pazenlerini :))

Handan dedi ki...

Bir ablam bile yok anlıyor musun, ah ah :) Görümcem bişeyler örerdi eskiden o da formdan düştü. Annem ise şu durumda: http://metebilge.blogspot.com/2006/11/kitap-kurdu.html

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaaa,kıyamam ben sanaaaa,bir şey diyeceğim,sen meraklı kadınsın,niye öğrenmiyorsun ki dikmeyi.Kim bilir neler yaparsın,ha,bir düşün bence bu işi :)))

Handan dedi ki...

Hahahaha, benim kıyafetlerle hiç işim yok ki dikiş dikeyim bacım :) Kot pantolon ve tişörtten öteye geçemedim daha :) Ama Barbi bebeklere patronla elbise dikmişliğim vardır bak :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahaha,bak bildim ben.Çünkü sende bu merak varken yapmamana inanama yani.Barbilere elbise diktiysen kendine haydi haydi dikersin.Küçük kıyafet dikmek çok zordur çünkü.Kız sen de kendine tişört,kot dikersin,fena mı olur??

Unknown dedi ki...

Astarı görünce, bundan da bir elbise çıkar ne güzelmiş dedim. O zaman yeni bir atasözü üreteyim hemen : Astarı yüzünden güzel :)
Ben çok severim böyle jile/elbiseleri. Çok güzel olmuş, elinize sağlık. 10 parmağınızda 10 marifet maşallah, biraz dolaşayım blogda, elimi kolumu sürteyim ekrana da bana da geçsin :)
Kocaman sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim,ne tatlısınız...Astar muhtemelen giyimlik kumaş diye satılmıştır önceden,bir liralık parçaların olduğu tezgahtan almıştım :)))

oytunla hayat dedi ki...

Annenle babana sorarmısın Sevdacım... Hiç akça pakça, eh biraz da eline yüzüne bakılır cinsten bir çocuğu yanlışlıkla kaybetmişler mi :))) Hayır o ben olabilirim de ondan soruyorum... Kesin ben senin kardeşinim ahahaaaa :)
Şaka bir yana elbise güzel olmuş, rengini çok sevdim ben... İyi günlerde giysin kardeşin...

Gökçe dedi ki...

Çok güzel olmuş, ayyynısından ben de dikicemmm :))
En sevdiğim elbise tipi bu, bir yıl öncesine kadar alışverişlerimde aradığım model hep buydu, buldum mu kaçırmazdım:) Dikişe başladığımdan beri ne elbise ne etek, hiçbirşey almadım :) "Amaaan, ben bunu dikerim" şeklindeyim sürekli :)
Astarına ve içinin teeertemiz overloklarına da bayıldım, ellerine sağlık :)

ANTİGONE dedi ki...

Sadece son fotoğrafları koyup, vay efendim İpekyol'dan, Roman'dan bacıma elbise aldım deseydiniz bu kadar kıskanmazdım valla! Ne kadar temiz bir iş çıkarmışsınız! Bence makineniz değil, siz övgüyü hakediyorsunuz sayın meslektaşım ;DD

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Senin bu kiskancligina en cok Veda sevinecek bence:)) Hatta sana degil, bana tesekkur etmeli:))))
Her kiskanclikta boyle uretkenlik yapsa ne guzel olurdu!!!
Cok guzel olmus bayildim. Kumas ayri guzel, astar ayri guzel, dikim hepsinden guzel. Ellerine saglik. Optum en kocamanindan...

Ayselce örgüler dedi ki...

Bu kadar güzel mağazadan alınmış gibi dikiş dikmek zorundamısınız yahu azıcık kusurlu olsa olmamı :)) gerçek şu ki pek bir beğendim bacın şanslı bende kardeşime 2 tane elbise diktim şimdi öğrenmek için o da kursa gidiyor .Bende kızıma ve kendime dikiyorum şimdi yine kızıma ekru renk kaşe kumaştan uzun ceket dikiyorum astarlama hiçç çalışmadım bu modelde deneyecğim inş. düzgün olur eee napimm illaki bir şeyin acemiliği olacak sizler gibide olacağım kafaya koydum :)) bana çok güzel örnek oluyorsunuz dikin anacığım dikin kapayım sizlerden bir şeyler ..Pazenlerim geldi Volkan bey 4tanede küçük parçlar koymuş dikeceğim modellerden vazgeçtim başka bir kalıp arama içersindeyim varsa önerebileceğin sevinirim doktorcuğum :)
Ellerine sağlık kardeşin severek giysin öptm. şekerim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahahaha,evet evet,yıllardır arıyoruz biz onuuuu.Çok sağol Şebnemciğim...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Garficiğim,ben de çok seviyorum bu modeli.Bak pazende de çok şık oluyor deneyebilirsin.Yayınlarımı bir tara,Hatırlatma başlıklıda pazenden bir jile giymişim.Ne zevkli değil mi,aaa buna bu kadar para verilmez ayol,ben dikerim bunu demek :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çakıltaşııı,meslektaş mıyız gerçekten???Çok tatlısın ya,o nasıl kibar bir iltifat yahu,öptüm seni.

Gökçe dedi ki...

Aklıma geldi pazen ama ince kalmaz mı jile için, olur mu diyosun? Görmemişim ben o jileyi, hemen bakıyorum..
Deniyim ben bi en iyisi, teşekkür ederim fikir için :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ehehehehe,söliiciiim Veda'ya,sırf Mevlüdem'i kıskandığım için diktim,senle ilgisi yok,aç Mevlüdem'e teşekkür et diye hahahaha.Yok kız,dedim ki zaten.Mevlüde hep dikiyo kardeşine ben de sana dikeceğim diye.Bende numara yok kardişiiimmm.Ben de çok öpüyorum seni,hasretle hem de.

Gökçe dedi ki...

Gördüm şimdi hatırlatmayı, çapiye odaklanmışım ben o fotoğrafta sanırsam :D
Süpermiş jile, başlıyorum haftasonu :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ayselciğim çok sağol,övgü almak bu işin en tatmin ediyi yanı yahu. Ben otuzaltı yıldır dikiyorum,öyle olunca bayağı profesyonelleşiyor insan.Sen de aynı bizim gibi olacaksın işte.Bizim de hala sorup öğrendiğimiz,nasıl yapılmış diye araştırdığımız bir sürü şey oluyor ki.Astar işi bir alem,sorma valla.Bir süre yapmayınca unutuyor insan.Öncesen bir kaç video izlersen rahat edersin.Ben önce elbiseyi astarladım birirdim ,tabi bir iki deneme yaptıktan sonra,hihihihi,elbiseyi ütüleyip yayınladıktan sonra da astarlama videoları izledim.Sen benim gibi yapma,önce izle hihihihii.Anlayacağın,dikiş acayip bir hobi,öğren öğren bitmiyor.Bir şeyi az yapınca unutuyorsun falan,sen daha şimdiden çok iyi gidiyorsun,narinim....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aslında divitinden daha da tok dururu ama o fotodaki parça da pazen,yirmi yıllık falan o elbise,ilk günkü gibi duruyor hala,hiç de formu falan da bozulmuyor giyerken.O jilenin askıda hali de var ama başlığını hatırlayamadım şimdi,Dikiş başlığı altındaki yayınlara bir bakarsan bulursun.Robadan falandır o,robasında dantel falan var.

deeptone dedi ki...

ay sen şimdi de dikiş doktoru mu aldın hanimiş hanimiş bakayım. overlokçu doktor :)

Nuray dedi ki...

Sevda makineyi öyle bir anlatmışsın ki gidip hemen alasım geldi...Ne o öyle sen kahve içerken dikiyor,kızz gerçekten gerçek mi :))))inanamıyorum valla

renklidesign dedi ki...

Çok şık olmuş. Ellerinize sağlık.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız valla,uzun kenarları dikerken kumaşı düzgün şekilde ayarlayıp bırakıyorum o dikiyor,arada kontrol ediyorum tabii ama gerçekten elimde kupam neskafemi içiyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ehi ehiehi,sevdim bunu dikiş doktoru,çok iddialı isim olurmuş bloguma,tüh keşki öyle koysaymışım adımı,hihihihiii

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Özlemciğim,sana yetişmeye çalışıyorum :))

Fatma Basaran dedi ki...

Gerçekten çok şık ve muntazam bir elbise olmuş. Ben de ablama kızkardeşime sürekli dikiyorum onlar beğenip giydikçe daha da mutlu oluyorum . Elinize sağlık sağlık sahibi iyi günlerde giysin:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

biliyorum, sizi takipteyim zaten,çok zevkli değil mi sevdiklerimize bir şeyler dikmek?Güzel yorumunuza teşekkür ederim:)

aronpera dedi ki...

Sanki sarar dan alınmış :) o kadar Prof. görünüyor.. maşallah hem güzel hem akıllı hem marifetli allah nazardan saklasın

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hehehehe,teşekkür ederim yahu :))