9 Ocak 2016 Cumartesi

VALLA FIRÇAYI YİYECEĞİM ŞİMDİ !!!

                Hahahahaa,geçenlerde Nuray öğretmenim aynısını bana demişti,şimdi sıra bende.Ama valla bu elbise geçen sene yarım kalmıştı.Singer makinemin çağanoz dişlisi kırıldıydı ya hani,hah işte taaa o zaman atmıştım dolabın dibine sinirden.Kız yazııık,kıyamadım,ööyle gözümün içine bakıyordu,aldım diktim.Ya,bi durun yaaa,kızmayın.Ama ben size fikir olsun diye dikiyorum bunları yaaa.
                 Bak şimdi,model şuydu,


Çizimi de şu,


ben yakayı ve önden düğmeli halini değiştirip divitine uyguladım.Oldukça alengirli kol dikişi var,bayağı bir uğraştırdı.Kol altları tuman ağı gibi parçalı falan.Tabi bir de bu kalıp akan kumaşlara göre bir kalıp ama ben böyle deneysel takılmayı seviyorum ya,bir deneyeyim dedim.Model Burda'dan



Şincik efenim,ahan da sonuç böyle oldu.Arkası yarııınnn.Aaa,dur ayol,kız gelme beee,ay dur diyooommm,Ebruuu kurtar beniiiiiii!!!!!!






26 yorum:

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Abla bu ne hız valla yetişemiyorum tek kişilik fabrika gibisin :D yalnız elbisenin modeline bittim yaa ♥_♥

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hehehehe,yaşlı kadın işleri bunlar,hehehehe

bücürükveben dedi ki...

Çok güzel bir elbiseymiş gerçekten, çok hamaratsın gerçekten eline sağlık, güle güle giy canım:)
fırça niye yiyeceksin anlamadım ama:)))))
sevgiler:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

çok hızlı dikiyorum diye kızıyor arkadaşlar da,ama ben emekli adamım başka işim yok ki diyorum,gene de yavaş ol diyorlar.işte ondan yiyeceğim azarı hihihiii

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Yok Sevdam bu sefer model caldigin icin yiyeceksin fircayi:))
Kiz ne yaptin sen oyleee????
Dun o kadar arayislarimdan sonra dedim ki: niye 60'lar modeli ariyorum ki, kumasimiz zaten yeteri kadar nostaljik, modern modelle birlestireyim ben bunu dedim, ahanda tam boyle on arka V yaka, onden etek ucuna kadar dugmeli bir model dikmeye karar vermistim. Hatta sen cok cekiyor bu kumaslar once yikayin dedigin icin yikadim kurutmadan cikmasini bekliyordum.
Yiktin beni Sevdamm yiktiiinnn:(((
Ama genede dikecegim.
Cok optum hamarat arkadasim benim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Mevlüdem dik bacım,zaten benimki düğmeli değil,yakası da V değil,hihihihiii.Değiştirdim ben modeli

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

yalnız inşallah yüksek ısıda kurutmamışsındır.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Hee yok, eletrikli kaloriferin uzerine koydum, ben bloglari gezerken oda kurudu:)) Simdi gidiyorum atolyeye

Ayselce örgüler dedi ki...

Aldın kumaşları habire dik canım sonucu gördükçe bir an önce bu kumaşlardan çeşitlemeler yapmak istiyorum amma aaa nerde benim kumaşlar yola bilem çıkmadı :))))kumaşının desenine modeline bayıldım cnm. sanırım üzerinde resimleyeceksin merakla bekliyoruz terzi ustası divitin kraliçesi<3

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yok Aysel,daha yenilere başlayamadım bu evde vardı,geçen sene kesmiştim de makinem bozulıüunca kalmıştı.Efenim estafurullah,ustalık nerede biz nerede ama kraliçeliği kabul etmek istiyorum,ayol aşığım bu kumaşlara,Kız o kadar aldım gördün,daha hala da yeni gelecekleri bekliyorum.Allah ıslah etsin beni hihihihi

Terzi Begum dedi ki...

Çok çok çok güzel olmuş! Sayenizde yarın bir pazen elbise dikesim geldi ;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaşasın...

Ayselce örgüler dedi ki...

Yarımlar bitince ben çok mutlu oluyorum rminim sende aynı duyguyu yaşadın :) ayy kumaşçı TC istiyor sizlerde verdinizmi biraz tırstım çünkü kızkardeşimin başına bir olay gelmişti o yüzden istemiyorum vermeyi acilll cvp. blogcanım bekliyorum inş. hemen görürsün :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet verdik,çocuk güvenilir çocuk korkma.Mevlüde ödemeyi yaparken bankacı yanlışlıkla euro olarak yapmış havaleyi.Mevlüde farkımda bile değil.Birazdan Volkan bey aramış,uyarmış,euro yollamışsınız diye.Düşünsene üç katı para.Alışveriş yapan herkes memnun kaldı Aysel korkma.

Nuray dedi ki...

Hızlı ve çalışkan kadın ..Yoksa huysuz ve tatlı kadın mı olacaktı :))) Canımm çok güzel görünüyor,renk o güller çok canlı,tabii üstünde daha bir anlam kazanacak biliyorum ve üstünde görmek için de sabırsızlanıyorum...Akşam kulaklarını çok çınlattım ,misafirim vardı resim öğretmeni arkadaşım ,pazarda pazen bakmış ,metresi sekiz demişler,çok pahalı dedi,hemmen senin bloğu açtım gösterdim,burdan verelim sipariş dedim...Onun eşi de doktor ve Bursalı ordan da tanıdık çıkarmaya çalıştım sizi de :)) Tanıtırken ne diyorum biliyor musun: o da bizim gibi deliiii

Ayselce örgüler dedi ki...

Ohhh içimi rahatlattın canısı o zaman hemen adres bilgilerimi veriyorum .Helal olsun öyle çalışana.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Canım benim,yaşasın delilik kız.Keşke herkes bizim gibi deli olsa.Oh bak ne işe yaradı bizim etkinlik yahu.Arkadaşa selem söyle.Bir şekilde tanışıyoruzdur muhakkak.Çok öptüm,o da diktiğini senin sayfandan yayınlasın.

Yelek dedi ki...

Bak fırça kayıcam ama valla çok yorgunum. Yarın bana misafir ordusu gelecek ya hazırlık yaptım tüm gün. Artık öldüm yorgunluktan. Birde üstüne yine bir pazen dikilmiş. Bak biriktiriyorum. Bunları daha sonra görüşcez senle Sevda. Her gün bloğuma bir pazen çakmazsam ne olayım kız. Ama elbisende çok güzel olmuş. Hepten fıttırdım. Ya sabır.

EQ dedi ki...

Yaaa ne güzel birsey dikis bilmek. Süpersiniz siz dikis dikenler. Bayiliyorum marifetlerinize. Keske benim de dikis merakim olsaydi da kendime güzel güzel seyler dikseydim gönlüme göre (bababa ne bencil, sadece kendime diyo)

Ayrica "cicekler ve kadinlar, birinci cinko" baslikli yazini da okudum, resimlerine bayildim. O elbise ne güzel olmus, nasil yakismis..ve sen ne güzel bir hatunsun kadin! Maasallah!
Bayiliyorum disi kadar ici de güzel olan insanlara...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

aplaa,valla fikir olsun diye yapıyom yaaa,kızma yaaa.Kız gene diyeceğim,ben emekli adamım,gelenim gidenim de yok,dikmeyeceğim de ne yapacağım.Siz bana bakmayın.Hem etkinliğin sahibi olarak çok çalışmalıyım ki,örnek olayım;baş nereye giderse kuyruk oraya gider misali...Öpüyom seni atom karıncam benim..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ayşeee,kız ben de bir tek kendime dikiyom,boş ver.Şimdilerde Mevlüdem'i kıskandığıma,kardeşime de bir şeyler dikeceğim.Sırf kıskançlığımdan he.Kız al bir makine,youtubedan seyrede seyrede dikersin.Çoğumuz kendi kendimize öğrendik dikmeyi.Ateş gibi kadınsın yaparsın sen.

Adsız dedi ki...

bence artık ebru'da kurtaramaz seni :D
ben hafta sonunun bir gününü doktor mr vs harcadım omuz kapsülü yırtık tendonada bir şey olmuş dilimin ucunda da şimdi çıkaramadım. dün sadece kalıp çıkarıp biçki yapmak bile böyle bir şey yapmışım gibi şımartmıştı beni ki bu elbiseye tosladım. hadi buyrun bakalım

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yorumu silmek zorunda kaldım çünkü yanlış yazdığım kelimeler olmuş ve acayip bir yere gitmiş cümle,tekrar yazıyorum o yüzden.Oyy,tendinit mi olmuşsun,geçmiş olsun.Yapabileceğim bir şey olursa buradayım.Sen zevkine dik,bana bakma.Çalışırken ben de bu kadar dikemiyordum,şimdi acısını çıkarıyorum.Hem ben çok çok dikmeliyim ki,katılımcılar da gaza gelsin değil mi ama,hihigiiii

deeptone dedi ki...

ayyyy burda dergisi de efsane yaaa de miiii :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aynen öyle,hele bendeki 47 yıllıkları göreceksin.Zaten her dikiş severde bir iki tane çok eski sayı vardır.Çok eğlenceli bişi ha,mesela sen eski bir plak ele geçirsen nasıl sevinirsin,bizimki de öyle işte :))