19 Ocak 2016 Salı

KİMLERE NE İSİMLER TAKMIŞIM

            Ben de bir huy vardır,insanlara bana hissettirdikleri duygulara uygun sıfatlarla seslenmeyi severim.Zaman içinde tanıdıkça kendiliğinden aklıma geliverir sıfatlar.bakalım kimlere ne isimler takmışım,alfabetik sırayla gideceğim,inşallah kimseyi unutmam;

            AYSELCE ÖRGÜLER  ,http://ayselmelike.blogspot.com.tr/2016/01/burda-2016-mart-dergisi-onizleme.html  Kendisi bu adreste yazıyor.Ona taktığım isim NARİN.Çünkü çok narin görünümlü,narin ruhlu bir insan.Bir o kadar da kuvvetli bir ruhu barındırıyor.

            Bİ POŞET KİTAP  http://biposetkitap.blogspot.com.tr/2016/01/cekilis-hediyem-geldii o da burada yazıyor.Taktığım isim KUZUCUK,küçücük başıyla hem hukuk okuyor hem de blogunda kitap yorumluyor.Kuzu gibi bir şey işte.

            BİR http://metebilge.blogspot.com.tr/2016/01/yapmiim-dedim-ama-dayanamayacagm.html  adresinde yazıyor.Ona taktığım isim ENERJİ TOPU.O yapıp yazarken ben yoruluyorum,her şeyi planlı programlı,her şeye yetişir.

            BY ANTİGONE http://byantigone.blogspot.com.tr/2015/12/2015-dikis-guncesi-sewing-journal-2015.html onun adını kocişkosu koymuştu zaten,ben de çok beğendim aynısını yeniden taktım,ÇAKIL TAŞI.Bol gezer,bol üretir,hakikaten çakıl taşı gibi;sevimli,minicik ama pek bir güzel.

           BÜCÜRÜK VE BEN http://bucurukveben.blogspot.com.tr/2016/01/alternatif-adem-ile-havva-hikayesi.html burada yazıyor.O na taktığım isim CESUR YÜREK.Kimselerin cesaret edemeyeceği şeyleri cesurca yazıyor sorguluyor.Kendisi narin ama yüreği aslan parçası.

           CARPE DİEM http://duygusalzeka.blogspot.com.tr/2016/01/nostaljik-pazartesi-usutuk-popolar-ya.html o da burada yazıyor.Onun adı ATEŞ KADIN.Ateş parçası gibi,hem sarıp sarmalıyor hem yakıyor,hem neşeli,hem hüzünlü,hem sakin hem alazlı.Bir de ikizim,yani neredeyse ruh eşim.

           DİKİŞ MACERAM http://nelerdiksem.blogspot.com.tr/2015/12/bana-ninja-ninjaaaa-dediler.Bu adreste kendisi.Henüz adını öğrenememişken profil fotosundan ve paylaşımlarından yola çıkarak onun adını GARFİYILD koydum.İyi de yapmışım,aynı Garfiyıld gibi akıllı,komik,pratik zekalı bir mühendis o.Sadece Garfi gibi tembel değil.

           DİKTİM DİKTİM GİYDİM http://diktimdiktimgiydim.blogspot.com.tr/2016/01/dikis-odamm.html o bir edebiyat öğretmeni.Onun adı TOPRAK KADIN.Toprak gibi sade,süslü,sakin,deli,doğal,mucizeli,çok yumuşak ama çok sert.

           DOSTLAR KÜTÜPANESİ http://dostlarkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/01/yeni-yln-ilk-dostlar.html Onun adı ÇÖMEZİM.O bir tıp öğrencisi.Haliyle ismi otomatikman çömezim oluyor.Bizde,bir gün bile sonra mesleğe giriş yaparsanız,sizden öncekinin çömezi olursunuz.İsmi buradan geliyor,tıp okumakla kalmıyor bir sürü güzel kitabı da yorumluyor okuyucuları için.

            FUNDA ÇAĞLAYAN http://fundaninpenceresinden.blogspot.com.tr/2016/01/cicekler-ve-kadinlar-temali-etkinlik.html Kendisine verdiğim isim ATOM KARINCA.Küçücük fıçıcık,içi dolu turşucuk misali kendisi ufak tefek ama enerjisi ve becerileri atom gibi.Her işe el atar,her şeyi merak eder,hepsini yetiştirir,çok meraklanırsa atomu da parçalar yani.

            MELİNED http://melined.blogspot.com.tr/2016/01/yine-ortaya-karisik.html O bu alemin DELİsi.Ama en sevilen,en aranan,en okunan,en en en olanı.İçi dışı bir,kimseye kötülük düşünmeyen,herkesi seven,herkeste olsun isteyen,her şeyini paylaşmayı seven bir güzel insan.Göründüğü gibi olan,olduğu gibi görünen bir Adem kızı.Blog aleminin vazgeçilmezi.Benim ayrı ana babalardan olan kız kardeşim.Canım ciğerim kuzu sarmam.

            NURTEN BEĞENDİ http://nurtenbegendi.blogspot.com.tr/2016/01/nurtenin-dikis-makinasiyla-imtihani.html O bir HANIMEFENDİ.Sakin,çekingen,güçlü,alçak gönüllü.

            OYTUNLA HAYAT http://oytunlahayat.blogspot.com.tr/ O bir DUYGUSAL DELİ.Oğluşuna tatlı hayat yaşatan,delilikte sınır tanırmış gibi yapan,aslında çok duygusal olup bunu deliliğe vuran bir tatlı anne kadın.

            SADE VE DERİN http://sadevederin.blogspot.com.tr/2016/01/devrimin-kizi.html Blog aleminin sevgilisine benim taktığım isim,SADE VE TATLI.Tüm blog alemi tarafından tanınan ama aslında tanınmayan,bilgi ve kültür küpü,duygulu,insan meraklısı,kibar delikanlı.Sevmeyeni yok,seveni çok,her gençkızın rüyası,Kübo'nun ve üç kızçenin babası.

            SEVDİCAN http://sevdicann.blogspot.com.tr/2016/01/3-yas-cocukla-smile-oyunu.html O benim KOMŞUM.Yok o taaa Amerika'da ama gönül komşum.Becerikli akıllı anne.Genç kuşağın örnek alınasılarından.

            Daha sevdiğimiz çok da,henüz isim veremediklerim var.Kimse küsüp gitmesin.Zaman içinde daha çoook isim takarım ben.Hadi kalın sağlıcakla.

         

         

         

33 yorum:

sevdicann dedi ki...

İlahi sen güldürdün beni. Çok samimisin komşum ya. .

Handan dedi ki...

Hahahah, şu oğlan okula gitse de bir köşeye kıvrılsam modundayken görebilseydin beni :)

Günaydın :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hehehehe,simit yiyem mi senin için ,vapura binem mi komşuuu :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

e anacıım,arada şarj olmak da lazım yanii.Eminim uzanman da on dakikadır hee :))

EQ dedi ki...

Kendimi , yeni maceralara atildigi zaman bir ates topuna bürünen, dünyayi kurtaran bir süper kahraman gibi hissettim birden: "Cakar cakmaz yakan kadin! Ateees Kadiiin! Yakinda bu sinemalardaa!" Hahaaaytt:))

Canim yaa, kendimi cok enerjik hissediyorum sayende. Cok tesekkür ederim:)

Ya o degil de... bisi diicem simdi bak yine gülceksiniz: Deeptone erkek miii???? Ben onu kadin saniyodum iyi mi? Bir yasima daha girdim bacim (Al buyur, salagim diyom da inanmiyonuz)

oytunla hayat dedi ki...

Ahahahahaaaa:))
Sabah sabah hem güldüm, hem duygulandım...
Duygusal delin iyi ki tanımış seni doktorcum :)
İyi ki emekli olmuşsun da buralara gelmişsin...
Kocaman kocaman öptüm seni ♥

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

yok kız ne güleceğim,ben de kadın sanıyordum başta,taa ki profiline bakana kadar.Heheheh,al bak,aynıyız işte.Hatta önce bir geri durdum,takip ettim,baktım insan gibi insan,sonra yazmaya başladım.Yakışıyor sana ateş kadın ismi :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

oy oy oy,bak işte tam kararında koymuşum adını,tatlı ve de duygusal ve de deli kadın.Ben de iyi ki tanımışım seni.

Yelek dedi ki...

Ben zaten Atom karınca lakabımı çok seviyordum. Sana hissettirdiklerimi okuyunca daha da bir sevdim adımı. Sağol gönlü güzel kadın. Sağol pazenlerin kraliçesi. Çok öptüm.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Bak yaa cilgin'dan Deli'ye terfi etmisim de haberim yok:)
Bundan sonra bakiniz nasil resmi, nasil ciddi yorumlar birakacagim size Sevda hanim'cigim. Hatta bakiniz basladim bile.
Bir ikide ciddi yayin yapttim mi tamamdir:))
Yeni ismimi bekliyor olacagim merakla...
Ama diger yazdiklarinizida gozardi etemedim tabikii. Cok tesekkur ederim, nasil ince, nasil zarif bir bayansiniz oyle. Ay iyiki tanimisim sizi Sevda hanim bacimcigiiiimmmmm....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hehehehe,adınla yaşa Fundacığım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

yalnız Mevlude hanımcığım,baş deliliği size kaptırmayacağımı,o makamın bana ait olduğunu belirteyim de,yanlış anlamaya mahal vermeyelim.Senin ciddiyetin bir dahaki yayına kadar olur biterse tüm blog alemi olarak seviniriz.Başka türlüsünü herkes yapıyor zaten,biz seni deli istiyoruz.Canımsın.

Nuray dedi ki...

Mevlüdeeee benim için çılgınsın sen kızzz (Baş deli duymasın)

Nuray dedi ki...

Sevdaaa seviyorum seni baş deli kadınnnn,gönlü güzel kadınn :)) Ben de yakınlarda düşünmüştüm,Sevda herkeşe bir isim buluyor diye. Teşekkür ederim canımmm,ne de güzel anlatmışsın,hiç böyle tanımlanmamıştım,sevdim kısss

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hehhe,toprak anaaa,Iraz anaaa,ben de seni seviyom kız

bücürükveben dedi ki...

Ne kadar yaratıcı isimler bulmuşsun...hepsini tek tek okudum, atom karınca mı istersin, duygusal deli mi, kuzucuk mu...hepsini sayamıyorum:) ben de gurur duydum bana taktığın isimle, çok teşekkürler Sevda'cığım, ben sana isim takmadım ama doktorcum demek içimden geliyor. :)
sevgiler

ANTİGONE dedi ki...

hepsine bayıldım!

deeptone dedi ki...

deep erkek veya kadın değil ki. deep işte. cinsel ve cinsiyet açısından normal bir insan sadece bir kız veya erkek olarak bilinmek istemiyor. baba veya delikanlı değil anne veya kız da değil ki deep. kız erkek gibi ayrımlara karşı. kız blogçu erkek blogçu kız yazar erkek yazar gibi ayrımlara karşı. deep demeli kız veya erkek değil. bu elbette deep'in üçüncü bir cins filan olduğunu göstermiyor. sadece, kız veya erkek olarak düşünülmek istemediğini gösteriyor ki :) kibar insan denilebilir kibar delikanlı değil :) üç kızçenin de hımm burda annesi daha doğru oluyor. onlar benim kızlarım ben de anneleriyim. babası değil işte :)

Gökçe dedi ki...

Teşekkür ederiiim, ne güsel düşünüyorsunuz hakkımda kraliçem :)
Garfiyılddan sevgileeer :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

şöyle bir yanlış anlama olmuş,Deep Tone'un profilinde erkek diye yazıyor.Haliyle de ben kendisini erkek olarak tanımladım.Derinciğim bizim için cinsiyetsizsin sen zaten.Ama profilinde belirttiğin için,seni anlatırken öyle yazmalıyım diye hssettim.Kusurumuz varsa affola

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

nasıl istersen öyle seslen Müjdeciğim,cesur yüreğim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

biz de sana bayılıyoruz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

uyy,Garfiyıldım benim.

Ayselce örgüler dedi ki...

Yaaaa sen çok tatlısın!!! :) nerdende aklına gelir böyle şeyler hepsini okudum eminim herkes benim gibi altıncı hissinin kuvvetli olduğunu düşünmüştür insanları çok iyi analiz ediyorsun ,beni resmen tanımlamışın ayol :)hem güldüm hem şaşırdım alemsin :)sen çok yaşa emi sende bizim kraliçemizsin cana yakınsın çokk güzel bir hatunsun allah sahibine bağışlasın:)) ...espirili güzel yüreğinden kokulu kokulu öpüyorum iyiki seni tanımışım ..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oyy Narinim,çok teşekkür ederim,ben de iyi ki tanımışım seni

dr.coffee dedi ki...

Isimlerin hepsi ayri guzel, benimki ayri guzel :D
Tesekkur ederim ustat :-)
Bi de tipta bir gun bile cok fark ediyor bence.. onemli o bir gün :P

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

bak bak bak,hanimiş benim çömezim.Yemişim onların bir günlerini,ne doçlar proflar gördüm,benim yarım kadar olmayan.Ya da diyeyim ki,çok doçun profun reçetesini düzeltip hayat kurtardım ben.Atalarımız demiş ki,olacak oğlak bokundan belli olur.Ahan da sen de öylesin işte,iyi hekim olacaksın sen,önce iyi hekimlik sonra kariyer,yirim ben çömezimi,yirim.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ay dur bozma beni, zaten yaziyi yazip bitirene kadar ne ecel terleri doktum bir bilsen. :))
Kiz yok ciddiyet bana gore degil. Oyuzden herhalde kucukken camiey gider kovulurduk, cok guluyoruz diye, okulda saygi durusunda icimde volkan kaynar, her defasinda hocalardan firca yerdim gulme diye:)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız yanlış koymuşum adını ben senin,yani eksik olmuş,ÇILGIN ŞEKER DELİ daha güzel oldu,bu sabah geldi aklıma.Yufka yürekli delim benim.

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Hii yerim ama ben senii niye bu kadar tatlısınn❤ sen de benim ablamsın iştee evde öyle bi bahsediyorum ki öz ablam kıskanıyo :D seviyorum senii :*

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

ablişkon kıskanmasın,ben onun da ablasıyım ki.Sen çok tatlısın yahuu esas....

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Ayyyy ne güzel şeyler yazmışsın arkadaşım, sağol. Ama aramızda kalsın, Oytunla hayattan rol çalmışım :) İkimize de benim adresimi vermişsin. Bir ziyaretçi akını var senin blogdan bana sorma! Oytunla hayatı merak edenler de bana geliyor :) Yok kız şaka şaka. Öptüm seni güzel dost. Bizler sana ne diyoruz acaba merak ediyor musun?

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aaa,sen demesen hiç farkında değildim yahu,hemen düzelteyim.Sahi siz bana ne diyorsunuz kız,merak ettim bak şimdi