13 Ağustos 2015 Perşembe

DOĞANIN SANATINA KÜÇÜCÜK DOKUNDUM

                  Sahilden topladığım kalp şeklindeki taşları tamamladım.Öncelikle beyaz akrilik boyayla boyadım,sonra da peçete dekupaj yaptım.İkisi eşimle beni,ikisi çocukları temsil ediyor.Daha bir sürü kalp şeklinde taş buldum ama eşim güneşim,'artık abartmasan mı acaba ? ' deyince dört tane ile eylemimi sonlandırdım. Buyrunuz;



Şimdi sırada eski zigon sehpalarım var.Bakalım nasıl sonuçlanacak.Aslında yazlık elbise etkinliği için dikiş dikmem lazım ama aldığım kiloları vermeden dikmeyeceğim.O yüzden az biraz daha beklemem lazım :))


11 Ağustos 2015 Salı

BODRUM BİZE GELDİ!!!

                    Evimizin tekdüze ve sade merdivenlerine biraz hareket katalım istedim.Yıllardır aklımdaydı da,bir türlü el atamamıştım bu işe.Ee,emekli olup da vakit çok olunca,sıra bu işe de geldi.


Merdivenlerin duvarla birleştiği kısımlara kağıt bant yapıştırıp,Bodrum Mavisi'ne boyadım.Aslında böyle bir renk adı yok yağlı boyalarda ama ben bu ismi taktım :))Ne yazık ki duvarlarımız tırtıklı olduğu için kağıt bantlar fazlaca bir iş görmediler :((. Böyle olunca ben de yamuk giden yerleri duvarın rengiyle yeniden boyadım.


Boyama yapacaklara tavsiyem odur ki,tırtıklı duvarda sakın ola kağıt banta güvenmeyin.Neyse zorlu bir düzeltme işleminden sonra aklıma bazı duvarları da mine rengine boyamak geldi.Bu işlem de bitince,duvardaki el işlemesinin siyah olan çerçevesini de Bodrum Mavisi'ne boyadım.Yine bu noktada tavsiyem şu olacak,siz siz olun önce duvarı sonra merdiven birleşimlerini boyayın.Niye mi? Duvarı boyarken yağlı boyaların üstü yüzlerce minik plastik boya damlasıyla kaplanıyor da ondan.Anlayacağınız,duvar boyadığım yerlerdeki yağlı boyaları da tekrar boyadım.Eh,yapa yapa öğreniyoruz neticede.




İşte sonuç böyle oldu.Duvardaki el işlemesini orta okuldayken yapmıştım,hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadım seyrederken.


İşte böyle,beğeninize sunuyorum efendim :))