7 Ağustos 2015 Cuma

DEKOR DEKOR İÇİNDE,DEKOR BİZİM BALKONUN İÇİNDE!!!

                     Nihayet tüm dekupaj,dikim,boyama işlemleri bitti ve balkonumuzun huzur köşesi hazır.Bu arada eşimi de bu işlere fena bulaştırdım.Aşkım güneşim ( kendisine hitap şeklim bu,ne yapayım :) ) baktıki kurtuluş yok,ucundan kıyısından derken,iyice işe el attı.Mesela Migros'tan aldığımız kuş şeklindeki saksı süslerini biblo haline getirip duvar süsü yaptı.Duvara monte ettiğimiz tahta panoyu elleriyle yaptı.Ben de ,daha önceden var olan bankımızın rengine uydurarak boyadım.Bunun için mavi ve sarı toz boyayı renksiz cilaya karıştırıp istediğim tonu yakaladım ve panoyu iki kat cilaladım.Daha sonra da koyu renkli cila ile yeşilin patlayan tonunu kırdım.



Yine Migros'tan aldığımız renkli saksılara rengarenk çiçekler dikip panoya yerleştirdim.Daha önce paylaştığım objeleri de yerleştirince sıra banka dikeceğim yastığa geldi.Bu arada eşim güneşim de lambalarımızı maviye boyadı.Mobilyacıdan aldığımız süngere kılıf diktikten sonra artan kumaşla da evde var olan iki yastığa da yüz diktim.Hala daha bir parça kumaşım artmıştı,onu da küçük bir masa örtüsü haline getirdim.






Burada tam çıkmamış ama saatin altında kalp şeklinde bir taş var,onu da dekupajla çiçek kapladım.Üç tane daha kalp şeklinde taşım var,onları da kaplayınca tekrar paylaşacağım.
Hepinize bol güneşli ama bunaltmayan,sağlıklı fünler dilerim....






5 Ağustos 2015 Çarşamba

AH DEKUPAJ VAH DEKUPAJ!

                       Epeydir evde var olan promosyon alüminyum tepsiyi gözüme kestirmiştim.Tablo mu yapsam ne yapsam derken kendiliğinden bir saate dönüşüverdi.Henüz mekanizmasını takamadım ama gelir gelmez takacağım.


Fotoda gördüğünüz üzere tepsiyi önce beyaz akrilik boyayla boyadım.Sonra da pirinç dekupaj kağıdıyla kapladım.


İşte sonuç böyle oldu.Daha önce İstanbul'dayken aldığım tahta tepsiyi de tabloya çevirmiştim,


O da böyle görünüyor.Evimizin huzur köşesinde de ikisi şöyle göründüler,


Bu arada ,balkonda da eşimle birlikte ayrı bir huzur köşesi oluşturma çalışmamız bitmek üzere.Orada kullanmak üzere de kahverengi çerçeveli bir saati,deniz temalı bir saate;yine eski bir alüminyum tepsiyi de yaz temalı bir panoya çevirdim.




Bu köşenin bitmiş halini de daha sonra paylaşacağım.Eski,kenarda köşede kalmış parçalar için bir fikir vermiş olayım sizlere de.Hepinize sağlıklı günler dilerim.Umarım beğenirsiniz :)










3 Ağustos 2015 Pazartesi

HAYDİ BUYRUN MİSS GİBİ TARHANAYA!!!! Mevlüdem buyur sen baş köşeye :))

                     Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.Bulunduğum yerde internetim kısıtlı olduğu için pek sesim çıkmasa da boş durmuyorum tabiki.Dekupaj,boya- badana,dikiş ,nakış devam ediyor.Şimdiden sonra yavaş yavaş yaptıklarımı yayınlamaya başlıyorum.Bugün tarhanamı serdim ve kuruttum,böylelikle yayına hazır hale geldi.Buyrun tarife; 
                      MALZEMELER
                      Eskiden domatesi,biberi,soğanı ve sarımsağı çiğden doğrayıp pişirirdim soğuyunca da hamurumu karardım.Ancak zamanla keşfettim ki;saydığım malzemeleri kurudan yapınca hem daha lezzetli hem de daha dayanıklı oluyor.Tavsiye ederim.
                      1,5 kg köy tipi domates salçası
                      1,5 kg köy tipi tatlı biber salçası
                      200 gr toz soğan ( aktarlarda bulunuyor,büyük marketlerde de baharat reyonunda bulabilirsiniz.Herhangi bir koruyucu ya da lezzet artırıcı içermiyor)
                      200 gr toz sarımsak
                      1 demet maydanoz
                      2 kg süzme yoğurt
                      Köri,karabiber,pul biber,tuz
                      100 gr kuru nane
                      3 kg un
                      2 yemek kaşığı toz maya
                      2-3 dilim kuru ekmek
                      2-3 yemek kaşığı toz şeker (toz şeker ekleyince hem daha kolay mayalanıyor,hem de tarhananın acımtırak tadı kırılıyor.Benim püf noktam bu.)
                      Tüm malzemeyi yoğuruyoruz.Ekmek hamurundan biraz daha cıvık bir hamur karıyoruz.Eğer malzemeleri kararken hamurunuz katı olursa süt ekleyerek yumşatabilirsiniz.Baharatını ve tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın.Hamurumuzu kardıktan sonra ekşimeye bırakıyoruz.6-7 gün boyunca günde iki kez yoğurarak ekşitiyoruz.
        
  
Ekşime tamamlanınca temiz bir örtünün üzerine parça parça yayıyoruz.Hamuru yayarken çok ince ve çok küçük parçalar halinde yayarsak hızla kurur ve ufalanması zorlaşır bu yüzden biraz büyücek ve yaklaşık yarım santim kalınlığında seriyoruz.


Bu haliyle kurumaya bırakıyoruz.2-3 saat sonra kontrol ediyoruz.Eğer beze yapışmadan kalkıyorsa parçaları ters çevirip alt yüzlerini de kurumaya bırakıyoruz.


Yine 2-3 saat sonra parçaları hafif hafif parçalamaya başlıyoruz.Bu aşamada parçaları çok kurutursanız ufalanması zor olur bu yüzden kontrol süresini bulunduğunuz iklime göre ayarlamanızı tavsiye ederim.Parçalar hafif nemli olduğunda kolayca ufalanır.


Parçalar yapışmadan ufalanmaya başladığında tüm parçaları ufalıyoruz.




Tüm parçaları bu şekilde ufalayıp 1-2 saat daha kurutuyoruz.Ara ara karıştırarak tüm tarhanayı kurutuyoruz.Son olarak da robottan geçirip tarhanayı iyice inceltiyoruz.


Artık tarhanamız hazııırr.Bu aşamada 1-2 gün daha tahanamızı güneşlendiriyoruz.Ara ara karıştırarak tüm nemini kaybetmesini sağlıyoruz.Ancak bu işlem sırasında kabımızın üzerini temiz bir tülbentle örtüyoruz ki hem vitmini hem de rengi kaçmasın.Hadi afiyet olsuuuun.