23 Aralık 2015 Çarşamba

YÜN CENNETİ-YARN PARADISO

                       Yün canavarlarıııı,örgü delileriiii,şiş manyaklarııı,toplanııınnn;yün cennetine altın bilet kazandınııızz.Yünler çok pahalı öremiyorum diyenler,ay harçlığım yetmedi yün alamadım diyenleerr siz de geliinn.Al hanım al,ör hanım ör,kendin öremiyorsan annene teyzene ninene aallll.
                        Geçen tuhafiye gezdiğim yazımda yün fiyatlarını çok pahalı bulduğumdan söz etmiştim size.Spotine diye bir siteden de söz etmişrim.Site güzel ve hızlı ancak çeşit az olduğu için açıkçası ben çok tatmin olmamıştım.Biz hobiciler az çeşitle yetinemeyiz,yalan mı?İki katlı tuhafiyede,yaka çevirmeye malzeme bulamamış insanlarız neticede....Boooll çeşidi olan hesaplı yüncü arama çalışmalarım sonucu,adıyla müsemmaa bir yüncü buldum nihayet.Evet evet sitenin adı bu;Yün Cenneti.Gerçek bir cennet,binlerce çeşit var,bir liranın altında bile ürün var.Ben dün öğleden sonra siparişimi verdim,bu gün akşam üzeri siparişim elimdeydi.Bakın neler geldi,











kendi markalarını üreten bir şirket.Aldığım herbir ürün inanılmaz kaliteli,aynen fotoğrafta gördüğüm gibi çıktılar.Zaten alırken de;gramaj,şiş numarası,içerik hepsini inceleme şansım olmuştu.Bu ürünlerin tamamını Seri Sonu kategorisinden aldım.Fiyatların hepsi de 2 liranın altındaydı,o fiyata bu kalite muhteşem.Ben yüncümü buldum arkadaşlar,yaşasın.Gerçi o kadar çok aldım ki,seneye kadar bitirirsem iyi....
                    Efendim site şurası,



alışveriş yaparsanız eğer dikkat edeceğiniz bir husus var,yoksa benim başlangıçta yaşadığım düş kırıklığını yaşayabilirsiniz.İlk sipariş denememde sepetimi doldurup ödeme kısmına geçtiğimde gözlerime inanamadım,100 liralık alışverişime 200 lira kargo parası hesapladı site.Benim bütün mutluluğum pofff diye söndü tabi ki,yaa hayalmiş yani,diye karalar bağladım.Hemen bir mail atıp bilgi almaya çalıştım.Bu işler sabah oluyor,öğleden sonra baktım mailime cevap yok,telefon ettim.Telefondaki bey adımı sorup hemen mailimi ve mail adresimi okudu bana !!!!Hehehee yakını görememe durumu burada da sınır tanımamış ve alakasız bir adres yollamışım siteye,haliyle mailime attıkları cevap da gelmemiş bana.Beyefendi hemen problemi anladı ve yardımcı oldu,ardından siparişimi verdim ve işte bu yayını yapıyorum.
                 Şimdi,sepetinize tıklayıp ödeme seçeneğine geldiğinizde şu sayfa açılıyor,

sağ üst kutucuktaki Amerika ibaresi açık kaldığı için benim kargo ücreti 43 lira görünüyor bakın,kutucuktaki oka tıklayıp açtığımızda gelen sayfadaki


Türkiye 'yi tıkladığınızda kargo ücreti düzeliyor hemen


bakın 6 liraya düştü,ısmarladığınız yün miktarına göre kargo ödüyorsunuz,ben 15 lira ödedim mesela.Ama benim siparişim bayağı ağırdı.Eveett,haydi bakalım,daha da ben size ne yapayım,yününüzü şişinizi alıp örün gari






De hadi ne duruyonuz,daalın gariii





Yav gidiiinnnn




kalın sağlıcakla.













44 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Yün müfettişi de iş başında:)))oy oy oy bayıldım ben kedine ismi neydi bunun, daha önceki paylaşımlarında rastlamadım herhalde o yüzden bilmiyorum ismini çok tatlı maşallah...mıncık mıncık mıncıklamalık..:)
sevgiler..yünleri de güle güle ör..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Adı Çapi teyzesi,çapulcudan geliyor.Çoğu yayınımda vardır kendisi.Esereklendim başlıklı yazımda da bir miktar hikayesi vardır.Deliyim Dediysem Deliyim'de de sözü geçmiştir.Muhteşem bir varlıktır.Eve giren çıkan her türlü canlı cansız varlığı bizim için kontrol eder,onun denetiminden geçmeden bize ulaşamaz hiçbir şey :)))

Handan dedi ki...

Ohoooo biz aile gecesi diyoruz, tamam ağaç süslemesen de olur birlikte eğlenin yeter diyoruz, hanımefendi yünlere dalmış.. Nerde bu ailenin gerisi, heee? Yündugan bayramı mı dedimdi ben. Sesim oraya gitmiyur mu :)

Güle güle kullan yünlerini bu arada. Sıkılırsan falan bana da örebilirsin. Ölçülerim tabii ki doksan atmış doksan. Puhahahaha.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yazmışsın zaten yayınının altına,soracağım diye,bir heyecanlandım ki öğrenci gibi.Şimdi,kurabiyeler yapıldı,birlikte bir süre sohbet edilip yenildi,bu hafta her gün sınavları olduğu için ,en uzun gece programı yapıldı ama cuma ya da cumartesi uygulanacak.Senin yaptığın yayından ailecek söz edildi,bu füzel eski Türk geleneğini yaşatma kararına tüm aile üyeleri olumlu oy verdi.Sonrasında yünlerle bir süre oynandı,fotoğraf çekildi ve çocuklar odalarına ders çalışmaya gittiler kalan kurabiyeler eşliğinde.Olmuş mu hocam :)))

bücürükveben dedi ki...

O halde hemen bakmaya gidiyorum Çapi'ye...belli baksana yünleri bile teftiş ediyor:))))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Kapmissin yine avini:)) Renkleri cok guzell. Bugun bende aldim kina yesili ip. Icim acidi verdigim paraya ama ne yapacaksin? Yoklugun gozu kor olsun:))
Guzel ornekli kazaklarin, bol orgulu gunlerin olsun cancagizim:)

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Hahahah son fotoğrafa bittim :D neler neler almışsın kedicik bile şaşkın şaşkın bakıyo kıyamam :D

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız bunlar tüm dünyaya yolluyorlar ha,şimdi baktım siteye Belçika'ya da yolluyorlar.İki paket attım sepete hesaplattım 8 Euro kargo alıyor.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bana bak kuzucuk,sen bana takıla takıla sonunda bulaşacaksın örmeye dikmeye falan haa,zaten Çapi de yakında el atacak bu işlere :))))

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Şekerim bu kadar iple o üçlü koltuğu yaza kadar işgal edersin sen :) Valla heyecanlandım ben bile. Şu yorumu göndereyim gidip cennete dalayım bari. Sevgilerimle.

dr.coffee dedi ki...

Kedinize buradan kocaman bir maşallah yolluyorum :D
Ben internetten bi kere tişört ipi almıştım.. zaten baska sitede bulamamıştim da hobium'dan alivermistim.. oranin kargosu pahali biraz.. bu site guzele benziyor.. hos ben fotodaki kadar ip alsam odaya sigmam :D
Gule gule, saglicakla örün :-)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahaha,biliyordum en çok delireceklerden biri olduğunu,valla resmen cennet,daha da kimse ayıramaz seni oradan :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Cerrahi branş düşünüyorsan kesinlikle bu tür el işleri yapmalısın,inanılmaz bir el becerisi veriyıor.Benim invazivim çok iyidir,ince motor becerilerim çok gelişkin hep bu el işleri yüzünden.Damar mamar affetmem,hiç kimsenin,bak kadındoğumcunun bike,geçemediği osu geçer RIA takarım.Elişi yapa yapa parmaklar görme yeteneği kazanıyor.Valla bak,bırakma el işlerini,sonra bana dua edersin :))

Unknown dedi ki...

vuuu bu kadar şeyi örecek misin doktorcum?
takdir son derece büyük alkış benden size,ayrıca çok sevgiler

dr.coffee dedi ki...

Cerrahi iki üç gün oncesine kadar düşünmüyordum ama su an neden olmasın modundayim :-)
O zamannn örgünün gücü adina !! :D
Acaip gaza geldim, hazir boşken hırkama devam edeyim :D

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız ben örerim ki bunları,hehehehehe,çok seviyorum ne yapayım hakim bey :)))Valla Havvacığım biraz abattığım doğrudur lakin kızıma,aşkım güneşime,bana derken biter bunlar.Hediye yün de götürebilirim arkadaşlarıma,hobiciler bayılır böyle hediyelere.Mesela biri sana bir sehpa bacağı,siyah renkli bir çerçeve,bir hamur teknesi hediye etse bayılırsın değil mi,hihihihiii

Ersin DOĞAN dedi ki...

Pisicikte havaya girmiş yalnız. :)) Cidden bayağı yün var, benim anneminde eli hiç boş durmaz. Sürekli bir şeyler örer-eder. Bizimde işimize yarayabilir, çok teşekkür ederiz! :)

deeptone dedi ki...

http://www.selimkerim.com/KitapSeslendirebilecegimizMerkezler.htm

blogçular seslendiriyor görme engelliler için kitap. ama kimler seslendirdi şimdi unuttum ama konusu geçince sorarım. ama bak var üstteki linkte birçok şehirdeki sesli kütüphane. onlarla konuşup yapabilirsin ki :)

Banuca dedi ki...

Sevdacım... Bu şirketle yani Süleyman kardeşciğimle satışa başladığı daha ilk zamanlarda tesadüfen facebookta tanışmıştık... Hatta o zamanlar tanıtımını yaptım hep arkadşlarım da faydalansın bu ucuzluklardan diye :)Çoook ama çoook yün aldım, heryanım dolu, hatta kilimler vardır onda, ondan da almıştım, ev o kadar dolu ki, yeni çıkan yünlere ağzımın suyu akmasına rağmen almıyorum artık :)) Süleyman çook iyi niyetli, çok dürüsttür, Allah yolunu açık etsin, bereketli kazançlar versin... Sana da boool bool hevesler, güzel güzel örgüler canımcım :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aaa,ablacığım ben sizin Süleyman 'ı okumuştum ama onu Spotine sanıyordum,hay Allah tesadüfe bak.Olsun sizin onayınızdan geçti ya daha da içime sindi şimdi,teşekkür ederim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa sağol ya hemen bakacağım

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaşasın çok sevindim,annene aall grubuna gidininiz siz de

Banuca dedi ki...

Aaaaa... dur duuuuur... Hata bendeeee :(
Çoook özürler, yahu nasıl okuyorum ben böyle :(
Bütün yazını Spotine den bahsediyorsun diye okuyorum, anacım, şeşi beş görüyorum hala bu ilaçlardan ben sanırım :((((((
Süleyman=Spotine.... senin dediğin başkaymııış :(((((
Oooof... of.... Öptüm seniiii :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yupiii,aldım ki randevumu,Kadıköy Belediyesi'nde varmış gönüllü okuyucu merkezi

deeptone dedi ki...

aaa ne güzel yaaa hem de kadıköyde ah ah yeri de iyimiş. :) oleeey :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sizin sayfanızda Süleyman'ı okuyunca internete dalıp,onun Spotine olduğunu bulmuştum,şimdi siz yazınca dedim ki demek ki yanlış bulmuşum.O arada araştırırken bu siteyi de buldum

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

He valla ya,senin sayende buldum işte,sağol cınım

Banuca dedi ki...

Şimdi biraz dolandım senin yün cennetinde, ama ben bizim Adanalıyı tercih edeceğim gene,Süleyman çeşitlerini de bayağı arttırdı, fiyatlar da daha uygun geldi bana , hem ona ihanet etmişim gibi geliiir :))

Ayten dedi ki...

Merhaba;ne kadar hoş bir blogunuz var.Bugün rastladım ve baştan sona okudum.Takibe aldım,yaptıklarınızı, faydalı bilgilerinizi kaçırmamalıyım :)Sizide beklerim,belki benim işlerimde sizin hoşunuza gider.Selamlar :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Süleyman'danda aldım ablacığım hatta şu anda onu örüyorum.Bu sitenin fırsat reyonu dışnda almamak lazım,Süleyman'da her şey ucuz.İkisinden de alırız

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz sefa geldiniz.Geliyorum ben de şimdi :))

Nuray dedi ki...

Sevdaa daha yeni gördüm ,hem coşmuşsun hem çok uygun bulmuşsun,kıs sen ne güzel yerler buluyorsun böylee...Ayakkabı avcılığından sonra şimdi de yün avcılığı...Saygıyla eğiliyorum önünde ustaaa...Örgüye özendim,eski ördüklerimi paylaşayım bari

Nuray dedi ki...

Her şeyi de düşünür maşallah :) Bak Mevlüde Belçikaya gidişi bile hesaplamış :))

Fatma Basaran dedi ki...

Baya bir stok yapmışsınız. Çok çok kolay gelsin. Eminim harika õrgüler çıkacak ortaya:)

Ayselce örgüler dedi ki...

Çapiiii sen ordaki yünlerden daha güzelsin yakışıklısın vallah beni ipler cezbetmedi çünkü evimde hurçlar dolusu var netten burdaki yüncülerden alıp doldurmuştum :p ama şimdi öremiyorum inşallah tekrar şişlerimi elime alacağım günler gelecek :) ve ben çapinin görüntüleri ile ilgilendim hiçç kusura bakma Sevda hanımcığım aaa tabiki iplerini güle güle kullan güzel örgülerin olsun :)

Handan dedi ki...

Hımmm, dediklerini kanıtlayıcı fotoğraf yok ama sana güveniyorum :) Olmuş, beş, pekiyi :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Eskileri paylaş ama yenileri de ör Nurayım

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Biraz abartmışım değil mi,hehehee

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla işte biz nasıl kumaş stokluyorsak örgücüler de yün stokluyor tabii.Bende stoklamaya başladım işte :))))Çapi ile ilgilenmen benim gözümde daha değerli zaten Aysel hanımcığım,ayol evlat o yahu :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Cumtesi Star Wars maratonu yapılacak ( filim izleme maratonları yapıyoruz ailecek,örneğin bir serinin hepsini bir gecede izliyoruz ) hocam,kurabiyeler bitmek üzere olduğu için ya yenisi yapılacak ya da çerez yiyeceğiz,onları dograflasan sayılır mı hocam .Bir de ben sizin gibi foto çekemiyorum ki hocam,birgün bana ders veriniz istirham edeceğim.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.

Bu kadar yoğunluğa rağmen, örgü işini de yürüttüğünüze göre, siz gerçekten çok hamarat bir hanımefendisiniz.

Size kolaylıklar dilerim. Allah size güç kuvvet versin. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

Yelek dedi ki...

Şekerim bitanesin valla. Bayıldım siteye. Nerdende bulur çıkartırsın bilmemki.👏👏👏👏 Alkış işareti yaptım telden. Çikmazsa açıkliķ getireyim dedim. Helal kız sana.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Buradan çoıkmamış ama,mesaj kutusunda alkış olarak çıkmış aplaaa.Valla,daha ben size ne yapayım yanii :)))Kız hobici hobiciyi kollamalı,neticede para yetişmiyor başka türlü yanii;)). Dedim bacılarım da faydalansın,bir tanesin sen atom karıncam benim

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz efendim,normalde blogumda beylere yer vermem ancak sizi birçok sevdiğim arkadaşımın blogunda gördüm,demek ki düzgün bir beyefendisiniz.Nazik sözlerinize çok teşekkür ederim,sizin de sanatınız yürüsün efendim.Daha önce blogunuza göz atmış ve kayda değer paylaşımlarınız olduğunu görmüştüm.Tekrar hoş geldiniz.