8 Aralık 2015 Salı

VALLA YAKALARSAM BOYARIM !!! KALICI MAKYAJ

                     Canım kocam ,aşkım güneşim,mutfaktaki rafları söküp çalışma alanımı açınca,ya Allah bismillah deyip kalan duvar kağıdı işini de bitirdim nihayet.Yalnız birazıcık annem göz yaşı döktü o kadar diyeyim ben size.Düz duvarı kaplaması çok kolay ve eğlenceliydi ama bu taraftaki girintiler çıkıntılar yordu beni.Bir daha uzuuun süre boya moya görmek istemiyorum.Ve fekaaatt Fundacığımın dediği gibi ( funda'nın penceresinden ) ,duramayız yaparız gene.
                      Neyse efendim,eşim güneşimin daha önce elceğizleriyle yapıp taktığı rafların siyah olan ayaklıklarını beyaza boyadım önce.Sonuçta şöyle bir manzara çıktı ortaya,


beni en çok doğal gaz borusunun arkalarından kağıt kaplamak perişan etti,çünkü duvara sabitleme ayakları sorun oldu.Bir de şu köşe ,


Neyse bitti ya nihayet.Kartonpiyerin duvar kağıdıyla birleştiği yerler çirkin göründü gözüme.Ben de Beliz'den aşırdığım renkli bantla çevirdim oraları.Ama bantın çok dayanacağını sanmıyorum,var mı önerisi olan??


                     Efendime söyleyeyim,daha önce de yazmıştım;kaşımı kirpiğimi yolarım ben çok yorulduğumda falan.İsteyerek yapmıyorum,tik işte.Akşam yorgunluktan uyuyamayınca biraz okuyayım dedim.Hay demez olaydııımmm,bir ara bir farkettim ki ,iki kaşımın ortasını da yolup atmışım,ayol Monalisa halt etmiş yanımda.Koştum aynaya,bakayım kendime ne yapmışım diye,ay valla kendimden kendim korktum.Gece gece yapacak bir şey yok yat aşşağıya yaramaz kız deyip kendimi payladım.Sabah kalkışta ilk iş,fırça ve farla kaşlarımın arasını boyadım.Malum,çocuklar okula bırakılacak.Hafazanallah,beni gören kaza yapar o derece vahim durumdayım yani.Neyse geldim eve,eşim güneşimle kahvaltımızı yapar yapmaz geçtim aynanın karşısına,aldım elime permanent makeup kalemini,giriştim kendime.Boyamaktan alınan gazla bu sefer de kendimi boyadım.Aslında size yoluk kaşlarımın fotosunu çekecektim ama unuttum gene.Aşağı yukarı şöyle bir durumdaydım aslen,


şu aradaki küçük kıl topluluğunu da yolun aklınızdan,hah işte öyleydim.Allah beni ne yapmasın,neyse kaşlarıma girişmişken,dudaklarıma da kontür yapıvereyim bari dedim.Şöyle oldum,


tabi daha ilk soyulma olduktan sonra bir kat düzeltme boyası yapacağım.Ama fena gözükmüyor değil mi?Yaklaşık bir hafta sonra kabuklar düşecek ve daha da doğal bir görünüm elde edeceğim.Dudağımda ruj falan yok ha,hepsi kalıcı makyaj.Bunlar iyileşince de eyeliner yapacağım.Oohh,ondan sonra gelsin tembellik.Ay kız yoruldum,yeter bu kadar,hadi kalın sağlıcakla...






20 yorum:

Ersin DOĞAN dedi ki...

Mutfak süper oldu cidden! Her işte geliyor, maşallah. :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim,bir iki ufak ayrıntı kaldı onlar da bitsin tümünü yayınlayacağım,yapınca oluyor işte :))

Fidan Dinç dedi ki...

Neydim dememeli ne olacağım demeli :) Kaşları diyorum, çok güzel olmuş :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

De mi,olmuş yani,eller söyler ben yaparım hehehee

dikişin makarasındayım dedi ki...

yorulduğunuza deymiş ama, mutfak çok hoş olmuş.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim,oldu valla :))

oytunla hayat dedi ki...

Asla cesaret edemezdim duvar kağıdı işine :) Hele o girinti çıkıntılarda çoktan pes etmiştim...
Ellerine sağlık...
Kalıcı makyaj da şahane olmuş ;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya ,aslında düz duvarları yapması çok kolay,valla bak.Makyaj için de sağol.Daha boyalar patlıyor fotoda,bir hafta sonra asıl sonucu göreceğiz.Sanırım iyi olacak :))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Aaaaa burda hic yapmadin o tik'i. Yada benmi farketmedim? Ama sen halledersin, hatta halletmissin bile. Ikinci etaptan sonra.... Ay zaten guzel hatundun simdi daha da... Ay yok bu kadar kiskancligi bunyem kaldirmadi :)))
Mutfagin resimlerini Nedim'e gosterdim:) Bil bakalim ne dedi??? :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Senin yanında kendimle meşkul olmadığım için elim kaşıma gitmemiştir canım,hallettim valla.Nedim abim demiştir ki,şişko o nasıl mutfak,hiç öyle mutfak olur mu?Her şey beyaz ve boyalı.Cık cık.

Adsız dedi ki...

kendime kalıcı makyaj yaptım kısmı için ne olur şaka de, mutfağı boş ver makyaj rolü çalmış bile ama bu nasıl bir cesaret arkadaş insan kendine kalıcı makyaj yapmaya nasıl cesaret eder? bu kalemin sende ne işi var? ben bulaşık makinesini boyadığımda bana aaaaaaa diyenler nerede? bunu görseler ne diyecekler?

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Eheieheiehii,ama ben aynı zamanda kalıcı makyaj uzmanıyım yaa.Bir de hani deliyim ya ben,yaparım ki.Gebeyken arkadaşlarım derdi ki;"utanmasa kendi kendini doğurtacak",o kaa yani.Kız duramıyorum yerimde ne yapayım.Sürüyle sertifikam var,yapsam da yapmasam da illa öğreneceğim.Hem bu arada iyi ki yazdın,şöyle diyorum,Ocak şubat gibi bir pazen-divitin etkinliği mi düzenlesek.Sen,Nuray ve ben,pazen delileri olarak,ne dersin??

Yelek dedi ki...

Yemin ediyorum uzun zamandan beri böyle gülmemiştim. Hayır yanlış anlama (kendi kendimden korktum)ve (hafazanallah) kısmında haykırdım artık gülmekten. Ayyy Allahım sana inanamıyorum. İnsan insanı şaşırtır ama sen üst üste şoka uğratıyorsun. Evet bu konuda uzman olabilirsin ama insan kendine nasıl uygular ki bu tekniği, O nasıl güzel bir kaş kontürüdür. Yok arkadaş hafızam durdu. Güzelliğini beşle çarpmışsın. Çok harika olmuş. Ayyy mutfağı unuttum 10 numara 5 yıldız. Kız helal olsun sana. Daha karşımıza neler çıkacak bakalım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hihihihiii,çok teşekkür ederim canıımm,valla sizler taktir ettikçe ben daha fazlasını daha güzelini yapmak istiyorum.Coştum gidiyorum.Gonca'ya da yazdığım fibi,elimden gelseydi kendi kendimi doğurtacaktım.Allah böyle yaratmış aşırı meraklıyım.Zaten kesinin başına gelenler de hep meraktan,hafazanallah bana da olacak bir şeyler en sonunda :)))

Yelek dedi ki...

Haaaahaaaahaaa aman aman hafazanallah meraktan bişey olmasın. Ayyy koptum. Hay sen çok yaşa.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

:)))

deeptone dedi ki...

allam daha neler yapacan bakalım kendine :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla ben de merak ediyorum derinciğim,hayır rüyamda falan vişi görüp onu kendime yapmaya kalkmasam bari diyorum.Ne bileyim,ekstra bir kulaktır,fazladan bir eldir falan :))

siyah kuğu dedi ki...

Mutfak süper olmuş Ama kaşlar dahada süper hayrandım zaten iyice hayran kaldım.
Süpersin insan istedikten sonra her şeyi yapıyor gercekten. kocaman bir maşallah:)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaa mutfak için o kadar uğraştım da,bırakıp geldim ya,şimdi bir mutfağım bile yok 😳 Kaşlara gelince,bir şeye çok daldımmı kaş kirpik,Allah ne verdiyse yolup atıyorum.Mecburen araları doldurmam gerekiyor.Bwktım olmuyor,gittim kalıcı makyaj uzmanlığı sertifikası aldım 😜😜