2 Aralık 2015 Çarşamba

KİTAP NASIL AVLANIR !!!!

                        Evet ben bir avcıyım.Kapitalist dünya düzeniyle Donkişot gibi savaşmanın anlamsızlığını anladığımdan beri alışveriş avcısıyım ben.Daha önce ayakkabı avımdan söz etmiştim.Orada anlattığım kurallar tüm alışverişlerimde geçerli aslında.Eşim güneşim bir satış profesyonelidir,adamın mesleği ve kariyeri bu yönde ilerledi.Üst düzey yönetici diye geçiyor meslek tanımı.Şirketler dünyasına uzak olanlara bir şey ifade etmeyen teknik bir terim,ben de yıllar içinde öğrendim.Efendim şu demek oluyor ki,eşim güneşim sayesinde bir malın nasıl bire üretilip bine satıldığını evin içinde seminerler halinde öğrendim.Aynı zamanda memur bir adamın eşi olan canım annem sayesinde de az parayla çok şey almayı daha çocuk yaşta sindire sindire öğrendim.Tüm bunlar beni bir avcı yaptı.Zor bir zanaat vesselam.Bir şeyler almak ciddi araştırmalar,kıyaslamalar,kar-değer oranı hesaplamaları istiyor.Alışverişten kafam yorulmuş halde dönüyorum.Heheheeee,yok valla,hiç de yorulmuyorum,her eve dönüşüm; "bugün de yendim seni pis kapitalizm " hissiyatıyla gerçekleşiyor.
                          Dayanıklı olmayan tüketim malzemeleri alırken birim fiyatına mutlaka bakarım örneğin.Eşimin öğrettiği bir tüyo.Etiketlerde genelde yazar birim fiyatı diye,size pahalı gözüken bir ürün birim fiyatlarını karşılaştırdığınızda,ucuz gözüken üründen çok daha ucuz olabilir.Kapitalizmin en sık kullandığı hile paketleme hilesidir.Aynı gibi gözüken,iki farklı fiyata sahip ürünün gramaj kıyaslamasını yaptığınızda pahalı duranın daha ucuz olduğunu görebilirsiniz sıklıkla.Dayanıklı tüketim mallarında ise mutlaka indirimleri takip etmelisiniz.Çünkü o mal için bekledikleri karlılık oranı istedikleri doygunluğa ulaştığında,stoklarını eritmek amacıyla daha az karlılık oranıyla satmaya başlar firmalar.
                           Gelelim kitap avına,ben aslında kitaba harcadığım paraya hiç acımam.Kitap indirimi beklemem.Ancak uygun fiyatlısını bulunca da kaçırmam.Bizim evde en çok harcama kitap için yapılır.Evimizin her odası,koridoru,balkonu ve de mutfağı kitap raflarıyla çevrelenmiştir.Okunanların büyük bölümü bağışlanır,yenilere yer açmak için bir kısmı yazlığa taşınır.Hal böyle olunca,avcılık yeteneklerimi kitapta da kullandığım ortaya çıkıyor.Efendim,bir çok internet sitesi ciddi ölçüde indirimli kitap satar.Ben en çok Mephisto ve Kitap Yurdu'ndan alırım.Mephisto ilk tercihimdir çünkü bir seferinde internetten aldığım kitapta baskı hatası çıktığında,öylesine danışmak için mağazaya uğradım.Hiç sorgusuz sualsiz ,hatasız basımla değiştirdiler kitabı.Ne fatura sordular ne başka bir şey.O yüzden çok güvendiğim bir site.Bir de büyük marketlerin kitap bölümlerindeki sepetlere bakarım mutlaka.Migros,Carrefour,Metro,Real gibi marketlerin kitap reyonlarındaki sepetlerde inanılmaz fiyatlara kitaplar vardır her zaman.Aynı gün içinde 9 TL'ye aldığım kitabı,kitapçı rafında 20 TL'ye gördüğüm çok olmuştur.



Bunlar geçen gün Metro'dan aldıklarım.Bir çok kitapçıdan 20-25 TL civarında alabileceğiniz boyuttalar.Hatta popüler olma zamanlarında bu boy kitaplar 30-35 TL civarında bile satılırlar.Bakın ben kaç liraya almışım,


Hepinize iyi avlar,sağlıkla kalın.





27 yorum:

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Seni yenecegim Istanbul'un yakin gecmis zaman kipi uyarlamasini cok sevdim:)) " Bugun de yendim seni pis kapitalizm!!! "
O kitaplar yazliga gidecekkkkkk okadar. Gelince okumam lazim :)))
7:99 gercekten iyi fiyat. Hem okuma aliskanligimiz yok diyorlar, hemde kitaplari bu kadar pahali satiyorlar. Ne yapsin insanlar???

deeptone dedi ki...

hımmmmm iyi tavsiyeler :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Mevlüdem sen yeterki gel,yazlık kitap dolu,senin kalacağın katta koca bir kitaplık var.Ayrıca her yaz giderken bir bavul kitap götürüyorum zaten.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

De mi sevgili deeptone,gençlere örnek olmak yol göstermek lazım.Parasızlıktan kitap alamamanın acısını iyi bilirim ben.

Fidan Dinç dedi ki...

Kitaba verdiği paraya acımayan biri de benim. Aslında ben indirim, pazarlık ya da alışverişe dair tüyo bilen biri de değilim. Yani fiyat ne yazıyorsa ya da ne denirse ödeyip çıkmışımdır genelde :)) Bir an önce alayım da gideyim stresinden olsa gerek. Alışverişle pek aram yok; ama siz kesinlikle doğrusunu yapıyorsunuz. Sevgiler :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kılım bu kapitalizme sevgili Kalemderi,kurtulamadığım şeyle başetmeyi deniyorum işte.

deeptone dedi ki...

son yazımı gördün mü amaaaa :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Daha şimdi gördüm,sağolasın deeptone,arkadaşlığımız baki kalsın bu kubbede :))

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Ben de kitap alışverişimi genelde kitapyurdu internet adresinden yapıyorum. Hatta az önce sipariş takibimi yaptım, kargom daha İstanbul'daymış. Küçük ihtimal yarın, olmadı cumaya yeni Ahmet Ümitlerim geliyor :) Şu yazlığın ikinci katını ben de merak ettim şimdi :)

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Ben de 4-5 siteden sepet oluşturup en ucuzunu seçiyorum:D yaşasın kitap avı!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bol bol okumalı günlerimiz olsun Nurten hanımcığım

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoşgeldin,bak bu nu hiç akıl etmedim ben,tek tek kitap fiyatlarını kıyaslarım hep.Oysaki sepetleri kıyaslamak çok daha pratik.Hay yaşa.Blogunu bulamadım gece gece,gözüm yakını pek seçemiyor da.Ama sen diyebileceğim kadar gençsindir diye düşündüm.Haklı mıyım?

Bi Poşet Kitap dedi ki...

gencim galiba 20 yaşındayım :D

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bak bilmişim,bu arada yılmadım buldum blogunu ama yaşın orada da yoktu.Yine de doğru tahmin etmişim işte.Bravo sana,hem okuduğun için,hem de hesaplama yaparak aldığın için.Sen de benim nirvanaya çeyreklik kadınlarımdan viri olacaksın demekki,bu arada yazarken yaptığım harf hatalarını düzelterek oku,görmüyorum ayol :))

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Ahahah çok tatlısınız yaa ♥_♥

Unknown dedi ki...

Merhabalar Sevda Hanım,
Ne iyi yapıyorsunuz, yeter ki okunsun o kitaplar, konusu ne olursa olsun, okunsun. Giden para önemli değil, fazladan kıyafet alacağıma, takı tokaya, oraya buraya eksta para harcayacağıma, kitaplarım olsun, başucumda dursun. Benim de favori sitem kitapyurdu. Arada hepsiburada kampanyalarını kaçırmıyorum. Tek sıkıntı kargo ücreti vermeyi sevmemem. O nedenle kitapyurdunu çok seviyorum.
Bu arada yeni keşfettim bloğunuzu, ne de iyi oldu. Takibe aldım hemen çok beğendim yazılarınızı. İlginizi çekerse benim de şirin bir bloğum var, beklerim.
Sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz,Hepsi Burada kitapları standart 9.90 oluyor ya,hah işte yukarıda saydığım marketlerde aynı kitapları 7.90 a alıyorum.Kargo da vermiyorum.Özellikle Metro ve ya Real'e bakın derim.Ben de sinir oluyorum kargo vermeye.Ve evet okunsun da ne olursa olsun okunsun.Bu tür best seller kitaplara fazla para vermeyi sevmiyorum ben.Edebi değeri daha ağır basan kitaplar da sepete düşmüyor zaten.Ben de bu türleri ucuza alıp diğerlerine verdiğim paraya hiç avımıyorum.Anladığım kadarıyla siz de öylesiniz.Hemen komşuluğa geliyorum şimdi :))

renklidesign dedi ki...

Kitapyurdu benim de gözbebeğim. Mephisto'yu duymamıştım. Hemen bakacağım. İnternetten alınan kitaplar gerçekten çok ucuza geliyor. Devir hesap devri. Neredeyse internet alışverişinin başladığı ilk yıllardan beri kitaplarımı hep internetten alıyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Değil mi ama!!Yaşasın kitaplar :))

Mert dedi ki...

Kitaba verdiğim paraya ben de hiç ama hiç acımam... Kitaptan daha güzel bir şey var mıdır... Okumak... Okumak... Katılıyorum size...

Bu arada, bugün benim de kitabım çıkıyor! :) Detaylar blog'umda! :) :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kutluyorum sizi,bu genç yaşta hayalinizi gerçekleştiriyorsunuz.Benim de hayalimde var,alıp okuyacağım sizi.

Yelek dedi ki...

Bloğumda falan pek bahsetmem ama bende okumayı çok severim. Bu güzel tüyolar için teşekkür ederim Sevdacim. Ben birde sahaflara gidip 2. El kitap almayı, oranın kitap kokan havasını içime çekmeyi çok seviyorum. Herkes okumalı. Bu memleketin okuyan aydın insanlara ihtiyacı var. Çok öptüm canım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sahafları nasıl olsa bilyorsunuzdur diye bahsetmedim Fundacığım,tabi ki ben de alıyorum oralardan.Ama marketlerde neredeyse her gün işimiz oluyor ya gitmesi daha kolay :)) Okuduğun zaten belli senin duruşundan,yazışından.Ben sana teşekkür ederim asıl ,cansın.

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Tess'in hep cep boy kitapları indirimde oluyor yaa ben de cep boy sevmiyom :/

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yoo,normal voy da aldım defalarca kuzucuk,hem kitabın her boyu makbuldür ,okunur,aaa burjuvalık yapma bakiim,valla nimet çarpar,kitap bulup okuyamayanlar var.Ben çocukken diye başlatma beni bakiimm,hıı dıt !!!

dr.coffee dedi ki...

Harlan coben'a kismen kefilim.. iki kitabini okuyup ikisini de begenmistim, elinizdeki de guzeldir umarım :-)
Ben indirim varsa tutamiyorum kendimi, cok sikayetciyim bu halimden desem de inanma :D alinan güzel kitapsa çok zarara girmiyor insan :-)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Daha okumadım ama bu türün en iyi yazarlarındandır.Şu anda deşifre zekayı okuyorum bence süper,zaten ülkesinin ödüllümyazarlarındanmış ben ilk kez okuyorum.Kitaba berilen paraya hiiiç acımam ben ama bizde üç adet kitap canavarı var ve kitap yetişmiyor bize.Ciddi bir bütçe gerekiyor,haliyle bu türlere çok para vermek istemiyorum,macera best seller falan alacağım zaman bu şekilde alıyorum.Nostalcik Pazartesi yazımdaki kitapmtavsiyelerine bir göz at bak,asıl kitaplar orada,tabi çok az bir örnekleme,üstelik o yazı sana ve bir poşete ithaf oldu