14 Aralık 2015 Pazartesi

BU YAYIIINNN SENİN ŞEREFİNEEE SEVDİCAAANNN,BİR DAHA OKUUU BİR DAHA OKUUU

                      Sevdican blogunun sahibi gurbet ellerdeki arkadaşımız bizlerden bir ricada bulunmuş.Türkiye'de olanlar kendi şehirlerinin güzelliklerini bir kez de benim için gezsinler demiş.Aman efendim hay hay,ablacığım da gurbetçi olduğu için daha bir hassassım bu konuda,derhal kendisine söz verdiğim üzere bugün ,vapur ,Eminönü görevimi yerine getirdim.Aşkım güneşimi erkenden kaldırdım düştük yollara.Sevdican demiş ki,bir simit kendinize,bir simit bana,bir simit de martılara alın benim için.Vapura binmeden üç simit aldık.Ben simitlerle selfi yapıyorum,eşim güneşim hayırdır,bu blog bozdu seni,yazacak bir şey çıksın diye simitli selfi mi yapıyorsun diyor.Anlatıyorum durumu,bugünkü gezimiz Sevdican için diye.Canımdır o benim,bir şey demiyor ama gözlerinin içi gülüyor.Biliyorum ki bana eşlik etmekten çok mutlu ve benimle gurur duyuyor.Çünkü yirmi yılın ardından beni kitap gibi okuyor eşim güneşim artık,benim ota püsüre ağladığımı,empati olayını ne kadar ilerilere götürerek abattığımı yaşaya yaşaya öğrendiği için bu sabah ne hissettiğimi de biliyor.Ben Sevdican'ı yeni keşfettim,henüz hakkında çok bilgi sahibi de değilim ama yazdıklarından bana geçen duygu bugün onun için bu geziyi yapmam gerektiğiydi.Ben vapurda ve Eminönü'nün ara sokaklarında hep yanımda hissettim Sevdican'ı.Umarım o da hissetmiştir.


ne yazık ki simitlerle yaptığımız selfi iyi çıkmamış,o yüzden simiti tek çektiğim fotoyu görüyorsunuz.


Bu senin simitin Sevdican,diğerini de biz paylaştık.Çok üzgünüm ki martılara simit atamadık çünkü açık bölümde yolculuk yapamadık,biraz beyin donması olayı oldu.Ama senin için martıları fotoğraflamaya çalıştım.Onların simitini de dışarı bıraktık.


Dedim ki martılara;Sevdican'ın size selamı var,simit yolladı.Sahile varınca gelin alın simitinizi.Galiba anladılar,bizimle birlikte karşı kıyıya kadar uçtular.
                 Eminönü'ne varınca daldık sokaklara.Tuhafiye fuarı burası işte.Tek sorun toptan almanız gerekmesi.Çok bir şey almayacaktım zaten ama divitin görünce durulur mu,jet hızıyla yokuşu tırmanıp divitinlerin yanına attım kendimi.



Metresi 7 TL,sabit bir fiyat çünkü Ümraniye kumaşçılar sokağında da aynı fiyat.Yalnız Üsküdar'da 7,5 TL dediler,üstelik divitin değil pazendi onlar.Yukarıdaki dükkandan aldığım divitinler kadife gibi,çok kaliteliler.Efendim oradan daldık tuhafiyelere aklınızın alabileceğinden çok çok fazla çeşit var.Hele bir boncukçu vardı 50 000 den fazla çeşit varmış.Ağızım açık gezerken fotoğraf çekmeyi unutmuşum.Tahta boncuk arayanlar mutlaka oraya uğrasın.Kristal Bijuteri dükkanın adı.Yalnız şunu da belirteyim Ümraniye'de tuhafiyecilerdeki çeşitler de Eminönü'yle yarışır.Hem de hepsi bir aradalar gidip gelmesi de kolay.
               Haa,bu arada,uzun zamandır ırt pırtla bizi oyalıyorsun,yaptığın bir şeyi yayınlamıyorsun diye düşünmeyin sakın.Hali hazırda,iki adet kazak dikilmeyi bekliyor,bir adet kazak örülüyor,bir adet pano işleniyor.Ekose etkinliği için var olan kumaşa model seçilme işi tamamlandı yarın kalıbı çıkarılacak.Kızıma bir adet skinny pantolon dikilmek üzere kumaş raftan alındı.Anlayacağınız bir iki güne mısır patlağı gibi yayına hazır olur hepsi.
                Ne diyorduk,ha ,pek bir şey almayacaktım ya zaten şunları aldım,


Sol baştaki kumaş mutfaktaki açık dolaba perde olacak,diğer ikisi divitin.Ocak şubat gibi bir divitin-pazen etkinliği yapalım diyorum,tema aynı Çiçekler ve Kadınlar,geçen sene de yapmıştık ama ben çok acemiydim o zamanlar,topluca gösterememiştik,herkes kendi sayfasında yayınlamıştı.Bu sene Nuray,Gamze ve ben birlikte yapalım dedim.Yani Diktim Diktim Giydim ve Ornitorenk Hand Made blogları.Her ikisi de en az benim kadar divtin delisidir.Nurayım olur dedi,bakalım Gamze ne diyecek.
                     Eminönü'nü turladıktan sonra döndük tekrar Üsküdar'a.Gerçi Sevdican dememişti ama Üsküdar'ı da gezdim biraz onun için.Pasajları dolandım biraz,hamsi aldım.Sevdican köprü altında hamsi ekmek yiyin demişti ama ben alıp evde yaptım ki çocuklar da yesin.Kokusunu aldın mı Sevdican??Bir de yüncüden yün aldım,senin niyetine örüp kızıma giydireceğim Sevdican,hani sizin oralar da soğuk olur ya kışın,Belizim giydikçe sen ısınırsın inşallah.


İşte böylee,mişıninposibıl tamamlanmıştır efendim,umarım çalışmamdan memnun kalmışsınızdır :)))
              Kalın sağlıcakla...









21 yorum:

Yelek dedi ki...

Yeni tanıdığın bir blogger arkadaşımız için bir yayın hazırlaman ne büyük bir incelik. Sanırım gurbette olmanın hüznüne bu yayın iyi gelmiştir. Helal olsun sana. Aldığın divitinlere bayıldım. Daha ben Nuray hocamın ekose etkinliğine karar vermedim. Bir an önce karar verip sizin etkinliğe hazırlanmak lazım. Haydi kal sağlıcakla.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya sen ne güzel kadınsın Funda yaaa,valla sana duygularımı tam tarif edecek kelime bulamadım şu an,ki bu çok nadir görülen bir durumdur,çene yarışında genelde ön saflarda yer alırım :))Harbi kadınsın aplaaa,eyvallah.Hah,bu iyi gitti değil mi???Seçimdi geçimdi derken eylülde yaparım dediğim etkinlik bugünlere kaldı,konuştuyduk seninle bunu.Hadi silkelen kendine gel atom karınca,sen yaparsın evelallah :)))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Hastanim senin, biliyorsun degil mi? Ne zarif, ne hos davranis. Tam senden beklenen hareket? Sevda vurdu ve gol olduuuuu:)) Harikasin valla, Sevdican'i bilmem ama bana iyi geldi:)
Pazenimi iyiki kesmelere kiyamamisim, bak etkinlik varmis:) Ooooo Gonca dunden razi olur. Ama bu etkinlik 3 kisilik degil herhalde, bizlerde girebiliriz? :))
Aldiklarina bayildim, hepsini gule gule kullan,dik, or... Nasil biliyorsan oyle yap iste:))
Opuldun...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Te Allahına gurban gözüm,biz de ailecek hastanınız.Hastasıyız dedeeee.Kız etkinlik üç kişilik değil tabiki,yani üçümüz düzenleyelim dedim.Hani üçümüz de pazen divitin hastasıyız ya,ben sahiplenmeyeyim dedim.Hem de daha çok kişi yapsın istedim.Uyy,tirim senin koca gözlerini ben,ay özledim yaaa

Nuray dedi ki...

Sevdanın yüreği koccaman ve zenginnn....Bir gün seninle gezeceğim o çarşıları aplaaa :))

sevdicann dedi ki...

Ay sen ne kadar iyisin çokTeşekkür ederim. Çok duygulandım vallahi. Bir de ben kumaşçıları gezmeye bayılırım biliyor musun. Farkında olmadan onu da yapmışsın. Eşin de şaşırmış ya sana:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Eyvallah aplaa,gezeriz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Mutlu oldun mu,oh çok sevindim,bak hem gezmiş oldum ben de,hem de mutluluk üstüne kar kaldı.Ha bir de,aslında blogunu link atmak isterdim ama mini ipedde yaazdığım için yapamıyorum.Daha önceden takip edenler biliyorlar durumu,çok denedim ama buradan link veremiyorum.Ben de her adını andığım arkadaşımı ayrıntılı yazıyorum ki insanlar bulup okusun.İşte böylee,bir fün de salı pazarı kumaşçılarını gezerim senin için,sözüm olsun :))

oytunla hayat dedi ki...

Sen ne güzel yüreklisin öyle :)
Yüreğine, ayacıklarına ve ellerine sağlık :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hiii Şebneeemm,size anne diyebilir miyim hanımefendi???Nınınııı (tam burada güççük Emrah kaşları yaptım),bu yorumunuz beni benden almıştır efenim,bir süre buralarda değilim :)))

Yelek dedi ki...

Ayy benim canım güzel olan sensin. Güzel bakan, güzel gören, güzel gözlerin sağolsun.

Yelek dedi ki...

Ayrıcana aplan kurban sana can.

minikare dedi ki...

çok güzel yapmışsınız ellerinize yüreğinize sağlık.ben de geçen hafta istanbuldaydım tabiki eminönüe gittim ama yine de özlemişim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz,blogunuza baktım ama nerede olduğunuzu çıkaramadım.Bir daha geldiğinizde Ümraniye'deki kumaşçılar sokağına bekleriz.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Tamam buldum Hatay'daymışsınız.Ama orada da nedis kumaşlar falan vardır,yok mu yoksa

minikare dedi ki...

en son kaneviçe için etamin kumaşı aradım ama onun modası geçti artık dediler o günden sonra pek bakmıyorum buralardaki kumaşcılara eksiğim olursa istanbula gittikçe alıyorum :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

İçimden bu pazen etkinliğine şiddetle katılmak geçiyor. Ocak-şubat diye de geniş tutulmuş zaman. Ooohhh inşallah çıkar elimden bir takım işler de ben de katılırım bu şenliğe. Ama arada bir hatırlatmak lazım ki etkinlik gündemde dursun, daha çok katılım olsun. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

hahaha var ya Mevlüde de sen de pazenlere hayır diyemeyeceğimi biliyor ancak yukarıda ismimin Gamze olarak yazıldığını fark edemiyorsunuz ya çok güldüm. çocukluğumdan beri hep olur bu :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hiiii,Goncaaaa çok afedersin yaaa,ama bak valla yazıyı yazdım yayınladım,kaç gün geçti bu yayınla ilgili bir şey aklıma takılı duruyor ama ne olduğunu çıkaramıyordum.Kontrol de ettim güya.Ay özür dilerim yaaa.Şimdi ,dedim ki,pazen-divitin etkinliği düzenleyeyim ama bu iş GONCA'sız ve Nuray'sız olmaz.Sahiplenmek istemedim bu kumaşları tek başıma,ay biliyorum siz de aşıksınız işte.Nuray ve benim aşkımız daha eski oazenlere ama o da yaşımızdan kaynaklanıyor yani,hihihihiii.Ocak şubat fibi yapsak diyorum olur mu,uyar mı sana?Bir flikr grubu kurabiliriz ya da sen öner bir yol.Sen bu konularda daha bilgilisin bizden.Yapalım işte yaaa,hadi hadi :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Daha tasarım aşamasında ya Nurten hanımcığım o yüzden duyurmadım.GONCA'dan haber bekliyordum,Nuray ben varım desi.Yani üç koldan yürütelim etkinliği,çok kişi duysun istedim.Bir de üçümüz de bu kumaşlara aşık olduğumuz için ,üçümüzün de payı olsun istedim.

Adsız dedi ki...

defalarca uzun uzun yorum yazdım buraya gönderemedim, önemli değil dedim ya çocukluğumdan beri hep oldu bu gamze olayı ve teyzemin kızı da gamze bu arada, inşallah bu kez yorum gelir. bende varım elbette bensiz pazen olur mu hiç :))))