14 Kasım 2015 Cumartesi

TAMAM,TAMAM,BİRAZ İPUCU VEREYİM

                 Biliyorum yayın aralığını çok uzattım.Ama yazmıştım daha önce de,dar alanda kısa paslaşmalar, hatta tabutta röveşata tarzı çalışmak zorunda olduğum için, bir parça bitmeden diğerine geçemiyorum.Yani yerim dar.Yok eteğim dar değil valla yerim dar.Yeri genişletemediğim ve eşyaları kapıdan çıkaramadığım için dar alanda döne döne çalışıyorum.Haa,neden mi kapıdan çıkaramıyorum,çünkü içinde oturularak tadilat yapılan her evde olduğu gibi bizde de kapılar dolaplar sonradan elden geçtiği ve kapı arkası dolabı oyuna dahil olduğu için ,kapımız sadece 90 dereceye kadar açılabiliyor.Ay tamam gülmeyin yahu.....
                 Gelelim yaptıklarıma,sandalyeleri daha önce yayınlamıştım.Nihayet oturma grubu ve masa da bitti.Ancak mobilyaların minderlerini yapıştırma konusunda malzeme aksaklığı çıktı,onu giderince hangi malzemeyi kullandığımı yazacağım.
                  Mutfak takımı şöyle bir şeydi,





Boyanınca böyle oldu,



Boyayı anlatmıştım ,sadece şunu eklemek istiyorum,mat parke verniğini kadife rulo ile uygulayınca süper bir sonuç alınıyor,bir de Swing Color marka renk vermeden cilalıyor,kesinlikle öneririm.Masanın boyaması bittiğinde stencil ile döşeme desenine uygun süsleme yaptım.






Bu arada boyalar kururken bir yandan da minderleri kapladım.


Çapi'nin uygun gördüğü ölçülerde kumaşı kesip,sıkıca zımbaladım.Bu işlem için yeterli kumaş payını unutmamak ve çektirerek zımbalamak lazım.Bunu yaparken minderin dört köşasine zımba attıktan sonra bir kenardan başlayıp çektire çektire zımbalamak yeterli oluyor.Zımba makinemi Bauhouse'dan aldım.Sevlili Turuncu Oda bir yayınında tavsiye etmişti Novus markasını.En basit modelini aldım ve memnun kaldım.
             Mobilyalar iyice kuruyunca minderleri monte etme işine geçtim yalnız bu kısımda biraz aksama oldu,o yüzden tamamladığımda nasıl yaptığımı da anlatacağım ama sonuç şöyle oldu,



Bir yandan bu iş devam ederken,bir yandan da duvar kağıdına başladım.Önce bir çok video izledim,sonra da uygulamaya geçtim.Oldukça zevkli ve kolay bir iş.Belki de tüm evi duvar kağıdıyla kaplayabilirim....Duvar kağıdını da Bauhouse'dan aldım.



Üzerinde minik pembe çiçekler var.

Eveeet bu kadar ön gösterim yeter sanırım.Tümü bittiğinde tekrar görüşmek üzere,sağlıkla kalın.









22 yorum:

Nuray dedi ki...

Sevdaaaa ,ne güzel işler yapıyorsun,ayakkabılardan sonra,masalar,sandalyeler...Nasıl da cesaret ediyorsun,küçük parçalar da değil bunlar...Helal olsun sana güzel kadınnn...T amam ben de bunları bir bir not ediyorum,bir gün yapmayı planladığım şeyler ,tüyoları verirsin artık :)) kolay gelsinnn

Symcouture dedi ki...

vaaavv gerçekten muhteşem !!!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Şeyma hanım.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Seni ve Fundayi IKEA'ya sikayet edecegim:)) Bu ne arkadas, birseyide beceremeyin, elinize yuzunuze bulastirin bi zahmet!!! Nedir sizdeki bu yetenek potansiyeli boyle ayip yaa!!!! Yapabilen var, yapamayan var( bennn) dimi ama? :))
O stencil'e bayildim, cok sahane olmus, koca kisisi kizmasa vallahi bende beyaz saraya cevirecegim evi ama gercek ahsabin dokusunu bozmamak icin elletmiyor, bu yuzdendir bendeki bu kedi-ciger iliskisi:)))
Ben hayalimde canlandirdim bitmisi ama bir butun olarak gormek icinde sabirsizlaniyorum Sevda'mm, becerikli arkadasim benim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Heheheee,teşekkür ederiz efenim.Hep sizin destekleriniz bizi bugünlere getirdi.....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aaa,ben buraya cevap yazmıştım,nereye gitti anlamadım.Baştan yazıyorum,tüyo ne demek,gelir yaparım.Ünlü bir Türk büyüğü Mevlüde Kadın bana boşuna çılgın başı demiyor işte :)))

Yelek dedi ki...

Hahaha Mevlüdoş benimde projelerim sırada. Bir tane eski orta sehpa buldum. Bir tanede 40 yıllık üçlü zigon. Onlara bir baştan yarat yapıcam. Ama Sevda senin bu değişiminede bayıldım. Elceeezlerine sağlık, mükemmel olmuşlar. Bu arada dikiş hak getire. Allasen biriniz bir etkinlik düzenleyinde bi dikişe başlayalım. Yoksa yakında kocamı, çocuklarımı falanda boyıycam. :))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla boyamaya başlayınca hep böyle oluyor zaten.Mutfak bitsin de düşünürüz bir etkinlik.Hadi sana da kolay gelsin,döktüüürrrr

Hande Erdede dedi ki...

on numara olmuş, elinize sağlık :)

renklidesign dedi ki...

Çok hızlısınız. Benim de boyanacak eşyalarım var ama dikiş, hele kışın olunca daha kolayıma gidiyor. Ama sizin bu yazılarınız da dürtüp duruyor. Arada kaldım. Ellerinize sağlık.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Hande hanım.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla bir ucundan başlayın derim,sonrasındaki keyif tüm sıkıntısına değiyor :)

Nuray dedi ki...

İşte arkadaş buuuu,arkadaşım benim :)

dikişin makarasındayım dedi ki...

Elinize sağlık. Bende buna benzer bir işe giristim. Sonra devam ederim de olmuyor. Ev dandini iken. Ben nasıl bir işe bulastim böyle deyip duruyor insan. Allah kolaylıklar versin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldiniz öncelikle.Blogunuz hayırlı olsun.Biraz gezindim blogunuzda,bence siz yaparsınız bu işi.

dikişin makarasındayım dedi ki...

Teşekkürler Sevda hn.insallah :)

Banuca dedi ki...

Ben bayılırım ya böyle yenileme işlerine, haaaarika olmuş bu takım emeğine-zevkine sağlık :)

Banuca dedi ki...

Bir de "izleyiciler" gadgeti eklesen de, izlemeye alabilsem seni diyorum ...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Banu ablacığım,google + gedgetı var ya onun dışında ne ekleyebilirim bilemedim.

Banuca dedi ki...

google+ başka, takip etmiyorum ... "Diğer Gadgetler" arasındaki "İzleyiciler" gadgetini eklesen diyorum Sevdacım :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hemen deneyeyim ablacığım ama beceremeyebilirim.Olmazsa evletlara ricacı olurum artık :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Banu ablaaaa,sen çok yaşaaaa,canım feda olsun saaanaaaa.....Ablacığım çok yaşa sen inşallah,ne zamandır google ffriend connect eklemeye çalışıyordum da yapamıyordum.Ayol gözümün önündeymiş ya.Tebiii,göz yakını seçemiyor o ayrııı :)))