20 Ekim 2015 Salı

KAMEEZ,ALLAHIM,HİNDİSTAN'A GİDİP DİKİŞ ÖĞRENMEK İSTİYORUUUMMM !!!!

                            Ben de kendimi dikiş dikiyor zannediyorum.Ara ara youtoubda dikiş videoları izlerim,belki bir şeyler kaparım diye.Malum,öğrenmenin sonu yok,en tecrübesiz insandan bile bir şeyler kapabilir insan.Ben oldum demek, en büyük hatadır.Hep olmaya çalışmak lazım.
                             Hintli terzilere rast geliyorum bir kaç zamandır.Paylaşmasam olmazdı.Elleri dert görmesin,dört -beş malzemeyle dikiyorlar her şeyi.Kumaş,makas,mezura ,sabun ve dikiş makinesi.Topluiğne yok,kalıp yok,teyel yok,yok oğlu yok.Eskilerde pratik dikiş,şimdilerde freestyling dediğimiz yöntemle dikiyorlar.Zannetmeyin ki öyle eften püften modeller.Bayağı bir allengirli ,hem de hep kaygan kumaşlarla dikiyorlar.Allahım,gidip onlarla vakit geçirmek,dikiş dikmek istiyorum.Dakikalar içinde kesip biçip dikiveriyorlar,nasıl imrendim.Bu arada,yakada sınır tanımıyorlar,envai çeşit modelde yaka yapıyorlar.Hem de oyun oynar gibi.Siz de izleyin diye fotoğraf çektim,izlemeyen çok şey kaçırır.






Youtoube sayfalarında kameez yazsanız bulursunuz.


12 yorum:

Nuray dedi ki...

Hemen yazıyorum :)

Yelek dedi ki...

Bende hemen bakıyorum. Ay çok merak ettim.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Dun aksamdan bu yana izlemedik video birakmadim desem yeri. Bende geleyimmi seninleeeee.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla hep beraber gidelim derim ben,hem Fuda ile ben de zayıflarız,malum aç kalırız oralarda.Ama dediğim kadar var değil mi :)))

Yelek dedi ki...

Ay valla şaştımda kalakaldım. Kadın yerlerde falan kumaş kesiyor dikiyor. Ben öyle yerlerde kumaş kessem beyin kanamasından giderim valla. Kalıp yok teğel yok bunlar nasıl bi insanlar abovvvv. Yeni hedefimiz Hindistanmı hadi gidelim. Seni bilmem ama ben oradada yiyecek bişeyler bulurum Sevdacım. Benden adam olmaz :)))) Ama ne matrak bir yolculuk olurdu pehhhh.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kız,kalkın gidelim ama sıtma aşısı falan olmamız lazım,fazla doğal yaşıyorlar.Ama dikişte şapka çıkarılır.Makineleri gördün mü,yok saten ayağı,yok esnek dikiş,bizim kara kafalarla dik babam dik.Benim annecağazım da böyle dikiyor işte.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ama ben en cok boceklerini ve karincalarini sevdim:)) Hahahahaaaa kovalayip isine devam ediyor:)) Izlerken bende dikismi dikiyorum bee dedim. Dedim yani:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yani ben demeyeyim dedim ama göz görüyor tabi.

Nuray dedi ki...

Sevdaaa,güzel doktorum nerlerdesin,rüyamda gördüm seni,bir yerde karşılaşıyoruz ve nasıl sarılıyoruz, nasıl kucaklaşıyoruz ..çok seviniyoruz. Beyaz giymişsin..Kaç gündür rüyamdaki halinle gözümün önünden gitmiyorsun (hayır olsun inşallah) Mevlüdenin yayınında okudum ,depresyon falan diyorsun,çık depresyondan,gidelim Hindistana hadi :)) ne güzel kumaşlar vardır orda değil mi ???

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hayır olsun Nurayım,valla gidelim ama gezme tozma değil dikiş-kumaş-yerel halk için gidelim.Ama korkuyorum biraz,hijyen şartları bize göre değil.Bir sürü aşı falan olmamız lazım.Yine de düşünelim bakalım.Çook öptüm ben seni.Bir de,bu aralar mutfakla uğraşıyorum o yüzden yokum ortalarda,merak etmeyin.

Symcouture dedi ki...

Çok teşekkürler bilgiler içinnn :)

siyah kuğu dedi ki...

Becerikli şeyler😊