19 Eylül 2015 Cumartesi

KABARIK ETEKLER

               Ayy,ben yazarken yoruldum,inşallah siz okurken yorulmazsınız.Kendisi mühendistir ama benim gözümde ayrıca dikiş müyendisidir.Gencecik yaşında kollarının altına bir kaç Diyarbakır karpuzu sıkıştırmış bir kişiliktir.Terzi Begüm adında blogun sahibidir.İşte bu mümtaz kişilik sayesinde katıldığımız bir sewalong etkinliğinde,ikimiz de aslında kabarık etekli olan ama altına jüpon yapmadığımız için kabaramayan elbiseler dikmiştik.Ve ben o zaman kabarık bir jüpon ve elbise dikmeye karar vermiştim.İşte bu elbise hazır ve de kendisine ithaf edildi bugün.
                Kumaşı ve modeli önceden paylaşmıştım.İşte o yüzden şöyle yaptım böyle yaptım diye anlatmayacağım.Kumaş saten olduğu için bu kez astar çalışması yaptım.Bir tek onu tarif edeceğim.Astar için kalıp falan kullanmadım.Freestyling denen yöntemle çalıştım.Yani göz kararı kestiğim kumaşı elbisemin üzerine yatırıp kol evlerini ve yakayı oydum.Altta zaten jüpon olduğu için sadece üst beden çalıştım.Sonra yaka kısmını pervaza,yanlarını da yan dikişlere monte ettim.


Kol evlerini ve etek ucunu zigzagla temizledim.Pens mens koymadım.Son derece basit bir yöntem.Sonuç ,








Sevgili Funda Çağlayan'a özenip bir de çömelerek poz vereyim dedim,tam da onun başına gelen benim de başıma geldi ve jüponun tülünde orta boy bir delik açaraktan poz verme işini elime yüzüme bulaştırarak tamamladım.E müstehak bana,içimdeki küçük kızı susturmayı hala beceremedim.



Sağlıcakla kalın.












18 yorum:

Yelek dedi ki...

Hahaha daha öncede tüyo vermiştim. Bak kapaklanırsıniz demiştim dikkat edin ben yerleri öptüm sizler dikkat edin demiştim. Ay güle güle ortamdan ayrıldım. Hay Allah senide çoook güldürsün dikiş kız. Ayy geçmiş olsun. Elbise super olmamış. Süper ötesi olmuş. Bir önceki postta jüponu zaten kıskanmıştım simdi elbiseyle buluşunca artık çatlama safhasına geldim. Çok yakışmış. Birkaç renk jüpon ve elbise dikip kendime geleyim bari. Kocaman sevgilerimle.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahahaaa,değil mi ama,kadın uyarmış,yok olmuyor,denemeyin demiş.Ama yook,çocuk gibi illa deneyip göreceğiz..Senden bu iltifatları almak da her babayiğitin harcı değil ha,çoook mutlu oldum şimdi.Teşekkür ederim,kız dik sen de şöööyle puanlı puanlı,kabarık kabarık.Ayyy,sabahlar olmasın,biz anca dikelim.Hihihihihi,bu arada akşam akşam bir de etek diktim,yarına süpriz.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Blogcanlar cildirmis olmali. Tatili yarida biraktiracaksiniz bana. O olacak yani :))
Kis kan ma dim kiiiii!!!!
Sus sus ben bile inanmadim kiskanmadigima:)) elbisenin renkleri ve modeli sahane. Altina o tul.jupondan bende dikmistim zamaninda ama kullanamayuca gorumceme vermistim. Sana bu yuzden hayranim iste cilgin kadin. Kocaman sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aman estafurullah,sizin gibi sadece dikiş dikmek için ayrı bir evi olan ( aha bak kıskançlık böyle olur,salonun orta yerini pazara çevirmiş bir gariban olarak,ha bire sana fesatlanıyorum haberin olsun) mümtaz kişiliği rahatsız etmek istemeyiz :pp Tatil bitince bekleriz efenim.Bu arada İstanbul'a gelince araşıyoruz,ahan da sana telefon numaram,hiiiç de çekinmem paylaşmaktan 532 387 93 98,nihahahahaaa

Nuray dedi ki...

Sevdacım ,çok çok güzel olmuş,tam modeldeki gibi kabarıklığı yakalamışsın,ve çook yakışmış,ba-yıl-dımm....Sendeki çalışkanlıktan istiyorummmmm :)

Nuray dedi ki...

Mevlüdeee Türkiyedeysen görüşmeyecek miyiz ??????????

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu elbise biraz da senin sayende dikildi be Nurayım,sen o dergiyi paylaşmasaydın,ben bu modeli dikemezdim.Aslında bir şeyi de itiraf etmem gerek,blogum olmasa ben de bu kadar dikmeyeceğim,zorluyorum kendimi.Yani hayatın koşuşturmaları bizi tembel yapıyor takma kafana.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Nuray'cigim hala Antalya'dayim. Bayramin 3.gunu Istanbul'a donecegim. Uclu bulusma yapalim sahaflarin onunde:)) Annemler memlekette. Ev bos pijama partiside yapariz hem:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben telimi yazdım,benden günah gittiii

Terzi Begum dedi ki...

Terzi Begüm tatilden döndü! Ve ilk iş olarak da Doktor Hanım'ın elbisesinden ve iç eteğinden dikmek istiyooooor :) Elbiseniz süper olmuş, kumaş o kadar yakışmış ki bu elbiseye, ağzımın suları aktı. Renkleri de size çok yakışmış, maşallah maşallah! Ellerinize sağlık gerçekten, nasıl da özendim size. Tatil valizini açmadan dikiş diktireceksiniz bana :) Mutlu bayramlar, müyendis Begüm'den sevgiler :)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aman efendim,teşekkür ederim,ne mutlu bana,dikiş aşkını körükleyebildiğim için,sana da çok yakışır bu model

Adsız dedi ki...

Cook ozledim yazilarinizi okumayi her zaman gibi harikaa!!!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş geldin,nerelerdeydin Mutlu kız?

Adsız dedi ki...

Hos bulduk..cok yogundum..bi kac dersten kalmistim bana zor gelen neyseki yaz okulu acildi ve derslerimi verdim yazi malatya'da gecirdim..derslerden baska hicbirseyle ilgilenemedim..eldhamdulillah simdi evimdeyim..dikis kursuna basladim kalip cikarmaya basladik bile..cok ozledim yazilarinizi okumayi..mail adresime geliyor yayinlar ve sinavlardan sonra okuyacagim diye erteliyordum bakma firsati buldum..yine zevkle okudum neler neler yapmisniz bu arada..kaplanan boyanan sandalyeler..dikilen kiyafetler..masallah diyorum..yine..duzenim simdi oturdu..dikis kursuda moral oldu bana..ozledim sizii ve yazilariniziii..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Harika,bak bulaştın sen de dikişe iyiden.Hadi kolay gelsin,yaptıklarını da görürüz inşallah.

Adsız dedi ki...

Insallah coook tesekkur ederim..

Ayselce örgüler dedi ki...

Müthiş!!!
Hayran kaldım baktıkça baktım ...model güzel ,kumaş güzel , giyen güzel ve yakışmış . Kutluyorum sizi ...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim,o sizin güzel bakışınız.