23 Haziran 2015 Salı

VEEE,SAHNEEEE

                  Dün geceyi hiç uyumadan geçirince,malumunuz üzre var olan gazım iyice arttı.Tıbben adrenalin deşarjı olarak adlandırılan bu durum sayesinde eteğimi diktim ve giydim.Fotoğraflar pek güzel olmadı idare ediniz.Aslında kalın bir kemer ve tişörtle süper olacağını düşündüğüm eteğimi eldeki imkanlar dahilinde sergiledim efenim.Kendisi hafifçe düşük bel olmakla,karın şişliğinde bile rahat giyilebilecek kıvamda oldu.Belki ileride hafifçe daraltabilirim,malum oruç zamanı ,zaten hali hazırda emeklilik ikramiyesi olarak alınmış epeyce bir kilo da var.
                 Öncelikle var olan rahat bir eteğimin iki yanına bu eteğimin iki yanının sabitledim.Arada kalan bolluğa da orantılı olarak pileleri dağıttım.Böylece hiç uğraşmadan dikişe hazır hale geldi etek,



Gördüğünüz üzre eteği tek parça halinde pileleri düzenleyerek iğneledim.Henüz hiç dikiş yok.Sonrasında belden düz dikişle pileleri sabitledim.Sonra da tek tek yukarıdan aşağıya pile kenarlarına ince dikiş geçtim.Pileleri iğnelerken eteği masaya yatırıp etek ucunu gerdirdim ki,basen bölgesinde yeterli kavisi verebileyim.Aynen en üstteki fotoda olduğu gibi.Pileleri dümdüz aşağıya doğru dikseydim basen bölgesi dar gelirdi.


daha sonra astar olarak kullanacağım kumaşı da bu eteğin üzerine aynı şekilde iki yandan iğneledim,arada kaln bol parçaya da rastgele pile koyup üst etek beline eşitledim.İki parçayı tersten birbirine dikip çevirdim ve bel kenarına da ince dikiş geçtim.Sonuç,






 






18 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Tek kombindeki ekru renk bluz yerine kar beyaz seçerseniz emin olun daha güzel olucaktır. iyi günlerde giyin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Nilgün hanım,evet kar beyazı lazım ama yazıda da belirttim ya eldekilerle kombinledim mecburen,etkinliğe fotoğraf atabilmek için.Uygun beyaz bir üstüm yokmuş onu farkettim.Siyahla denedim ama öldürdü biraz,eh şimdilik ekruyla idare edin beni :)

Nuray dedi ki...

Sevdacım sende sağlam bir dikiş bilgisi var maşallah,yine temiz bir iş çıkarmışsın,astarlı olan fotoğrafta özellikle belli oluyor ne kadar düzenli çalıştığın ellerine sağlık...Ben kalıpsız çalışamıyorum,mutlaka kalp çıkacak,mutlaka bol teyel alınacak,,(teyel alırken hatırladım seni,annemden kalma son teyel ipini kullanırken ) kumaşın da çok güzel,vual kumaşları ben de seviyorum,benimkiler de planlandı ama henüz biçilmedi,ama iki tane elbise biçtim bile...sevgiler

Yelek dedi ki...

Bravo. Kocamannnn bir tebrik ediyorum. Etkinliğin ilk eteği sizden geldi. Çok güzel olmuş ve pratik olarak dikilmeside ayrı güzel. Kumaşa bayıldım. İyi günlerde giyin. Ayrıca emeklilik ikramiyesi olan kilolardan bendede var. Mesut mutlu yaşıyoruz. Çok öpüyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dikiş Sevda’ sı dedi ki...


Sevda şahin23 Haziran 2015 22:17
Nurayım yine kıvandırdın beni çok teşekkür ederim.Ay üzerimize bir çalışkanlık geldi değil mi?Okudum Funda'ya yazmışsın,merakla bekliyorum bakalım elbiselerini.Etek dikmek ,hele de bu modeli dikmek kolay Nuraycığım,inan ki sen de yaparsın ama alışkanlığından vaz geçemiyorsundur.

YanıtlaSil

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Funda hanımcığım,sayenizde elim kumaş tuttu ve devamı gelecek.Ayrıca daha önce paylaştığım kıvrımlı kadınlarla ilgili yazımda da belirttiğim gibi 40 beden ve üstü moda artık.Yani ben de acaba geri vermesem mi kiloları diye düşünmüyor değilim hani.Ayol insanın yüzü geriliyor,bir gençlik geliyor cildine değil mi ama :))

Terzi Begum dedi ki...

Bu ne hız! Ellerinize sağlık, çok güzel, hem şık hem spor, kumaşınıza da bayıldım ama ah o ayakkabılar ne de rol çalmışlar ;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Begümcüğüm,eheheee ayakkabı dedin mi akan sular durur biliyorsun bende:)))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Vayyyyyy uzel doktorumuz tibbi birakti, simdi dikis doktorluguna basladi. Korkun dikis alemi:)) Cok guzel olmus Sevda'm. Kumasini yayinladigin gun bayilmistim desenine, renklerine zaten. De anacim bu ne hiz!!! Basimi alip nerelere gideyim ben bu tembellikle. Astarlamada gercenten temiz is cikarmissin. Kim derki bu etek kalipsiz oooyyleee kumas cartlatilarak dikildi?
Ayakkabiya hicbir sey demiyorum zaten. Zira kelimeleri bitirmis kendileri:)) Guzel gunlerde kullan hayatim.
(Astar sag tarafta hafif gorunuyor azicik cektiriver o nazar boncugunu:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Heheheee,sağol bacım.Yok kız,o görünen şey desen,siyahın üstünde gri yapraklar var.Zaten astar diz boyunda,aşağıdan görünemez ki.Te allam yaa.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Valla te allam yaa olmus:)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Heheheeee

renklidesign dedi ki...

Kumaş da model de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Yelek dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Kilo verince hortlağa dönüyorum zaten. Amannnnn veremiyorumda, madem modaymış bende öyle gezerim bıngıl bıngıl. :))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim .

♕Süslü Püslü ♕ dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)

bloğuma beklerim ziyaret ederseniz çok mutlu olurum :):)
sevgiler
http://suslupuslublog.blogspot.com.tr/

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim,hemen ziyaret ediyorum sizi