25 Haziran 2015 Perşembe

ÇİÇEK BAHÇESİ

                            Funda hanımın maxi etek etkinliği sayesinde dikişe başlamışken,bir de maxi elbise dikeyim dedim.Kumaşı hatırlarsınız,Ümraniye Kumaşçılar Sokağından almıştım.Uzun süredir gözüme kestirdiğim bir model vardı,şöyle ki,


Tam yazlık,rahat,şık bir elbise.Burda dergisi


Her zamanki gibi,üst bedeni kalıplı,alt bedeni pratik çalıştım.Kumaşım yine vual.Aslında yakayı pervazla çevirecektim ancak kumaş çok ince olduğu için alttan gözüktü ve zarif durmadı.O yüzden direkt sutaşı kullandım.Kol evlerini de petek dikişiyle bastırdım.Sonuç şöyle,








Beğenilerinize sunarım efendim :))










23 yorum:

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ay ben seni yerim ne sekersin sen yaa:)) Valla sana bakarken suratimda kocaman ablak bir gulumseme olusuyor kendiliginden:) Enerjin super pozitif, insanin ruhunu dinlendiriyorsun.
Elbisen cok guzel olmus herzamanki gibi. Ama ben petek dikisini anlamadim, ( cahilligime ver:))
Guzel gunlerde, hep gulerek kullan...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehee,eğer yüzünde bir gülümseme yaratabiliyorsam,yıllardır çabaladığım şeyi başardım demektir.İnsanları mutlu etmek.Bu arada petek dikişi öyle alengirli havalı bir şey değil canım benim,zig zag desenlerinden biri.Pervaz çirkin durunca,direk dikiş payını çevirip üstüne bu dikişi yaptım.Hem yakadaj
Ki su taşına uydu hem de altı temiz oldu.Yirim seni.

Yelek dedi ki...

Amaniiiin Allahım maksi olan her şeye şöyyyle bir balıklama atlayasım var. Ben bu etkinliği keşke daha önce akıl edeydim. Sizi harekete geçirmişim affferin bana. Benim etkinlikten sonra sizde bir maksi elbise etkinliğimi patlatsanız şöyle, diksek salına salına pozlar versek endam göstersek.( Birde endamım varki dillere destan :)))) Elbiseye BAYILDIM. Güle güle giyin. Pozlarda ayrı afilli ama yani.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla dedim ki,ister etek ister elbise Funda hanımcığım bunu da kabul eder.Nasılsa bunun da eteği maxi :)) Ben eylül gibi klasik bir pazen etkinliği yapayım diyorum.Artık okul kapandı,yazlık faslı başlıyor ya,çok ilgilenemeyeceğim blogla.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Etek bol ve uzun olunca aklıma, küçüklüğümde dinlediğim, izlediğim veya okuduğum masal ve çizgifilm kahramanları geldi. En son olarak da mesajımı yazacakken bu karma karakterlerin içinden biri gözümün önünde canlandı: Kırmızı Başlıklı Kız! Acaba neden? Sevgilerimle.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Tüh yaaa,aklıma gelseydi elime de bir sepet alırdım.Çok teşekkür ederim Nurten hanımcığım.

Yelek dedi ki...

Ayy etmez olurmuyum ne demek, uluslararası yarışma degil ya bu kriterleri olsun. Başımla beraber. Pazen etkinliği duydum vallahi iple çekiyorum şimdi Eylülü.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaşasın

Nuray dedi ki...

Yine çok güzel bir çalışma,ellerine sağlık Sevdacığım :)) kumaş öyle güzel görünüyor ki,sen de her zamanki gibi doğru modelle,keyifle giyilecek bir elbiseye dönüştürmüşsün,hele yakadaki bordo sanırım detay ne güzel duruyor,sen zaten şapkanla o kadar tatlısın kii...Çok çok beğendim iyi günlerde giy canım :)) Biraz da takılayım :)) efenim sizin gibi ayakkabı tutkunu bir hanfendi,nasıl ayakkabısız poz verebilir :)))) sandalet çok güzel olur diye düşündüm ..

Pembe Dünyam dedi ki...

çok şeker olmuşş bloğunuz da harika takibe aldım bende beklerim :)

renklidesign dedi ki...

Tam güneşli havada kırlarda dolaşma elbisesi olmuş. Ellerinize sağlık.

Terzi Begum dedi ki...

Çok güzel olmuş! O kırmızı şerit elbiseyi çok modernleştirmiş bence. Ellerinize sağlık, sevgiler :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Nurayım takdirlerinize minnettarım örtmenim.Kız elbise o kadar masum duruyordu ki,ayakkabı giysem o yalınlığı bozarım diye giymedim. Bir nevi Çıplak Ayaklı Kontes olayına gireyim dedim.Hihihii

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim,ben de hemen geliyorum ziyaretinize :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkürler,tam kırçiçekleri değil mi,aslında kumaşı alırken çok umutlu değildim ama sonucu ben de çok sevdim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ve evet,yakada bordo renkli su taşı var.Elbiselere böyle ayrıntılar yapmayı seviyorum biliyorsun ya,ay ne yapayım eskiden yaptığımız şeyleri özlüyorum işte.Fistolu ,dantelli elbiselerimizi falan :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Sağol Begümcüğüm,eh sizlere beğendirmeye çalışıyorum işte :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Sevda Hanımcım bu yazıyla alakasız olacak ama bir şey paylaşayım dedim. Ayrıca yayınlamanıza da gerek yok. Ben bir zamandır instagramdayım. Acemiyim de. Aslında giriş amacım bursakumaşçısını takip etmekti. Beni fark eden arkadaşlar eklediler, ben onları ekledim falan derken paylaşımlar oldu. Sonra bir gün "dikiskis" diye biri beni takip etmeye başlamış. Ben de sizsiniz diye onu ekledim. Dünyaya farklı bir pencereden bakan biriymiş. Canım sıkıldı, takipten çıktım. Herkesle aynı yöne bakıp aynı şeyi göreceğiz diye bir şey yok elbette. Buna kızmak hakkım olduğunu ise hiç zannetmiyorum. Beni kızdıran sizin blog adınızı kullanmış olması ve insanları yanıltması. Sadece paylaşayım dedim. Sevgilerimle.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aaa,çok üzüldüm ya.Hay Allah,ne desem bilemedim.Benim intagram hesabım yok zaten.Hemen bir uyarı postu yazayım.Çok sağolun Nurten hanımcığım.İnsanlara akıl sır ermez zaten,yapacak bir şey yok,telif hakkı isteyemeyeceğimize göre ,arkadaşlarımızı uyaralım bari.Çok teşekkür ederim yeniden.

Ayselce örgüler dedi ki...

çok şık tam yaz renkleri cıvıl cıvıl diken marifetli ellerinize sağlık.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim

Lilith dedi ki...

kumaş çok tatlı ellerinize sağlık ayrıca Kumaş çekilişime bekliyorumm.:)
http://lilithinalemi.blogspot.com.tr/2015/07/lilithin-kumas-cekilisi.html

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bulunduğum yerde internetim kısıtlı olduğu için açamamıştım blogumu kusura bakmayın,şimdi gördüm yorumunuzu,çok teşekkür ederim.