13 Mayıs 2015 Çarşamba

YAŞASIN KIVRIMLI KADINLAR

                    Evet yanlış okumadınız,eski tip kadın modası geri geliyor.Amerikalıların betimlemesiyle Kıvrımlı Kadın lar,yani normal,gerçek kadınlar yeniden moda oluyor.Bizde balık eti,toplu,hafif kilolu şeklinde isimlendirilen bu beden ölçüsü; Amerikalıların dilinde bir zerafet kazanmış ve Kıvrımlı Kadın olarak adlandırılmış.
                     Her şey 70 li yıllarda,Twiggy isimli çiroz bir kızceğizin mankenlik yapmaya heveslenmesiyle başladı aslında.Bu kızceğiz başlarda çirozluğu nedeniyle pek ilgi görmese de ,cin fikirli birileri bunu moda etti.E tabii,kadınların onun gibi görünebilmesi için yığınla para harcamaları gerekecekti.Böylelikle zayıflama sektörü turnayı gözünden vurdu.Bizde olsa annelerin oğullarına almayacağı,evliyse de ,ay kimbilir neler çekiyor zavallı,diye dedikodusunu yapacağı çiroz kızceğiz şöyle bir şeydi,




Bu kuru kız moda olunca,bizim börekler çörekler,yatlılar güme gitti.Analarımızın yumuşacık bedenleri de kurudukça kurudu,ana kucağı tahta sandalyeye döndü.Zayıflamacılar tonla para kazandı.Gel zaman git zaman kadınlar bu kuru kızdan sıkıldılar.Haaa,siz misiniz sıkılan,alın size Pamela dedi sektör.Ve hoop,kocaman çuçulu zapzayıf kadınlar türedi,o da şöyle bir şeydi,



Her türlü fizik ve genetik kanunlarımıza aykırı bu sarışın afet de yıllarımızı ve paramızı çaldı.Bu sefer zayıflamak yetmiyordu ne yazık ki,doğaya aykırı büyüklükteki çuçular ameliyat olmadan ne yapsanız olmuyordu.Hoppaaa,uzuuun bir süre de bu şekilde ayakta kaldı sektör.Ve yine gel zaman git zaman bu sefer sadece kadınlar değil,erkekler de sıkılmaya başladılar burunlarının dibinde balon şeklinde çuçular,takırdayan bacaklar ve kalçalar görmekten.Üztelik kadın zarafetini iyiden iyiye kaybetmiş; dar kalçalarını,düz belini ve devasa çuçularını gösterecek diye neredeyse çıplak gezer olmuştu.Moda modalıktan çıkmış,dikiş sanat değil kumaş parçalarını bir araya getiren bir origami sanatına dönüşmüştü.Derken özellikle Amerikalı hemcinslerimiz olaya el koyarak ben buyum,beni böyle kabul et mesajını yaymaya başladılar alttan alttan.Bu mesaj hızla Avrupa ya ulaştı ve yayılmaya devam ediyor.Artık aç kalmaya,takırdamaya son.Farkındaysanız eğer hızla yayılan bir 50 ler modası var.Bu dönem 2. Dünya Savaşının bitmesiyle birlikte başlayan,kadına zerafetini geri kazandıran bir dönem.Tüm kadınlar kum saati şeklindeler,kilonuz ne olursa olsun bu tarz elbiselerle kum saati görüntüsü kazanmanız garanti.Etek ne kadar kabarırsa bel o kadar ince görünüyor.Etek boyları Channel boy,yani diz altı,şimdilerde midi denen boy.Bu boy öyle rast gele yaratılmamış,yapılan teknik ölçümlerle,bacağı en  zarif gösteren ölçünün bu olduğuna karar vermiş Channel adamları.Doğru da zaten.
              Hadi gari yiyin için,

















24 yorum:

ANTİGONE dedi ki...

oh be, nihayet!!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaaniii :)))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Benim eve gizli kamera falanmi koydnuz allahaskina!!!! Ne zaman rejime yada spora baslasam hooooopppppp boyle haberlerle yada postlarla karsilasiyorum ve benim irade yallah cope!!!!!
Eeee o zaman koca bir tabak tiramisuyu hakettim ben. Yiyelim gariiii:) Gelin kizlar cok yaptim hepimize yeter:)))))

Buzlarkralicesi dedi ki...

Guzel haber ;))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Değil mi ama ???

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Burada yayınlayamayacağım bir berlusce olayı var.Googledan bak bir,kadınlar hep kıvrımlı.Ye bacım,oh sefan olsun :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Burlesque diye yazılıyormuş

Adsız dedi ki...

keske sokaklarda 50'lı yılların kıyafet modası gorsek..ne hos olurdu 50'lı 70'lı yılların kıyafetlerı ne zarıf..

Adsız dedi ki...

E,ben giyip geziyorum,dışarıdayken etrafını kolaçan et,beni görebilirsin :))) Merak etme şiddetli bir şekilde geliyor 50-60-70 li yıllar.Şimdiden dikmeye başla bence :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kahrolmayasıca iped,benim ben,anonim değil

Mevlude Turk Topal dedi ki...

hahahahahahhaaaaa aaaaa dedim Sevda'dan birtane daha varmis:)) Ama megerse bu bizim cilginbasiymis:))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hihihihihiii

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Baktim baktim:)) Baktiktan sonra kakolu kek yaptim :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Oohhh,afiyet olsun Mevlüdem,aaa yetti artık aç gezmeler :)))

Nuray dedi ki...

Ayyy bu ne keyifli bir yazı olmuş,bayıldım,,,Gülümseyerek okuyorum yaa,eşim işkillendi,neye gülüyorsun diyor,...Tabi ben çuçulara gülmekle meşgulüm,kilo milo konuları dedim geçiştirdim :)) Ama ben yine de zayıf olmak istiyorummm...Şu adsızın sen çıkmasına da çok güldüm :))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Nuraycığım,tabi sağlık için zayıf kalmakta fayda var ama ille de 36 beden olmaya uğraşmanın bir manası yok.İdeal beden 40 oldu gibi artık.Yani boyuna göre kilo ayarlaman en doğrusu.Pratik olarak boyunla kilon arasında 10 fark sağlıklı kilo.160 cm bir kadının 50 kilo olması lazım örnek olarak.Benim amacım çok zayıf olmaya uğraşan bacılarıma moral vermek.Evet adsız bile ben çıktım hihihihiiiii

EQ dedi ki...

Off uyuyamiyorum yine. Sabaha karsi hortladim, halbuki uyumam lazim, birkac saat sonra yola cikacagiz...su gececilik beni mahvediyo bazen... neyse.

Yaziyi kucagima alip öpüp koklayasim geldi...o derece sevimli göründü gözüme anliican.Hay eline saglik doktorcum.

Ama ben bu boyla kilo arasi 10 olayina da inanmiyorum artik, ben cok zayif olurum ozaman mesela.
Örnegin ben 1.70'im, 70 kilo olsam bile ok zayif olurum, hortlak gibi. Cok ilginctir, örnegin ben 80 kilo oldugum zaman kendimi gayet iyi hissediyorum. Cok normal görünüyorum, 40 beden giyiyorum cok ciddiyim. O yüzden dedimya cok garip. 80 kg iken kimse inanmiyordu bana zaten, en fazla 70sindir diyorlardi. Bende mi bir tuhaflik vardir nedir...

Yani sasiracaksin ama benim hedef kilom 79...buna ulassam benden mutlusu olmaz.

Bira evvel bana biraktigin yorumlari okudum ve cevapladim. Tatilden döneyim basliyoruz doktor!:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ya tabi bo 10 meselesi standart,ben Nurayım'ı canlı canlı förmediğim için standart öneriyi yapmışım.Dediğin çok doğru,o yüzden vücudun yağ kas kemik ölçüleri ayrı ayrı yapılıyor ya zaten.Sen ince kemikli,kas oranı yüksek birisindir,yağ oranın azdır 80 sende 60 gibi durur.Doğru yani.Ablam da aynı senin gibi mesele,onun olduğu kiloda ben 40 giyersem o 38 giyiyo.Tamamen kas kemik yağ dağılımımızla alakalı dediğin gibi.Merak etme sen yapacağız birlikte ama pilates şart ya da bisiklete binersin,sizin orada yapılır o iş.

oytunla hayat dedi ki...

Ahahahaaaa :)))
O çirozu dövesim senide mıncıra mıncıra sevesim geldi sabah sabah bak :))

Mutlu haftalar..

bücürükveben dedi ki...

Twiggy benim çocukluk yıllarıma denk geliyor hakikaten çok ünlü olmuştu sıska kız! Halbuki bakıyorum da bildiğin çirkin:) ya zayıflık asla güzel olmuyor, benim kızkardeşim zayıf şişmanlatmaya çalışıyoruz yıllardır, doktor doktor geziyor sağlığı sözkonusu bir ara zayıflık yüzünden çok hastalandı ölümlerden döndü:( niye kilo alamadığının sebebini de bilemiyoruz:( en sondaki hafif tombul modeller çok güzel ve seksiler valla en güzelleri de onlar...kimse zayıflamasın boşuna:)
Kucak dolusu sevgiler

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

De mi yaniii:))))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evet yaaa,mesela ben on kilo aldım ya emekli olunca,uzun süredir görmesiğim arkadaşlarıma denk gelince hemen soruyorlar estetik mi yaptırdın diye,hı hıı,içten dolgunyaptırdım kendi yağımla.Öyle gergin yüzüm hihihiii.Kerdeşinin adrenal bezlerinde bir şey olmasın ya da tiroid ve paratiroidinde ya da diabetes insipitus diye bir şey var bakılmıştır her halde hepsine değil mi

Bi Poşet Kitap dedi ki...

demek hepsi o çiroz kız yüzündenmiş >_<

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

İvit,gıcık şey,sen de 10 kilo bermişsin okudum Ayşe'de,yoksa seninkiler mi geldi bana,hihihihii