6 Nisan 2015 Pazartesi

TERZİ BEGÜM'ün ELBİSE KALIBI

                     Sevgili Begüm'ün diktiği elbisenin benzer bir kalıbının Burda'da olduğunu yazmıştım.Arayıp buldum,2012 Ekim Burdası'nda imiş model.Önce bulamayacağım diye telaş yaptım.Niye derseniz,benim sevgili kocam ve kuzeni,iki kafadarlar,salon boyanırken kütüphaneyi çekerken zorlanmışlar.Kuzen demişki,abi bunun içinde ne var,taş gibi?Açıp bakmışlar bir sürü dergi.Yine kuzen demişki,bu kadar eski dergi niye durup duruyor abi,atalım gitsin!!!!!!  İki kafadar onlarca Burda,Sofra ve bilimum hazinemi bir güzel temize havale etmişler.Benim haberim yok,birgün şifon bir etek dikmeye kalktım,model de aklımda,Burda'yı çıkarıp dikivereyim dedim.Dolabın kapağını açtım,içi tertemiz,bomboş.Aaa,dergilerimi nereye koymuş bu adam diye söylene söylene aramaya başladım.Atmış olabileceği gibi bir ihtimal aklımdan bile geçmiyor hala.Telefon ettim,sordum.Attıkya biz onları demez mi,şaka yapıyor sandım.Valla attık deyince,siz düşünün halimi artık.Öyle böyle değil sanırım onbeş yıllık bir birikimdi.Ne mi yaptım? Hiç bir şey,giden gitmişti,çoook üzüldüm sadece,bir de eşime iyi ki başka bir kadınla evli değilsin yanmıştın dedim.Hala ciğerim yanar hatırladıkça.
                      Gelelim modele,

 Burdamız bu



Modelimiz de bu,Begüm'ün kalıbı daha alengirli ve ince belli hanımlara daha iyi oturacaktır ama o kalıba ulaşma şansımız daha az,bununla idare edeceğiz artık,


 Sanırım biraz çabayla,bele oturan bir görüntü elde edebiliriz.


Gördüğünüz gibi sonuç neredeyse aynı,kısa kollu çalışmak da sorun olmaz diye düşünüyorum.





15 yorum:

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ben olsam butun sahaflari dolasir eski sayilarin hepsini bulur alir, hesabida ona kitlerdim:) Tabi basta: bu sana yol, su, elektrik ve camur olarak geri donecek tehdidimi de ihmal etmezdim.:)
Elim agzimda kaldi yeminle, sanki benim degilerimi attilar!!!! :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaniii,aslında yapmam gerekirdi ama kişiliğime ters dırdır edemiyorum.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay tam şu anda gene şiştim bak,valla ağlarım şimdi Mevlüde hanımcığım,gaz vermeyin,gözümü karartıp dalacam adama,kanepede uzanmış yatıyor :)))

Nuray dedi ki...

Dergileri bulanlar sevinmiştir artık :)) Benim de dergilerim pek kıymetlidir...Bende de var bu sayıdan,önü böyle pileli,daha farklı bir modelden ben de dikmiştim,güzel oluyor bu elbiseler....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aynen

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Yok yok dalmayin, sabirli olun, elbet onunda vardir bir koleksiyonu :))

Adsız dedi ki...

okurken dedım ınsallah atmamıslardır ama ... :) gecmıs olsun ..dırdır etmemek edememek en guzelı bence..bılselerdı atmazlardı zaten..bır de karmasa ortamında genellıkle oluyor boyle seyler.. ..bu arada ben bırseyler dıkmeye yenı yenı basladım ama pek duzenlı olmuyor dıkısım yanı bı buluz yapayım dedım ılk dıkısım ..alt bolgesını dıkerken dıkıs hıc duzgun olmadı aynı hızada gıdemedım seklı bozuk oldu ama dıkıp bırseyler ortaya cıkarmak ne kadar zevklı ..bu kalıbı merak etmıstım buldugunuza sevındım ..tesekkurler

Adsız dedi ki...

ılk dıktıgım penye jarse buluz oldu..pazen de daha rahat ederım zorlanmam bu kadar degıl mı? yoksa yanlıs mı dusunuyorum.?

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay olmaz mı,elimi sürsem kıyamet koparır,olsun ben de vicdanını sızlatarak intikamımı alıyorum :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kuzum,en zor kumaşlardan biriyle başlamışsınız,tabi düzgün olmaz,özel ayak,özel iğne gerekir.Pazenle kesinlikle çok rahat edeceksiniz,bayılacaksınız.Vazgeçmek yok,bizler de hala öğreniyoruz,diktikçe gelişeceksiniz,devam.

Adsız dedi ki...

cok sevındım bu cevaba cok :) sonradan geldı aklıma kumasın benı zorlayacagı..vazgecmek yok :) cok tesekkurler

Yelek dedi ki...

Ayyyy beynimden kaynar sular döküldü. Allahım böyle bir hata nasıl yapılır. Ama en iyi cezalandırma yöntemini seçmişsiniz. Vicdan muhasebesi. Üzülmeyin canınız sağ olsun.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Öyle yapıyorum ne yapayım :)

Terzi Begum dedi ki...

İçim cız etti okuyunca, nasıl atabilmişler o hazineyi :( Ama bu sayı kalmış ne mutlu ki :) Hemen bu yazınıza bağlantı vereyim blogumdan, merak edenler öğrensin. Çoook teşekkürler uğraşlarınız için!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Bu ve bir kısım dergiler başka dolaptaydı,o yüzden kurtulmuşlar.Zaten gidenlerin çoğu 2000'den önceki eski sayılardı.Yani daha da acı eski sayıları bulmak çok zor.Hep bir hayalim var,birgün bir terzi bana eski dergilerini miras bırakacak diye :)))