14 Nisan 2015 Salı

ELLİLERİN DERGİLERİ

             Bugün de Taksim'deydik eşimle.E tabi sahaflarda dergi aranacak,biraz da gezilecek,Çılgındaşım Mevlüde hanımcığımın tavsiyesine uyulacak.Taksim yine çok güzeldi,






Bol bol yürüyüşün ardından Taksim'deki sahaflar çarşısına vardık.Kocaman bir çarşı ama tek bir sahaf dikiş dergisi satıyor.Ve burada bir hazine yatıyor hanımlar,yığınla 50 lere ait dergi buldum.Tanesi 15 TL.Dün aldığım 60 lar da 7,5 TL idi.Demek ki her on dekatta bir fiyat ikiye katlanıyor.Haliyle ne kadar varsa hepsini almadım bu sefer.Eskiler bilirler,önceden dergilerde yayınlanan modellerin tek bir bedeninin kalıbı verilirdi.Tüm modellerin tüm kalıplarını bulamazdınız dergide.Bulduğum dergilerde de durum böyleydi.Aslında hepsini almak istedim ama bu sefer sadece işime yarayanları almaya karar verdim.Zaten aldıklarımla da yıllarca başka dergi almasam idare edebilirim.Dergileri görünce anlayacaksınız,













Hadi hanımlar,sahaflar sizi bekler.Özellikle Ankaralı arkadaşlar sahaf konusunda çok şanslılar mutlaka değerlendirsinler.

















15 yorum:

hobimanik dedi ki...

Icim gitti cok sanslisiniz :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yaa,gelin İstanbul'a götüreyim sizi de.Ama İzmir'de kesin bulursunuz sahaflara bakın.Mutlaka ellerinde vardır.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Iste bu!!!!:) Beyler artik iki kere dusunecek eslere ait esyalari ne yapacagini. Hatta jest olsun diye benzer dergiler alip getirecek eve aksamlari. ( Cokmu abarttim:))
Benim esim kumas getiriyordu:)) Kendimden biliyorum abarti yok valla:)
Aaahhhh taksim, sahaflar, kitaplar aaahhhh. Bak yine hasretim depresti, ben gidip iki hondurdeyeyim:))
Dergilerini gule gule kullan Sevda hanimcigim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hahahaa,okudum kendisine de yorumunu Mevlüdeciğim,valla zavallı adam çok pişman,sahaflara parayı verdikçe anladı dergilerimizin değerini.Lütfen höndürdeme,gel gezelim ya da gel yazlığa,çılgın kadınlar olarak tarhana neyin yapalım :))

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Ahh İstanbul, İstanbul... Mezun olduğumdan beri gitmedim desem yeridir. Bu Haziranda bir eğitim mi, çalıştay mı varmış ne, toplantıya gelmem söz konusu. Ama İstanbul'dan artık o kadar korkuyorum ki rapor alıp gelmemeyi bile düşünmüyor değilim hani :) Arabayla gelemem, uçağa binemem, otobüsle gelsem zenci işi... Vay arkadaş ben yaşlanmışım ya hu :) Ama şu fotoğrafları görünce de içim gitti. Bir daha düşüneyim bari. Dergiler süper. Annemin de bir kaç eski burdası vardı çocukluğumda, canım sıklıdıkça açar açar bakardım. Ama o zamanlar Türkçe klavuz olmadığı için zaten iyi dikiş bilenler burdadan faydalanabilirdi. Mesela annemin bunlardan kalıp çıkardığını hiç görmedim :) Güzel kıyafetler bekliyoruz sizden artık.

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ayyyyyy, rezillik diz boyu desene:)) Ehem, kem kum seyyy, canim abimmm, en birinci abiimmmm, ama sende niye attin be abim? Google amcaya bi sorsaydin keske, hobi malzemeleri kadinlar icin ne ifade ediyor diye de sonra atsaydin...
Pismanliktan zarar gelmez:)) Byaramdan sonra oradayim kismetse, tarhanayi bosver makarna keselim biz. Hani burda soguktan buz tutuyorum ya o sicaklarda birde sac'in sicagi oohhhhh misss. Ikide patatesli ceviririz. Yazlikta yaparsak sahilde satariz bile patatesli gozlemeleri:))) Ayy ben costum yine:)) Gideyim bari!!!!

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\partightenfactor0

\f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 Ayol yok bir\uc0\u351 ey,vallahi adamca\u287 \u305 z yeni anlad\u305 ,eskiden senede bir iki dikti\u287 im i\'e7in fark\u305 nda de\u287 ildi,evlerinde de g\'f6rmemi\u351 ,ailesinde hi\'e7 diki\u351 diken,hatta el i\u351 yapan yok,ne bilsin adamca\u287 \u305 z.Yorumuna g\'fcld\'fc sadece,pi\u351 man\u305 m dedi.Tarhanay\u305 da bo\u351 falan vermem,hem tarhana,hem eri\u351 te,hem sebze kurusu,hem re\'e7el yapar\u305 m,\'fcst\'fcne bir de diki\u351 dikerim.Hatta sana sabahlar\u305 hamur k\u305 zart\u305 r\u305 m,sen gel.}

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay valla çöz oku bunu Mevlüde,coştu benim iped gene

Terzi Begum dedi ki...

Muhteşem bir hazine! Kadınlar ne şıkmış o yıllarda. Sokaklar podyum gibiymiş anlaşılan, aaaah ah! Ankara'da nerede var Burda satan sahaf ben bilmiyorum, ne biçim terziyim, kınadım kendimi ;)

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Hadi bakalim dogru anlamismiyim:
Ayol yok birsey vallahi, adamcagiz yeni anladi.Eskiden senede bir iki diktigmin farkinda degildi, evlerindede gormemis. Ailesinde hic dikis diken yok hatta elisi yapan yok ne bilsin adamcagiz. Yorumuna gelince sadece pismanim dedi.
Tarhanayi bos falan vermem, hem tarhana, hem eriste, hem sebze kurusu, hem recel yaparim, ustune birde dikis dikerim. Hatta sana sabahlari hamur kizartirim, sen gel.
5Bazi yerleri uydurmus olabilirim ama cozdum sanirim.:)) Sumelanin sifresinide ben cozmustum zaten:)))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Aa Begüm,blogger aleminde hele de dikiş blogun varsa,bunlardan bulup almadan rüştünü ispat edemiyorsun anladığım kadarıyla.Hemen sen de bulmalısın.Yalnız benim gibi yapmayacaksın,çok gizemli bir şekilde fotoğraflayıp diğer bloggerları kıskandıracaksın.Sanki diğerleri bulamazmış gibi bir his yaratacaksın ki,taze bloggerlar seni üst sıralara yerleştirsin : P

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Valla çözmüşsün,Sümela meselesine de inandım bak.Ay deli etti beni bu alet tam beş kere yazdım,en sonunda pes ettim.Dedim çılgın Mevlüde çözer bunu :))

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Nuraycigim o lakabi bosuna vermedi bana:)) Hakkini vereyim dedim:)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Yok yanlış hatırladın,çılgın kadınlar lakabını ben taktım üçümüze.Sonra da geliştirip çılgındaş diye bir kelime uydurdum