13 Nisan 2015 Pazartesi

AH BEGÜM AH :))

                   Blog aleminin en çalışkan hanım kişilerinden,müyendis kız,benim gözümde dikiş müyendisi,sevgili Terzi Begüm blogunun yazarı Begüm,ha bire etkinlik duyurusu yapıp duruyor.E kendisine duyduğum sempati ve zaaf nedeniyle de bu yaşlı bedenimi bir o etkinliğe bir bu etkinliğe sürükleyip duruyor.Şimdiden iki etkinliğe katıldım bile.İlk etkinliğimiz nisan ayı içinde tamamlanacak,baharı pamuklularla karşılama etkinliği.Buradan link veremiyorum ama Terzi Begüm'ü ziyaret ederseniz ayrıntılı bir şekilde anlatmış sağolsun.
                   Pamuklularla vintage elbise dikiyoruz.Vintage,retro diyince akan sular duruyor bende.Artık farkettiğiniz üzere her diktiğim parçada özellikle 50 lerin esintileri oluyor.Begüm etkinliği duyurunca aklımda ,hakim yaka,önden düğmeli,büzgülü kloş etekli bir elbise canlandı.Şöyle bir google hocada dolaşıp şu modele göz koydum,


Kolları ve eteği kısalttımmı iş tamam diye düşündüm.Bir de kalııın kuşak yaparsam giyme de yanında yat olur dedim.Kumaşa gelince ,e tabii benim vazgeçilmezlerim kışın divitin-pazen,yazın basma.Hatırlarsanız yazlık ziyaretimde pazardan kumaşlar almış ve yayınlamıştım.İşte ,bingo,kumaşım da hazır.Kalıba gelince,kardeşimin düğünü için elbise dikerken gözüme kestirdiğim ama sonra vaz geçtiğim bir model vardı,bakın şimdi şansıma,


aklımdaki modeli Burda hazırlayıp önüme koymuş,değil mi????İşte kumaşım ve işte Burda,



Şimdi,bu dergiyi bulamayacak olanlar dert etmesin.Aslında yapacağınız şey,bisiklet yaka kuplu bir kalıp bulmak üst beden için yeterli.Ben bu modeli önden kesik çalışmayacağım,düğmeler sadece süs olacak.Yani dediğim kalıbı bulursanız dikerken hakim yakanın nasıl yapılacağını da anlatacağım zaten.Etek kısmı ise çok daha kolay,büzgülü kloş olacağı için bel ölçüsünü tutturma derdi de yok,klasik kloş kesivereceğiz.Bunu da anlatacağım ama internette de bir sürü var isterseniz.
         Modelimin ayrıntıları da şöyle,




Benim elimde 3 m kumaş var,üst bedeni en ekonomik şekilde çıkarıp geri kalan parçayı kloşa vereceğim.Yaşasın Terzi Begüm.





8 yorum:

Nuray dedi ki...

Seçimini çok beğendim,elbisenin üst modelini özellikle beğendim,etkinliğe katıldığımıza göre boş durmak yok sanırım :)) kolay gelsinnn,çalış Sevda çalış :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay valla bu Begüm çok fena,çalıştırıyor beni,habire etkinlik habire etkinlik,şööyle bahar yorgunluğu yaşamama izin yok yahu...

Terzi Begum dedi ki...

Ayyyyy! Bittim gülmekten :D Vay Begüm vay! Elbise modelinize bayıldım, çok orijinal olacak kumaşınızla, heyecanla bekliyorum Doktor Hanım :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Heheheee,iki gündür sahaf gezmekten kesemedim kumaşı ama yarın keseceğim,ben de sonucu merak ediyorum.Ne dersin,beline yapacağım kalııın kuşağı kırmızı yapsam mı? Aaa,bak aklıma ne geldi,hemen yarın beğendiğin yeşil elbisenin kalıbını çıkarıp yollayayım,sen de onunla katıl.

Terzi Begum dedi ki...

Ben modelime dün karar verdim, bu sabah da kumaş aldım :) Hatta cumartesiye bitirip bir düğünde giymeliyim ama yeşil elbise de hemen sıraya girer :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne yazık ki elbise 42 bedenmiş.Kalıp küçültmeyi biliyorsan yollayayım.Ancak önden düğmeli beyaz elbise 36 beden,hangisini istersen yollarım Begümcüğüm.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Begümcüğüm,mail atmışsın ama içeriğinden dolayı açılamıyor diyor,drsevdasahin@hotmail.com 'a atar mısın

Terzi Begum dedi ki...

Hallettim galiba e-posta işini geç de olsa :)